Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- bunk
#14101 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jel to isti onaj macron koji je rekao da je NATO klinicki mrtav?
Djubre izdajnicko,ne bi me cudilo da ga rusi i kinezi imaju u saci.
Kamo srece da su im Ameri nakon sto su ih oslobodili 44' anektirali i postavili guvernera zauvijek.
P.s.
Imal kakvih informacija o tome sta je sa Palestinom,kako se nose s ovim belajom?
Djubre izdajnicko,ne bi me cudilo da ga rusi i kinezi imaju u saci.
Kamo srece da su im Ameri nakon sto su ih oslobodili 44' anektirali i postavili guvernera zauvijek.
P.s.
Imal kakvih informacija o tome sta je sa Palestinom,kako se nose s ovim belajom?
- GAU8
#14102 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali drzavi nije u interesu da drži građane u de facto kućnom pritvoru. Ti ljudi ništa ne privređuju i samo predstavljaju trošak za vrijeme pritvoraarmin071 wrote: ↑27/03/2020 19:45 http://source.ba/mobile/clanak/BiH/518787
Krenulo je ono o čemu smo danas komentarisali. Svaki pokušaj pozivanja na osnovna ljudska prava biće ugušen kaznama, represijom pa ako treba i zatvorom. Dobro došli u moderni BH konc logor. Pratite sad koga zanima trenutno na Face TV kako ti Sebija i Co. ubije majku bez da će iko ikada odgovarati...
- GAU8
#14103 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svoj ti posao.invincible1921 wrote: ↑27/03/2020 19:49Ti nisi iz BiH kolko juc skontah tako da meni nije jasno sta ti imas pricat i znatGAU8 wrote: ↑27/03/2020 19:10Ti si režimski uhljeb, i jasno mi je da moraš da braniš javasluk i lopovluk.King Theoden wrote: ↑27/03/2020 16:57
Bio si u tim afričkim zemljama pa znaš na kojem je nivou njihovo zdravstvo?
Obilazio si naše klinike, radio inventuru pa znaš stanje?
Da je vlast kako treba, ti bi još večeras imao priliku da pred sudijom dokažeš svoje tvrdnje.
U vremenu pandemije, najpreče je sankcionisati ljude koji šire paniku i nepovjerenje u medicinske ustanove.
Bolnice imaju sve potrebno za osnovnu njegu pacijenata.
Sad, ako neko traži hljeb na pogaču, taj neka prošeta do apoteke.
Neki lijekovi su na listi, a neke plaćaš sam, baš kao i u ostatku evrope.
-
invincible1921
#14104 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
emmir1
#14105 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zox wrote: ↑27/03/2020 19:47Evo ga jos jedan.
Dakle ne, u Italiji ne upisuju sve mrtve pod corona.
Na donjem dijagramu, vidimo istrazivanje u jednom selu na sjeveru gdje su, pise u clanku, izgleda na kraju dozivjeli kolektivni imunitet. Na dijagramu se vidi (ovo najvise) uvecana smrtnost u odnosu na prosjek, zatim sluzbeni broj umrlih od corone i dole sezonski prosjek umrlih u toku prethodnih godina. Ovu pricu je pokrenuo gradonacelnik tog sela, jer je, naravno, primijetio, mnogo vise sahrana. Po njegovom i proracunu i proracunu sefa klinike, ispada da ovaj broj umrlih, ukoliko je smrtnost od corone 1 posto kako kazu, pokazuje da su SVI stanovnici sela bili zarazeni.
Evo i clanka:
https://www.open.online/2020/03/26/vitt ... W6euteoCvc
Ok
Slušao sam doktore iz bolnica koji kažu da ne tretiraju ni infrakte, ni moždane udare...itd
-
emmir1
#14106 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A jel
Oprosti što sam pitao i što nisam pročitao sve komentare na temi.
Neki u ovim situacijama su angažovani i ne spavaju svega par sati te nemaju vremena svaki komentar pročitat
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#14107 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zbog pandemije, Francuska je donijela odluku da povuče svoje vojnike iz Iraka.
-
naseroric
#14108 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://a.vaz.ba/.../ispovijest-zene-iz-zenice-koja-se... Popila 6 tableta sumameda ??? Od kako znam za sumamed, znam da se smiju popiti tri tablete ( koje uostalom i dodzu u pakovanju ) i daju se kada covjek ima potpunu upalu oba krila pluca i zatvoreno grlo. To je najjaci antibiotik koji znam da postoji. Imala temperaturu par dana i kasljala. O cemu se radi ovdje ???
-
l33t
#14109 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pa prijavi debila?stajeba wrote: ↑27/03/2020 19:50Uvjerio sam se danas kad sam vidio policajca sa svojom maloljetnom djecom vani.Lincoln-Burrows wrote: ↑27/03/2020 19:33 Oni koji ne vjeruju u ovu zarazu neka iziđu šetati sad kad je policijski sat možda ih policija uvjeri.
-
emmir1
#14110 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gledao sam na face tv djeca od umrle iz Hrasnice
Strašno da je žena išla nekoliko puta u dom zdravlja
Imala kontakt i na poslu...
Niko nije testiran sem njezine kcerke koja je takodje pozitivna
Čak joj ni sina nisu testirali
Daj Bože da samo u tom krugu nema već 50 zaraženih
- Bluemore
#14111 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To kaze struka
I veliki dio su pusaci
Oblast koja je zahvacena veliko zagadjenje zraka
U americi je isto uslo u staracke domove
-
mali jomu
#14112 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Trek je krenulo a vi se odmah sjebaste... 
- Challenger_
#14113 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Što se tiče novih slučajeva, Njemačka i Španija preko 6.000, Italija nešto manje od 6.000.
- GAU8
#14114 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Me testiraj i nećeš imati zaraženih. Jednostavnoemmir1 wrote: ↑27/03/2020 20:14 Gledao sam na face tv djeca od umrle iz Hrasnice
- GAU8
#14115 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Biće preko 7000Challenger_ wrote: ↑27/03/2020 20:15 Što se tiče novih slučajeva, Njemačka i Španija preko 6.000, Italija nešto manje od 6.000.
- Bluemore
- Hiran
#14117 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne vode se svi smrtni slučajevi pod koronu već Ima slučajeva kod kojih je potvrđena zaraza sa COVID19 ali obdukcijom nije utvrđeno da je i uzrok smrti COVID19. Kad se uzme u obzir procenat zaražene populacije u Italiji to nije neki veliki broj .
Prosječan broj umrlih dnevno : 1800 (kad se uzmu u obzir sve bolesti, ubistva i samoubistva, saobraćajne nesreće i druge nesreće itd)
procenat potvrđenih slučajeva COVID19 u populaciji : 86500 / 60 050 000 = 0,14%
Broj osoba koje bi inače umrle a kod kojih je potvrđen COVID19 : 0,0014 * 1800 = 2.59
Znači u prosjeku TRI osobe.
http://dati.istat.it/Index.aspx?QueryId=10944&lang=en#
-
l33t
#14118 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
gledao sam i ja. kako je moguce da nema novih zarazenih iz tog regiona?emmir1 wrote: ↑27/03/2020 20:14 Gledao sam na face tv djeca od umrle iz Hrasnice
sto su bile dezinformacije. Kazu negativna pa saznao preko klixa pozitivna. u citavoj prici nesto mi smrdi. Naravno greska hitne i tog doma zdravlja je za tuzbu.
- Challenger_
#14119 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I britanski ministar zdravlja pozitivan.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#14120 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To kao do sada nije bio slučaj?armin071 wrote: ↑27/03/2020 19:45 http://source.ba/mobile/clanak/BiH/518787
Krenulo je ono o čemu smo danas komentarisali. Svaki pokušaj pozivanja na osnovna ljudska prava biće ugušen kaznama, represijom pa ako treba i zatvorom. Dobro došli u moderni BH konc logor. Pratite sad koga zanima trenutno na Face TV kako ti Sebija i Co. ubije majku bez da će iko ikada odgovarati...
Pa je li pekari, čevabdžije, buregdžije, načelnici satiru autima bez da robijaju? U čemu je razlika?
- uglavnomja
#14121 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
vjerovatno je bilo na temi, ali da ponovim
tabela who "uzivo" sa svim zemljama i svim podacima, broj slucajeva, + novih danas, broj umrlih, + novih danas, pa koliko je to po milionu ...
https://www.worldometers.info/coronavirus/
tabela who "uzivo" sa svim zemljama i svim podacima, broj slucajeva, + novih danas, broj umrlih, + novih danas, pa koliko je to po milionu ...
https://www.worldometers.info/coronavirus/
- Euphoria
#14122 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tako je. Zaboravila je još reći da smo preksinoć u Avazu vidjeli da je i ona pozitivna oko 23h,a njoj oko 14h tek jučer javili. Bem ti ovu državu, spašavaj se ko možel33t wrote: ↑27/03/2020 20:19gledao sam i ja. kako je moguce da nema novih zarazenih iz tog regiona?emmir1 wrote: ↑27/03/2020 20:14 Gledao sam na face tv djeca od umrle iz Hrasnice
sto su bile dezinformacije. Kazu negativna pa saznao preko klixa pozitivna. u citavoj prici nesto mi smrdi. Naravno greska hitne i tog doma zdravlja je za tuzbu.
- Hajvan
#14123 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://gizmodo.com/teen-who-died-of-co ... ssion=trueTeen Who Died of Covid-19 Was Denied Treatment Because He Didn't Have Health Insurance
A 17-year-old boy in Los Angeles County who became the first teen believed to have died from complications with covid-19 in the U.S. was denied treatment at an urgent care clinic because he didn’t have health insurance, according to R. Rex Parris, the mayor of Lancaster, California. Roughly 27.5 million Americans—8.5 percent of the population—don’t have health insurance based on the latest government figures.
“He didn’t have insurance, so they did not treat him,” Parris said in a video posted to YouTube. The staff at the urgent care facility told the teen to try the emergency room at Antelope Valley (AV) Hospital, a public hospital in the area, according to the mayor.
“En route to AV Hospital, he went into cardiac arrest, when he got to AV hospital they were able to revive him and keep him alive for about six hours,” Parris said. “But by the time he got there, it was too late.”
The name of the urgent care clinic that refused to treat the teen has not been released. Mayor Parris explained in his YouTube video that the 17-year-old is believed to have had no underlying conditions that may have contributed to his death.
“He had been sick for a few days, he had no previous health conditions. On the Friday before he died, he was healthy, he was socializing with his friends,” the mayor explained.
Los Angeles County currently has 1,216 covid-19 cases and 21 deaths, according to the L.A. County Public Health Department’s website. The U.S. as a whole has identified at least 85,991 covid-19 cases and 1,296 deaths as of Friday morning, according to the Johns Hopkins online coronavirus tracker. The U.S. became the country with the highest number of confirmed cases of the virus in the world yesterday, surpassing China and Italy.
The Lancaster teen tested positive for covid-19, but the Centers For Disease Control and Prevention (CDC) is reportedly evaluating the case to see if there’s another explanation for his death. The initial cause of death was explained on Tuesday as septic shock from complications with covid-19. The teen’s father has tested positive for covid-19 as well. The teen’s death has been removed from the official U.S. death toll, according to Public Health Director Dr. Barbara Ferrer, who gave a press conference on March 25.
Countries with authoritarian leaders like China, Iran, and Russia have adopted a strategy of denying that some people have actually died from covid-19, even after they test positive for the disease. In Russia, for example a 79-year-old woman in Moscow recently died of the new coronavirus, but the Russian government said that while she may have tested positive, she actually died of pneumonia. Moscow saw a 37 percent surge of “pneumonia” cases in January over the previous year, according to ABC News.
There have also been allegations from health care workers in the U.S. that some covid-19 deaths aren’t being properly counted, even as hospitals become overwhelmed with patients, sometimes waiting hours to get tested.
“We just don’t know. The numbers are grossly underreported. I know for a fact that we’ve had three deaths in one county where only one is listed on the website,” one unnamed nurse in California told BuzzFeed News this week.
People are already dying in New York emergency rooms waiting for ICU beds, according to the New York Times. President Donald Trump has denied that there’s a ventilator shortage, a dangerous lie. Trump told Sean Hannity on Fox News last night that he doesn’t like hearing “complaints” from governors and that states don’t actually need more ventilators, contradicting overwhelming evidence that hospitals across the U.S. will need thousands more ventilators in the coming weeks.
“I think that a lot of things are being said that are more [than needed],” Trump said of the medical equipment being asked for by governors. “I don’t think certain things will materialize. A lot of equipment’s being asked for that I don’t think they’ll need.”
Meanwhile, Los Angeles County is preparing for an influx of patients like they’re seeing in other U.S. hotspots like New York, Washington, and Louisiana. The Los Angeles Convention Center is currently being converted into a quarantine center according to local CBS TV affiliate KCAL-9. And the city of Lancaster is setting up makeshift triage centers, as evidenced by the number of cots in Mayor Parris’s own video on YouTube.
“We’re gonna get through this, and we’re going to be a much stronger community when we do get through this. We’re going to see things in each other we never dreamed possible. It’s not going to be terrible when it’s over, but we have a ways to go,” Parris said, urging people to take the covid-19 pandemic seriously.
“This next few months, we have to be together. We have to be strong. And most importantly, stay home.”
- armin071
#14124 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I to što kažeš ali kada se ovo desilo sada kada maltene bolnice zjape prazne u iščekivanju zamisli šta će biti kad narod navali gore ustvari kad malo bolje promislim do toga i ne može doći jer foka je zaštićena ko međed a ona neće dati gore nikome taman da svi vani pomru.Chmoljo wrote: ↑27/03/2020 20:26To kao do sada nije bio slučaj?armin071 wrote: ↑27/03/2020 19:45 http://source.ba/mobile/clanak/BiH/518787
Pa je li pekari, čevabdžije, buregdžije, načelnici satiru autima bez da robijaju? U čemu je razlika?
- amar1994
#14125 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakav olos kapitalisticki
,cuj nije dobio tretman jer nema osiguranja