Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
skoronikako
#41326 Re: Zeničani
Pa dobro, ali se ne mijenja vlast u ovakvom trenutku. Jedna od uputa je i izolacija nije samo testiranje.
A nije valjda da ti treba policijski sat da pokaže da su nesposobni? Valjda nam je dovoljan pokazatelj da se ubice šetaju gradom, a politiku nam određuju kriminalci?
A nije valjda da ti treba policijski sat da pokaže da su nesposobni? Valjda nam je dovoljan pokazatelj da se ubice šetaju gradom, a politiku nam određuju kriminalci?
- Panzer_Daddy
#41327 Re: Zeničani
Danas bio u Bingu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑27/03/2020 15:39a u bingu u l. polju ogromne guzve ,tako cuh i vidjeh na slikamaThrottle wrote: ↑27/03/2020 15:23 U Bingu u centru sve normalno, jedino brasna nema. Bas me zanimalo sta imaju na stanju, iako mi ne treba. Ostalo Rima-pak kukuruzno po 2kg cini mi se. Ostalog ni za lijeka. Secer, ulje, tjestenina, mlijecni proizvosi, sve puno. Nema guzve, nema redova, ljudi postuju razmak, na ulazu dezinfekcija ruku, vecina nosi maske. Pohvalno za nas koji bas i nismo poznati po postovanju pravila
Nije bilo ukupno 30 osoba ok 13h a ispred na parkingu nikoga. Na kasama vise linija oznacenih trakom u razmaku oko 2m.
Police pune.
- avenija
#41328 Re: Zeničani
Sve dok se takmice svakakvi lokalni serifi ko ce donijeti jace mjere i biti zajebaniji bez sagledavanja realnog stanja na terenu nema nista od potrebne doze humanosti, ovo je idiotizam. Djecu zatvoriti je zlocin, policijski sat da ne mozes poslije posla otici ni na njivu, ni do roditelja ako im pomoc treba. Uostalom htjeli su da ispadnu zajebaniji od RS gdje djeca normalno mogu sa roditeljima zivjeti, hodati sve do 20 sati ! Sad se pocele lokalne kabadahije pojavaljivat i gdje jedan slucaj u samoizolaciji bude pozitivan oni zatvore cijelu zgradu. To je monstruozno, iako je jasno da se zaraza ako se postuju mjere razmaka i dodira ne moze prenijeti. Taj slucaj imamo u Vogosci, gdje lokalni nacelnik zatvorio u samice sve stanare radi jednog pozitivnog sa kojim niko nije imao kontakt. I tu glume jaceg od RS da izgledaju zajebaniji. Zamisli da neka budala kod nas prepise istu praksu i da naprimjer neko u samoizolaciji bude pozitivan od ovih visokih zgrada tipa kineski, mokusnice, lamela, odmut i da blokira cijelu gradu. Pa u zatvoru ljudi imaju pravo na 1 sat setnje van samice. Dok u svim drzavama na svijetu takve odluke su nezamislive i ubilacke pa cak i u RS i Srbiji od kojih prepisujemo mjere pa malo poostrimo da ne izgleda ofirno.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#41329 Re: Zeničani
Upravo tako.Panzer_Daddy wrote: ↑27/03/2020 16:02Danas bio u Bingu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑27/03/2020 15:39a u bingu u l. polju ogromne guzve ,tako cuh i vidjeh na slikamaThrottle wrote: ↑27/03/2020 15:23 U Bingu u centru sve normalno, jedino brasna nema. Bas me zanimalo sta imaju na stanju, iako mi ne treba. Ostalo Rima-pak kukuruzno po 2kg cini mi se. Ostalog ni za lijeka. Secer, ulje, tjestenina, mlijecni proizvosi, sve puno. Nema guzve, nema redova, ljudi postuju razmak, na ulazu dezinfekcija ruku, vecina nosi maske. Pohvalno za nas koji bas i nismo poznati po postovanju pravila
Nije bilo ukupno 30 osoba ok 13h a ispred na parkingu nikoga. Na kasama vise linija oznacenih trakom u razmaku oko 2m.
Police pune.
Bio i ja danas prije 12h. Nema gužve. A ni redova.
Ima svega osim brašna
- Casual's
#41330 Re: Zeničani
Bingo u centru fakat nikakvih problema i skoro prazan. Svega ima osim brašna, pa čak i sredstva za dezinfekciju ruku. 
- N.N.
#41331 Re: Zeničani
Ma raja konta da je Bingo u Centru zatvoren jer Centar ne radi. Sto je cak odlicno
Nema guzve, cekanja, nista.
Mada se vec i stabilizovalo sve. U apotekama vise nema guzvi, mesnice,pekare, a i u ove samoposluge se vec relativno brzo ulazi...bar u mojoj mahali.
Nema guzve, cekanja, nista.
Mada se vec i stabilizovalo sve. U apotekama vise nema guzvi, mesnice,pekare, a i u ove samoposluge se vec relativno brzo ulazi...bar u mojoj mahali.
- Kikibombona
#41332 Re: Zeničani
Bogu plakati.
Nego, jeste li vidjeli kako je Kasumovic navukao klosare da se prijave za pomoc, pa se na spiskovima nasli ljudi kojima je pomoc najmanje potrebna. Nikako da dotaknemo dno. Teski oblik pokvarenosti, nigdje postena covjeka...
I bas idemo nisko, mrtvima bi zube cupali da se mogu prodati.
-
kakavdanakneiskustvu
#41333 Re: Zeničani
eto,nešto novo,nek nema vise guzviPanzer_Daddy wrote: ↑27/03/2020 16:02Danas bio u Bingu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑27/03/2020 15:39a u bingu u l. polju ogromne guzve ,tako cuh i vidjeh na slikamaThrottle wrote: ↑27/03/2020 15:23 U Bingu u centru sve normalno, jedino brasna nema. Bas me zanimalo sta imaju na stanju, iako mi ne treba. Ostalo Rima-pak kukuruzno po 2kg cini mi se. Ostalog ni za lijeka. Secer, ulje, tjestenina, mlijecni proizvosi, sve puno. Nema guzve, nema redova, ljudi postuju razmak, na ulazu dezinfekcija ruku, vecina nosi maske. Pohvalno za nas koji bas i nismo poznati po postovanju pravila
Police pune.
- Casual's
#41334 Re: Zeničani
Nije to tačno. Fudini predsjednici mjesnih zajednica su sami po svom pravili spiskove. Na jednom se našao otac od prijatelja koji ima 3 prodavnice u gradu. Kaže nije ni znao dok ga nisu počeli zajebavati. Isto tako ima bruku raje koja se javlja po komentarima.Kikibombona wrote: ↑27/03/2020 17:53 Bogu plakati.
Nego, jeste li vidjeli kako je Kasumovic navukao klosare da se prijave za pomoc, pa se na spiskovima nasli ljudi kojima je pomoc najmanje potrebna. Nikako da dotaknemo dno. Teski oblik pokvarenosti, nigdje postena covjeka...
I bas idemo nisko, mrtvima bi zube cupali da se mogu prodati.![]()
-
channel10
#41335 Re: Zeničani
Gori on sto ista i dijeli. Ja bih nakon ovog i prekinuo sa bilo kakvom podjelom paketa. Neka odu u Socijalno i tamo mogu saznati koliko ima ugrozenih koji primaju neku socijalu i njima podijele po par paketa, da se ljudi osiguraju...
- Casual's
#41336 Re: Zeničani
Ni meni nije jasno što uopšte te pakete iko pravi (ne želim vjerovati da je zbog izbora). Tačno postoji spisak ljudi koji su socijalni slučajevi, na kraju krajeva i onih koji koriste narodne kuhinje. Ovi paketi osim populizma nikome ne bi ništa napravili.
5.000 ljudi po paket od 20 KM, je 100.000 KM.
5.000 ljudi po paket od 20 KM, je 100.000 KM.
- N.N.
#41337 Re: Zeničani
Mozda hajvani kontaju da ce dobiti po 100 KM a ne spagete, rizu i secer 
Ona dvojica po' Blatuse i Radakova na spisak stavili...hahahaha
Mi smo obicna bagra. I nista vise.
Gdje se god moze sta dzabaluka ili kakva prevara, eto nas u velikom broju
Ona dvojica po' Blatuse i Radakova na spisak stavili...hahahaha
Mi smo obicna bagra. I nista vise.
Gdje se god moze sta dzabaluka ili kakva prevara, eto nas u velikom broju
- Kikibombona
#41338 Re: Zeničani
Zasto bi Fudo ovako prosuo i ponizio svoje predsjednike?Casual's wrote: ↑27/03/2020 17:59Nije to tačno. Fudini predsjednici mjesnih zajednica su sami po svom pravili spiskove. Na jednom se našao otac od prijatelja koji ima 3 prodavnice u gradu. Kaže nije ni znao dok ga nisu počeli zajebavati. Isto tako ima bruku raje koja se javlja po komentarima.Kikibombona wrote: ↑27/03/2020 17:53 Bogu plakati.
I bas idemo nisko, mrtvima bi zube cupali da se mogu prodati.![]()
Ako su bili njegovi, sada ih se odrekao.
Fudu dozivljavam kao ljaksa, ne dopada mi se nimalo, ali je ovo presudilo da dobije moj glas. I bez ovoga bih vjerovatno glasao za njega, jer je najmanje zlo, ali sa ovim definitivno.
Taman da svi vidimo kakve su nam komsije. Bruka i sramota.
- Casual's
#41339 Re: Zeničani
"Na spisku MZ Starina ima Ibrahim Novalic koji ima preko 400 KM penzije sin mu radi u Hrvatskoj on i zena sami. A presjednik mjesne zajednice nije stavio covjeka koji ima dvoje djece koje skoluje i nema nikakvog primanja."
Znači predsjednik mjesne zajednice napravio spisak, i onda glavonja proziva čovjeka koji se tu ni kriv ni dužan našao. Dno dna je spominjati ove lične stvari uopšte. Sve nešto kontam da su namjerno stavljali na spiskove ove ljude da ih mogu prozivati.
@kiki pa eto i njegovo službeno glasilo javlja da predsjednici MZ prave spiskove.
Znači predsjednik mjesne zajednice napravio spisak, i onda glavonja proziva čovjeka koji se tu ni kriv ni dužan našao. Dno dna je spominjati ove lične stvari uopšte. Sve nešto kontam da su namjerno stavljali na spiskove ove ljude da ih mogu prozivati.
@kiki pa eto i njegovo službeno glasilo javlja da predsjednici MZ prave spiskove.
-
clio_dci120
#41340 Re: Zeničani
Slazem se sa Casualom,spiskove su pravili predsjednici MZ i mogli su bukvalno pisati da je na spisku Bakir ili Sebija, pa da Slinjavi to razvalce po fejsubuku. Licno znam covjeka koji nema pojma da su ga na spisak stavili. Ovo neko treba zestoko reagovati, jer ovaj potez je cisti pokvarenluk. Znaci, pola ljudi koji su na spiskovima nema pojma da su se tamo nasli. Mislite da Fudini predjsednici nisu namjerno pisali ove na pozicijama, mislim na SDA-ovce.
-
channel10
#41341 Re: Zeničani
Ali predsjednik MZ ima penziju preko 400KM, kao da ima 4000
Njima je trebalo reci da se skupi "vodstvo" odredjene MZ i da se oni dogovore kome zaista treba i na kraju da se potpisu, pa onda objaviti spiskove da ljudi vide da li su stvarno trebali staviti neke i da li su neki izostavljeni, a trebali su dobiti. Kako god, navukao ih je lagano
, pa sada neka se peru.
Mada vjerujem da ih se makar pola nije ni zacrvenilo(ovi sto su sastavljali spisak)..
Takodjer mislim da su mnogi znali da su na spisku, a sad se kao lafo vade. Klasicna seljacka politika...
Njima je trebalo reci da se skupi "vodstvo" odredjene MZ i da se oni dogovore kome zaista treba i na kraju da se potpisu, pa onda objaviti spiskove da ljudi vide da li su stvarno trebali staviti neke i da li su neki izostavljeni, a trebali su dobiti. Kako god, navukao ih je lagano
Mada vjerujem da ih se makar pola nije ni zacrvenilo(ovi sto su sastavljali spisak)..
Takodjer mislim da su mnogi znali da su na spisku, a sad se kao lafo vade. Klasicna seljacka politika...
- Panzer_Daddy
#41342 Re: Zeničani
Ma samo trpaj,iskoristi priliku u cemu god mozes.Daj meni,meni i samo meni...nema jaceg pogona od pohlepe
Pogotovo od one lose upakovane seljacke.
Korona fino zatvorila sve u jedan bazen i kako vrijeme prolazi postaje sve interesantnije.....gledati kako se krokodili ujedaju u suzenom prostoru dok pavijani panicno navijaju okolo
Korona fino zatvorila sve u jedan bazen i kako vrijeme prolazi postaje sve interesantnije.....gledati kako se krokodili ujedaju u suzenom prostoru dok pavijani panicno navijaju okolo
- kamen spoticanja
#41343 Re: Zeničani
Fudo postavio predsjednika MZ
ne kontam cemu se sad cude
poganom narodu ili uhljupima koji su.pravili spiskove?
ne kontam cemu se sad cude
poganom narodu ili uhljupima koji su.pravili spiskove?
- kamen spoticanja
#41344 Re: Zeničani
i jel ova sramota s paketima od onih pola miliona za borbu protiv korone?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#41345 Re: Zeničani
Ne znam znate li gdje je prodavnica tj market EDO PROM u Podbrežju...čisto da vam dočaram današnju situaciju.
Idem iz pravca Tetova ka čaršiji i već u Trokućama vidim neku ogromnu gužvu kod marketa, rotacije upaljene na policijskom autu, masa auta... prvo što sam pomislio da je bila saobraćajna nesreća. Kad sam se približio po cesti i po trotoaru je bilo parkirano nekih 30 do 40 auta (tu nikad nijedno ne bude jer je parking ispred prodavnice uvijek poluprazan) a ispred prodavnice (jedno na drugom) stoji makar 50ak ljudi i kupuju brašno
tj čekaju u redu. Nevjerovatna scena, mati kaže da se ovakvog haosa ni u ratu nije nagledala.
Kad sam se vraćao stanem uzet mlijeka, i u priču sa radnicom, kaže jučer šleper pokupovan za po sata.
Bože sačuvaj, gdje sve ovo vodi?
Idem iz pravca Tetova ka čaršiji i već u Trokućama vidim neku ogromnu gužvu kod marketa, rotacije upaljene na policijskom autu, masa auta... prvo što sam pomislio da je bila saobraćajna nesreća. Kad sam se približio po cesti i po trotoaru je bilo parkirano nekih 30 do 40 auta (tu nikad nijedno ne bude jer je parking ispred prodavnice uvijek poluprazan) a ispred prodavnice (jedno na drugom) stoji makar 50ak ljudi i kupuju brašno
Kad sam se vraćao stanem uzet mlijeka, i u priču sa radnicom, kaže jučer šleper pokupovan za po sata.
Bože sačuvaj, gdje sve ovo vodi?
-
s@mson
#41346 Re: Zeničani
nema policijskog u italiji, u spaniji a ni u francuskoj...Casual's wrote: ↑27/03/2020 15:30Stručni su ljudi koji kažu da će ove mjere ljude pogoditi više nego sam virus.skoronikako wrote: ↑27/03/2020 14:47 A ko je to kod nas stručan? I šta je to prava reakcija?
Ne kažem da je ovo prava reakcija, ali u Bosni kakva god da je reakcija neko će je sigurno popljuvati. Da smo mi normalni uopšte se nije morao uvoditi policijski sat. Međutim, pustilo djecu iz škola, sva djeca na Kamberovića polju. Kafići puni. A čitavo vrijeme čitamo preporuke smanjivanja interakcije. Na kraju, ako ne vjerujemo našim vlastima, trebamo pratiti preporuke WHO-a. Njima bar nije cilj nekog majmuna u BiH prevesti žednog preko vode.
Preporuka WHO-a je bila testiranje, testiranje, testiranje i onda naše vlasti kažu da ne treba testirati. Da im vjerujem? Ne želim, i smatram da su odluke o policijskom satu samo pokazatelj nesposobnosti.
ne daj boze da bude u demokratskoj americi tj. SAD-u da ne bude zabune pa da me ispravlas a znas o cemu mislim...
u tim drzavama NEMA policijskog, rezultate vidimo a u Indiji je potpiuni policijski za 1,3 mulijarde ljudi, opet vidimo rezultate...
nemojte palamuditi zbog toga sto ste navikli izlaziti svaki dan i svako vece i sad kada se treba strpiti, podrzati neke stvari vi ste kontra svega...
dosta je brate i vas pametnih...
- Kikibombona
#41347 Re: Zeničani
Ovim spletkama su kompromitovani upravo predsjednici MZ.clio_dci120 wrote: ↑27/03/2020 18:25 Slazem se sa Casualom,spiskove su pravili predsjednici MZ i mogli su bukvalno pisati da je na spisku Bakir ili Sebija, pa da Slinjavi to razvalce po fejsubuku. Licno znam covjeka koji nema pojma da su ga na spisak stavili. Ovo neko treba zestoko reagovati, jer ovaj potez je cisti pokvarenluk. Znaci, pola ljudi koji su na spiskovima nema pojma da su se tamo nasli. Mislite da Fudini predjsednici nisu namjerno pisali ove na pozicijama, mislim na SDA-ovce.
Nije valjda Fudo Carls Menson da nagovori ljude da si pucaju u glavu?
Last edited by Kikibombona on 27/03/2020 19:06, edited 1 time in total.
- Casual's
#41348 Re: Zeničani
Indija uopšte nema policijski sat nego su ljudi pozvani samo da ostanu u kućama, što je i najbolje. To je pokazalo rezultate.s@mson wrote: ↑27/03/2020 18:52 nema policijskog u italiji, u spaniji a ni u francuskoj...
ne daj boze da bude u demokratskoj americi tj. SAD-u da ne bude zabune pa da me ispravlas a znas o cemu mislim...
u tim drzavama NEMA policijskog, rezultate vidimo a u Indiji je potpiuni policijski za 1,3 mulijarde ljudi, opet vidimo rezultate...
nemojte palamuditi zbog toga sto ste navikli izlaziti svaki dan i svako vece i sad kada se treba strpiti, podrzati neke stvari vi ste kontra svega...
Zenica, za primjer je i prije uvođenja ovih represivnih mjera bila dosta prazna - ljudi su sami sebe izolovali. Zabranjeno voće je najslađe.
- Casual's
#41349 Re: Zeničani
Fakat su se Pivići pokazali kao velike zdepi. Ovo sa paketima su trebali na volej opaliti, a ne da im je vrhunac kritika što se imena postavljaju javno - još više sebe oblatili.
-
s@mson
#41350 Re: Zeničani
http://prntscr.com/rnz621Casual's wrote: ↑27/03/2020 19:06Indija uopšte nema policijski sat nego su ljudi pozvani samo da ostanu u kućama, što je i najbolje. To je pokazalo rezultate.s@mson wrote: ↑27/03/2020 18:52 nema policijskog u italiji, u spaniji a ni u francuskoj...
Zenica, za primjer je i prije uvođenja ovih represivnih mjera bila dosta prazna - ljudi su sami sebe izolovali. Zabranjeno voće je najslađe.