Ma nevjerovatno.. jos ne mogu da vjerujem kakve su mjere donijeli a o narodu da ne pricam. Obuko masku rukavice pa zavrne masku i pusi cigaruemigrazione wrote: ↑27/03/2020 00:55Fakat ne nosim one gumene rukavice, gade mi se, a maska me guši i nema teorije da ja to nosim, to sam naglasio svima jos na pocetku kada se tek krenulo suskati o ovome, a tacno sam znao kakvo ludilo slijedi...ma kakva maska daaaaj, ko ce to ba, brzo ce ovo proci dan dva, sad me gledaju ko da sam šugav...danas sam se jednoj kornjaci najebo majke, da je bila musko bio bi teski nokaut...niko u mahali nije zarazen milion posto, niti ko gdje kada idi niti im ko dolazi, niko nikakve simptome nicega nema, svi pravi zdravi, a svi se ponasaju ko u doba bubonske kuge, ono smrt iza coska vreba, masovni pomor....MorningStar wrote: ↑27/03/2020 00:41Ja kontam il sam ja lud ili oni... al ne predajem se djaba im snaga u brojevimaemigrazione wrote: ↑27/03/2020 00:39 Ovo lagano prelazi u kolektivnu sizofreniju, komsiluk mi je otisao u 3pm, na pocetku mi je bilo simpaticno, sad mi opasno ide na kurac...![]()
![]()
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- MorningStar
#13601 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Mogy87
#13602 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo ti slusaj Srecka Sladojevaarmin071 wrote: ↑27/03/2020 00:51Ljudi jednostavno nisu htjeli da učestvuju u ovoj kolektivnoj psihozi i šizofreniji. Znaju da je vrijeme virusa kao i svake godine. Narod je miran, nema panike. Ko se i razboli ostaje kući i miruje dok se tijelo ne izbori sa virusom. Teži slučajevi završe u bolnici. To je procentualno tako mali broj da bolnice nisu pretepane. Nema biranja koga da prime jer mlađi i jači pacijenti uopšte nisu tu. Nažalost mi nikad nećemo saznati šta bi se desilo da o ovom virusu nije izvještavao niko. Jedna strana kaže da bi obolilo i umrlo ljudi ko što umire i svake godine, dok drugi tvrde da bi nas pola planete pomrlo. E sad je do tebe kome ćeš vjerovati ali da ovaj virus prati opasna medijska mašinerija u to sumnje nema.Nivelacija wrote: ↑27/03/2020 00:16 Ima li iko logicki objasnjenje kako u Tokiju, Sangaju, Bejingu i ostalim gradovima istoka sa preko 20 mil ljudi zivot tece nesmetano, guzve na ulicama, avioni slijecu redovno. Kako njima ne prijeti masovna zaraza ?
Danas gledam Tokio live Cam, preko pjesackog 10000 ljudi u isto vrijeme. Kako?
A to si preskocio da odgovoris
- ganjeta
#13603 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sličnog sam mišljenja, a jedino se može i uraditi brzi test na antitijela, ovo što šatro ima po netu je ubleha samo taka.Ironmen wrote: ↑27/03/2020 00:26Ne znam ni sam ija sam o tome razmisljao danas... sve mi je logicnija ova britanska verzija da je vec 30 miliona britanaca prebolilo coronu od pocetka novembra 2019 godine..I kao ovaj novi test na antitijela sto pripremaju za koju sedmicu ce biti dostupan pa ce krenuti masovna testiranja kojim bi se utvrdilo ko je prebolio coronu...Nivelacija wrote: ↑27/03/2020 00:16 Ima li iko logicki objasnjenje kako u Tokiju, Sangaju, Bejingu i ostalim gradovima istoka sa preko 20 mil ljudi zivot tece nesmetano, guzve na ulicama, avioni slijecu redovno. Kako njima ne prijeti masovna zaraza ?
Danas gledam Tokio live Cam, preko pjesackog 10000 ljudi u isto vrijeme. Kako?
Evo moj primjer od danas dođe ti uzorak, uradiš ga normalno, nakon nekog vremena za istu osobu pod sumnjom na coronu, ono tretiraš kao da jeste pozitivan a ovaj prvi kao malo manje pozitivan
Posao mi je takav da sam na tom fonu da se pregrmila...kao i dosta raje, nemoguće da je nismo pokupili, jer kad je bilo H1n1 dosta kolega fasovalo.
-
invincible1921
#13604 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dodajmo da ih 90% misli da maska stiti njih od zaraze, a ne druge od njih samihemigrazione wrote: ↑27/03/2020 00:55Fakat ne nosim one gumene rukavice, gade mi se, a maska me guši i nema teorije da ja to nosim, to sam naglasio svima jos na pocetku kada se tek krenulo suskati o ovome, a tacno sam znao kakvo ludilo slijedi...ma kakva maska daaaaj, ko ce to ba, brzo ce ovo proci dan dva, sad me gledaju ko da sam šugav...danas sam se jednoj kornjaci najebo majke, da je bila musko bio bi teski nokaut...niko u mahali nije zarazen milion posto, niti ko gdje kada idi niti im ko dolazi, niko nikakve simptome nicega nema, svi pravi zdravi, a svi se ponasaju ko u doba bubonske kuge, ono smrt iza coska vreba, masovni pomor....MorningStar wrote: ↑27/03/2020 00:41Ja kontam il sam ja lud ili oni... al ne predajem se djaba im snaga u brojevimaemigrazione wrote: ↑27/03/2020 00:39 Ovo lagano prelazi u kolektivnu sizofreniju, komsiluk mi je otisao u 3pm, na pocetku mi je bilo simpaticno, sad mi opasno ide na kurac...![]()
![]()
-
invincible1921
#13605 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I mene ovo zanima za italiju...zaista mi nema smisla onoliko umrlih, pa da je ne znam ti kakva bolest. Ili fkt imaju pun qrac ovih sto su vec bili na samrti ili jednostavno ko god umre oni stave pod coronu.armin071 wrote: ↑27/03/2020 00:32biglebovski wrote: ↑27/03/2020 00:16 Smrti usljed bolesti respiratornog sistema u EU za 2016 g. po državama
https://ec.europa.eu/eurostat/statistic ... XGIErD19pg
Sad će se samo promjeniti i svi će umrijeti od covida19. Niko više na svijetu ne umire od normalnih bolesti i virusa. Sjebaše idioti čitav svijet u mjesec dana.
- xoklix
#13606 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Virus je otporan na temperaturu.invincible1921 wrote: ↑26/03/2020 22:50 Mozda je paglu pitanje, ali eto cisto informativno, buduci da kod gripe i temperature pomaze preznojavanje, da li takav vid djelovanja ima ikakav uticaj ako neko ima koronuOno kontam je.bes ga znojis se izbacis viruse ..sta znam
![]()
![]()
Ukratko sa CNN članka kojeg je neko postavio jučer/prekjučer.
-Kako šišmiši u letu povećavaju temperaturu tijela tako je i virus razvio imunitet na istu.
-
invincible1921
#13607 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa mislio sam ono znojem se izbacuje lose iz organizma pa reko da izbacimo i virusxoklix wrote: ↑27/03/2020 01:27Virus je otporan na temperaturu.invincible1921 wrote: ↑26/03/2020 22:50 Mozda je paglu pitanje, ali eto cisto informativno, buduci da kod gripe i temperature pomaze preznojavanje, da li takav vid djelovanja ima ikakav uticaj ako neko ima koronuOno kontam je.bes ga znojis se izbacis viruse ..sta znam
![]()
![]()
Ukratko sa CNN članka kojeg je neko postavio jučer/prekjučer.
-Kako šišmiši u letu povećavaju temperaturu tijela tako je i virus razvio imunitet na istu.
- L3D3NA
#13608 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
a i ti si budala žešća titami, neka teMorningStar wrote: ↑27/03/2020 00:30Amputirati ruke tako 100 % nece se dirati lice. Tako su i sa ovim mjerama otprilike uradili.
a kad već pucaš listu dodaj tu mogy 89 i onog cortesea neam pojma prave im nickove, ali što oni udaraju sami sebi lajkove i pucaju ozbiljno dokazane postove o svemu, to je hilarious, znaju sve, od kud je virus, kako se širi i zašto, uz predispoziciju da će mutirati i onda smo svi donji
-
biglebovski
#13609 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Fokus istrazivanja nije bio prenos vec koliko dugo opstaje na povrsinama. To je valjda opste poznato. A naucni rad se cita od pocetka do kraja pa u uvodu kaze:
"Transmission of coronaviruses from contaminated dry surfaces has been postulated including self-inoculation of mucous membranes of the nose, eyes or mouth [4,5], emphasizing the importance of a detailed understanding of coronavirus persistence on inanimate surfaces [6]....The aim of the review was therefore to summarize all available data on the persistence of all coronaviruses including emerging SARS-CoV....
Kljucno je "prenos korona virusa sa suhih povrsina je POSTULAT (something assumed without proof as being self-evident or generally accepted- nesto sto se smatra ociglednim i kao tako se ne mora dokazivati).
S obzirom na to da su drugi naucnici dokazali tu tvrdnju nije je potrebno dokazivati. Kao referencu, pozivaju se na ovaj rad:
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 0115003679
[/quote]
I, koliko dugo može da ostane na površinama ovaj novi virus, o njemu pričamo ili... pričamo o mersu, influenci A i H1N1? Ubište se objašnjavajući kako ovaj virus nije isti i onda poturaš rezultate studija iz 2013? Na temu: ovaj virus nije ništa opasniji i smrtonosniji od H1N1.
-
Mogy87
#13610 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I, koliko dugo može da ostane na površinama ovaj novi virus, o njemu pričamo ili... pričamo o mersu, influenci A i H1N1? Ubište se objašnjavajući kako ovaj virus nije isti i onda poturaš rezultate studija iz 2013? Na temu: ovaj virus nije ništa opasniji i smrtonosniji od H1N1.biglebovski wrote: ↑27/03/2020 01:42Fokus istrazivanja nije bio prenos vec koliko dugo opstaje na povrsinama. To je valjda opste poznato. A naucni rad se cita od pocetka do kraja pa u uvodu kaze:
"Transmission of coronaviruses from contaminated dry surfaces has been postulated including self-inoculation of mucous membranes of the nose, eyes or mouth [4,5], emphasizing the importance of a detailed understanding of coronavirus persistence on inanimate surfaces [6]....The aim of the review was therefore to summarize all available data on the persistence of all coronaviruses including emerging SARS-CoV....
Kljucno je "prenos korona virusa sa suhih povrsina je POSTULAT (something assumed without proof as being self-evident or generally accepted- nesto sto se smatra ociglednim i kao tako se ne mora dokazivati).
S obzirom na to da su drugi naucnici dokazali tu tvrdnju nije je potrebno dokazivati. Kao referencu, pozivaju se na ovaj rad:
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 0115003679
[/quote]
Druze, razumijes li koncept reference u naucnom radu?
Znaci grupa naucnika koji ispituju koliko COVID-19 ostaje na povrsinama se pozvala na drugi naucni rad za 1 recenicu, a to je "Transmission of coronaviruses from contaminated dry surfaces has been postulated including self-inoculation of mucous membranes of the nose, eyes or mouth".
- OldMayor
#13611 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta je, vec zivci poceli raditi. Valja sa zenom i djecom biti po citav dan, ne moze se na kafe izlazit, kladionice, qrce, palce.
Iz Njujorka javljaju da je za prosjek pacijenta bez korone, sa nekim bas tezim upalama, koji treba respirator 3 do 4 dana da bude na istom. Pacijente sa koronom drze od 20 do 30 dana.
Jednom New Yorku nedostaje aparata, vi pametni.
Drugo, sto se tice Tokia, tu cete tek sa vidite neke mjere, jer oni sad najavljuju outbreak. Nekoliko dana nakon vijesti o odlaganju olipm igara. Necu da sad govorim da to ima veze s tim, ali nije bas ni pozeljno dizati paniku a ulozene su stotine milijardi u to. Obzirom da se o ovom virusu do prije 3 mj nije nista znalo.
I jedno pitanje za ove dezurne "doktore" kako to da sve drzave koje su pogodjene nemaju mjesta po bolnicama, nemaju aparata, ljudstva...kako? To je sve medijski hajp oko obicne gripe?
Sto nije Lombardiji prosle godine falilo respiratora ili New Yorku? Prema vasim argumentima jeste, samo tada mediji nisu to prenijeli i nisu nas hajpali. Pa evo ja vas molim dajte mi link eto neki, vijest koja kaze da italiji fali aparat ili americi zbog bolesti disnih puteva.
Iz Njujorka javljaju da je za prosjek pacijenta bez korone, sa nekim bas tezim upalama, koji treba respirator 3 do 4 dana da bude na istom. Pacijente sa koronom drze od 20 do 30 dana.
Drugo, sto se tice Tokia, tu cete tek sa vidite neke mjere, jer oni sad najavljuju outbreak. Nekoliko dana nakon vijesti o odlaganju olipm igara. Necu da sad govorim da to ima veze s tim, ali nije bas ni pozeljno dizati paniku a ulozene su stotine milijardi u to. Obzirom da se o ovom virusu do prije 3 mj nije nista znalo.
I jedno pitanje za ove dezurne "doktore" kako to da sve drzave koje su pogodjene nemaju mjesta po bolnicama, nemaju aparata, ljudstva...kako? To je sve medijski hajp oko obicne gripe?
Sto nije Lombardiji prosle godine falilo respiratora ili New Yorku? Prema vasim argumentima jeste, samo tada mediji nisu to prenijeli i nisu nas hajpali. Pa evo ja vas molim dajte mi link eto neki, vijest koja kaze da italiji fali aparat ili americi zbog bolesti disnih puteva.
Last edited by OldMayor on 27/03/2020 01:59, edited 2 times in total.
-
Mogy87
#13612 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo dobio si i ti lajk, da se ne osjecas usamljenoL3D3NA wrote: ↑27/03/2020 01:37a i ti si budala žešća titami, neka teMorningStar wrote: ↑27/03/2020 00:30Amputirati ruke tako 100 % nece se dirati lice. Tako su i sa ovim mjerama otprilike uradili.![]()
a kad već pucaš listu dodaj tu mogy 89 i onog cortesea neam pojma prave im nickove, ali što oni udaraju sami sebi lajkove i pucaju ozbiljno dokazane postove o svemu, to je hilarious, znaju sve, od kud je virus, kako se širi i zašto, uz predispoziciju da će mutirati i onda smo svi donji![]()
A vjerujem da tebi i ekipi "vodimo diskusiju na nivou 6tog osnovne, a kao "dokazni materijal" koristimo opskurne youtube snimke" djelujemo smijesno. Dobro si bilo sta upratio
- Bluemore
#13613 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ev tipicni primjer Sta glupost moze da uradiskafiskafsnjak wrote: ↑27/03/2020 00:04![]()
![]()
Koza nas stiti od virusa
Ostecena koza kao na slici je propusna
- L3D3NA
#13614 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mogy87 wrote: ↑27/03/2020 01:57Evo dobio si i ti lajk, da se ne osjecas usamljenoL3D3NA wrote: ↑27/03/2020 01:37a i ti si budala žešća titami, neka teMorningStar wrote: ↑27/03/2020 00:30
Amputirati ruke tako 100 % nece se dirati lice. Tako su i sa ovim mjerama otprilike uradili.![]()
a kad već pucaš listu dodaj tu mogy 89 i onog cortesea neam pojma prave im nickove, ali što oni udaraju sami sebi lajkove i pucaju ozbiljno dokazane postove o svemu, to je hilarious, znaju sve, od kud je virus, kako se širi i zašto, uz predispoziciju da će mutirati i onda smo svi donji![]()
![]()
A vjerujem da tebi i ekipi "vodimo diskusiju na nivou 6tog osnovne, a kao "dokazni materijal" koristimo opskurne youtube snimke" djelujemo smijesno. Dobro si bilo sta upratioMoja najveca mana je sto pisem na jednoj temi, ali sta ces ne mozemo svi biti strucnjaci za sve, a u sustini nemati pojma ni o cemu.
ne, nego ste kataklizmično dosadni, a to je opet ok, tko ne želi ne mora vas iščitavati,
ja samo rekoh, kada je već lik otvorio sezonu odstrela na paničare, da ubaci i vas dvoje,
toliko
-
breba
#13615 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne odgovaram sto se osjecam kao "dezurni doktor" i ne mislim da je sve medijski napucano bez ikakvog razloga, ali u nekoj mjeri jeste pretjerano.OldMayor wrote: ↑27/03/2020 01:57ko
Sta je, vec zivci poceli raditi. Valja sa zenom i djecom biti po citav dan, ne moze se na kafe izlazit, kladionice, qrce, palce.
Cinjenica je da, za sada, ima dosta zemalja koje nemaju vecih problema, Svedska na primjer, ovo sto se desava u Njemackoj u normalnom vrmenu ne bi ni bilo u vijestima, pa cak i veci dio Italije nema iste probleme kao Lombardija. Na nekim lokacijama je ogroman problem, a u nekim nikakav. Zasto je tako, mozda jednog dana strucnjaci odgovore.
A strah i panika vjerovatno proizilaze iz toga sto niko ne zna zasto i gdje je naredno zariste i kako ga sprijeciti. A mediji se onda hrane time.
Edit... Činjenica je da je sansa da se bas vama nešto dogodi jako mala gledajuci brojeve zarazenih, ozbiljno bolesnih i populacije generalno. Pogotovo ako niste u jednom od ovih zarista. Cak i u Lombardiji je samo 0.8 % populacije registrovano kao zarazeno, znaci manje od jednog procenta. A zasto bolnice nisu u stanju da to podnesu je u stvari prava tema.
Last edited by breba on 27/03/2020 02:43, edited 4 times in total.
-
Mogy87
#13616 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa vidim da smo ti zapali za okoL3D3NA wrote: ↑27/03/2020 02:14
Mogy87 wrote: ↑27/03/2020 01:57Evo dobio si i ti lajk, da se ne osjecas usamljenoL3D3NA wrote: ↑27/03/2020 01:37
a i ti si budala žešća titami, neka te![]()
![]()
A vjerujem da tebi i ekipi "vodimo diskusiju na nivou 6tog osnovne, a kao "dokazni materijal" koristimo opskurne youtube snimke" djelujemo smijesno. Dobro si bilo sta upratioMoja najveca mana je sto pisem na jednoj temi, ali sta ces ne mozemo svi biti strucnjaci za sve, a u sustini nemati pojma ni o cemu.
![]()
![]()
ne, nego ste kataklizmično dosadni, a to je opet ok, tko ne želi ne mora vas iščitavati,
ja samo rekoh, kada je već lik otvorio sezonu odstrela na paničare, da ubaci i vas dvoje,
toliko
- MorningStar
#13617 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dodani:
ajmo dalje...Treba listu dezurnih panicara objaviti - evo da pocnemo (ako zelite da se uvjerite samo pregledati im postove koje pisu):
@GAU 8
@zubi
@insaneinthebrain
@daddy-kool
@ElkoM
@Mister__No
@Mogy87
@corteze
PS: Dopunjavati cemo po potrebi.
- L3D3NA
#13618 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
a titami, na svakoj strani vas je po pola stranice, niste zapali za oko, nego vas je nemoguće ne vidjetiMogy87 wrote: ↑27/03/2020 02:18Pa vidim da smo ti zapali za okoL3D3NA wrote: ↑27/03/2020 02:14
Mogy87 wrote: ↑27/03/2020 01:57
Evo dobio si i ti lajk, da se ne osjecas usamljeno![]()
![]()
![]()
tolikokao sto si rekao...samo preskoci
![]()
prizivači kataklizme, doturi
- L3D3NA
#13619 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
totalno se ne slažem s tobom u većini stvari, jbte odstrel lista, to mi je fkt bezveze:DMorningStar wrote: ↑27/03/2020 02:20Dodani:
ajmo dalje...Treba listu dezurnih panicara objaviti - evo da pocnemo (ako zelite da se uvjerite samo pregledati im postove koje pisu):
@GAU 8
@zubi
@insaneinthebrain
@daddy-kool
@ElkoM
@Mister__No
@Mogy87
@corteze
PS: Dopunjavati cemo po potrebi.![]()
al' ono
de ba malo idi na farmu, instaliraj si wow ili neku drugu igricu, idi na pornhum štajaznam,
nemoj svaki dan napisati 10 apokaliptičnih scenarija
eo napiši jedan po stranici i čuli smo te, fala
-
biglebovski
-
aerodinamika
#13621 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ma treba ih iylistat i zabranit im internet, ima ih pisu ovo ce trajat mjesecima godinama, takve treba zatvorit i zabranit im internet do kraja zivotaL3D3NA wrote: ↑27/03/2020 02:32totalno se ne slažem s tobom u većini stvari, jbte odstrel lista, to mi je fkt bezveze:DMorningStar wrote: ↑27/03/2020 02:20Dodani:
@GAU 8
@zubi
@insaneinthebrain
@daddy-kool
@ElkoM
@Mister__No
@Mogy87
@corteze
PS: Dopunjavati cemo po potrebi.![]()
al' ono
de ba malo idi na farmu, instaliraj si wow ili neku drugu igricu, idi na pornhum štajaznam,
nemoj svaki dan napisati 10 apokaliptičnih scenarija
eo napiši jedan po stranici i čuli smo te, fala
- L3D3NA
#13622 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, ono, u svom ovom virus ludilu, gdje je država u totalnom kolapsu, uključujući zdravstvo (bar kod nas u Sarajevu)sherbett wrote: ↑27/03/2020 02:38Ovako sam slicno i ja razmislhala.. a onda nam se desio i potresDiwan wrote: ↑26/03/2020 23:14 Nekad je čovjek 'čeznuo' za ovom tišinom u okruženju, poznavajući naš narod i kako se pridržava pravila o poštivanju javnog reda i mira, ali sad ovaj sablasni muk, vani i doma, nije nimalo prijatan. Huk i muk straha, nečeg teškog i mučnog što se uvuklo u narod. Pali smo na ispitu.
Strah i psihoze i opasnost od virusa nisu uopšte u srazmjeru. Mnogo više je psihološkog u svemu ovome.
Pa jos potresa
pade mi na pamet šta ako se dese nepogode kao zemljotresi, poplave ... gdje smo onda?
Pročitah da ste imali nekih 40+ potresa, jedan je bio jači, čuvaj se, šta drugo reći
-
noviclan
#13623 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nositi rukavice i po rukavicama prskati te domestose
-
thepatriot
#13624 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://youtu.be/us-KSAO8wrM
Od 16 minute fino, smireno, bez predrasuda, sa puno činjenica...
Odgledati jednog stručnjaka koji je objasnio ovu situaciju.
Pustite CNN propagandu, i ove naše rekla- kazala medije i portale.
Možda me i banuju zbog ovoga...

Od 16 minute fino, smireno, bez predrasuda, sa puno činjenica...
Odgledati jednog stručnjaka koji je objasnio ovu situaciju.
Pustite CNN propagandu, i ove naše rekla- kazala medije i portale.
Možda me i banuju zbog ovoga...
- Diwan
#13625 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
hahahahahha, legenda siasurbanipal wrote: ↑27/03/2020 00:36Diwan wrote: ↑26/03/2020 23:14 Nekad je čovjek 'čeznuo' za ovom tišinom u okruženju, poznavajući naš narod i kako se pridržava pravila o poštivanju javnog reda i mira, ali sad ovaj sablasni muk, vani i doma, nije nimalo prijatan. Huk i muk straha, nečeg teškog i mučnog što se uvuklo u narod. Pali smo na ispitu.
Strah i psihoze i opasnost od virusa nisu uopšte u srazmjeru. Mnogo više je psihološkog u svemu ovome.
Danas su me vratili iz prodavnice, jer sam ušao bez maske.
Masku ne nosim nikako, niti je namjeravam nositi.
Iz revolta sam obukao kompletnu ABHO opremu iz JNA i upao kao posljednji mohikanac...
Fakat ljudi preseravaju s ovim.
Isti sam što se tiče maske.