Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
emigrazione

#7851 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emigrazione »

Siri se da ne kažem šta, malo je u svijetu gamadi kao Milorad da ih je ova korona ovako obasjala i usrecila, taman je bio u konpcima, a sad na legalan nacin ukida sva moguca prava u RS i moze raditi bukvalno sta pozeli do kada zeli....spomenik neka joj digne u Laktasima
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#7852 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

O'zone wrote: 27/03/2020 00:00
mist wrote: 26/03/2020 23:42 "NJEMAČKA provodi oko 500.000 testova na koronavirus tjedno, rekao je vodeći njemački virolog objašnjavajući nisku stopu smrtnosti od Covida-19 u toj zemlji u usporedbi s drugim državama.

Iako Njemačka, po podacima agencije dpa, ima više od 43.000 slučajeva zaraze novim koronavirusom, a najmanje je 260 umrlih, to je u postocima mnogo manje nego u drugim zemljama gdje se bolest raširila.

"Razlog zbog kojeg mi u Njemačkoj imamo tako malo smrtnih slučajeva u odnosu na broj zaraženih objašnjava činjenica da radimo golemu količinu laboratorijskih testova", rekao je Christian Drosten, glavni virolog berlinske bolnice Charite."

Sta oni znaju ,bolje to kod nas rade :zzzz:
Da švabo zna ne bi dovodio naše ljude da mu rade :oops:
Ma, nasi im peru guze, zato nema puno umrlih. :oops:
aerodinamika

#7853 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aerodinamika »

Guadalajara wrote: 27/03/2020 00:22
L3D3NA wrote: 27/03/2020 00:20 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-do ... /200326256

šta je sada ovo, izbacuju studente da ubace ove s aviona iz Italije, ili ne čitam dobro?
cirkus
moraju ih negdje smjestit, uostalom mnogi studenti su napustili studensti dom, ostale su im samo stvari, studenti fiyicki nisu u domu
aerodinamika

#7854 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aerodinamika »

Logovan wrote: 27/03/2020 00:54
    L3D3NA wrote: 27/03/2020 00:20 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-do ... /200326256

šta je sada ovo, izbacuju studente da ubace ove s aviona iz Italije, ili ne čitam dobro?
    Čekaj, šta je ovo, zašto baš studentski dom na Bjelavama? Ne razumijem. :? Od toliko zgrada u gradu, izolatorij baš mora biti u studentskom domu. :?

I ovo je trebalo biti barem 7 dana unaprijed rečeno, a ne večeras. Sutra dolaze naši ljudi iz Rima, a javljeno prije sat, dva. Lagano je po studentima pišati, ko ih jebe. :zid:

Pa jebo te život.

U Cazinu ljudi napraviše izolatorij u dvorani, a ovi naši ne znaju šta će, sve 5 minuta do 12 se radi i to još naopako. I još kažu SPREMNI dočekujemo koronu. :lol:
    studenti uopste nisu u domu, jel shvatas to :-) ostavili stvari i otisli, dom je prayan
    Tegla ajvara

#7855 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tegla ajvara »

Studenti su odavno napustili dom jer su morali zbog kompletnog zatvaranja sistema, ne dizite paniku kao inace
    Juliuscezar

#7856 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Juliuscezar »

Tegla ajvara wrote: 27/03/2020 02:07 Studenti su odavno napustili dom jer su morali zbog kompletnog zatvaranja sistema, ne dizite paniku kao inace
    ali studenti se moraju vratiti po stvari koje su ostalr u domu. kako ce studenti iz Krajine stići, pogotovo jer ne radi javni prijevoz. uz to 300 studenata ima par sati da se iseli što znaci stvaranje gužve u samom domu.
    Tegla ajvara

#7857 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tegla ajvara »

bhnapoleon1 wrote: 27/03/2020 02:29
    Tegla ajvara wrote: 27/03/2020 02:07 Studenti su odavno napustili dom jer su morali zbog kompletnog zatvaranja sistema, ne dizite paniku kao inace
    ali studenti se moraju vratiti po stvari koje su ostalr u domu. kako ce studenti iz Krajine stići, pogotovo jer ne radi javni prijevoz. uz to 300 studenata ima par sati da se iseli što znaci stvaranje gužve u samom domu.
    Okej, ali dolazi 100 osoba, ne dolazi hiljadu da se cijeli dom mora popuniti. Ovo je vjerovatno privremena odluka i lokacija za smjestaj veceg broja osoba cisto zbog opremljenog mjesta za stanovanje. Nigdje ne pise da svi studenti moraju doci po svoje stvari i ocistiti prostor, a koliko znamo mozda ce samo odredjeni broj studenata morati stvari micati, jednostavno ne znamo. A ako ne znamo, sto napadati nekoga i srklet stvarati?
    Juliuscezar

#7858 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Juliuscezar »

Tegla ajvara wrote: 27/03/2020 02:37
    bhnapoleon1 wrote: 27/03/2020 02:29
    Okej, ali dolazi 100 osoba, ne dolazi hiljadu da se cijeli dom mora popuniti. Ovo je vjerovatno privremena odluka i lokacija za smjestaj veceg broja osoba cisto zbog opremljenog mjesta za stanovanje. Nigdje ne pise da svi studenti moraju doci po svoje stvari i ocistiti prostor, a koliko znamo mozda ce samo odredjeni broj studenata morati stvari micati, jednostavno ne znamo. A ako ne znamo, sto napadati nekoga i srklet stvarati?
    Oko 300 studenata se mora iseliti, sutra ujutro- tako stoji u reakciji USSC. Pitanje je koliko je fizički moguće da studenti iz Krajine stignu N vrijeme a ne prekrše policijski sat.
    https://www.face.ba/vijesti/bih/student ... FpfHHACJEg
    L3D3NA

#7859 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

aerodinamika wrote: 27/03/2020 02:05

Čekaj, šta je ovo, zašto baš studentski dom na Bjelavama? Ne razumijem. :? Od toliko zgrada u gradu, izolatorij baš mora biti u studentskom domu. :?

I ovo je trebalo biti barem 7 dana unaprijed rečeno, a ne večeras. Sutra dolaze naši ljudi iz Rima, a javljeno prije sat, dva. Lagano je po studentima pišati, ko ih jebe. :zid:

Pa jebo te život.

U Cazinu ljudi napraviše izolatorij u dvorani, a ovi naši ne znaju šta će, sve 5 minuta do 12 se radi i to još naopako. I još kažu SPREMNI dočekujemo koronu. :lol:
      studenti uopste nisu u domu, jel shvatas to :-) ostavili stvari i otisli, dom je prayan
      de ba, toliko praznih zgrada u Sarajevu, ali hajmo u taj dom
      gdje će ubacivati zaražene kad ih spuca pandemija, u dom u Nedžarićima
      rasulo od KS i Sebije, fuj
      bersK

#7860 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bersK »

5 klastera u glavnom gradu, a oni i dalje se hvale kako je Kanton Sarajevo dobro prošao za razliku od drugih gradova i da se građani nemaju za šta brinuti.
      Banksy

#7861 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

L3D3NA wrote: 27/03/2020 02:54
      aerodinamika wrote: 27/03/2020 02:05

Pa jebo te život.

de ba, toliko praznih zgrada u Sarajevu, ali hajmo u taj dom
        gdje će ubacivati zaražene kad ih spuca pandemija, u dom u Nedžarićima
        rasulo od KS i Sebije, fuj

"Spremamo se za ovo od januara..."....

stetoskop
        Grijem se na: Fujitsu 12llce
        Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#7862 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by stetoskop »

bersK wrote: 27/03/2020 07:00 5 klastera u glavnom gradu, a oni i dalje se hvale kako je Kanton Sarajevo dobro prošao za razliku od drugih gradova i da se građani nemaju za šta brinuti.
        Kako je krenulo, bit će više klastera nego zaraženih.
        muha_sa

#7863 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Kako znaju za te klastere :?

Sjedim i ne izlazim iz stana evo vec sedam dana. Prije toga sam hodo ne znam ni ja gdje--od slasticarni, buregdzinica, cevabdzinica do tržnih centara i pijaca.............. :D sad odjednom fasujem temperaturu (ne do dragi bog :D ) jer sam virus možda pokupio negdje od nabrojanih mjesta. Šta sad treba-cjeli moj ulaz u zgradu blokirat a nosa promolio nisam--il šta vec :?
        Banksy

#7864 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

"Jer mi se za ovo spremamo od januara..."

Izetbegović obišla prostorije novog izolatorija u Sarajevu: Sada imamo puno više testova
        http://www.klix.ba/clanak/200326127

Image
        Osijek

Image

Zagreb

Image

Beograd

Image

Itd.
        pustopoljina

#7865 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pustopoljina »

Rothmans wrote: 26/03/2020 17:57
        amar1994 wrote: 26/03/2020 17:30 ako ga je zatukao jer je uzeo 3-4 vrece i neka je,ima moju podrsku :thumbup:
        Ne daje vise niko po 3,4 vrece. A izgleda se mlinari dogovaraju da se sad zasad uvede mjera 5 i 10 kg brasna kao glavna , a da se 25 kg pakuje za biznise koji koriste brasno naveliko.
        Pametno brate, od 700 g brasna se napravi kila kruha (otprilike)
        50 kg brasna je oko 70 kruhova to su 2 mjeseca. Samo kruh da jedes, prezivjeces, a gdje je ostala hrana.
        Haris.ba

#7866 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Haris.ba »

muha_sa wrote: 27/03/2020 07:25 Kako znaju za te klastere :?

Sjedim i ne izlazim iz stana evo vec sedam dana. Prije toga sam hodo ne znam ni ja gdje--od slasticarni, buregdzinica, cevabdzinica do tržnih centara i pijaca.............. :D sad odjednom fasujem temperaturu (ne do dragi bog :D ) jer sam virus možda pokupio negdje od nabrojanih mjesta. Šta sad treba-cjeli moj ulaz u zgradu blokirat a nosa promolio nisam--il šta vec :?
        Šta mi znamo jesi se ljubio sa komšinicom ili komšijom. Svi su potencijalni kontakti. :D

Kako se bude situacija razvijala ići će svakako mjere ko u Kini. Ima na internetu sve.
        muha_sa

#7867 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Haris.ba wrote: 27/03/2020 07:58
        muha_sa wrote: 27/03/2020 07:25 Kako znaju za te klastere :?

Šta mi znamo jesi se ljubio sa komšinicom ili komšijom. Svi su potencijalni kontakti. :D

Kako se bude situacija razvijala ići će svakako mjere ko u Kini. Ima na internetu sve.
        Nem s kim se nisam ljubio :lol:

Samo su mi ovi klasteri ubleha žestoka :-) eto ko sad još jedan klaster a fasovo u Bingu dok se cekalo na kasi a neki coJK u tom redu kihno. Hajd znaj ko je
        bunk

#7868 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Mjere ko u kini.
        U nas Drzava ima stanovnika ko osrednja selendra u ybnoj kini...
        I to nam je sreca.
        Koliko toliko smo razvuceni.
        sumirprimus

#7869 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

pa realno nas jedino izolacija i moze spasiti od ove bajkace :lol:
        il smo je vec prebolovali u sto sumnjam dok se ne dokaze drukcije, ali ostavljam prostora. :D
        muha_sa

#7870 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

sumirprimus wrote: 27/03/2020 08:47 pa realno nas jedino izolacija i moze spasiti od ove bajkace :lol:
        il smo je vec prebolovali u sto sumnjam dok se ne dokaze drukcije, ali ostavljam prostora. :D
        Jutrooooooooo :-D ja sam nešto u januaru prebolovo-sad jel korona il jok veze nemam :lol: tjerali me da idem doktoru al ja jok :-) nisam ko moj komšo što visi po domu zdravlja Kumrovec a zdrav ko dren--traži belaja :-)

Niko da mi odgovori za ove neke klastere :-) što ne kažu--ima toliko i toliko sumnjivih il zaraženih i vozdra a ne ko nekakvih 5 klastera il šta ti ja znam :-)
        sumirprimus

#7871 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

pa nulti pacijent i svi zarazeni od i oko njeg, to ti je klaster. ko jato, oblak, pa sad imas tih oblacica po bosni. tipa oblak konjic :skoljka: :run:
        zvanicno zarazenih oko 200, a sumnjivi su svi sto su u izolaciji(kucnoj) nekih 5 6 hiljada kako sam razumio?
        muha_sa

#7872 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

sumirprimus wrote: 27/03/2020 08:54 pa nulti pacijent i svi zarazeni od i oko njeg, to ti je klaster. ko jato, oblak, pa sad imas tih oblacica po bosni. tipa oblak konjic :skoljka: :run:
        zvanicno zarazenih oko 200, a sumnjivi su svi sto su u izolaciji(kucnoj) nekih 5 6 hiljada kako sam razumio?
        Prije 7 dana bio u redu na kasi i fasujem od nekog a da veze nisam imo--- zadnjih 7 dana ne izlazim iz kuce i tek mi se sad taj virus javne (ne do bog :D ) --jesam li ja taj nulti il neznanac od kojeg sam fasovo :?
        O'zone
        Globalni moderator

#7873 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

muha_sa wrote: 27/03/2020 09:00
        sumirprimus wrote: 27/03/2020 08:54 pa nulti pacijent i svi zarazeni od i oko njeg, to ti je klaster. ko jato, oblak, pa sad imas tih oblacica po bosni. tipa oblak konjic :skoljka: :run:
        Prije 7 dana bio u redu na kasi i fasujem od nekog a da veze nisam imo--- zadnjih 7 dana ne izlazim iz kuce i tek mi se sad taj virus javne (ne do bog :D ) --jesam li ja taj nulti il neznanac od kojeg sam fasovo :?
        Taj što te popljuvo na kasi :mrgreen:

Osim ako i on nije dobio od nekoga u svom okruženju onda je taj lik nulti i tako unazad do prvog kineza u Wuhanu :mrgreen:
        emigrazione

#7874 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emigrazione »

Vakat je da se ova igranka privodi kraju, ocito je da se ovdje nece desiti Italija, da dede i nane nece masovno umirati i sl. staviti u karantin one zarazene i sumnjive, a ostali narod da se lagano vraca normalnom zivotu...
        sumirprimus

#7875 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

ti si moj muha prvi do nultog :lol:
        al sa nekom prehladom :lol:
        sala sala :D
        Locked