bunk wrote: ↑27/03/2020 09:48
Svaka druga iniciativa nema smisla.
Ima. Ovo stanje su prouzroćile mjere koje su donesene u vremenu kada se u roku deset petnest dana očekivao pomor stanovništva, jer tako se corona virus tretirao od strane medija i anonimnih ljudi koji zbog ko zna kojih osjećaja i interesa su kreirale stanje straha, imali Banja Luku, Zenicu, malo kasnije Konjic, gdje nam se pisalo da je dvjesto hiljada dijasporaca, u novim autima, na Bregani i da nose virus. Kakva je reakcija naroda? Cirkulacija ljudi pala 60% 11.marta i dalje se smanjivala, krenula manična kupovina osnovnih životnih namirnica i još veća pomama za informacijama, mislim, oni imaju corona 24h live.
Šta se dešava nakon petnaest dana? Troje mrtvih, iskreno mi je žao tih ljudi, i sve one priće što smo imali oko istih, imamo dvoje u Zenici ni nakašljali se nisu, krizni štabovi postali superstars, vidjeli našu sposobnost ili nesposobnost da se kao društvo izborimo sa nećim opasnim koje ne gleda nacionalnu pripadnost.
Ta druga inicijativa koja bi imala smisla ide u pravcu da se ublažavaju mjere za ekonomiju, jer kolko vidimo pomor stanovništva se nije desio. Zašto, kad nam se već nije desila Italija, ne dopustiti da rade ljudi, uz pojačane mjere opreza, u nekom reduciranom obimu? Niko ne očekuje milionske pazare, promet će biti manji do Bajrama, ali će se nakuckati za troškova. U takvoj situaciji meni prvom neće trebati pomoć vlade, koja je svakako dobrodošla ali za one kojima je stvarno potrebna.