Ako neces da te se citira, onda se ne upustaj u diskusiju! Vrlo jednostavno i nadam se jasno. Ako ti se ne svidja, imas opciju ignorisanja pojedinih korisnika pa izvoli.itekako wrote: ↑26/03/2020 11:18tebe sam zamolio da me ne citiras....
ali kad vec jesi,
jesu li prvi ZVANICNI slucajevi korone u Kini registrovani jos u decembru, neki vjeruju da je cirkukirala i u novembru, a mi smo trenutno pred ulaskom u april? to je majstore vec cetiri mjeseca sezone u Kini a trendove vidimo. za dva mjeseca je tamo vise nece biti nikako. to se savrseno uklapa u tu tvoju maksimalno razvucenu sezonu gripe od 6 mjeseci.
i bez radikalnih mjera koje su poduzeli, ona bi opet toliko trajala. mjere ne skracuju sezonu nego smanju broj oboljelih u sezoni.
ako govorno o peaku epidemije korone, njega smo u Kini imali na prelazu januar/februar sto se takodjer savrseno poklapa sa peakom sezonske gripe iz proslih sezona.
napominjem, ovo nije gripa ali se tako ponasa.
njegova ozbiljnost ove sezone lezi samo i iskljucivo
u cinjenici da za njega nemamo antitijela.
Korona nije gripa, i ne moze se porediti s gripom, pa tako "majstore" ni sezona, jer niko ne zna koliko ce ovo trajati. A ti si "majstore" iznio svoju odokativnu racunicu o sezoni GRIPE.