Pa jesi li ga prijavio? U banci mu znaju identitet..rajvosaxo wrote: ↑25/03/2020 21:49 Danas odem u Intesu u Dobrinji, covjek u prethodniku stoji iza mene i kaslje, nema maske, nema nista.
Udjemo unutra, stojimo jedan pored drugog, on se raspituje moze li dici penziju s pasosem jer je pogubio dokumente...
Kaze mu ona djevojka sa saltera ko iz topa :
Zvala je Vasa kcerka, sve sam joj objasnila, ali zasto ste dosli kad se ne smijete kretati i kada ste u izolaciji ?
On poce naku seljacku prosipat, te tu sam, 300 m, te ovo, te ono...bas nako komad seljacine.
Sta cu, okrenem se i kuci na kupanje i dezinfekciju svega, ko da sam iz Cernobila sad aterirao
Nisam bolestan, nisam u izolaciji, udarili smo strogu disciplinu, prvi put izadjem u 8 dana i naletim na konja.
Nisam paranoik, pola zivota sam u intenzivnoj i bolnici proveo, ali imam malu djecu i stare nanu i baku.
Stoka smo i primitivci def. i nikad ovdje nece biti dobro, s virusom ili bez njega...
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
pinkman
#7376 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
high_volume
#7377 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kazniti i tebe i djevojku na šalteru što niste prijavili manijakarajvosaxo wrote: ↑25/03/2020 21:49 Danas odem u Intesu u Dobrinji, covjek u prethodniku stoji iza mene i kaslje, nema maske, nema nista.
Udjemo unutra, stojimo jedan pored drugog, on se raspituje moze li dici penziju s pasosem jer je pogubio dokumente...
Kaze mu ona djevojka sa saltera ko iz topa :
Zvala je Vasa kcerka, sve sam joj objasnila, ali zasto ste dosli kad se ne smijete kretati i kada ste u izolaciji ?
On poce naku seljacku prosipat, te tu sam, 300 m, te ovo, te ono...bas nako komad seljacine.
Sta cu, okrenem se i kuci na kupanje i dezinfekciju svega, ko da sam iz Cernobila sad aterirao
Nisam bolestan, nisam u izolaciji, udarili smo strogu disciplinu, prvi put izadjem u 8 dana i naletim na konja.
Nisam paranoik, pola zivota sam u intenzivnoj i bolnici proveo, ali imam malu djecu i stare nanu i baku.
Stoka smo i primitivci def. i nikad ovdje nece biti dobro, s virusom ili bez njega...
- vjeshalica
#7378 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Odvratne siledzije samo gruhat kazne pa nek kazu da su sirotiLJa
-
pinkman
#7379 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zar nije bila prica da je kcerka slagala da je majka joj bila u Italiji?Još tri osobe zaražene su u Federaciji koronavirusom, saznaje "Avaz". Dvije osobe su zaražene na Ilidži, a jedna je najvjerovatnije pripadnik EUFOR-a.
Jedna od zaraženih na Ilidži je kćerka žene koja je jučer preminula u Domu zdravlja na Ilidži. Naknadnim testiranjem ustanovljeno je da je žena bila zaražena koronavirusom.
-
Milenkov buraz
#7380 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je najnovijepinkman wrote: ↑25/03/2020 22:04Zar nije bila prica da je kcerka slagala da je majka joj bila u Italiji?Još tri osobe zaražene su u Federaciji koronavirusom, saznaje "Avaz". Dvije osobe su zaražene na Ilidži, a jedna je najvjerovatnije pripadnik EUFOR-a.
Jedna od zaraženih na Ilidži je kćerka žene koja je jučer preminula u Domu zdravlja na Ilidži. Naknadnim testiranjem ustanovljeno je da je žena bila zaražena koronavirusom.
-
nekome
-
made_in_sarajevo
#7382 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Radiosarajevo spominje navodno jedna osoba sa ilidze bila u konjicu na derneku.
Fadileeeeeee imas li obraza i bar ostavku dati
Fadileeeeeee imas li obraza i bar ostavku dati
-
pinkman
#7383 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je onda jos gore, ako je nisu testirali, a imala simptome.Milenkov buraz wrote: ↑25/03/2020 22:07Ovo je najnovijepinkman wrote: ↑25/03/2020 22:04Zar nije bila prica da je kcerka slagala da je majka joj bila u Italiji?Još tri osobe zaražene su u Federaciji koronavirusom, saznaje "Avaz". Dvije osobe su zaražene na Ilidži, a jedna je najvjerovatnije pripadnik EUFOR-a.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#7384 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Logično da je zaražena, ako je bila u stalnom kontaktu sa majkom.
- zateznistub
#7385 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Žena mi radi dole u bazi i kaze da je vojsci izlaz zabranjen. Ta dva su izgleda kuhari nekog generala i na njih se izgleda ta zabrana ne odnosiMilenkov buraz wrote: ↑25/03/2020 22:01Danas baš u OBI marketu vidim dvojicu pripadnika EUFORA, Austrijanci, onako ležerno bez maski i rukavica, kontam vidi ovih. Svi ostali sa maskama, radi jedna blagajna izolirana providnim pleksiglasom, na ulazu ti naprskaju ruke dezinfekcijskim sredstvom, sve maksimalno odrađeno.
- L3D3NA
#7386 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I dobio si 5 lajkova, toliko o tomeCarnival_Row wrote: ↑25/03/2020 19:03 ako postoji trenutak da se obračuna narod sa ovom bandom to je upravo sada
Ovaj narod, koji narod?
Što viču, dobro je samo nek se ne puca, ili narod koji dođe i uhljebi se ovdje?
Nema ovdje ONOG naroda koji je mogao nešto promijeniti, umorio se i sad vodi svoje bitke, preživljavanja. Tom narodu je dosta obračuna i mogu shvatiti kad na sve odgovore onom starom poznatom, "dobro je ima vode".
Vodili su bitke, ginuli, a sada im sudbinu kroje dijaspora i ljudi koji se nastaniše ovdje poslije rata (i namješteni izbori, s papiriććima i brojanjem glasova, jer ne žele elektronsko brojanje glasova).
-
baglama
#7387 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ipak je moj rodni grad pokazao drugo, ljepse licepalermo wrote: ↑25/03/2020 21:45ovdje bi naravno trebalo objaviti spisak stanara toga ulaza i da svaki medij ima obavezu da ga objavi. Bez stavljanja na stup srama ovakvih spodoba ne moze doci ni do kakva promjene.pinkman wrote: ↑25/03/2020 21:39Strasno! I onda bi neko objavljivao spiskove..baglama wrote: ↑25/03/2020 21:03 Znam ja nas jebo ti nas
https://www.bljesak.info/lifestyle/obit ... ati/306419
Jebo te zamisli ti te drskosti
https://www.hercegovina.info/vijesti/mo ... ju/183648/
-
thepatriot
#7388 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovaj novi scenarij u Sarajevu čini se izgleda ovako:
Kćer preminule pokupila virus od Sforovca, ona dalje prenijela na majku, majka na sekretaricu u firmi gdje je radila, ova dalje itd itd itd...
Ne valja, sa ovakvim zdravstvom, ne znam...
Kćer preminule pokupila virus od Sforovca, ona dalje prenijela na majku, majka na sekretaricu u firmi gdje je radila, ova dalje itd itd itd...
- Riddle
#7389 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sama cinjenica da je clanica Kriznog staba optuzena za blokadu nabavke testova je takav udar na moral gradjana da ja stvarno vise ne znam sta da mislim. Ako jeste kriva, to je za optuzbu i zatvor. Ako nije i neko prebacuje krivicu na nju, opet je sramotno, jer pokazuje razdor u krugu ljudi koji su odgovorni da upravljaju kriznom situacijom. I zar u tom jebenom stabu nemaju nekog ko zna sastaviti 2 recenice? I sam javni nastup je jako bitan, bar ima psiholoski efekat, ako vec nista od poslova koje su zaduzeni zavrsiti ne rade.
-
dzipalo
#7390 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Meni nema smisla da je ona ista blokirala. Zasto je onda ponovo izabrana u krizni stab i zasto je sad prosla narudzba 170.000 testova sa tom istom zenom u kriznom stabu?Riddle wrote: ↑25/03/2020 22:59 Sama cinjenica da je clanica Kriznog staba optuzena za blokadu nabavke testova je takav udar na moral gradjana da ja stvarno vise ne znam sta da mislim. Ako jeste kriva, to je za optuzbu i zatvor. Ako nije i neko prebacuje krivicu na nju, opet je sramotno, jer pokazuje razdor u krugu ljudi koji su odgovorni da upravljaju kriznom situacijom. I zar u tom jebenom stabu nemaju nekog ko zna sastaviti 2 recenice? I sam javni nastup je jako bitan, bar ima psiholoski efekat, ako vec nista od poslova koje su zaduzeni zavrsiti ne rade.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#7391 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A možda je itd itd itd, prenijela na sekretaricu, sekretarica na majku, majka na kćerku. SFOR-ovac zaražen negdje u Austriji...thepatriot wrote: ↑25/03/2020 22:46 Ovaj novi scenarij u Sarajevu čini se izgleda ovako:
-
breuer
#7392 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
zaposlenica te firme kaže da ta firma nema sekretaricu i da je još masa ostalih info netačno objavljena...više fkt ne znaš kome vjerovati 
-
pinkman
#7393 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zato hvale ministra zdravstva u Hrvatskoj. Dobar je komunikator pa umiruje javnost. A i potezi im djeluju sasvim ok barem sto se tice zdravstvenog segmenta. Kod ekonomskog je cista nula.Riddle wrote: ↑25/03/2020 22:59 Sama cinjenica da je clanica Kriznog staba optuzena za blokadu nabavke testova je takav udar na moral gradjana da ja stvarno vise ne znam sta da mislim. Ako jeste kriva, to je za optuzbu i zatvor. Ako nije i neko prebacuje krivicu na nju, opet je sramotno, jer pokazuje razdor u krugu ljudi koji su odgovorni da upravljaju kriznom situacijom. I zar u tom jebenom stabu nemaju nekog ko zna sastaviti 2 recenice? I sam javni nastup je jako bitan, bar ima psiholoski efekat, ako vec nista od poslova koje su zaduzeni zavrsiti ne rade.
Kod nas izgleda neka prepucavanja. Ispade RS bolji dio BIH kad je u pitanju ova kriza.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7394 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sta kuhari traze u OBi prodavnici?!zateznistub wrote: ↑25/03/2020 22:30Žena mi radi dole u bazi i kaze da je vojsci izlaz zabranjen. Ta dva su izgleda kuhari nekog generala i na njih se izgleda ta zabrana ne odnosiMilenkov buraz wrote: ↑25/03/2020 22:01Danas baš u OBI marketu vidim dvojicu pripadnika EUFORA, Austrijanci, onako ležerno bez maski i rukavica, kontam vidi ovih. Svi ostali sa maskama, radi jedna blagajna izolirana providnim pleksiglasom, na ulazu ti naprskaju ruke dezinfekcijskim sredstvom, sve maksimalno odrađeno.
- Logovan
- zateznistub
#7396 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Šta znam....šerpe ili kutljace
- Haris.ba
#7397 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa tebi bilo mrsko zvat policiju, njemu bilo mrsko sjediti kuci....rajvosaxo wrote: ↑25/03/2020 22:11Pa znas sta, u pravu si, al donekle.high_volume wrote: ↑25/03/2020 22:02
Kazniti i tebe i djevojku na šalteru što niste prijavili manijaka![]()
Zao mi je bilo onih djevojaka, ali kod njih vidim vec rezignacija, svasta im se desava ascare...
A meni se iskreno nije dalo da cekam organe i nerviram se reakcijom.
Znam da bi me garant dodatno iznervirali, a to mi je poslije 8 dana zatvora fakat viska.
A sad zamisli da te zarazio...nekoga zarazio jer ti je bilo mrsko....i ti si zarazio porodicu, voljene. Jer ti se ne smijes iznervirati.
- O'zone
- Globalni moderator
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7399 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jesu li ovo vase teorije ili znate nesto vise?!stetoskop wrote: ↑25/03/2020 23:04A možda je itd itd itd, prenijela na sekretaricu, sekretarica na majku, majka na kćerku. SFOR-ovac zaražen negdje u Austriji...thepatriot wrote: ↑25/03/2020 22:46 Ovaj novi scenarij u Sarajevu čini se izgleda ovako:
-
last mohicans
#7400 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sam krizni stab je karina. Glavnu riječ treba da vode epidemiolozi i infektolozi, moze i mikrobiolozi, pojačani CZ. Kod nas Fadil i Solak kolo vode. Ova Jerka, Ljeljka, obična babuskara, kako se koji klinac i zove, bas odiše spremom, sigurnoscu i ulijeva samopuzdanje. Ministar zdravsta FBiH se jučer tek oglasio, eto on radi iz sjene, wtfRiddle wrote: ↑25/03/2020 22:59 Sama cinjenica da je clanica Kriznog staba optuzena za blokadu nabavke testova je takav udar na moral gradjana da ja stvarno vise ne znam sta da mislim. Ako jeste kriva, to je za optuzbu i zatvor. Ako nije i neko prebacuje krivicu na nju, opet je sramotno, jer pokazuje razdor u krugu ljudi koji su odgovorni da upravljaju kriznom situacijom. I zar u tom jebenom stabu nemaju nekog ko zna sastaviti 2 recenice? I sam javni nastup je jako bitan, bar ima psiholoski efekat, ako vec nista od poslova koje su zaduzeni zavrsiti ne rade.
Cirkus kolumbija se nastavlja i super je ako se sve zavrsi na ovome, ali uvijek mi mozemo nize, kad god se imalo ponadamo.