Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
dobar osjecaj

#7526 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dobar osjecaj »

bunk wrote: 26/03/2020 11:50 To sam i ja prije 10 dana pisao.
Kao da svjesno dolaze da nas uniste.
Zato sam i napisao sjedi medjede gdje si nemoj nas zatirat svojom sebicnoscu ili zarad 500 eura kirije.
Ali dzaba,to je pohrlilo ko stoka...
Meni bez gorucih egzistencijalnih briga bi na prvu moglo djelovati tako - kuda su pohrlili?
Meni koja se sjecam koliko je nasih jadnika koji rade fizicke poslove u najblizoj Hrvatskoj ili Sloveniji koji bas i nemaju puno finansijskog prostora za manevar, nije cudno kuda su pohrlili.
Inace tokom radne sedmice zive po kontejnerima za radnike ili kao sardine u nekim unajmljenim smjestajima a svaki vikend dolaze u BiH odrzavati djelic porodicnog zivota, svojih kuca i imanja. Jesu li trebali ostati u kontejnerima bez posla, obaveza i ikakvih prihoda i odvojeni od svojih porodica koje mozda nemaju ni marku ni ikoga ko ce im otici po hranu ili lijekove?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7527 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Chmoljo »

Evo napokon se javno reklo ono što su nas uvjeravali da nije istina:

NEMA DOVOLJNO TESTOVA!!!

Da, skontali smo po tome što jebete ljude, tjerate ih da se vicaraju po domovima zdravlja i ambulantama šireći bolest i opet ih vratite kući.

Priznalo se tek nakon što će uskoro biti isporuka testova.

Bitno je ne izgubiti podršku za oktobar. A vi se marvo jebite. Jer gdje nam je Sin? Treba mu Babo iz groba ustati da opet hoda po prvim linijama jer ga je strah samog? Ili čuva djecu kući jer je Žena zaposlena?

Koliko je ono pacijenata zaraženih koronom na KCUSu?
shiljak

#7528 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by shiljak »

rajvosaxo wrote: 25/03/2020 21:49 Danas odem u Intesu u Dobrinji, covjek u prethodniku stoji iza mene i kaslje, nema maske, nema nista.
Udjemo unutra, stojimo jedan pored drugog, on se raspituje moze li dici penziju s pasosem jer je pogubio dokumente...
Kaze mu ona djevojka sa saltera ko iz topa :
Zvala je Vasa kcerka, sve sam joj objasnila, ali zasto ste dosli kad se ne smijete kretati i kada ste u izolaciji ?
On poce naku seljacku prosipat, te tu sam, 300 m, te ovo, te ono...bas nako komad seljacine.

Sta cu, okrenem se i kuci na kupanje i dezinfekciju svega, ko da sam iz Cernobila sad aterirao :)

Nisam bolestan, nisam u izolaciji, udarili smo strogu disciplinu, prvi put izadjem u 8 dana i naletim na konja.
Nisam paranoik, pola zivota sam u intenzivnoj i bolnici proveo, ali imam malu djecu i stare nanu i baku.

Stoka smo i primitivci def. i nikad ovdje nece biti dobro, s virusom ili bez njega...
Kako će imati masku kad se nema kupit :D
hadzinicasa

#7529 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hadzinicasa »

Chmoljo wrote: 26/03/2020 12:02 Evo napokon se javno reklo ono što su nas uvjeravali da nije istina:

NEMA DOVOLJNO TESTOVA!!!

Da, skontali smo po tome što jebete ljude, tjerate ih da se vicaraju po domovima zdravlja i ambulantama šireći bolest i opet ih vratite kući.

Bitno je ne izgubiti podršku za oktobar. A vi se marvo jebite. Jer gdje nam je Sin? Treba mu Babo iz groba ustati da opet hoda po prvim linijama jer ga je strah samog? Ili čuva djecu kući jer je Žena zaposlena?

nemoj tako. moral se dize placenim bilbordima na kojima stoji da oni sve rade za narod. i narodu odmah lakse.
jbt koji level samoljublja i egomanijastva. ja sam vam rekla da se brinem za vas i ima odmah da vam je lakse.
strasno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7530 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Chmoljo »

hadzinicasa wrote: 26/03/2020 12:07
Chmoljo wrote: 26/03/2020 12:02 Evo napokon se javno reklo ono što su nas uvjeravali da nije istina:

NEMA DOVOLJNO TESTOVA!!!

nemoj tako. moral se dize placenim bilbordima na kojima stoji da oni sve rade za narod. i narodu odmah lakse.
jbt koji level samoljublja i egomanijastva. ja sam vam rekla da se brinem za vas i ima odmah da vam je lakse.
strasno.
Kako je divan osjećaj, dolaziš djetetu u bolnicu, nosiš vlažne maramice i pelene jer ih nema, a dočeka te bilbord kako je ušteđeno 80 miliona...
hadzinicasa

#7531 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hadzinicasa »

Chmoljo wrote: 26/03/2020 12:14
Kako je divan osjećaj, dolaziš djetetu u bolnicu, nosiš vlažne maramice i pelene jer ih nema, a dočeka te bilbord kako je ušteđeno 80 miliona...
nemoj molim te da pocinjem. ponasaju se majke mi gore nego nacisti prema jevrejima. mi za nju(njih) uopce nismo ljudi. niti relevantna stavka za bilo sta. nema drugog nacina za opisati to drzanje.
strasno.
hurmasica

#7532 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hurmasica »

Gledam ovog Fadila...bas mi ga nesto zao...konacno zaradjuje svoju platu radom
seoBIH

#7534 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

Nadzorna_ploca wrote: 26/03/2020 11:39 Kakvih 200k dijaspore, sta vam je. :D
Neki broj jest usao, ali 200k :roll:
To su bile izjave zvanicnika. Ne bih rekao da sam ja nesto pogrešno čuo. Valjda je još neko pratio te izjave pa može potvrditi?
Banksy

#7535 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

NEMA DOVOLJNO TESTOVA!!!

Naravno da nema. Još 1000, a i to navodno, za narednih deset ili više dana.

Zato SDA bombe s Jelkom i koješta.
Banksy

#7536 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

llull wrote: 26/03/2020 11:53

RS od danas testira sve bh. državljane koji dolaze iz inostranstva, FBiH šalje kući bez testiranja

https://www.klix.ba/vijesti/bih/rs-od-d ... /200326027

Odakle ovima toliko testova da mogu to da rade ?

Zna se za ovo već nekoliko mjeseci. Pripremili se.
NediM17

#7537 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

Imamo li mi brace po svijetu kao vule brata Shi Dji Pinga. Amidza Tajip nako posla picoustom hediju od 500 testova u znak zahvalnosti sto su avionom prebacili nake Turke iz Srbije u Stambol i vratili svoje gradjane nazad u Srbiju. :mrgreen:
ranger

#7538 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ranger »

NediM17 wrote: 26/03/2020 12:42 Imamo li mi brace po svijetu kao vule brata Shi Dji Pinga. Amidza Tajip nako posla picoustom hediju od 500 testova u znak zahvalnosti sto su avionom prebacili nake Turke iz Srbije u Stambol i vratili svoje gradjane nazad u Srbiju. :mrgreen:
Sad za sad samo brata Tvampa jedini nas se sjetio...
Brko sa bosfora veli jok
oldtajmer

#7539 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

cijeli svijet govori testirati sto vise,samo kod nas u federaciji kazu testiraj sto manje to je bolje,jbg ko zna mozda budu i u pravu na kraju pa zasluze nobelovu nagradu za medicinu,jebo ih onaj ko ih dovede na bilo kakvu poziciju
Cherry-Cherry

#7540 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cherry-Cherry »

Kaže Fadil nisu radnici otpušteni, samo je smanjen broj zaposlenih.
dzipalo

#7541 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dzipalo »

Sta bi na kraju s ovim kreditima za fizicka lica, nista konkretno nisu rekli? Samo kazu cucete kad se dogovorimo. Ko da gledam da su zeznuli Fadila i da ce na kraju biti po njihovom, da oni ocjenjuju kome ce odobriti odgodu a kome nece.
emigrazione

#7542 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emigrazione »

oldtajmer wrote: 26/03/2020 12:56 cijeli svijet govori testirati sto vise,samo kod nas u federaciji kazu testiraj sto manje to je bolje,jbg ko zna mozda budu i u pravu na kraju pa zasluze nobelovu nagradu za medicinu,jebo ih onaj ko ih dovede na bilo kakvu poziciju
Pa pametna Sebija, kaka kurceva izolacija nema od toga ništa, jedini način da nema zaraženih je da se niko ne testira...
hadzinicasa

#7543 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hadzinicasa »

Banksy wrote: 26/03/2020 12:36

NEMA DOVOLJNO TESTOVA!!!

pa mora Elena spinovati da se zaboravi da je ona obecala da smo spaseni, evo stizu testovi (Boga mi kao da stize lijek za Coronu, a ne test, tako je to docekano), ona se licno angazovala. evo sad ne stizu, ali nije ona kriva naravno za senzacionalisticki ispad, nego neka tamo ... i niko vise ne pominje da je ona obecala testove. lijep spin, svaka cast, kapa dole.
King Theoden

#7544 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by King Theoden »

oldtajmer wrote: 26/03/2020 12:56 cijeli svijet govori testirati sto vise,samo kod nas u federaciji kazu testiraj sto manje to je bolje,jbg ko zna mozda budu i u pravu na kraju pa zasluze nobelovu nagradu za medicinu,jebo ih onaj ko ih dovede na bilo kakvu poziciju
Jedno je šta pričaju, a drugo šta rade.
U njemačkoj se mora desiti čudo da bi insan bio testiran.
Redovno preko telefona odjebu one koji pitaju za test.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#7545 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by stetoskop »

U kantonu Sarajevo urađeno samo 79 testova, a od toga 9 zaraženih. U Tuzlanskom kantonu 121 test, nema zaraženih.
Imam neki osjećaj da će Sarajevo zbog netestiranja katastrofalno proći u ovoj pandemiji.
Image
dječak sa šibicama

#7546 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

aman ljudi dokle vise sa apokalipticnim izjavama
Banksy

#7547 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

hadzinicasa wrote: 26/03/2020 12:59

NEMA DOVOLJNO TESTOVA!!!

pa mora Elena spinovati da se zaboravi da je ona obecala da smo spaseni, evo stizu testovi (Boga mi kao da stize lijek za Coronu, a ne test, tako je to docekano), ona se licno angazovala. evo sad ne stizu, ali nije ona kriva naravno za senzacionalisticki ispad, nego neka tamo ... i niko vise ne pominje da je ona obecala testove. lijep spin, svaka cast, kapa dole.

Naravno, stari provjereni recept. Kad te javnost treha, spinuj sukob s Dodikom i Čovićem. Srećom, pročitani su.

Hvali se njen doktor, epidemiolog s KCUSa, da su se oni za ovo "spremali od januara", pa sad imaju cijelih 1000 testova (a i to navodno).

Šta bi bilo da se nisu spremali...

Sad je bar jasno da se ne testira samo zato jer testova - nema.
Last edited by Banksy on 26/03/2020 13:06, edited 1 time in total.
Ripicipi

#7548 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ripicipi »

Dok valjda skroz ne izlude...
hadzinicasa

#7549 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hadzinicasa »

Banksy wrote: 26/03/2020 13:05
hadzinicasa wrote: 26/03/2020 12:59

Naravno, stari provjereni recept. Kad te javnost treha, spinuj sukob s Dodikom i Čovićem. Srećom, pročitani su.

Hvali se njen doktor, epidemiolog s KCUSa, da su se oni za ovo "spremali od januara", pa sad imaju cijelih 1000 testova (a i to navodno).

Šta bi bilo da se nisu spremali...

Sad je bar jasno da se ne testira samo zato jer testova - nema.
prije dvije hefte rekoh da ce se moci i testirati samo preko stele.
da sam Bogd'o bila u krivu.

ja uopce ne mogu vise rijec da smislim za ovo.
statixx

#7550 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

Konjic ostavljen na cjedilu: Imaju najviše zaraženih u FBiH, nemaju epidemiologa, a ni testova
Prije deset dana javnost je uvjeravana da smo potpuno spremni za borbu protiv virusa.
Locked