Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#7401 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by stetoskop »

konektovan wrote: 25/03/2020 23:31 Jesu li ovo vase teorije ili znate nesto vise?!
Ma jok, ja samo kontriram teoretičaru.
dječak sa šibicama

#7402 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Zar je Elko baniran, pa se sad ukazao kao mister_no?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7403 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Je ko elko?? :mrgreen:
denimb

#7404 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by denimb »

rajvosaxo wrote: 25/03/2020 21:49 Danas odem u Intesu u Dobrinji, covjek u prethodniku stoji iza mene i kaslje, nema maske, nema nista.
Udjemo unutra, stojimo jedan pored drugog, on se raspituje moze li dici penziju s pasosem jer je pogubio dokumente...
Kaze mu ona djevojka sa saltera ko iz topa :
Zvala je Vasa kcerka, sve sam joj objasnila, ali zasto ste dosli kad se ne smijete kretati i kada ste u izolaciji ?
On poce naku seljacku prosipat, te tu sam, 300 m, te ovo, te ono...bas nako komad seljacine.

Sta cu, okrenem se i kuci na kupanje i dezinfekciju svega, ko da sam iz Cernobila sad aterirao :)

Nisam bolestan, nisam u izolaciji, udarili smo strogu disciplinu, prvi put izadjem u 8 dana i naletim na konja.
Nisam paranoik, pola zivota sam u intenzivnoj i bolnici proveo, ali imam malu djecu i stare nanu i baku.

Stoka smo i primitivci def. i nikad ovdje nece biti dobro, s virusom ili bez njega...
Nemas se ti sta pravdati tu druze, vanredna je situacija, on ima zabranu izlaska samo si ga trebao prijaviti.

Eto mene policija tri noci zaustavlja, legitimise, trazi potvrdu o dozvoli kretanja...a takvi kontaju mogu ja...ok razumijem i to donekle, imati starog dedu u kuci je kao imati petogodisnje dijete, ali majku mu de dozovi se...
dječak sa šibicama

#7405 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Kinezi danas na presici u Beogradu, ukratko, masovno testiranje znaci kratko i jasno testiranje svih sumnjivih ljudi, prvo oni u izolaciji koji su dosli izvana, onda njihovi kontakti, to je sada Srbija najavila kao sljedeci korak... pohvaljuju izolaciju i karantin, po njima to je krucijalan korak iz njihovog iskustva, sto manje kontakta sa ljudima to je virus manje rasiren, sto je i logicno... od prvog slucaja najopasniji su 3 i 4 sedmica... mi smo vec u trecoj, ako je prvi slucaj bio 6. marta medjutim tesko je reci jer malo se testira i opcenito moras doci do nultog pacijenta da znas datum pocetka a to ni Kinezi ne znaju pa se drze tog prvog registrovanog slucaja kao pocetak...

Srbija kao i mi, kao uostalom i sve zemlje manje vise, misle da imaju vise zarazenih nego sto znaju, i to znacajno vise.

Kad dodje tih 170.000 testova, neka krenu sa tesiranjem svih sumnjivih.. Kinezi vele da je bitno da su svi sumnjivi u izolaciji, ove sto krse izolaciju strijeljati jebem im sve nenormalno. Da su svi sjedili u izolaciji, da Fadil nije napravio parti, mi danas ne bi imali ni 100 zarazenih. Ovako ima ih sigurno jedno 300 ako ne i vise.
SmokingMan

#7406 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SmokingMan »

Ja bi svakako trebao nakon isteka karantine, a prije nego se vratim na posao.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#7407 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

SmokingMan wrote: 25/03/2020 23:52 Ja bi svakako trebao nakon isteka karantine, a prije nego se vratim na posao.
Ako nisi bio na promaji, ne treba. :oops: :D
konektovan

#7408 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Hebo majku, sad ti kinezi ispadose stvarno experti, a jedan Japan, Juzna Koreja, Singapur se izborise sa coronom sad pa sad.....
Japan je i prije Kine, zahvaljujuci svom mentalitetu koji je najbolji primjer drustveno odgovornog, sa pojavom prvih slucajeva poveo sa karantinom i samoizolacijom. Trebamo uciti od njih, ne od Kineza.....
ejjus

#7409 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ejjus »

last mohicans wrote: 25/03/2020 23:38 Sam krizni stab je karina. Glavnu riječ treba da vode epidemiolozi i infektolozi, moze i mikrobiolozi, pojačani CZ. Kod nas Fadil i Solak kolo vode. Ova Jerka, Ljeljka, obična babuskara, kako se koji klinac i zove, bas odiše spremom, sigurnoscu i ulijeva samopuzdanje. Ministar zdravsta FBiH se jučer tek oglasio, eto on radi iz sjene, wtf :-) Za zatvora je Mostar, Konjic i ova sinoc nesretna zena. U svom jadu mora isplivati nas nerad, javasluk i korumpiranost. Zivoti ljudi, ekonomija i drzava u pitanju, oni se prepucavaju po stabu ko je, a ko nije kriv.
Cirkus kolumbija se nastavlja i super je ako se sve zavrsi na ovome, ali uvijek mi mozemo nize, kad god se imalo ponadamo.
Davao je danas onaj Baljić izjavu, ali je meni izgledalo da covjek prica ono sto mu se napise.
SmokingMan

#7410 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SmokingMan »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 25/03/2020 23:56
SmokingMan wrote: 25/03/2020 23:52 Ja bi svakako trebao nakon isteka karantine, a prije nego se vratim na posao.
Došao iz Njemačke busom, gdje je postojala vjerovatnoća da sam mogao "pokupiti" klicu usput. Nakon svega bolje je se i testirati, jer sam svakako potencijalni prenosnik bez ikakvih simptoma.
dječak sa šibicama

#7411 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Kinezi su zaustavili bolest koja je podivljala i zato ih svi pitaju za misljenje.

Uspjeli su 11 milionski grad izolirati i zaustaviti sirenje na manje od 100 hiljada oboljelih. To kad uradis, svako ce te pitati "kako?".

Naravno, ko misli da su oni namjerno napravili virus i da babe kineskinje idu po Milanu i pljuju na banane jer im je tako naredjeno, ok.
konektovan

#7412 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

dječak sa šibicama wrote: 26/03/2020 00:01 Kinezi su zaustavili bolest koja je podivljala i zato ih svi pitaju za misljenje.

Uspjeli su 11 milionski grad izolirati i zaustaviti sirenje na manje od 100 hiljada oboljelih. To kad uradis, svako ce te pitati "kako?".

Naravno, ko misli da su oni namjerno napravili virus i da babe kineskinje idu po Milanu i pljuju na banane jer im je tako naredjeno, ok.
A Japan , Juzna i Singapur nisu zaustavili???
Ne bih ja vjerovao previse kinezima, i njhovim brojkama definitivno. Prave brojke samo oni znaju, ovo sto nama poture da izgleda da su oni super heroji, zahebi to.....
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#7413 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

SmokingMan wrote: 26/03/2020 00:01
Došao iz Njemačke busom, gdje je postojala vjerovatnoća da sam mogao "pokupiti" klicu usput. Nakon svega bolje je se i testirati, jer sam svakako potencijalni prenosnik bez ikakvih simptoma.
Salio sam se, svakako bi se trebao testirati ako se vracas na posao. Ne samo zbog sebe vec i zbog ljudi oko tebe. 8-)
Last edited by Ima Bosne_Bice Bosne on 26/03/2020 00:10, edited 2 times in total.
SmokingMan

#7414 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SmokingMan »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 26/03/2020 00:07

Salio sam se, svako bi se trebao testirati ako se vracas na posao. Ne samo zbog sebe vec i zbog ljudi oko tebe. 8-)
Joj šuti, danas me zvali sa posla, i zahtjevaju. dobro je što će napokon stići veliki kontigent testova.
Ima Bosne_Bice Bosne

#7415 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

SmokingMan wrote: 26/03/2020 00:09
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 26/03/2020 00:07

Salio sam se, svako bi se trebao testirati ako se vracas na posao. Ne samo zbog sebe vec i zbog ljudi oko tebe. 8-)
Joj šuti, danas me zvali sa posla, i zahtjevaju. dobro je što će napokon stići veliki kontigent testova.
:thumbup:
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#7416 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by stetoskop »

O'zone wrote: 25/03/2020 23:25 Preminuo vozač na carinskom terminalu

https://www.6yka.com/novosti/banjaluka- ... elo-vozaca
Tugo moja! Vozać je iz Maglaja i kako pišu kolege u grupi, vjerovatan uzrok je "udar".

Treba aplauz za vozaće. I oni su naši heroji, a svako se na njima iživljava.
kokuz_sa

#7417 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kokuz_sa »

Nesto ne upratih..

Jel koji nas sportista kupio koji restpirator za bolnice?
oldtajmer

#7418 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

kad imas podobne umjesto sposobne :thumbup:
ne lipsi magarce do zelene trave
Testovi koji se nabavljaju iz Južne Koreje, njih 150.000, trebali su stići još prošle sedmice
.

Nemamo testova, nemamo respiratora, nemamo medicinske opreme – kaže za Žurnal gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović!

Od 17 testova koliko je urađeno u Goraždu – čak četiri su bila pozitivna. Visok prosjek, priznat ćemo. Šta bi tek bilo da je testiranih više?

- Mi više ne znamo ni ko je s kim bio u kontaktu, trebali smo raditi mnogo više testova, ali ih nemamo! Možda sam i ja pozitivan, možda neko od mojih saradnika, jer su dvije službenice u bliskom srodstvu sa oboljelima. Nama je svaka sekunda bitna, treba nam pomoć odmah
Last edited by oldtajmer on 26/03/2020 00:58, edited 1 time in total.
sadie_forever

#7419 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

kokuz_sa wrote: 26/03/2020 00:33 Nesto ne upratih..

Jel koji nas sportista kupio koji restpirator za bolnice?
sto bi? niko nije duzan drzavi da pomaze,to je volja
high_volume

#7420 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

dzipalo wrote: 25/03/2020 23:03
Riddle wrote: 25/03/2020 22:59 Sama cinjenica da je clanica Kriznog staba optuzena za blokadu nabavke testova je takav udar na moral gradjana da ja stvarno vise ne znam sta da mislim. Ako jeste kriva, to je za optuzbu i zatvor. Ako nije i neko prebacuje krivicu na nju, opet je sramotno, jer pokazuje razdor u krugu ljudi koji su odgovorni da upravljaju kriznom situacijom. I zar u tom jebenom stabu nemaju nekog ko zna sastaviti 2 recenice? I sam javni nastup je jako bitan, bar ima psiholoski efekat, ako vec nista od poslova koje su zaduzeni zavrsiti ne rade.
Meni nema smisla da je ona ista blokirala. Zasto je onda ponovo izabrana u krizni stab i zasto je sad prosla narudzba 170.000 testova sa tom istom zenom u kriznom stabu?
Ona - Jelka Milićević, nije izabrana u Krizni štab, ona je tu postavljena, zapravo, ona je na toj funkciji po zakonu, zamjenik premijera Vlade FBiH je Komandant Federalnog štaba. Izabran je Načelnik federalnog Štaba.

A kad se radi o blokadi nabavke testova, treba sačekati sa optužbama dok ne dobijemo vjerodostojne informacije o razlozima. Možda je ustanovila korupciju, ili slično, ko zna sada...
ejjus

#7421 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ejjus »

@oldtajmer

pripremljen je teren ako stvari krenu nizbrdo, bit ce da su gradjani glavni krivci, jer se nisu pridrzavali mjera zabrane itd.
aerodinamika

#7422 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aerodinamika »

cisto sumnjam da bi neko sad stimao nabavke i krao pare, jesu u pitanju velike cifre, ali vjerovatno bi se otkrilo ako bi se kralo bas ouno novca
SmokingMan

#7423 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SmokingMan »

Last edited by SmokingMan on 26/03/2020 06:36, edited 1 time in total.
LionKing

#7424 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by LionKing »

Kako vjerovati Kinezima, svaki dan imaju 40 novih slucajeva.. Ma daj :mrgreen:
Locked