Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
invincible1921

#13326 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

channel10 wrote: 26/03/2020 19:06 A sta je ona zena na Ilidzi sto je umrla, ona nije bila kriticna. Sta ako izleti u jednom danu 10-15 slucajeva s obzirom da ovi sve odbijaju? Kasno je kad se dodje u tu situaciju, a ovi j stabu se kockaju sa tim.
U 15 dana inkubacije nit pokazujes simptome, nit ces umrijeti, niti se korona moze sprijeciti....tako da nista ti ne znaci hocel te testirat 13 dan ili 16i kad se pojave simptomi...

Ako si zarazen ne brini bit ces u statisci kad dodje za to vrijeme

Samo je bitno da se drze svi izolacije pogotovo sumnjivi.
armin071

#13327 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

mk ultra wrote: 26/03/2020 19:05
invincible1921 wrote: 26/03/2020 18:58 @Milenkov buraz pa ne kazem da ne treba testirat treba svkako, pogotovo ako se neko javi sa simptomima,,,al eo pogledaj ima mjesec dana kako kukaju oko sarajeva recimo...tacno ce nakukat totlanu pandemiju :-) :-) DAJ NAM ZARAZENIH DAJ NAM TESTOVA DAJ NAM BROJEVAAAAAA da mozemo spekulacije muhabetit :-) :-)

Sto se mene tice dokle smo svi u izolacij, a ovi sumnjivi u potpunoj,,,sve je ok koliko toliko, to je bolje nego ijedan test.
Na pocetku marta su najavljivali kataklizme kod nas, obdje da forumu bio onaj sto je minute odbrojavao, jbt evo kraj mjeseca nista se dogodilo nije... sve je pod upitnikom, u sarajevu nema ni 20 potvrđenih, i eto neka ih je 10x vise kako ostali racunaju, pa j 20x vise to je opet 400 ljudi. Da ima zaraze u vecem obimu vidjelo bi se garantujem.
Samo je razlika što je BiH kroz ovu paniku ekonomski ne na koljenima nego u podrumu. Za par mjeseci će ljudi početi da umiru ali od gladi ako nas opet ne poguraju sa humanitarnom pomoći. Al koga to briga sad je samo fazon da se najavljuju kataklizme. Pola ovih ovdje se ekstra registrovalo u tu svrhu. Čudna smo
mi sorta to je definitivno...
dobar osjecaj

#13328 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dobar osjecaj »

astala_vistala wrote: 26/03/2020 19:02 Meni ovaj karantin gubi smisao posebno u italiji nikakvih promjena vec mjesec dana
Vlada Italija u nedjelju 8.3.2020. je donijela odluku o stavljanju u karantin 14 provincija, kao i sjevernu regiju Lombardija, gdje živi oko 16 miliona ljudi ili otprilike četvrtina stanovništva u zemlji, kako bi se spriječilo dalje širenje korona virusa, prenosi Anadolu Agency (AA)./quote]
A koliko ljudi nije postovalo preporuke i naredbe i medju obicnim stanovnistvom i kakvi su sve propusti bili medju medicinskim radnicima.
channel10

#13329 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

invincible1921 wrote: 26/03/2020 19:09
channel10 wrote: 26/03/2020 19:06 A sta je ona zena na Ilidzi sto je umrla, ona nije bila kriticna. Sta ako izleti u jednom danu 10-15 slucajeva s obzirom da ovi sve odbijaju? Kasno je kad se dodje u tu situaciju, a ovi j stabu se kockaju sa tim.
U 15 dana inkubacije nit pokazujes simptome, nit ces umrijeti, niti se korona moze sprijeciti....tako da nista ti ne znaci hocel te testirat 13 dan ili 16i kad se pojave simptomi...

Znaci, kako ne znaci. Pa ne zivi niko sam pa da ne moze u to vrijeme prenijeti na nekoga, zato jako puno znaci ako se sto prije sazna da li kmas ili nemas. U tome je sve, a ne sve zatvori pa kakve srece budes. Mogu svi h tom objektu dobro proci, a mogu svi i pomrijeti. Pa tako svaka budala moze lijeciti i ne treba ti doktor.
dobar osjecaj

#13330 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dobar osjecaj »

astala_vistala wrote: 26/03/2020 19:02 Meni ovaj karantin gubi smisao posebno u italiji nikakvih promjena vec mjesec dana
Vlada Italija u nedjelju 8.3.2020. je donijela odluku o stavljanju u karantin 14 provincija, kao i sjevernu regiju Lombardija, gdje živi oko 16 miliona ljudi ili otprilike četvrtina stanovništva u zemlji, kako bi se spriječilo dalje širenje korona virusa, prenosi Anadolu Agency (AA).
A koliko ljudi nije postovalo preporuke i naredbe i medju obicnim stanovnistvom i kakvi su sve propusti bili medju medicinskim radnicima.
dobar osjecaj

#13331 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dobar osjecaj »

channel10 wrote: 26/03/2020 19:13

Znaci, kako ne znaci. Pa ne zivi niko sam pa da ne moze u to vrijeme prenijeti na nekoga, zato jako puno znaci ako se sto prije sazna da li kmas ili nemas. U tome je sve, a ne sve zatvori pa kakve srece budes. Mogu svi h tom objektu dobro proci, a mogu svi i pomrijeti. Pa tako svaka budala moze lijeciti i ne treba ti doktor.
Cuj ne zivi niko sam?!
channel10

#13332 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

Da. Nesto ti nije jasno? S kim si ti u toj djelimicnoj izolaciji? Je li moguce da.preneses na nekog svog?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#13333 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

armin071 wrote: 26/03/2020 19:12 Samo je razlika što je BiH kroz ovu paniku ekonomski ne na koljenima nego u podrumu. Za par mjeseci će ljudi početi da umiru ali od gladi ako nas opet ne poguraju sa humanitarnom pomoći. Al koga to briga sad je samo fazon da se najavljuju kataklizme. Pola ovih ovdje se ekstra registrovalo u tu svrhu. Čudna smo
mi sorta to je definitivno...
Dobili smo rat ali je cijena ta da smo potpuno uništili zemlju - Lav Trocki nakon pobjede boljševika u građanskom ratu... :skoljka:
TomANDJerry

#13334 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TomANDJerry »

Ali koja je ideja izolacije ... dakle nekih 2-3 sedmice treba da se preboli virus ako sve ide normalno. I sta nakon 3 sedmice, koja je ideja ... ima li neko bilo kakvu ideju.
invincible1921

#13335 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

Ja oper rekoh buraz...ako ti sumnjas na koronu, doso si recimo iz italije sigurno ces odma se odvojit od svih bliznjih jer ces ic sa predpostavkom da je imas, a izolacija od vanjskog svijeta ce ti svakako bit propisana.

Tako da sve je do tebe, a ne testa i drzave...ako si bio na partyu u Konjicu ne treba ti test da ti kaze kako ces se ponasat

Uostalom eo testiraju te drugi dan pokaze se nemas, a ustavri imas , zarazis sve svoje, i nakon 15 dana pokazes simptome...??

..ili mozda predlazes da recimo 15 testova spucamo na tebe, svaki dan po jedan?
breba

#13336 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Samo da primijetim da nadrealisti nisu ovo predvidjeli. :-D
GAU8

#13337 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

invincible1921 wrote: 26/03/2020 18:51
GAU8 wrote: 26/03/2020 18:45
invincible1921 wrote: 26/03/2020 18:43 Ma ovo u italiji mi nema smisla apsolutno nikakog,,,pa taman da je antraks jbt :-) :-)

Ili imaju bas pun qrac tesko bolesnih koji su vec bili pred smrt ili bukvalno svakoga ko umre stave da je od korone :-) :-)
Imalo, nemalo, ko nije spreman ceka ga isto... pa nek Sebija i dalje ne testira
Al sto je vama stalo toliko do testova? Mi za razliku od talijana imamo izolaciju koju smo uveli puno ranije,,,,eo ti si u izolaciji, nije ti nista, sumnjas na koronu, ok...i da te testiraju opet ces bit i sjedit kuci, ako ti se stanje ne pogorsa jel tako?

Sta tacno znaci za vas broj....eto jel bi vam bilo sta bolje u zivotima i lakse da zante da sad,,,lupam u srajevu ima 5000 oboljelih ?

Isto ko da navijate da imamo sto vise :run: :run: :run:
Ako ne znas ko je inficiran, mozes skapat u izolaciji.
saale

#13338 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saale »

Ovi sa N1 svrsavaju na novo oboljele :roll:
GAU8

#13339 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

invincible1921 wrote: 26/03/2020 19:18

Ja oper rekoh buraz...ako ti sumnjas na koronu, doso si recimo iz italije sigurno ces odma se odvojit od svih bliznjih jer ces ic sa predpostavkom da je imas, a izolacija od vanjskog svijeta ce ti svakako bit propisana.

Tako da sve je do tebe, a ne testa i drzave...ako si bio na partyu u Konjicu ne treba ti test da ti kaze kako ces se ponasat

Uostalom eo testiraju te drugi dan pokaze se nemas, a ustavri imas , zarazis sve svoje, i nakon 15 dana pokazes simptome...??

..ili mozda predlazes da recimo 15 testova spucamo na tebe, svaki dan po jedan?
Vidim da branis Sebiju majku kraljicu.... ne da mi se da budem vulgaran, ali samo da kazem, nisi u pravu, i na kraju ce SVI najebat jer brane nekolicinu :run:
channel10

#13340 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

Ko ovdje spominje da se testira svaki dan i sve osobe? Ovdje je pocelo sa onom zenom koja nije bila testirana, a imala je sve simptome. Zasto nije testirana? Ko zna na kolkko je ljudi prenijela u onih par dana.

Zbog takvih stvari se trebaju ljudi testirati jer zbog ove nazovi izolacije se moze prosiriti i sta onda. Treba ljude testirati da bi se mogli izdvojiti od zdravih i lijeciti. A ovo je bice sta bude, kao na kraju krajeva sve u ovoj drzavi.
freelancerBIH

#13341 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

yoyo13 wrote: 26/03/2020 18:40 Licno iskustvo... covjek bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivna, on i citava ekipa se javljaju dobrovoljno nakon sto je objavljeno da su bili u kontaktu. Saltanje sa jednog broja na drugi, finalni odgovor uposlenih kriznog staba... ako nemate jake upale nema potrebe da se testirate... :D :D :D ja bi mogo da garantujem da ima 10x vise oboljelih samo se ne zna. Opet dolazimo na to da dosta ljudi nema simptome, mnogi ce na nogama prezvakat.

Cuvajte se i samo veselo :kiss:
Yep , ja o tome danas cijeli dan trubim😁

Ova teorija ce se dokazat kad nam uskoro dodju brzi petominutni testovi😀
freelancerBIH

#13342 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

GAU8 wrote: 26/03/2020 18:46 Bosch napravio brzi test

https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/ ... 97237.html
To je to, antigen i antibody testovi... Iducih par dana i sedmica cemo znati pravo stanje... Ja sam licnog uvjerenja da je u Evropi zarazenih bilo gdje izmedju 120 i 200 miliona
freelancerBIH

#13343 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

invincible1921 wrote: 26/03/2020 18:51
GAU8 wrote: 26/03/2020 18:45
invincible1921 wrote: 26/03/2020 18:43 Ma ovo u italiji mi nema smisla apsolutno nikakog,,,pa taman da je antraks jbt :-) :-)

Ili imaju bas pun qrac tesko bolesnih koji su vec bili pred smrt ili bukvalno svakoga ko umre stave da je od korone :-) :-)
Imalo, nemalo, ko nije spreman ceka ga isto... pa nek Sebija i dalje ne testira
Al sto je vama stalo toliko do testova? Mi za razliku od talijana imamo izolaciju koju smo uveli puno ranije,,,,eo ti si u izolaciji, nije ti nista, sumnjas na koronu, ok...i da te testiraju opet ces bit i sjedit kuci, ako ti se stanje ne pogorsa jel tako?

Sta tacno znaci za vas broj....eto jel bi vam bilo sta bolje u zivotima i lakse da zante da sad,,,lupam u srajevu ima 5000 oboljelih ?

Isto ko da navijate da imamo sto vise :run: :run: :run:
Broj zarazenih itekako puno znaci. Ako je vec 50% populacije zarazeno - a ovako mali broj umrlih - onda apsolutno nece trebati ove mjere karantene i zivot se jako brzo moze vratiti u normalu ,kuzis?😀
invincible1921

#13344 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

@GAU 8

Ma kakva crna Sebija,,,govorim opcenito i razumno...testirace se ko ima simptome i cao. Ako se sumnja na tebe ides u izolaciju i to je to. Mislim da smo dosta na vrijeme poceli primjenjivati mjere i da nije bilo dijaspore neodgovorne i ovog cirkusa u Konjicu ne bih ni 50 zarazenih prebacili...ali eto.

Ja te opet pitam,,,,eo sad u izolaciji imas npr 350 ljudi u KS i odemo spucamo testove na sve pokaze se da ih je 250 zrazeno i sta ? Opet ce ostati u izolaciji ko sto su i bili, lijcit ce se u toj istoj izolaciji ako im se ne pogorsa stanje drasticno i to je to...a ti ispuco 350 testova ? Kome cemu? Da bi se raja ibretila grafikonima po klixu i N1 ?

Ovi sto nisu u izolaciji nemaju se sta testirat osim ako nemaju simptome ja ti rekoh,,,ako sumnjas na sebe ponasat ces se odgovorno i ic sa prdpostvakom da imas virus,,,ako si budala koja je dosla i italije i hoda kako mu se cefne, e onda ti nijedna sebija,drzava ni test nece pomoc,,,kako tebi tako ni nama.

Da zavrsim jos jedom te pitam, sta tacno tebi predstavlja ako testiras ljude bez simptoma koji su vec u izolaciji ?

EDIT: Po mojoj logici bolje je masovnije testiranje provest nakon nekih mjesec dana primjene mjera, ukoliko (a valjda hoce) do tada one daju rezultat...
daddy-kool

#13345 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Ne samo to nego je ključno inficirane izvući na vrijeme iz kućanstava u izolatorije.
Skoro 85% klastera u Kini je bilo unutar porodica (za Evropu nisam našao ovakve podatke).
invincible1921

#13346 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

daddy-kool wrote: 26/03/2020 19:39
Ne samo to nego je ključno inficirane izvući na vrijeme iz kućanstava u izolatorije.
Skoro 85% klastera u Kini je bilo unutar porodica (za Evropu nisam našao ovakve podatke).
Ma vi ili ne citate ili se pravite slijepi al hajde :D
breba

#13347 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Idealno bi bilo testirati sve sa poznatim kontaktom i svakog dana. Ali testova nema dovoljno. Tada ih je smisleno cuvati za simptomaticne. I to je to.

Edit: a oni sa poznatim kontaktom da se samo-izoluju i ponasaju odgovorno kao da su zarazeni.
Last edited by breba on 26/03/2020 19:48, edited 1 time in total.
channel10

#13348 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

Ma dzabe njemu pricati. Jos sad kaze ne treba prvi.mjesec ni testirati. Ono neka se prosiri, pa cemo vidjeti sta dalje.... Mora biti u porodici kad zatvore ljude
i onda si dobio sta si dobio. Ko je bio zarazen, zarazio je i ukucane. Onda ovi sto i dalje idu na posao, takve je najbolje izolirati negdje, ali gdje opet. Moraju opet kuci svojoj porodici.... Ma ne vrijedi pisati i gubiti zivce...
invincible1921

#13349 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

channel10 wrote: 26/03/2020 19:45
Ma dzabe njemu pricati. Jos sad kaze ne treba prvi.mjesec ni testirati. Ono neka se prosiri, pa cemo vidjeti sta dalje.... Mora biti u porodici kad zatvore ljude
i onda si dobio sta si dobio. Ko je bio zarazen, zarazio je i ukucane. Onda ovi sto i dalje idu na posao, takve je najbolje izolirati negdje, ali gdje opet. Moraju opet kuci svojoj porodici.... Ma ne vrijedi pisati i gubiti zivce...
Idete i ti i ukucani u izolaciju i kraj price,,,na svu srecu takvih slucajeva ce u nasem slucaju bit minorno malo ako ih uopste i bude. Nemojte se pravit budale svi mi dobro znamo da li ima sanse da smo dobili virus ili nismo....makar da imamo neku sumnju. Ja postujem izolaciju ne idem nigdje ako i odem to je do prodavnice u zgradi, odma dezinfskcija operem se ovo ono pazim se, nemam kontakta...i sta kao trebo bi nazvat haj vi mene testirajte za svaki slucaj ?
channel10

#13350 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

A sto moraju ici i ukucani, ako sam mogao samo ja? Jarane, sta si ti imao iz matematike?
Last edited by channel10 on 26/03/2020 19:50, edited 1 time in total.
Locked