Mister__No wrote: ↑26/03/2020 21:48
last mohicans wrote: ↑26/03/2020 21:42
Stoka nesposobna, 21 dan od prvog slučaja, oni jos nisu nabavili dovoljno testova, a da očekujemo respiratore. Sve ove porodice da su pametne i kad se govno smiri kolektivne tuzbe protiv svih odgovornih. Ovo su totalno drugačije situacije od onih u Italiji kad ljudi ulazu vanljudske napore da pokusaju spasiti starce. Kod nas ljudi u pedesetim umiru kao prvi smrtni slučajevi ove epidemije radi nepruzene medicinske usluge, ne radi prebukiranog zdravstvenog sistema,a trebali su je dobiti po svim ljudskim i drustveni standardima. Sta ce biti ako se poveca broj ugrozenijih pacijenata,neka nam je Bog na pomoci.
ljudi su postupili po protokolu
izjavile su dotične da nisu imale kontakte sa potencijalnim prenosiocima zaraze (nekim iz samoizolacije ili ko je doputovao iz kriticnih zemalja)
same su izjavile
iako se izgleda ispostavilo da se kčerka glupača izgleda vucarala sa nekim iz SFORa
ne letite pred rudu
sta da su je primili na plućno !!!!
pa da se desilo kao u Mostaru
tek onda bi bila katastrofa
stoga ne serendajte bezveze
mozes li ti za sebe garantovati, sa 100% sigurnosti, da nisi bio izlozen riziku zaraze? ja, recimo, za sebe ne mogu. ne znam s kim je sve kontakt imao/la prodavac u prodavnici ili trafici gdje sam nesto, kupovao, ne znam sta sam i gdje sve nesto dotakao i koje prije mene isto to doticao, ko je sjedio na klupi u parku prije mene, ne znam je li neko od mojih direktnih kontakta s kojim sam bio, imao kontakt s nekim zarazenim, itd, itd.
to sa uslovom da znas kako si imao kontakt sa potencijalno zarazenim je, za mene, vec danima, apsolutna glupost. virus se ocito rasirio, i sami iz staba kazu da imamo 5 klastera za koje znamo i to je masa kontakata za koje se ne zna ni kud, ni kad, ni s kim hodaju.
znaci imas sve simptome tipicne za koronu, al ako ne znas jesil bio s nekim ko je zarazen, jebo simptome. kad dospijes za respirator, javi se ako budes u mogucnosti to obaviti, pa te mozda zivog i dobacimo do bolnice.
i, nije ovo panika, apsolutno me ne plasi ova corona.