Mozda Isovic ima neke informacije iz krugova samih radnika banaka da se kes iznosi u maticne drzave, a ako je tako mozda je vrijeme je da se dize gotovina iz banaka...Carnival_Row wrote: ↑26/03/2020 09:01jes isović neka bitna uloga pa da ga strane banke fermaju, smiju nam se svaki dan radi isovića i isovićaa
Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
Moderator: O'zone
-
Zeleni12
#626 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
- Carnival_Row
-
sumirprimus
- Hajlac
#629 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
https://www.klix.ba/biznis/privreda/nje ... /200326011Njemačka vlada je dodatno na raspolaganje stavila još 600 milijardi eura u obliku kreditnih garancija i sredstava za eventualnu nacionalizaciju kompanija koje su zbog pandemije zapale u finansijske poteškoće.
Mjere, osim pomoći kompanijama u obliku kreditnih garancija, predviđaju i direktnu finansijsku pomoć malim i samostalnim poudzetnicima, kao i dodatnu finansijsku podršku zdravstvu. U paket mjera spada i zaštita podstanara koji zbog finansijskih problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa nisu u stanju plaćati stanarinu.
Zastupnici su izglasali i mjeru po kojoj menadžerima kompanija koje budu koristile fondove iz paketa mjera vezanih uz krizu zbog koronavirusa neće biti moguće isplaćivanje bonusa na kraju godine.
ZA TO VRIJEME privredni krimos FADIL širi NOTORNE LAŽI:
https://www.klix.ba/biznis/privreda/nov ... /200325228"Ne zaboravimo da je svjetska praksa da dok raste broj zaraženih, a kod nas je to još uvijek, glavna pitanja su iz sektora zdravstva. Nakon toga ćemo se baviti ekonomijom", odgovorio je premijer na pitanje.
-
kormax
#630 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
Ima li ikakve šanse da se tuže kriminalci, da se traže svoja prava. Vidite da je sve otišlo u PM.Hajlac wrote: ↑26/03/2020 09:31https://www.klix.ba/biznis/privreda/nje ... /200326011Njemačka vlada je dodatno na raspolaganje stavila još 600 milijardi eura u obliku kreditnih garancija i sredstava za eventualnu nacionalizaciju kompanija koje su zbog pandemije zapale u finansijske poteškoće.
Mjere, osim pomoći kompanijama u obliku kreditnih garancija, predviđaju i direktnu finansijsku pomoć malim i samostalnim poudzetnicima, kao i dodatnu finansijsku podršku zdravstvu. U paket mjera spada i zaštita podstanara koji zbog finansijskih problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa nisu u stanju plaćati stanarinu.
Zastupnici su izglasali i mjeru po kojoj menadžerima kompanija koje budu koristile fondove iz paketa mjera vezanih uz krizu zbog koronavirusa neće biti moguće isplaćivanje bonusa na kraju godine.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/nov ... /200325228"Ne zaboravimo da je svjetska praksa da dok raste broj zaraženih, a kod nas je to još uvijek, glavna pitanja su iz sektora zdravstva. Nakon toga ćemo se baviti ekonomijom", odgovorio je premijer na pitanje.
Nikakvih poteza i koraka niko ne poduzima...
- Hajlac
#631 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
Sve i jedna mjera ti stoji, OSIM odgadjanja izbora - osnova demokraskor uredjenja neke drzave. Necemo na mala vrata pod plastom "krize" uvoditi diktaturu te onemogucavati kontrolu vlastodrzaca od strane gradjana!purgatorio wrote: ↑25/03/2020 16:34Kupiti vrijeme potrebno za smišljanje dugoročnijeg rješenja. Pokrenuti nešto ovakvo i javno objaviti mjere pod hitno i na taj način spriječiti paniku kod naroda i stvaranje kaosa. A potom u tom periodu pronalaziti druga rješenja i druge mjere.MaksprotivMarksa wrote: ↑25/03/2020 15:21I ? Gdje je tu dugorocno rjesenje za problem ?purgatorio wrote: ↑25/03/2020 15:19 Odgoditi lokalne izbore za 2022. godinu, novac preusmjeriti na financiranje životnih potreba građana. Ograničiti max. platu u javnom sektoru na 2 prosječne iz februra, ukinuti tople obroke, prevoze, odvojeni život, naknade svim komisijam, nadzornim/upravnim odborima i sve preusmjeriti na rješavanje krize.
Last edited by Hajlac on 26/03/2020 22:02, edited 1 time in total.
- Carnival_Row
-
sumirprimus
#633 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
ma ovo je u vrh glave 4 5 milja...malo za recesiju...
- Carnival_Row
#634 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
10 milja ima u ovim po 50
-
ibizza
#635 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
https://www.klix.ba/biznis/svedska-zbog ... /200326031Hajlac wrote: ↑26/03/2020 09:31https://www.klix.ba/biznis/privreda/nje ... /200326011Njemačka vlada je dodatno na raspolaganje stavila još 600 milijardi eura u obliku kreditnih garancija i sredstava za eventualnu nacionalizaciju kompanija koje su zbog pandemije zapale u finansijske poteškoće.
Ako Svedska ovako pada, sta tek reci za nas.
-
sumirprimus
#636 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
aa vidi funfcike nisam ih ni primjetio, ne pratim te manje
- Carnival_Row
- King Theoden
#638 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
Ovaj dilfa je konj marke dorat. I ono uzelo da bude premijer 
Šprda se pred kamerama sa onom maskom, misli ne snimaju ga.
Drugovi, samo govnjiva motka. To je rješenje.
Realni sektor je od enormne važnosti, a ne treba ti više od 600 mil. da ga spasiš.
A, ako on ode, ode i država.
Realni sektor je od enormne važnosti, a ne treba ti više od 600 mil. da ga spasiš.
- Carnival_Row
#639 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
gotovo je već, isplatit će se još 2-3 penzije i invalidnine i onda će federacija da proglasi bankrot, 7 milijardi deviznih rezervi će da misteriozno nestane, to će dati furseta separatistima da ostvare mokre snove a SDA će pokušati da gurne bošnjake u novi rat, što će još više da uništi bošnjake a BiH će da nestane kao država.Eto moj najcrnji scenario a 99% će ovako da bude.King Theoden wrote: ↑26/03/2020 09:49 Ovaj dilfa je konj marke dorat. I ono uzelo da bude premijer
doduše nisu još prodali bh telekom i elektroprivredu možda to malo pogura ali opet ide na ovaj moj scenario, jednostavno ne vidim ništa modernije.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#640 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
Sve je to predstava za javnost da bogatuni iskamce pare od drzave, nece alma ras zatvoriti garantujem samo dovoljno o sebi govore koliki su tvorovi, i koja su gamad. Drzava vec dobila 60mil €, skidaju troskove sa svega i dijele da bi on i dalje tlačio i jebo ljude u zdrav mozak.Carnival_Row wrote: ↑26/03/2020 07:55Otkazi već podjeljeni davno, alma ras, tehnoshop, privatnici djele otkaze masovno ostave po jednog radnika itd, ne da će biti 100K OSTATI BEZ POSLA već preko 200K
-
Nadzorna_ploca
#641 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
Nista, vi na ulice i borite se, a mi cemo vam slati pare iz dijaspore.
-
Zeleni12
#642 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
Mogla bi ovo biti recesija iz doba raspada Rimskog carstva.Carnival_Row wrote: ↑26/03/2020 09:44onaj ko ne shvata da nas neće izvući ni 100 MMF kredita i onaj ko vjeruje fadilu i fadilima može se komotno objesit.
- Carnival_Row
#643 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
aja bogati malo vi dođite borite se a mi ćemo vama slat pare iz dijaspore, de malo da zamjenimo uloge, umorni smo a ljepa naša bosna propada, đe će vam duša?Nadzorna_ploca wrote: ↑26/03/2020 09:56 Nista, vi na ulice i borite se, a mi cemo vam slati pare iz dijaspore.
-
Nadzorna_ploca
#644 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
Zar ti ne rece da te boli ona stvar?Carnival_Row wrote: ↑26/03/2020 10:08aja bogati malo vi dođite borite se a mi ćemo vama slat pare iz dijaspore, de malo da zamjenimo uloge, umorni smo a ljepa naša bosna propada, đe će vam duša?Nadzorna_ploca wrote: ↑26/03/2020 09:56 Nista, vi na ulice i borite se, a mi cemo vam slati pare iz dijaspore.
- Carnival_Row
#645 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
normalno, nego ne mogu šuplje!Nadzorna_ploca wrote: ↑26/03/2020 10:09Zar ti ne rece da te boli ona stvar?Carnival_Row wrote: ↑26/03/2020 10:08aja bogati malo vi dođite borite se a mi ćemo vama slat pare iz dijaspore, de malo da zamjenimo uloge, umorni smo a ljepa naša bosna propada, đe će vam duša?Nadzorna_ploca wrote: ↑26/03/2020 09:56 Nista, vi na ulice i borite se, a mi cemo vam slati pare iz dijaspore.
-
Nadzorna_ploca
#646 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
Pa prestani onda, krajnje ti je vrijeme. Poceo si paranoju opasnu prosipati.Carnival_Row wrote: ↑26/03/2020 10:16normalno, nego ne mogu šuplje!Nadzorna_ploca wrote: ↑26/03/2020 10:09Zar ti ne rece da te boli ona stvar?Carnival_Row wrote: ↑26/03/2020 10:08
aja bogati malo vi dođite borite se a mi ćemo vama slat pare iz dijaspore, de malo da zamjenimo uloge, umorni smo a ljepa naša bosna propada, đe će vam duša?
- Carnival_Row
#647 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
kada logiku pođu da zovu paranojom znaš da je sve otišlo u 3 p.. materine.Nadzorna_ploca wrote: ↑26/03/2020 10:17
Pa prestani onda, krajnje ti je vrijeme. Poceo si paranoju opasnu prosipati.
-
mosa rajvosa
#648 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
Carnival_Row wrote: ↑26/03/2020 09:00pa šta ste očekivali?mosa rajvosa wrote: ↑26/03/2020 08:40 Bravo Foodile, tacno kako se i ocekivalo.Kad sve prodje opet izadjes u javnost i kazes ma ko Vas j.ebe, nema od drzave nikakve pomoci, snalazite se sami.
Nece da moze Foodile, nece da moze.
Pa iskreno bilo je neke nada da ce mozda preuzeti doprinose na sebe, al potonula nada kao Titanik.
Sad ce ko god moze uzimati naknadu sa biroa a raditi na crno, gubit ce na 2 fronta, nema doprinosa u budzetu a valja isplacivati naknade ljudima sa biroa.
-
jahh
#649 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
Za koliko mjeseci ce se urusiti drzava ekonomski? 1-2? Obizrom da imaju bhtelecom i EP za prodati, mozda 4 max.
Treba isplatiti penzije, naknade za nezaposlene, a PDV-a puno manje, uplata za doprinose manje ...
Treba isplatiti penzije, naknade za nezaposlene, a PDV-a puno manje, uplata za doprinose manje ...
- King Theoden
#650 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA
Nenormalan je onaj ko misli da dilfaš više voli narodu nego sebi 
Smijem se kladiti da znam koji scenarij će se odvijati.
Iznijet je prijedlog koji bi učinio da niko ne osjeti krizu. Dakle, ni radnici, a ni poslodavci.
Drago mi je da je struka kazala da je moguć.
Naravno da taj scenarij nećete gledati. Isto tako, čvrsto sam ubijeđen da država neće propasti.
Evo scenarija za kojeg sam ubijeđen da će se odvijati...
Doći će do masovnog otpuštanja, a država će, uz pomoć mmf-a i drugih lihvara smisliti paket pomoći koji je poput hrane za zatvorenike u logoru.
Ono, ne možeš se najesti, ali ne umireš od gladi.
Uz to će "svjetska banka" (prelijep naziv za privatnu banku) i neke evropske banke dati malo humanitarne, nekih par desetina miliona i to će biti taj paket za spas ekonomije.
To će nas baciti deset godina unazad - al jbg, bitno je da ne puca
Ostaje da se vidi hoće li u ovom uhljebljeničkom sektoru (da, to je jedini pravi naziv za glasačku mašineriju) doći do rezanja plata.
Čisto sumnjam, prosto ne vjerujem
Sve će to krediti da riješe. Krediti koji će vašu djecu baciti na koljena.
Smijem se kladiti da znam koji scenarij će se odvijati.
Iznijet je prijedlog koji bi učinio da niko ne osjeti krizu. Dakle, ni radnici, a ni poslodavci.
Drago mi je da je struka kazala da je moguć.
Naravno da taj scenarij nećete gledati. Isto tako, čvrsto sam ubijeđen da država neće propasti.
Evo scenarija za kojeg sam ubijeđen da će se odvijati...
Doći će do masovnog otpuštanja, a država će, uz pomoć mmf-a i drugih lihvara smisliti paket pomoći koji je poput hrane za zatvorenike u logoru.
Ono, ne možeš se najesti, ali ne umireš od gladi.
Uz to će "svjetska banka" (prelijep naziv za privatnu banku) i neke evropske banke dati malo humanitarne, nekih par desetina miliona i to će biti taj paket za spas ekonomije.
To će nas baciti deset godina unazad - al jbg, bitno je da ne puca
Ostaje da se vidi hoće li u ovom uhljebljeničkom sektoru (da, to je jedini pravi naziv za glasačku mašineriju) doći do rezanja plata.
Čisto sumnjam, prosto ne vjerujem
Sve će to krediti da riješe. Krediti koji će vašu djecu baciti na koljena.