Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neki su tacno docekali ovakvu situaciju za svoju licnu promociju.
Sta je uradila do sada. Nista. Veliko nista.
Koliko god sam zamjerio nedostatak testova za Covid-19 i njihovu jako ograničenu uporabu, sada se pitam da li je 150 tisuća testova koji trebaju "doći" u narednih 7 dana prevelika brojka u odnosu na pedesetak potvrđenih slučajeva oboljelih od Covida - 19 u F BiH.
Ako ovi testovi nemaju rok trajanja i ako je u pitanju donacija, onda OK. Ako je u pitanju kupovina testova onda oni koštaju cca 7, 5 milijuna KM po pretpostavljenoj cijeni od 50 KM.
Ako će testovi na virus propasti zbog roka uporabe za godinu ili dvije, bolje da je Sebija "bokirala" 10 tisuća testova svaki mjesec da nam pare ne odu u vjetar.
Rade nam duplu stetu- zdravstvenu i ekonomsku.
Prvo su napravili haos, nisu na vrijeme reagovali, dopustili su da preko cetvrt miliona udje u zemlju i nesmetano se krece i siri zarazu te pri tom nista konkretno ne rade - ne testiraju kako bi mogli kontrolisati sirenje virusa. Samo one s vezom -dokaz HDZ, SDA svita.
Istovremeno- u laznoj izolaciji prave ogromne stete ekonomiji i obicnom narodu jer su zabranili rad, a ne poduzimaju apsolutno nista da ublaze stetu. I moratorij na kredite je LAZ jer ce ici na predavanje zahtjeva od strane firmi prema bankama gdje se daje diskreciono pravo bankama da odobre ili ne, pa slijedom tako i za uposlenike. nikakvog automatizma NEMA.
Bolje bi bilo da su pustili da ide, kao Svedska, nego ovo.
Znam da su pustili, zato i kazem nisu onda trebali ekonomiju zaustaviti.
Kad u aprilu dodje masa ljudi na biro, smanjenje priliva od doprinosa i PDV-a kako ce isplacivati naknadu tim ljudima? Slijedi kolaps.
statixx wrote: ↑24/03/2020 11:14
Komunicirace sa gradjanima preko klixa i bilborda iz trezora i svojih ureda, nece to vidjeti prve linije.
ko i glumac iz zabiti mostarske sume se javlja kako je u samoizolaciji i kako nas ljubi i voli... stabski komandircici, deru se preko motorola, sad ih imamo, guuurajj, idemo, juriiiss, nema nazad, samo naprijed... jebem li im mamare svima... od kojih para se ona samoprovise... iz trezora
mi što smo bili u vojsci Alije Prvovjenćanog dobro znamo kako će ovo ići i šta nas očekuje....nasljednici jednog kretena mogu biti samo i eksponencijalno veći kreteni
statixx wrote: ↑24/03/2020 11:14
Komunicirace sa gradjanima preko klixa i bilborda iz trezora i svojih ureda, nece to vidjeti prve linije.
ko i glumac iz zabiti mostarske sume se javlja kako je u samoizolaciji i kako nas ljubi i voli... stabski komandircici, deru se preko motorola, sad ih imamo, guuurajj, idemo, juriiiss, nema nazad, samo naprijed... jebem li im mamare svima... od kojih para se ona samoprovise... iz trezora
mi što smo bili u vojsci Alije Prvovjenćanog dobro znamo kako će ovo ići i šta nas očekuje....nasljednici jednog kretena mogu biti samo i eksponencijalno veći kreteni
svaka ti je ko u musafu... osjetili smo pandze femilije izetbegovica, laznih ljiljana, minkeske bojne, ratnih profitera, kompleksiranih glumaca i pjevaca itd itd... narode spremi te se da nam opet jebu majku majcinu il napokom da mi njima to odradimo...
sherbett wrote: ↑25/03/2020 18:35
Ne kuzim
Kod nas je ustrojen nacionalni stozer za civilnu zastitu kojem je na celu ministar unutarnjih poslova, a cine ga jos i ministar zdravstva (koni glavni za zdravstvo i j** mater svim doktorima i ravnateljima klinika koji ne slusaju upute), zatim sefica epidemioloske sluzbe i sef zavoda za javno zdtavstbo. Svak djeluje u svom rajonu.
Koliko sam shvatila, kod vas je sef svemira ravnateljica klinockog centra?
Koje su njene ovlasti, u cemu je strucna?
Ovlasti neogranicene, specijalizacija- supruga predsjednika SDA.
Ja ovo zaista ne mogu da shvatim. U vrijeme izolacije, jasnih instrukcija da građani samo u slučaju prijeke potrebe napuštaju svooje domove, u vrijeme kada se vodi sveobuhvatna kampanja "stay home", gospoja zakupljuje i postavlja bilbord! Kome bbona? Ko ce to da gleda, ako se ljudi pridržavaju izolacije. Da kje koštalo 1 KM puno je a ne 1000+.
Fakat smo zemlja apsurda. Sto bi rekla Hanka, joooj sta nam rade....