Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- wickerman
#3776 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
To da me diskreditujes po osnovu mog odnosa prema BiH,to mozes kuci mamu i tatu diskreditovati , a mene se okani po tom pitanju.
Ako mozes ostvariti svoje pravo,bujrum na sud pa dokazi. Skupili ste za zadnju donaciju cca 10 000KM, a spor sa dobrim advokatoma vas nece doci vise.
Dokazi ako mozes da je vasa,a realno mozes dokazati mudo od ovce.
Ako mozes ostvariti svoje pravo,bujrum na sud pa dokazi. Skupili ste za zadnju donaciju cca 10 000KM, a spor sa dobrim advokatoma vas nece doci vise.
- Logovan
#3777 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
dok je ipak malo čudan odnos Hordi prema državi BiH

- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#3778 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Ma kad nestane argumenata ide seljacka....
Cuj njih cudi?! Koji ste to vi?
- budzetlija
#3779 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Pa bas zbog ove price o drzavi nece je dobiti, BiH tad nije bila drzava i kurko ce kamenjari i RS-ovci pristati na tu pricu gdje osporavaju sve u cemu se spominje BiH.
A ovo glede HZ i odnosa prema drzavi je u skladu sa mitomanijom koju sire od nastanka.
A ovo glede HZ i odnosa prema drzavi je u skladu sa mitomanijom koju sire od nastanka.
- Ricken
#3780 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Ništa ja tebe nisam diskreditovao, samo sam boldirao ono što si sam napisao.wickerman wrote: ↑27/03/2020 19:31 To da me diskreditujes po osnovu mog odnosa prema BiH,to mozes kuci mamu i tatu diskreditovati , a mene se okani po tom pitanju.
Što se tiče vokabulara, to ti praktikuj u svojoj zemljoradničkoj zadruzi, ovo je ipak samo forum.
- Ricken
#3781 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
budzetlija wrote: ↑27/03/2020 20:11 Pa bas zbog ove price o drzavi nece je dobiti, BiH tad nije bila drzava i kurko ce kamenjari i RS-ovci pristati na tu pricu gdje osporavaju sve u cemu se spominje BiH.
- Ricken
#3782 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Pa kolega ti napisa da BiH tad nije bila država. Ne zna hudnik da se 1945 zvala Federalna Država Bosna i Hercegovina.Pitar sa Kariba wrote: ↑27/03/2020 20:05 Ma kad nestane argumenata ide seljacka....
I kako će znati kad njemu historija počinje od 1946.
- budzetlija
#3783 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Mogla se zvati i Ujedinjeno kraljevstvo, ali drzava ako znas sta se podrazumijeva pod tim nazivom nije bilaRicken wrote: ↑27/03/2020 20:57Pa kolega ti napisa da BiH tad nije bila država. Ne zna hudnik da se 1945 zvala Federalna Država Bosna i Hercegovina.Pitar sa Kariba wrote: ↑27/03/2020 20:05 Ma kad nestane argumenata ide seljacka....
I kako će znati kad njemu historija počinje od 1946.![]()
. U tom razdoblju je promijenila nekoliko naziva, najprije je u travnju 1945. godine nazvana Federalna Država Bosna i Hercegovina, donošenjem prvog Ustava 1946. nazvana je Narodna Republika Bosna i Hercegovina.
- wickerman
#3784 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Mozda postoji federalna država Montana, ali federalna država BiH nije postojala. Toliko o poznavanju tvoje ti najdraže države i njene historije.Ricken wrote: ↑27/03/2020 20:57Pa kolega ti napisa da BiH tad nije bila država. Ne zna hudnik da se 1945 zvala Federalna Država Bosna i Hercegovina.Pitar sa Kariba wrote: ↑27/03/2020 20:05 Ma kad nestane argumenata ide seljacka....
.
- Ricken
#3785 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Država je društvena zajednica i može biti suverena ili može suverenitet prepustiti saveznoj ili federalnoj državi, ukoliko je član neke državne zajednice. Pred-uvjet postojanja države unutar složene zajednice je njeno postojanje prije samog čina udruživanja u federaciju. Udruživanjem, država ne gubi svoj status i ima pravo na samoopredeljenje.budzetlija wrote: ↑27/03/2020 21:06Mogla se zvati i Ujedinjeno kraljevstvo, ali drzava ako znas sta se podrazumijeva pod tim nazivom nije bilaRicken wrote: ↑27/03/2020 20:57Pa kolega ti napisa da BiH tad nije bila država. Ne zna hudnik da se 1945 zvala Federalna Država Bosna i Hercegovina.Pitar sa Kariba wrote: ↑27/03/2020 20:05 Ma kad nestane argumenata ide seljacka....
mozes se smijati koliko hoces
zna se sta je drzava jadan ne bio, nije to e hajmo biti drzava
Boga mi me podsjećas na Baju kad RS naziva drzavom i onda nama kao smeta sto on to radi.
. U tom razdoblju je promijenila nekoliko naziva, najprije je u travnju 1945. godine nazvana Federalna Država Bosna i Hercegovina, donošenjem prvog Ustava 1946. nazvana je Narodna Republika Bosna i Hercegovina.
Samoopredeljenje je pitanje međunarodnog prava koje BiH nije osporeno 1992. godine, kada je postala međunarodno priznata država.
Pravo na samoopredeljenje prema međunarodnom pravu ima svaka nacija, i to pravo uključuje: pravo na određivanje vlastitog suverenog statusa i međunarodnog političkog statusa bez vanjskog pritiska ili uticaja.
Pod ovim se tradicionalno podrazumijevaju sljedeća prava: pravo na otcjepljenje i stvaranje nezavisne nacionalne države, pravo na ujedinjenje sa drugim narodima, pravo na ekonomsko samoopredeljenje, kao i pravo na izbor društvenog i političkog uređenja.
Što se tiče spomenute UK, Škotska je nedavno odlučila da ostane u sastavu UK, ali je i dalje jedna od 4 države koje čine zajednicu koja se naziva UK.
Što se tiče Dodika, tu su stvari malo drugačije. U Ustavu BiH lijepo piše: "Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama".
Iako S-H element se trudi BiH prikazati kao složenu zajednicu koja je nastala udruživanjem entiteta, sa elementima konfederacije s ciljem dobijanja međunarodnog prava na samoopredjeljenje, za to tumačenja po međunarodnom pravu ipak nedostaju neke stvari:
- jedinstvena kultura u potčinjenom položaju,
- postojanje zasebne političke historije, i
- jedinstven jezik i homogena teritorija neovisna od drugih naroda koji žive unutar neke društevene zajednice.
Znači, granice teritorija koje imaju pravo na samoopredjeljenje i unutar kojih se neki narod želi konstituirati kao zasebna društveno-politička zajednica su uglavnom običajne, kulturološke i jezičke.
S druge strane, BiH je po osnovnim odredbama Ustava, republika, zasnovana na demokratskim principima i već postojećim međunarodnim poveljama o ljudskim pravima, i ima demokratske državne institucije. Uz to, u sistem države su ugrađene institucije za zaštitu nacionalnih prava. BiH se ni po čemu ne razlikuje od drugih država koje u imenu imaju određenje da su republike. Tako da nama sa aspekta međunarodnog prava i treba smetati kad Baja naziva RS državom. Poštujem da nekima smeta, da se BiH označava kao država, ali je to tako formalno pravno od 1943. godine.
- Ricken
#3786 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
wickerman wrote: ↑27/03/2020 22:00Mozda postoji federalna država Montana, ali federalna država BiH nije postojala. Toliko o poznavanju tvoje ti najdraže države i njene historije.Ricken wrote: ↑27/03/2020 20:57Pa kolega ti napisa da BiH tad nije bila država. Ne zna hudnik da se 1945 zvala Federalna Država Bosna i Hercegovina.Pitar sa Kariba wrote: ↑27/03/2020 20:05 Ma kad nestane argumenata ide seljacka....
.
- budzetlija
#3787 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Oj hljebe..... Jel bila priznata drzava ili nije, nemoj majke ti mudrovati.
Znaci po tebi su sve bile drzave u bivsoj Jugi samo sto ih niko u svijetu nije sljiivo ni 1% jer je logicno bila jedna SFRJ.
Skotska je medjunarodno priznata drzava i tu je kraj price, tu u jednom postu sam sebe demantujes
kao i Irska ili ti Vels, nastupaju pod svojim zastavama na takmicenjima. Mogao bi to porediti da su se drzave nastale raspadom Juge takmičile samostalno u tom nekom periodu o 1945 , ali one to nisu nikada bile i samo je jedan drzava bila koju je citav svijet priznavao 
Vec Amerika nije ko UK, vec ko Juga sto je bila
ovdje bile Republike, tamo drzave ali isti kurac jer ih niko ne sljivi, osim onog u ciljem su sastavu.
Znaci po tebi su sve bile drzave u bivsoj Jugi samo sto ih niko u svijetu nije sljiivo ni 1% jer je logicno bila jedna SFRJ.
Skotska je medjunarodno priznata drzava i tu je kraj price, tu u jednom postu sam sebe demantujes
Vec Amerika nije ko UK, vec ko Juga sto je bila
- wickerman
#3788 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Trazis titulu od države, a ne znaš ni kako se zvala.
Nego moja ti je preporuka akcija kodnog naziva jedna vreca para za mog Bakira i na sud.
Spor max 10 godina se razvuce, ali sta je to u odnosu na ono sto dobiješ. Kakvo skupljanje para za nekakav Celik,ovo ti je pitanje od sustinskog postojanja.
Nego moja ti je preporuka akcija kodnog naziva jedna vreca para za mog Bakira i na sud.
Spor max 10 godina se razvuce, ali sta je to u odnosu na ono sto dobiješ. Kakvo skupljanje para za nekakav Celik,ovo ti je pitanje od sustinskog postojanja.
- wickerman
- Ricken
#3790 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Možeš li mi pomoći i dati tačan datum kada je Škotska postala međunarodno priznata država?budzetlija wrote: ↑27/03/2020 22:23 Oj hljebe..... Jel bila priznata drzava ili nije, nemoj majke ti mudrovati.
Skotska je medjunarodno priznata drzava i tu je kraj price, tu u jednom postu sam sebe demantujeskao i Irska ili ti Vels, nastupaju pod svojim zastavama na takmicenjima. Mogao bi to porediti da su se drzave nastale raspadom Juge takmičile samostalno u tom nekom periodu o 1945 , ali one to nisu nikada bile i samo je jedan drzava bila koju je citav svijet priznavao
Vec Amerika nije ko UK, vec ko Juga sto je bilaovdje bile Republike, tamo drzave ali isti kurac jer ih niko ne sljivi, osim onog u ciljem su sastavu.
Sjećam se da su Škotski parlamentarci 2017. godine raspravljali o međunarodnom priznanju Katalonije, pa su ustvrdili slijedeće:
"Ne možemo priznati neovisnost Katalonije jer, iako bismo to htjeli, nismo suverena država".
Pa ne znam da se nešto u međuvremenu nije promjenilo?
- Ricken
#3791 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Haj ti malo provjeri službene izvore i nazive koji su vrijedili 1945. godine, nije lijepo da te ja provaljujem dosta što se sam provaljuješ.wickerman wrote: ↑27/03/2020 22:33 Trazis titulu od države, a ne znaš ni kako se zvala.![]()
![]()
Pa pošto je vama argument da NSBiH nije pravni sljednik fudbalske sekcije unutar SOFK-a BiH (Savez organizacija fizičke kulture BiH), onda nam ne treba nikakav spor, samo ćemo sebi prišit još jednu zvjezdicu i titulu, jer nam je prema Vašem shvaćanju nema tko ni osporiti.
NSBiH ne može jer se prema Vašem pisanju proglasio ne nadležnim.
- budzetlija
#3792 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Pa ja ti vec postavio kako se zvalo samo sto ti neces da citas... godinu bila jednog imena, da bi 1946 promijenila ime... sustina je da BiH nije bila samostalna drzava bolan, igrale se kvalifikacije u svim republikama za Prvu saveznu ligu.Sta ces ti koga ismijavati bolan, pa svako iole normalan u Srbiji da nije zvezdas je bio protiv te titule dok nije dosao pickousti na vlast.
Tako u Srbiji imamo dvije ekipe koje su bile prve, Spartak i CZ koji su trebali razigrati medjusobno ali to nisu nikad uradili jer su obje ekipe usle u Prvu ligu.
Znaci to su bile kvalifikacije, haloooo... nikakvo ligasko takmicenje.
Tako u Srbiji imamo dvije ekipe koje su bile prve, Spartak i CZ koji su trebali razigrati medjusobno ali to nisu nikad uradili jer su obje ekipe usle u Prvu ligu.
Znaci to su bile kvalifikacije, haloooo... nikakvo ligasko takmicenje.
- Ricken
#3793 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Zamolio bih te da odgovoriš na postavljeno pitanje:budzetlija wrote: ↑27/03/2020 22:23
Skotska je medjunarodno priznata drzava i tu je kraj price, tu u jednom postu sam sebe demantujeskao i Irska ili ti Vels, nastupaju pod svojim zastavama na takmicenjima.
Možeš li mi pomoći i dati tačan datum kada je Škotska postala međunarodno priznata država?
Vrlo je bitno da odgovoriš na ovo pitanje jer pokazuje koliko si ozbiljan sagovornik.
Ti jesi postavio podatak poštujem, ali da pažljivo čitaš, tvom kolegi je to smiješno i kaže da se BiH nikad nije zvala tako.
Biti država i biti samostalna država, dva su pojma, elaborirano je iznad. Postoje ne samostalne države koje imaju nacionalna prvenstva, baš kao i BiH 1946. Kasnijim dogovorom između fudbalskih saveza republika, napravljena je savezna liga, kao najviši rang takmičenja. Mogla je i da ne bude napravljena, kao što Škoti, Velšani, Irci i Englezi nisu napravili jedinstveni najviši rang takmičenja. Tu dolazimo do slobode uređivanja međusobnih odnosa, koje postoji između država koje čine državnu zajednicu.
Vojvodina nije bila republika, več pokrajina u sastavu Republike Srbije, tako da je argumentacija ne prihvatljiva, jer kao takva nije bila državotvorna unutar Jugoslavije.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#3794 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Ja sto mogu slagat'.....
- budzetlija
#3795 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Joj lika, nije nikad ali i kao takva pod sapom UK je clanica Uefe i Fife cija su takmicenja legitimna jbt... mislio sam na njihov savez, evo macak kod mene skonto o cemu pricam
Da, Vojvodina pokrajina u sastavu Srbije i znaci CZ nije mogla biti prvak jer su morali igrati sa Spartakom za tu poziciju koja kod njih nije bila bitna jer su oba tima usla u Prvu ligu.
Nije kasnije dogovoreno vec bas te 1946, zato se i jesu igrale te kvalifikacije po svim republikama i te 1946 se znalo kako ce izgledati Prva savezna liga.
Da, Vojvodina pokrajina u sastavu Srbije i znaci CZ nije mogla biti prvak jer su morali igrati sa Spartakom za tu poziciju koja kod njih nije bila bitna jer su oba tima usla u Prvu ligu.
Nije kasnije dogovoreno vec bas te 1946, zato se i jesu igrale te kvalifikacije po svim republikama i te 1946 se znalo kako ce izgledati Prva savezna liga.
- Ricken
#3796 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Pravna služba FS Srbije je priznala CZ titulu 1946, pa samim tim pretpostvljam da oni bolje znaju od tebe šta su priznali. Pobjednik Republike Srbije 1946 je bila CZ, što joj je garantovalo dodatno, učešće u saveznoj ligi naredne godine, kao što pobjednicima nacionalnih liga pripada mjesto u euro takmičenjima. Mislim da ih baš sekira to što ti osporavaš CZ nacionalnu titulu jer nisu odigrali i utakmicu sa Spartakom. To je onako baš ključno stvar za titulu CZ koja je priznata 1946. Partizan je naravno bio protiv, čak su najvili i žalbu upravnom sudu, ali kurko, presuda Upravog suda u Beogradu je u februaru 2020 godine glasila:budzetlija wrote: ↑27/03/2020 23:37 Joj lika, nije nikad ali i kao takva pod sapom UK je clanica Uefe i Fife cija su takmicenja legitimna jbt... mislio sam na njihov savez, evo macak kod mene skonto o cemu pricam![]()
"Tužilac je dana 08.08.2019. godine podneo tužbu ovom sudu radi poništaja odluke broj: 01-739/1 od 14.05.2019. godine tužene Skupštine fudbalskog saveza Srbije, kojom se usvaja zahtev FK Crvena zvezda iz Beograda, kao osnovan i priznaje osvajanje fudbalskog prvenstva Narodne Republike Srbije takmičarske 1945/46 kao zvanično osvojena titula fudbalskog šampiona Srbije nacionalnog ranga takmičenja, (član 1. dispozitiva); uvodi se u zvaničnu evidenciju osvajača nacionalnih fudbalskih prvenstava FK Crvena zvezda iz Beograda, kao fudbalski šampion Srbije takmičarske sezone 1945/1946. Ova odluka je konačna i stupa na snagu danom dostavljanja FK Crvena zvezda".
Inače sud je uzeo u obzir i potpuno potvrdio argumentaciju F.K. CZ:
"Telo osnovano 1945. godine od strane saveznih organa bilo je nadležno za organizovanje sportskih akrivnosti na teritoriji čitave savezne države.
Sa druge strane, postojala su tela na federativnim ili republičkim nivoima koja su bila osnovana od strane federativnih organa. Ta tela osnovana su autonomno i bila su zadužena za organizovanje sportskih aktivnosti na nivou federativne jedinice. Svaka federativna jedinica, ili republika kako ih mi danas poznajemo, imala je svoj organ koji sa bavio organizacijom sportskih aktivnosti, a ono što je bitno kad su u pitanju argumenti suprotne strane jeste da je Vojvodina, nezavisno od sportskog tela Srbije, imala sportski organ osnovan od strane njenih organa zadužen za sprovođenje sportskih aktivnosti na teritoriji Vojvodine i bio je potpuno nezavisan od organa na teritoriji Srbije.
Republički sportski organi, koji su bili zaduženi za čitav sport, a ne samo za fudbal, su na svim teritorijama, a organ za Vojvodinu na teritoriji Vojvodine, u avgustu i septembru 1945. godine doneli odluku da se sprovedu fudbalska takmičenja na teritoriji federativnih jedinica i na teritoriji pokrajine Vojvodine. U tom trenutku to je bio najviši rang fudbalskog takmičenja. Tako je, na osnovu odluke srpskog organa zaduženog za sport, u septembru 1945. godine, počelo prvo prvenstvo Srbije u fudbalu. Tri meseca posle početka takmičenja sportski organ zadužen za sport na saveznom nivou doneo je odluku o osnivanju savezne fudbalske lige.
Kad je počelo prvenstvo u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji i Vojvodini, inicijalno, ni jedno od njih nije predstavljalo bilo kakvo kvalifikaciono prvenstvo. U decembru 1945. godine, kad je već odigran jedan turnus u prvenstvima, sportski organ zadužen za takmičenje na saveznom nivou je doneo odluku da će se od sezone 46/47. igrati savezna klupska fudbalska liga. Logično, u tom trenutku, koristeći postojeća prvenstva određeno je kako će ko od učesnika prvenstava učestvovati u Saveznoj ligi.
Pa su tako za učesnike određeni prvaci Slovenije, Bosne i Hercegovine, Vojvodine, kao dva prvoplasirana tima iz Srbije i Hrvatske, ali prvoplasirani timovi na kraju takmičenja koja se završavaju tokom juna i jula.
Prema tome, federativni organ se priključio na već postojeća prvenstva na koja nije imao nikakav uticaj, nije mogao da delegira sudije, da uloži žalbu i nije posedovao bilo kakva ovlašćenja. Dakle, organ koji je bio nadležan za federativnu teritoriju Republike Srbije organizovao prvenstvo za 1946. godinu i u tom trenutku nije postojalo takmičenje višeg ranga, a ovo prvenstvo je bilo jedno od najmasovnijih fudbalskih takmičenja do dan danas na teritoriji Srbije i savezni organ nije imao nikakvu nadležnost nad ovim takmičenjem.
Zasebno takmičenje klubova sa područja Vojvodine je jedina argumentacija protivnika odluke o priznanju Zvezdine titule iz 1946. godine. Vojvodina je u tom trenutku imala specifičan status.
Vojvodina je tokom 1945. i 1946. godine potpuno autonomna kad je u pitanju fudbal i sport uopšte. Vojvodina je po pitanju sporta imala potpuno isti status kao sve federalne jedinice. Na saveznom nivou je 1945. godine organizovano jedno fudbalsko prvenstvo na nivou federanih jedinica i tu je Vojvodina takođe imala poseban status i učestvovala je zasebno, pored Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, tima JNA i Srbije.
Takođe, u odluci iz decembra 1945. godine, koju donosi savezni organ, navodi se da će u toj saveznoj ligi koja će biti organizovana 1946/47. godine učestvovati prvak Vojvodine, pored prvaka Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije. Dakle, Vojvodina je u smislu fudbala potpuno odvojena od ostatka Srbije. U kontekstu navedenog, Vojvodina je imala karakter nekog geografsko-lokalnog pojma, što implicira određenim događajima koji su doveli do toga da 1947. godine Vojvodina dobije svoj Ustav i da bude praktično na nivou posebne federalne jedinice".
Samim tim potpuno je jasno i iz ove presude da je F.K. Željezničar pobjednik nacionalnog takmičenja oragnizovanog na nivou u Bosni i Hercegovini, što nam je između ostalog dogovorom garantovalo učešče, prve godine u saveznoj ligi. Spartak je bio pobjednik pokrajine, koja unutar Jugoslavije nema državotvorni status, pa samim tim ne mogu dobiti nacionalnu titulu. Kad se Vojvodina osamostali i dokaže da je država, onda nek im Republika Vojvodina dodjeli nacionalnu titulu 1946.
Što se tiče Škotske, kakve veze ima, je li pod šapom UK ili nije, njena državnost joj daje pravo da se opredjeli kako će nastupati u međunarodnim sportskim takmičenjima. BiH kao i ostale republike unutar Jugoslavije su odlučile da se zajdnički takmiče na međunarodnom nivou.
Ili još uvijek misliš da BiH nije država i nema pravo na samoopredeljenje?
- budzetlija
#3797 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Da nije bilo Vučića dobili bi kurcinu jednu veliku
kraj price.
Ko kaze da BiH nije drzava?
Pa ja tebi postavih 5 linkova gdje ljudi kazu da CZ nikako nije mogla biti prvak
ne kazem to ja.
Ti sad kopirao ovdje tekst za koji nisi naveo izvor jer kao ti ovo znas iz svoje glave
i ja trebam vjerovati
E eto vidjecemo sta kazu za vas.
Vi negirate odluke Nsbih koji je jedini legitiman, o cemu da sa vama covjek normalno prica
Pa ja tebi postavih 5 linkova gdje ljudi kazu da CZ nikako nije mogla biti prvak
Ti sad kopirao ovdje tekst za koji nisi naveo izvor jer kao ti ovo znas iz svoje glave
Vi negirate odluke Nsbih koji je jedini legitiman, o cemu da sa vama covjek normalno prica
- Ricken
#3798 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Postavio si linkove lokalnih novinarskih pisakarala, i to je kao izvor, iako je nadležni sud u februaru 2020. rekao svoje.budzetlija wrote: ↑28/03/2020 00:38 Da nije bilo Vučića dobili bi kurcinu jednu velikukraj price.
Pa ja tebi postavih 5 linkova gdje ljudi kazu da CZ nikako nije mogla biti prvakne kazem to ja.
Ti sad kopirao ovdje tekst za koji nisi naveo izvor jer kao ti ovo znas iz svoje glavei ja trebam vjerovati
![]()
Vi negirate odluke Nsbih koji je jedini legitiman, o cemu da sa vama covjek normalno prica![]()
Ko gubi ima pravo da se ljuti, pa tako i grobari mogu da je psuju Vučića.
Ne zanima me tvoj odnos prema BiH, neko ko napiše da je Škotska međunarodno priznata zemlja, nije ozbiljan sagovornik.
Evo ti izvor:
https://www.kurir.rs/sport/fudbal/34048 ... zdice-foto
Koju odluku NSBiH negiramo?
Last edited by Ricken on 28/03/2020 00:58, edited 1 time in total.
- budzetlija
#3799 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Eto nek je tebi sud taj sud ispravan, lik vjeruje u sudstvo Srbije jbt
Negirate odluku saveza iz 1999 godine
- Ricken
#3800 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Ne negiramo mi, nego UEFA, koja je suspenodvala klubove iz BiH koji zbog te odluke Saveza nisu mogli nastupati u euro takmičenjima naredne godine.budzetlija wrote: ↑28/03/2020 00:58cuj piskarala, obracaju se ljudi koji kao nesto znaju...
Eto nek je tebi sud taj sud ispravan, lik vjeruje u sudstvo Srbije jbtu redu je.
Negirate odluku saveza iz 1999 godineda se nama dodijeli titula
![]()
Imaš li ti neki dokaz da ta piskarala nešto znaju? Eto vjerovat ću tebi i lokalnim piskaralima.