Ispravka netacnog navoda, rijeseno je to prije nego sto je Bloo uletila u pijesak i oduzela nam kantice i lopaticeGandalfSivi wrote: ↑28/03/2020 15:04Do sad nevidjeno spustanje tenzija na forumu. Bloo kickes ass![]()
Imam svjedoka
Moderator: O'zone
Ispravka netacnog navoda, rijeseno je to prije nego sto je Bloo uletila u pijesak i oduzela nam kantice i lopaticeGandalfSivi wrote: ↑28/03/2020 15:04Do sad nevidjeno spustanje tenzija na forumu. Bloo kickes ass![]()
Zabrana za sve-osim onih koji imaju razloga biti vani- kojima nije zabranjen rad- a preko dana mogu svi vani- ali ne u grupama i po mogucnosti drzati odstojanje- no, vjeruj, nama naroda ni u toku dana.. pusto- sto je dobro...
To je jedino ispravno i jako dobra stvar
je li to zvanicno?Nivelacija wrote: ↑28/03/2020 12:3230 dana u samici od 50 kvadrata ce ostaviti trajne posljedice, polovina djece zivi u stanu i ne mogu izaci.NediM17 wrote: ↑28/03/2020 12:25 Moje dijete je raslo pod granatama i snajperima u podrumu bez hrane, vode, struje, grijanja, interneta... I vjerujem masa vas koji pišete na ovom forumu.
Zamisli kad dijete od 3 godine ugleda čokoladu na stoliću kod uličnog švercera koja košta 10 maraka i pita "hoćeš li mi kupiti čokoladu, AKO IMAŠ".
A ti imaš još samo tih 10 maraka. Imam sine, kupiće tajo nek ide sve u PM.
I sad problem što su djeca u kući sa svim tim. Malo je reć' da kakite.![]()
Produzili su izgleda mjere jos 14 dana iste kao i do sada suprotno od sinocnjih preporuka WHO da se mora omogućiti normalan život gradjanima dok se ne pronadje injekcija.
Produzili mjere pa jesu li svjesni da ce i za iducih 14 dana situacija opet biti ista?? Nevjerovatno
Samica- pa imaju roditelje, nisu djeca sama... spavanje -igra-- kupanje -citaje i prodje dan...post_id=16383889 wrote:28/03/2020 16:03 30 dana u samici od 50 kvadrata ce ostaviti trajne posljedice, polovina djece zivi u stanu i ne mogu izaci.
Ti to iz iskustva ili...---:::;;;---__moonca wrote: ↑28/03/2020 16:09Samica- pa imaju roditelje, nisu djeca sama... spavanje -igra-- kupanje -citaje i prodje dan...post_id=16383889 wrote:28/03/2020 16:03 30 dana u samici od 50 kvadrata ce ostaviti trajne posljedice, polovina djece zivi u stanu i ne mogu izaci.
i moje komšije dvije male curice strpaše u auto,kazu odoše njegooj,komsijinoj mami,automa po onoj naredbi,djeca ne smiju ni u auto,nikako ,nigdje iz stanova,kućakonektovan wrote: ↑28/03/2020 13:39 Evo upravo komšo strpa dvoje male djece u sjedalice i ode neDŽe, sa naže naravno. Prijaviti ili ne prijaviti ...???![]()
Ima... igralista zatvorena (trakom), policija redovno patrolira (na nasem je dobar dio dana marica u pripravnosti). Svako okupljanje se prekida. Na pocetku nije bilo tako, onako usput... Iducih dana ce vjerovatno biti jos stroze jer narod radi svasta.Chmoljo wrote: ↑28/03/2020 12:52 moje dijete voli buljiti u mobitel, ali još više voli biti napolju i istraživati.
ako smo mi, ratna djeca, morali biti u skloništima (a nismo uvijek i nismo stalno tako da i tu vi kakite), ne moraju ova sada samo zato što je neko glup da misli da virus "šeta" zrakom.
jasno je da treba izbjegavati skupljanja napolju, i to smo provodili i prije nego što su se dosjetili ovoga, izbjegavanje kontakta sa drugom djecom i izbjegavanje okupljanja sa drugim roditeljima.
ja bih stvarno volio vidjeti da li je ijedna druga zemlja zabranila izlazak djeci. ako nije, po čemu smo to onda mi pametniji?
jer evidentno je da se "krizni" brani tako što se po potrebi ugleda na druge: ako su isto uradili, vidi kako ovi drugi. ako su uradili nešto što niko nije i što je naopako, e onda nije bitno šta drugi rade, mi najpametniji...

Zar? A ja kupio u lokalnom konzumu brasna 2x2 kg. Ostala puna polica. I to otisao oko 3.
To sa igralistima ima logike (okupljanje), ali je li djeci zabranjen izlazak u potounosti?CPT wrote: ↑28/03/2020 16:35
Ima... igralista zatvorena (trakom), policija redovno patrolira (na nasem je dobar dio dana marica u pripravnosti). Svako okupljanje se prekida. Na pocetku nije bilo tako, onako usput... Iducih dana ce vjerovatno biti jos stroze jer narod radi svasta.
Mislim da je slicno u vecini EU.
ja to vidim kao- zemlja nema novaca, nema maski , nama lijeka, nama respiratora, vjerovatno nema ni --strucnog kadra- (otisli) ...--- jedini nacin da se i nekako zastitimo je - biti izolovam i kupati se - prati odjecu/obucu - virus se pranjem/ deterdjentom unistava...[quotepost_id=16383989 time=1585409757 user_id=376773]
ja bih stvarno volio vidjeti da li je ijedna druga zemlja zabranila izlazak djeci. ako nije, po čemu smo to onda mi pametniji?
"Igranje" tj. "istrazivanje" je zabranjeno. Igralista su pod kontrolom. Vecina djece ide zbog toga vani. Prekinuti nastavu i dozvoliti da istrazuju vani bas i nema nekog smisla. Prvih dana su kod nas igralista bila puna, sad je policijski obilazak redovan. Dijetetu nije zabranjeno da se pojavi vani ali mislim da ce i to iducih dana. Ili bar zabrana u trgovinama.
Zabranjeno je svako okupljanje... Skolska igralista, fitness, parkovi. Vecina djeca se bas tu igra. Bar kod nas. Ako se mogu "istrazivati" na raznim lokacijama onda mogu i u skolu. Tamo su bar u nekoj vrsi izolacije i kontrole.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑28/03/2020 16:51 djeca se znaju igrati i bez igralista,nije problem u zabrani okupljanja,nego u zabrani kretanja,izlaska iz stanova općenito
dijete moze izaci u šetnju sa jednim od roditelja nemora ici igrati se sa drugom djecom,ali trenutno je i to ovdje zabranjenoCPT wrote: ↑28/03/2020 16:55Zabranjeno je svako okupljanje... Skolska igralista, fitness, parkovi. Vecina djeca se bas tu igra. Bar kod nas. Ako se mogu "istrazivati" na raznim lokacijama onda mogu i u skolu. Tamo su bar u nekoj vrsi izolacije i kontrole.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑28/03/2020 16:51 djeca se znaju igrati i bez igralista,nije problem u zabrani okupljanja,nego u zabrani kretanja,izlaska iz stanova općenito
Vidio je on pitanje, samo je odgovorio na svoj način, da zaobiđe direktan odgovor i ostavi dojam da je i u Slo zabrana izlaska djeciChmoljo wrote: ↑28/03/2020 16:44To sa igralistima ima logike (okupljanje), ali je li djeci zabranjen izlazak u potounosti?CPT wrote: ↑28/03/2020 16:35
Ima... igralista zatvorena (trakom), policija redovno patrolira (na nasem je dobar dio dana marica u pripravnosti). Svako okupljanje se prekida. Na pocetku nije bilo tako, onako usput... Iducih dana ce vjerovatno biti jos stroze jer narod radi svasta.
Moze se istrazivati i bez igralista. Hvala sto si potvrdio ono sto sam pisao.CPT wrote: ↑28/03/2020 16:50"Igranje" tj. "istrazivanje" je zabranjeno. Igralista su pod kontrolom. Vecina djece ide zbog toga vani. Prekinuti nastavu i dozvoliti da istrazuju vani bas i nema nekog smisla. Prvih dana su od nas igralista bila puna, sad je policijski obilazak redovan. Dijetetu nije zabranjeno da se pojavi vani ali mislim da ce i to iducih dana. Ili bar zabrana u trgovinama.
Nekima bas treba crtati... Dijete nema sta raditi vani. Zar nije bas zbog toga prekinuta nastava. Gdje ces to voditi dijete? U muzej? Kino? A gdje to djeca borave vani? Sta rade? Pisu diplomske na klupama?
Da, hoce on tako. Evo po njemu ako nema igralista djeca ne trebaju nikako ni izlaziti.L3D3NA wrote: ↑28/03/2020 16:57Vidio je on pitanje, samo je odgovorio na svoj način, da zaobiđe direktan odgovor i ostavi dojam da je i u Slo zabrana izlaska djeciChmoljo wrote: ↑28/03/2020 16:44To sa igralistima ima logike (okupljanje), ali je li djeci zabranjen izlazak u potounosti?CPT wrote: ↑28/03/2020 16:35
Nigdje nije djeci zabranjen izlazak, osim u FBIH
Naravno... uvijek moze u nekom labu raditi vakcini. Kod nas se ipak vecina zadrzava na igralistima u grupama i to jeste zabranjeno.Chmoljo wrote: ↑28/03/2020 16:58Moze se istrazivati i bez igralista. Hvala sto si potvrdio ono sto sam pisao.CPT wrote: ↑28/03/2020 16:50"Igranje" tj. "istrazivanje" je zabranjeno. Igralista su pod kontrolom. Vecina djece ide zbog toga vani. Prekinuti nastavu i dozvoliti da istrazuju vani bas i nema nekog smisla. Prvih dana su od nas igralista bila puna, sad je policijski obilazak redovan. Dijetetu nije zabranjeno da se pojavi vani ali mislim da ce i to iducih dana. Ili bar zabrana u trgovinama.
Jesi ikad cuo za setnju? Ikad cuo za igru sa djetetom na livadi? Gdje si ti rastao? Na Enterprajzu?