Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
palermo

#8326 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 27/03/2020 21:56 Opet nam je palermo zabrinut, nece ovo na dobro. Kolege s politike ce razumjeti. :mrgreen:
hocea reci forumska elita ce razumjeti.....vjerujem......al palermo ne moze razumjeti mentalne sklopove pojedinih indovidua koji obitavaju na ocom forumu...
a ako se ti slazes sa njima.....bogami si duboko zaglibio
Ali_G

#8327 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

O'zone wrote: 27/03/2020 20:55
Korisničkoime wrote: 27/03/2020 20:39
aerodinamika wrote: 27/03/2020 20:33

izvini, al nekako nevjerujem da hitna ne bi otisla i pruzila pomoc
To sto @Iker C opisuje je krivicno djelo. Ne ukazivanje prve pomoci je za svakog gradjana KD a kamoli za medicinare i ljekare.
Nema razloga da civjeku ne vjerujem ali to je ludilo.
Na žalost puno izvještaja dolazi sa svih strana da Hitna odbija reagovati kad ljudi pozivaju. Neki dan je neka uposlenica trafike pod punim imenom i prezimenom pisala da je Hitna odbila da dođe na intervenciju nekom starijem Čovjeku koji se srušio pored njene trafike. Nego su im navodno rekli da se snađu za vozilo i da ga dobace...
Konkretan slucaj: covjek je zvao ispred te trafike i prijavio da ima temperaturu i da kaslje. Nit se srusio, nit ista. Covjek je zbrinut i po njega je doslo vozilo DZ koje inace transportuje “sumnjive” pacijente, a sve uz asistenciju policije.
avenija

#8328 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

MorningStar wrote: 27/03/2020 22:02
avenija wrote: 27/03/2020 22:00 WHO: Omogućiti da živimo s koronavirusom dok se ne pojavi vakcina

Apelirao je na prelazak na mjere koje će "nam omogućavaju da živimo s ovim virusom dok se ne pojavi vakcina", javio je AP.
Napokon glas razuma.Valja sad medije obuzdati...
Medijima ide u prilog brojanje zrtava i kaznjenih gradjana a tako i politici, njima nije u interesu sada da slusaju svjetsku zdravstvenu organizaciju.
dječak sa šibicama

#8329 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

U kontaktu sam sa ljudima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i jos nekih "trecih zemalja", vjerujte da svi imaju price kao i mi... u Srbiji ljudi niti ne idu ljekaru jer su redovi ispred ambulanti, na telefone se niko ne javlja jer nema ko, zdr radnici zauzeti pacijentima ili na bolovanju.

Gomila ljudi je prehladjena, mnoge bole pluca, otprilike kao i kod nas, samo ih salju kuci ili kazu javite se kad pocnete gubiti osjecaj za okus i miris.

Manje vise svugdje je to tako nekako... jedino sto smo mi najgori jer malo testiramo odnosno kod nas se ljekari bore protiv pacijenata ne protiv virusa.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#8330 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

avenija wrote: 27/03/2020 22:00 WHO: Omogućiti da živimo s koronavirusom dok se ne pojavi vakcina

Apelirao je na prelazak na mjere koje će "nam omogućavaju da živimo s ovim virusom dok se ne pojavi vakcina", javio je AP.
Daj neki link, zvanicno ili se neko igra who....na forumu??
Stari kenjac

#8331 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Stari kenjac »

Od ovih preminulih, jel iko doceko da bude smjesten u bolnicu??? Ili su svima kazali da budu u izolaciji dok ne umru? :(
I kako znaju za ove sto "redovno umiru" i sahranjuju se, da nisu biki zarazeni, a mnogi dolaze u kontakt s tim tijelima??? :run:
Maharadza

#8332 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maharadza »

Stari kenjac wrote: 27/03/2020 22:17 Od ovih preminulih, jel iko doceko da bude smjesten u bolnicu??? Ili su svima kazali da budu u izolaciji dok ne umru? :(
I kako znaju za ove sto "redovno umiru" i sahranjuju se, da nisu biki zarazeni, a mnogi dolaze u kontakt s tim tijelima??? :run:
Zato što će Elena Čaušesku prva da se ispali kod Baketa u trezor ako prime samo jednog na Koševo. Gdje ćeš sultaniju ugroziti, nego ti bijedo umiri po kućama, stubištima i ulicama ali kreveta ni aparata vidjeti NEĆEŠ.
Last edited by Maharadza on 27/03/2020 22:22, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8333 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

palermo wrote: 27/03/2020 22:04
Prpa.ba wrote: 27/03/2020 21:56 Opet nam je palermo zabrinut, nece ovo na dobro. Kolege s politike ce razumjeti. :mrgreen:
hocea reci forumska elita ce razumjeti.....vjerujem......al palermo ne moze razumjeti mentalne sklopove pojedinih indovidua koji obitavaju na ocom forumu...
Svi smo nervozni, takva situacija, ali nemojte se bezveze svadjati. Svi smo na istoj strani.
avenija

#8334 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

konektovan wrote: 27/03/2020 22:16

Evo link

https://www.klix.ba/vijesti/bih/who-omo ... /200327230
zubi

#8335 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

konektovan wrote: 27/03/2020 22:16

https://www.klix.ba/vijesti/bih/who-omo ... /200327230
pinkman

#8336 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinkman »

Ripicipi wrote: 27/03/2020 21:45
Hakiz wrote: 27/03/2020 21:41
palermo wrote: 27/03/2020 21:16 ja nesto mislim da je nakon ovako glaano izrecenog forumskog nepovjerenja u zdrastvene radnike, cak bi se reklo jednog prezira spram njih najpametnije pozvati Torabija u pomoc. Ako nece i ne znaju doktori ima ko zna. A vjerujem da bi i forumaska elita bila zadovoljnija
Otkud to nepovjerenje, samo da mi je znati...
Samo da mi je znati otkud taj drski bezobrazluk da sve medicinske radnike stavljate u isti koš.
Zbog jebene Seke pljujete po svim ovim koji sad rade sa zarazenim ljudima, takvi idu kuci svojim porodicama, vracaju se iz penzija...

Ljudi su govna najveca
Ljudi su ljuti jer ih se ne pregleda. Neki izgleda zaboravljaju da se i dalje desavaju mozdani udari, srcani, itd. Posao im je da rade i sa zarazenim ljudima. Ne moze se biti ljekar samo kad je uzivati ugled, biti postovan i kad je sve lijepo. Ljekar je ljekar i kad su ovakve situacije prisutne.

Ne znam kakve veze Sebija ima sa osobljem u hitnoj koje je, prema tvrdnjama porodice umrle zene, poslalo samo vozaca, a ne i medicinsko osoblje, primjera radi.

Moras biti svjestan da se se u budzet uplati preko 100 miliona KM svakog mjeseca, a da se zauzvrat ne dobije usluga kakva bi trebala biti. Kvalitetnija usluga se dobije u privatnom zdravstvu, a ljudi su prisiljeni placati novac za javno. Kad bi se placalo po ucinku, bojim se da bi mnogi umrli od gladi.

Cak i Sebija kaze da je zdravstvo lose:
Izdvaja se mnogo novca za zdravstvo, a ono je jako loše. Ono je loše jer je loše organizirano, uvijek imate grupe ljudi koji nikako ne rade i grupe ljudi koji mnogo rade i ne možete imati organiziran način rada.
Licno da sam ljekar, zapitao bih se zasto neko prije od nadriljekara i prevaranata trazi medicinski savjet, a ne od mene. :D
O'zone
Globalni moderator

#8337 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Ali_G wrote: 27/03/2020 22:06
Korisničkoime wrote: 27/03/2020 20:39
To sto @Iker C opisuje je krivicno djelo. Ne ukazivanje prve pomoci je za svakog gradjana KD a kamoli za medicinare i ljekare.
Nema razloga da civjeku ne vjerujem ali to je ludilo.
Na žalost puno izvještaja dolazi sa svih strana da Hitna odbija reagovati kad ljudi pozivaju. Neki dan je neka uposlenica trafike pod punim imenom i prezimenom pisala da je Hitna odbila da dođe na intervenciju nekom starijem Čovjeku koji se srušio pored njene trafike. Nego su im navodno rekli da se snađu za vozilo i da ga dobace...
Konkretan slucaj: covjek je zvao ispred te trafike i prijavio da ima temperaturu i da kaslje. Nit se srusio, nit ista. Covjek je zbrinut i po njega je doslo vozilo DZ koje inace transportuje “sumnjive” pacijente, a sve uz asistenciju policije.
Drago mi je čuti. Prenosim kako sam pročitao posebno pošto je bilo sa punim imenom i prezimenom
Ali_G

#8338 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Maharadza wrote: 27/03/2020 22:21
Stari kenjac wrote: 27/03/2020 22:17 Od ovih preminulih, jel iko doceko da bude smjesten u bolnicu??? Ili su svima kazali da budu u izolaciji dok ne umru? :(
Zato što će Elena Čaušesku prva da se ispali kod Baketa u trezor ako prime samo jednog na Koševo. Gdje ćeš sultaniju ugroziti, nego ti bijedo umiri po kućama, stubištima i ulicama ali kreveta ni aparata vidjeti NEĆEŠ.
Za tvoju info vec ih je 4ero u izolatoriju na Podhrastovima, a ova zena iz Osjeka je izgleda na respiratoru.
Nije Kosevo ni predvidjeno da prima covid pacijente, nego Podhrastovi. A Kosevo se “cuva” da ne dodje do bolnicke infekcije, isto k’o sto se cuva vojna bolnica. Svaki pacijent koji bude trebao da bude primljen u Opcu bolnicu ce prvo da se testira
Ali_G

#8340 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

O'zone wrote: 27/03/2020 22:26
Ali_G wrote: 27/03/2020 22:06

Drago mi je čuti. Prenosim kako sam pročitao posebno pošto je bilo sa punim imenom i prezimenom
Tacno je da je radnica objavila, al ljudi jednostavno ne znaju kako je zamisljeno zbrinjavanje sumnjivih slucajeva. Ja samo ne mogu da shvatim kako ljudi ne razumiju sta znaci ako virus uleti na KCUS, Opcu bolnicu, DZ, HP. Zarazit ce se osoblje, a onda ce to osoblje dalje da zarazi zdrave pacijente koji iz bilo kojeg razloga dolaze.
Ali_G

#8342 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Pa na primjeri ove nesretne zene sa Ilidze njegova teorija pada u vodu.
dječak sa šibicama

#8343 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Pogledaj do kraja, prakticno potrvrdjuje teze doktora Markovskog da Talijani preagresivno lijece ljude i tako ih ubijaju
dzipalo

#8344 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dzipalo »

Ripicipi wrote: 27/03/2020 21:45
Hakiz wrote: 27/03/2020 21:41
palermo wrote: 27/03/2020 21:16 ja nesto mislim da je nakon ovako glaano izrecenog forumskog nepovjerenja u zdrastvene radnike, cak bi se reklo jednog prezira spram njih najpametnije pozvati Torabija u pomoc. Ako nece i ne znaju doktori ima ko zna. A vjerujem da bi i forumaska elita bila zadovoljnija
Otkud to nepovjerenje, samo da mi je znati...
Samo da mi je znati otkud taj drski bezobrazluk da sve medicinske radnike stavljate u isti koš.
Zbog jebene Seke pljujete po svim ovim koji sad rade sa zarazenim ljudima, takvi idu kuci svojim porodicama, vracaju se iz penzija...

Ljudi su govna najveca
Koliko je trenutno zarazenih zbrinuto pa da toliko doktora radi s njima? Sta je s ovim sto umiru po kucama jer im doktori govore da ih ne treba testirati? Ja pretpostavljam da nisu doktori direktno krivi nego da imaju naredbu od Sebije, ali imaju li imalo hrabrosti suprotstaviti se i reci ne mogu ljude poslati kuci da umiru ako vidim da imaju simptome i da bi mogli biti ugrozeni?
channel10 wrote: 27/03/2020 21:58
shalla wrote: 27/03/2020 21:31
seoBIH wrote: 27/03/2020 20:58 Ovaj reče da će banke odlučivati ko ima pravo na odgajanje kredita? Wow debili. Nemam kredit, ali prepustiti banci...
Šta je tu čudno?
Ja sam u ovih par dana otkako se priča o moratoriju imao sigurno 10ak upita od klijenata koji su mi rekli da oni ne žele moratorij već žele da nastave regularno da plaćaju rate... Također, zašto bi se omogućio moratorij nekome ko će uredno primiti punu platu? Ne znam, možda griješim ali evo ja recimo prvi radim čitavo vrijeme i dobiću aBd punu platu, zašto bi meni banka rekla eh evo sad ne moraš platiti ratu :?:
Recimo zato sto ne znas hoces li primiti sljedecu platu i u kojem iznosu. I onu poslije nje i poslije te jer ne zna niko koliko ce ovo sve trajati. Samo zbog toga bi morali sve staviti u istu poziciju i uvesti moratorij na placanje odredjeni period.
:thumbup: Upravo tako. Svi smo od danas do sutra s obzirom kakav bi udar ovo moglo imati na ekonomiju. Ako banke vec imaju dosta rezervi kao sto kazu da imaju, ne znaci im puno da daju moratorij svim fizickim licima a pravnim samo koja su ugrozena zar ne? Jedino ako ni oni nemaju dovoljno sredstava onda je ok da cuvaju svoju guzicu.
kakavdanakneiskustvu

#8345 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

...
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 27/03/2020 23:16, edited 1 time in total.
Ali_G

#8346 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Gledao sam klip jucer. Cit’o sam i radove da li je lijek protiv malarije zaista ljekovit jer su u studiji nasli da je kod 6 ljudi doveo do odlaska na intenzivnu, a kontrolna grupa bez lijeka se nije pogorsala. Medjutim, stvar je da se ti lijekovi ordiniraju kad je situacija dosla do te tacke da nema spontanog oporavka. Mozda oni i ubrzaju, al sta je alternativa?
high_volume

#8347 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

Image

Možda griješim, ali da li u nas donacija mora biti ugovorena, nortarski ovjerena, i potpisana saglasnost primaoca?
moa

#8348 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by moa »

high_volume wrote: 27/03/2020 22:45
Image

Možda griješim, ali da li u nas donacija mora biti ugovorena, nortarski ovjerena, i potpisana saglasnost primaoca?
Ne samo kao svrhu uplate navedes donacija ali se placa porez od 10% koji ti kao donor placas.
Prpa.ba

#8349 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 27/03/2020 22:04 hocea reci forumska elita ce razumjeti.....vjerujem......al palermo ne moze razumjeti mentalne sklopove pojedinih indovidua koji obitavaju na ocom forumu...
Stvarno, kakav mentalni sklop moze ista zamjeriti nasem sistemu koji se odlicno nosi sa zdravstvenim i ekonomskim posljedicama pandemije, pa i mnogo vece i jace drzave padaju. Pajel. :mrgreen:
moa

#8350 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by moa »

dječak sa šibicama wrote: 27/03/2020 22:39 Pogledaj do kraja, prakticno potrvrdjuje teze doktora Markovskog da Talijani preagresivno lijece ljude i tako ih ubijaju
Sjecam se svoje upale sinusa kad su mi dali miks tableta da mi je cura koja je farmaceut rekla da sam hodajuca bomba, srecom jos sam ziv. Tako je i ovo u Italiji. Mislim da ih je panika uhvatila jer ne znaju kako i sta da rade pa samo bubaj pa ko prezivi pricat ce. Zato je u njemackoj dobro stanje jer su doktori realni. Znam sigurno da ne testiraju sve ljude.
Locked