Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
GAU8

#13351 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

freelancerBIH wrote: 26/03/2020 19:29
GAU8 wrote: 26/03/2020 18:46 Bosch napravio brzi test

https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/ ... 97237.html
To je to, antigen i antibody testovi... Iducih par dana i sedmica cemo znati pravo stanje... Ja sam licnog uvjerenja da je u Evropi zarazenih bilo gdje izmedju 120 i 200 miliona
Nisam siguran je li antigen test, ili standardni PCR, mescini da ne pise u clanku.
GAU8

#13352 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

invincible1921 wrote: 26/03/2020 19:35 @GAU 8

Ma kakva crna Sebija,,,govorim opcenito i razumno...testirace se ko ima simptome i cao. Ako se sumnja na tebe ides u izolaciju i to je to. Mislim da smo dosta na vrijeme poceli primjenjivati mjere i da nije bilo dijaspore neodgovorne i ovog cirkusa u Konjicu ne bih ni 50 zarazenih prebacili...ali eto.

Ja te opet pitam,,,,eo sad u izolaciji imas npr 350 ljudi u KS i odemo spucamo testove na sve pokaze se da ih je 250 zrazeno i sta ? Opet ce ostati u izolaciji ko sto su i bili, lijcit ce se u toj istoj izolaciji ako im se ne pogorsa stanje drasticno i to je to...a ti ispuco 350 testova ? Kome cemu? Da bi se raja ibretila grafikonima po klixu i N1 ?

Ovi sto nisu u izolaciji nemaju se sta testirat osim ako nemaju simptome ja ti rekoh,,,ako sumnjas na sebe ponasat ces se odgovorno i ic sa prdpostvakom da imas virus,,,ako si budala koja je dosla i italije i hoda kako mu se cefne, e onda ti nijedna sebija,drzava ni test nece pomoc,,,kako tebi tako ni nama.

Da zavrsim jos jedom te pitam, sta tacno tebi predstavlja ako testiras ljude bez simptoma koji su vec u izolaciji ?

EDIT: Po mojoj logici bolje je masovnije testiranje provest nakon nekih mjesec dana primjene mjera, ukoliko (a valjda hoce) do tada one daju rezultat...
Samo se slazem s tobom u tome, da posto nema dovoljno testova, nije moguce velika pokrivenost testom.
Ali krivi su i zato sto nema dovoljno testova. Trebalo je biti bar dovoljno da se nasumice pokrije 1% do 2% populacije. to je oko 30000 testova. TO uopste nije mnogo. Moglo se nabaviti, da se htjelo

Ovo nije borba protiv virusa. Ovo je pasivno cekanje da prodje, sto moze trajati ko zna koliko.
Aktivna borba zahtijeva da se stvori slika stanja. Koliko ima nasumicnih slucajeva u populaciji, gdje su zarista i slicno.
Uzmes 2000 testova i krenes odaberes na cijeloj teritoriji grada Sarajeva recimo 2000 ljudi koje testiras. Tako znas koji dijelovi su posebno ugrozeni, a koji nisu nikako
oni koji nisu nikako, ne moraju camiti po kucama bez veze. ovi koji su ugrozeni, testiras jos detaljnije da precizno izolujes sto vise konkretno one koji su inficirani. I tako dalje. Ako znas ko je inficiran, znat ces i kad prestane biti inficiran. On ti moze poslije valjati jer ne zahtijeva zastitu..

itd. itd. tako se to radi kad se hoce.
Last edited by GAU8 on 26/03/2020 19:58, edited 1 time in total.
invincible1921

#13353 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

channel10 wrote: 26/03/2020 19:49 A sto moraju ici i ukucani, ako sam mogao ja? Jarane, sta si ti imao iz matematike?
Haj ziv bio fino me pitaj sta te zanima, pricas jedno pa drugo...al eo napisat cu pa skontaj i uzmi sta ti treba

1. Ako si doso iz potenicjalnog zarista, ako nisi budala ides sa predpostavkom da imas virus. Izolaciju od drzave ces svakako dobiti, a to da li ces se skloniti od sovjih ukucana je do tebe. Znaci bices izolovan 14 dana, pa ako imas virus pokazat ce se svakako, ako nemas nikom nista...bices testiran nakon 15tak dana potencijalne inkubacije i to je to. U tom periodu valjda nisi hodo nigdje jer kao sto rekoh uzecmo predpostavaku da si razuman i takodjer bio si odvojen od svojih da ne bih njih zarzaio. Ako si se kretao u reonu WC, KREVET, DNEVNA SOBA nema sanse da si ga nekom prenio...

2. Ako nisi iz zarista, kod nas su mjere vec svkako uvedene. Virus nisi mogao dobit odlazeci autom na poso, ponasajuci se odgovorno, ne hodajuci i balahajuci po gradu, pazeci se, dezfinkijuci se itd...nije ti mogo virus doc ko bezgresno zacece djevici mariji. Ako se nekim slucajem posumnja da si ipak nekako uspio dobit virus, ne brini bices testiran i ti i tvoja porodica. Medjutim kao sto rekoh, svi mi dobro znamo dal imamo razloga za sumnju ili ne.

2.3 Da se nadovezem. Sve i da dobijes virus to ti niko ziv ne moze sprijeciti niti znati odma da si ga dobio. Dzaba ti sve..pa sta hoces da svaki put na vratima od stana te doceka neko i kaze e hajde jedan kratki testic? Ili mozda da murija zaustavlja, haj puhni balon za alkohol, e haj sad jedan brzi test i na koronu ?

Bilo bi idealno da se svi testiramo, ali to ne bi da imamo sve testove svijeta uspjeli.

Kao sto rekoh: IZOLACIJA I ODGOVRNOST !

Koliko god imali karnu od drzave sa ovim smo se popriclno dobro bar za sad uhfatili u kostac.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#13354 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Naravno da se moglo i trebalo nabaviti testova. Vremena za to je bilo i previše, ali valjda mislili da ce nas pandemija zaobici....
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#13355 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

USA već prekucale deset milja za danas

+10,871
freelancerBIH

#13356 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

GAU8 wrote: 26/03/2020 19:50
freelancerBIH wrote: 26/03/2020 19:29
GAU8 wrote: 26/03/2020 18:46 Bosch napravio brzi test

https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/ ... 97237.html
To je to, antigen i antibody testovi... Iducih par dana i sedmica cemo znati pravo stanje... Ja sam licnog uvjerenja da je u Evropi zarazenih bilo gdje izmedju 120 i 200 miliona
Nisam siguran je li antigen test, ili standardni PCR, mescini da ne pise u clanku.
Vjerovatno je antigen u pitanju .. O tome sam citao jos prije 10-15 dana... Govorili su kao krajem marta/pocetkom aprila cemo imat te testove pa znati pravo stanje.. A evo jutros izlazi vijest ona sa Oxforda da je vec preko 50% populacije u Britaniji zarazeno... Sve je nekako povezano...
invincible1921

#13357 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

konektovan wrote: 26/03/2020 19:57 Naravno da se moglo i trebalo nabaviti testova. Vremena za to je bilo i previše, ali valjda mislili da ce nas pandemija zaobici....
U to ne ulazim, pricamo o ovome sto imamo sad, a kolko vidim doce testovi.
GAU8

#13358 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

konektovan wrote: 26/03/2020 19:57 Naravno da se moglo i trebalo nabaviti testova. Vremena za to je bilo i previše, ali valjda mislili da ce nas pandemija zaobici....
Oni za pocetak nisu mislili.
Pa hebote onaj Provalic sa dna kace, nikad masku nije drzao u rukama...

I "ono" je ministar... otvori se zemljo i nebesa
breba

#13359 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Citam da iako je Lombardija imala povrcan broj zarazenih, nisu imali povecan broj hospitalizacija, tako da pretpostavljaju samo povecan broj testova.
geralt

#13360 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Ma kakva crna Sebija,,,govorim opcenito i razumno...testirace se ko ima simptome i cao. Ako se sumnja na tebe ides u izolaciju i to je to. Mislim da smo dosta na vrijeme poceli primjenjivati mjere i da nije bilo dijaspore neodgovorne i ovog cirkusa u Konjicu ne bih ni 50 zarazenih prebacili...ali eto.

Ja te opet pitam,,,,eo sad u izolaciji imas npr 350 ljudi u KS i odemo spucamo testove na sve pokaze se da ih je 250 zrazeno i sta ? Opet ce ostati u izolaciji ko sto su i bili, lijcit ce se u toj istoj izolaciji ako im se ne pogorsa stanje drasticno i to je to...a ti ispuco 350 testova ? Kome cemu? Da bi se raja ibretila grafikonima po klixu i N1 ?

Ovi sto nisu u izolaciji nemaju se sta testirat osim ako nemaju simptome ja ti rekoh,,,ako sumnjas na sebe ponasat ces se odgovorno i ic sa prdpostvakom da imas virus,,,ako si budala koja je dosla i italije i hoda kako mu se cefne, e onda ti nijedna sebija,drzava ni test nece pomoc,,,kako tebi tako ni nama.

Da zavrsim jos jedom te pitam, sta tacno tebi predstavlja ako testiras ljude bez simptoma koji su vec u izolaciji ?

EDIT: Po mojoj logici bolje je masovnije testiranje provest nakon nekih mjesec dana primjene mjera, ukoliko (a valjda hoce) do tada one daju rezultat...
Od troje mrtvih kod nas, dvoje se vjerovatno moglo spasiti pravovremenim testiranjem i hospitalizacijom.

Dalje, ako znas pouzdano ko je zarazen, mozes njegove ukucane, poslovne kolege i ostale kontakte staviti odmah u samoizolaciju da ne sire zarazu dalje. Mozes dezinfikovati prostorije gdje je zarazeni boravio. Mozes sprijeciti sirenje zaraze u bolnicu ako je zarazeni planirao doci npr. na internisticki pregled.

Nisu bez razloga jedine zemlje koje su stavile virus pod kontrolu (Kina, Juzna Koreja, Japan, Tajvan, Singapur) one koje su masovno testirale. Bez testiranja imas nekontrolisano sirenje.
sumirprimus

#13361 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Znaci vec od aprila i to u njemackoj. Dotad i do nas ko prezivi pricace :lol: :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#13362 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

invincible1921 wrote: 26/03/2020 19:58
U to ne ulazim, pricamo o ovome sto imamo sad, a kolko vidim doce testovi.
Ali kasnimo po tom pitanju. Trebalo se vec ranije zapoceti sa nasovnijim testiranjem....
channel10

#13363 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

invincible1921 wrote: 26/03/2020 19:55
channel10 wrote: 26/03/2020 19:49 A sto moraju ici i ukucani, ako sam mogao ja? Jarane, sta si ti imao iz matematike?
Haj ziv bio fino me pitaj sta te zanima, pricas jedno pa drugo...al eo napisat cu pa skontaj i uzmi sta ti treba

1. Ako si doso iz potenicjalnog zarista, ako nisi budala ides sa predpostavkom da imas virus. Izolaciju od drzave ces svakako dobiti, a to da li ces se skloniti od sovjih ukucana je do tebe. Znaci bices izolovan 14 dana, pa ako imas virus pokazat ce se svakako, ako nemas nikom nista...bices testiran nakon 15tak dana potencijalne inkubacije i to je to. U tom periodu valjda nisi hodo nigdje jer kao sto rekoh uzecmo predpostavaku da si razuman i takodjer bio si odvojen od svojih da ne bih njih zarzaio. Ako si se kretao u reonu WC, KREVET, DNEVNA SOBA nema sanse da si ga nekom prenio...

2. Ako nisi iz zarista, kod nas su mjere vec svkako uvedene. Virus nisi mogao dobit odlazeci autom na poso, ponasajuci se odgovorno, ne hodajuci i balahajuci po gradu, pazeci se, dezfinkijuci se itd...nije ti mogo virus doc ko bezgresno zacece djevici mariji. Ako se nekim slucajem posumnja da si ipak nekako uspio dobit virus, ne brini bices testiran i ti i tvoja porodica. Medjutim kao sto rekoh, svi mi dobro znamo dal imamo razloga za sumnju ili ne.

2.3 Da se nadovezem. Sve i da dobijes virus to ti niko ziv ne moze sprijeciti niti znati odma da si ga dobio. Dzaba ti sve..pa sta hoces da svaki put na vratima od stana te doceka neko i kaze e hajde jedan kratki testic? Ili mozda da murija zaustavlja, haj puhni balon za alkohol, e haj sad jedan brzi test i na koronu ?

Bilo bi idealno da se svi testiramo, ali to ne bi da imamo sve testove svijeta uspjeli.

Koliko god imali karnu od drzave sa ovim smo se popriclno dobro bar za sad uhfatili u kostac.
Zakljucak ti veze nema sa cjelokupnom pricom jer ovaj broj zarazenih nije relevantan bas iz tog razloga sto nema masovnog testiranj. Neka samo testiraju ove sto su poslani u izolaciju, tek tad bi vidio prave rezultate. Pa kad bi dobio tu cifru, tek onda dobijas dalje sirenje i onda se mora tesrirati jos barem nekoliko puta vise ljudi. Pa ako i tu zakazes i sacekas kako ono ti rece mjesec dana, tek onda si u qrc i to vise niko ne zaustavi.
invincible1921

#13364 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

geralt wrote: 26/03/2020 20:01

Od troje mrtvih kod nas, dvoje se vjerovatno moglo spasiti pravovremenim testiranjem i hospitalizacijom.

Dalje, ako znas pouzdano ko je zarazen, mozes njegove ukucane, poslovne kolege i ostale kontakte staviti odmah u samoizolaciju da ne sire zarazu dalje. Mozes dezinfikovati prostorije gdje je zarazeni boravio. Mozes sprijeciti sirenje zaraze u bolnicu ako je zarazeni planirao doci npr. na internisticki pregled.

Nisu bez razloga jedine zemlje koje su stavile virus pod kontrolu (Kina, Juzna Koreja, Japan, Tajvan, Singapur) one koje su masovno testirale. Bez testiranja imas nekontrolisano sirenje.
Ne mogu se ponavljat pa cu se kopirat...Za to ko je zarazen ne mozes znat, tu ej sve do tebe ..."[i]ko sumnjas na sebe ponasat ces se odgovorno i ic sa prdpostvakom da imas virus,,,ako si budala koja je dosla i italije i hoda kako mu se cefne, e onda ti nijedna sebija,drzava ni test nece pomoc,,,kako tebi tako ni nama."
[/i]

Ja koliko znam vozac je mogo bit spasen tako da se nije ni organizovo dernek, al to ej druga tema. Direktno se tamo zarzaio, KORONA SE NE MOZE SPRIJECIT NI LIJECIT RANIM OTKRIVANJEM...tako da je njemu koliko god ovo ruzno zvucalo...bilo potpuno svejedno kad je sazno.

Ova zena sa ilidze je koliko sam shvatio vrolo dobro znala da joj kcerka ima potencijalno virus, al se pravila budala...jos pri tom i hodala i prenijela bog zna kome jos....ponavljam ko sumnjas na sebe ponasat ces se odgovorno i ic sa prdpostvakom da imas virus,,,ako si budala koja je dosla i italije i hoda kako mu se cefne, e onda ti nijedna sebija,drzava ni test nece pomoc,,,kako tebi tako ni nama.

Podsjetime ko je bio treci slucaj ?
kerima1

#13365 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kerima1 »

Ma nek odemo svi u picku materinu vise.
invincible1921

#13366 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

channel10 wrote: 26/03/2020 20:04
invincible1921 wrote: 26/03/2020 19:55

Zakljucak ti veze nema sa cjelokupnom pricom jer ovaj broj zarazenih nije relevantan bas iz tog razloga sto nema masovnog testiranj. Neka samo testiraju ove sto su poslani u izolaciju, tek tad bi vidio prave rezultate. Pa kad bi dobio tu cifru, tek onda dobijas dalje sirenje i onda se mora tesrirati jos barem nekoliko puta vise ljudi. Pa ako i tu zakazes i sacekas kako ono ti rece mjesec dana, tek onda si u qrc i to vise niko ne zaustavi.
Ti ces bit u izolaciji 15 dana pa imo nemo virus....ako ga imas pokazat ce se na tebi nakon 15 dana, ako nemas nikom nista...ne hodas niti se kreces, nisi opasnost po druge. KOJA JE TACNO POENTA TESTA U TOM SLUCAJU ???

Naravno imate vi poentu da bi se mogli ibretiti brojevima i statiskima,,,kako se u Italiji ustalio broj zarazenih i umrlih odjedno se manje i pise po formu....

Jaran mi doso iz njemacke prije 5 dana, odma otiso u kucnu izolaciju bez konatkta sa bilo kim, sam boravi na jednom srpatu kuce porodica na drugom. Znaci sumnja se da ima virus nema se sta testirat...sto se tice njegove porodice, to je do njega hocel pazit na njih ili nece. Ako se pokaze da ima virus idu i oni u izolaciju za svaki slucaj...
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#13367 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

kerima1 wrote: 26/03/2020 20:06 Ma nek odemo svi u picku materinu vise.
Taman posla. Samo laganini. I ovo će proći.
bunk

#13368 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Nego imal vakcina na vidiku?
geralt

#13369 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

invincible1921 wrote: 26/03/2020 20:05
geralt wrote: 26/03/2020 20:01

Ne mogu se ponavljat pa cu se kopirat...Za to ko je zarazen ne mozes znat, tu ej sve do tebe ..."[i]ko sumnjas na sebe ponasat ces se odgovorno i ic sa prdpostvakom da imas virus,,,ako si budala koja je dosla i italije i hoda kako mu se cefne, e onda ti nijedna sebija,drzava ni test nece pomoc,,,kako tebi tako ni nama."
[/i]

Ja koliko znam vozac je mogo bit spasen tako da se nije ni organizovo dernek, al to ej druga tema. Direktno se tamo zarzaio, KORONA SE NE MOZE SPRIJECIT NI LIJECIT RANIM OTKRIVANJEM...tako da je njemu koliko god ovo ruzno zvucalo...bilo potpuno svejedno kad je sazno.

Ova zena sa ilidze je koliko sam shvatio vrolo dobro znala da joj kcerka ima potencijalno virus, al se pravila budala...jos pri tom i hodala i prenijela bog zna kome jos....ponavljam ko sumnjas na sebe ponasat ces se odgovorno i ic sa prdpostvakom da imas virus,,,ako si budala koja je dosla i italije i hoda kako mu se cefne, e onda ti nijedna sebija,drzava ni test nece pomoc,,,kako tebi tako ni nama.

Podsjetime ko je bio treci slucaj ?
Treci slucaj je zena iz Bihaca kojoj je posthumno utvrdjeno da je imala virus, isto kao i zeni iz Hrasnice. Obje su se vjerovatno mogle spasiti da su testirane, hospitalizirane i stavljene na respirator.

Hajmo ovako postaviti stvari: RS koji testira klastere "po PS-u" ima 0 smrtnih slučajeva. Mi ih imamo 3.
invincible1921

#13370 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

Ako je ovo za zenu iz Hransice tacno sto sam napiso...ko je i kako mogo spasit? Ko je i kako mogao znat da nju treba testirat, bacit grah? Ko je i kako kriv njoj sto je znala da mozda ima virus,a sutila jer mojne po mahali da se prica ? Jos hodala i sirila
Last edited by invincible1921 on 26/03/2020 20:26, edited 1 time in total.
daddy-kool

#13371 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

invincible1921 wrote: 26/03/2020 20:07

Ti ces bit u izolaciji 15 dana pa imo nemo virus....ako ga imas pokazat ce se na tebi nakon 15 dana, ako nemas nikom nista...ne hodas niti se kreces, nisi opasnost po druge. KOJA JE TACNO POENTA TESTA U TOM SLUCAJU ???

Naravno imate vi poentu da bi se mogli ibretiti brojevima i statiskima,,,kako se u Italiji ustalio broj zarazenih i umrlih odjedno se manje i pise po formu....

Jaran mi doso iz njemacke prije 5 dana, odma otiso u kucnu izolaciju bez konatkta sa bilo kim, sam boravi na jednom srpatu kuce porodica na drugom. Znaci sumnja se da ima virus nema se sta testirat...sto se tice njegove porodice, to je do njega hocel pazit na njih ili nece. Ako se pokaze da ima virus idu i oni u izolaciju za svaki slucaj...
Ima mnogo ljudi koji žive po stanovima, dijele jedno kupatilo, i ako je jedan zaražen prenese se na druge.
Štos je izvući zaražene što prije u izolatorije, plus uhvatiti njihove kontakte na vrijeme te i njih testirati. Mnogo ljudi se ne pridržava izolacije, te je neophodno sve obavezno što ranije izolirati i liječiti.
daddy-kool

#13372 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

invincible1921 wrote: 26/03/2020 20:20 Ako je ovo za zenu iz Hransice tacno sto sam napiso...ko je i kako mogo spasit? Ko je i kako mogao znat da nju treba testirat, bacit grah? Ko je i kako kriv njoj sto je znala da mozda ima virus,a sutila jer mojne po mahali da se prica ?
Mislim da je taj dio epidemiološke obrade, kada su se samo ganjali ovi što su doputovali, završio. Virus je tu i treba sve febrilne pacijente tretirati kao potencijalne Covid19.
Last edited by daddy-kool on 26/03/2020 20:23, edited 1 time in total.
invincible1921

#13373 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

daddy-kool wrote: 26/03/2020 20:21
invincible1921 wrote: 26/03/2020 20:07

Ima mnogo ljudi koji žive po stanovima, dijele jedno kupatilo, i ako je jedan zaražen prenese se na druge.
Štos je izvući zaražene što prije u izolatorije, plus uhvatiti njihove kontakte na vrijeme te i njih testirati. Mnogo ljudi se ne pridržava izolacije, te je neophodno sve obavezno što ranije izolirati i liječiti.
To oko izolatoraija apsolutno podrzavam u tom slucaju i treba testirati sve u izolaciji, da se ne bi desilo da neko prav zdrav u tom izolatroju obili,,ali to je neka druga prica i nije dirketno vezana za ovu pricu :thumbup:
invincible1921

#13374 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

daddy-kool wrote: 26/03/2020 20:23
invincible1921 wrote: 26/03/2020 20:20 Ako je ovo za zenu iz Hransice tacno sto sam napiso...ko je i kako mogo spasit? Ko je i kako mogao znat da nju treba testirat, bacit grah? Ko je i kako kriv njoj sto je znala da mozda ima virus,a sutila jer mojne po mahali da se prica ?
Mislim da je taj dio epidemiološke obrade, kada su se samo ganjali ovi što su doputovali, završio. Virus je tu i treba sve febrilne pacijente tretirati kao potencijalne Covid19.
Kako je zavrasio eo kazem ti jaran mi neki dan doso ?

Koga bi tacno ti testiro ? Bez ikakvih simptoma kako znat koga testirat....pa i muriju ces zvat na osnovanu sumnju ili dokaze neces sigurno rec hajde upadnite komsiji u stan eto nako nije mi nesto prirasto srcu ?
daddy-kool

#13375 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

invincible1921 wrote: 26/03/2020 20:25
Kako je zavrasio eo kazem ti jaran mi neki dan doso ?

Koga bi tacno ti testiro ? Bez ikakvih simptoma kako znat koga testirat....pa i muriju ces zvat na osnovanu sumnju ili dokaze neces sigurno rec hajde upadnite komsiji u stan eto nako nije mi nesto prirasto srcu ?
Ne u smislu da nema više takvih slučajeva, nego sve pacijente koje pokažu simptome Covid19 bi testirao. Putovali ili ne.
Locked