Android OS
Moderator: Benq
- TheWatcher
#25401 Re: Android OS
ima li browser za mobitel da se slika moze prebaciti na tv kao sto moze sa youtube 
- avaks
#25402 Re: Android OS
Bilo koji cast/mirroring program će ti to odraditi (google home ili slično).
Koristim T-cast za neke stvari pošto mi je TCL tv ali sam preko Google Home isto radio, znači reproduciraš sliku sa mobitela na TV nebitno jesi li u browseru ili onako pa se nadam da ti može pomoći.
Koristim T-cast za neke stvari pošto mi je TCL tv ali sam preko Google Home isto radio, znači reproduciraš sliku sa mobitela na TV nebitno jesi li u browseru ili onako pa se nadam da ti može pomoći.
-
zdruzdjo
#25403 Re: Android OS
Pozdrav
Roveci po svojoj "All In" kutiji nadjem svoj prvi tablet.
ARCHOS A70. Suvisno je reci da je smjesna konfiguracija. Medjutim vidim da je full funkcionalan.
Na njemu je Android 2.2.1
Obzirom da me spucala "stripovska" u zadnje vrijeme, znate li da li postoji neki "viewer" za cbr file-ove pa da ga makar za to iskoristim.
Steta ga je bacati.
ARCHOS A70. Suvisno je reci da je smjesna konfiguracija. Medjutim vidim da je full funkcionalan.
Obzirom da me spucala "stripovska" u zadnje vrijeme, znate li da li postoji neki "viewer" za cbr file-ove pa da ga makar za to iskoristim.
Steta ga je bacati.
- dino1403
#25404 Re: Android OS
Ja korisitim ComicScreen na svojoj krntiji od tabletazdruzdjo wrote: ↑01/03/2020 23:36 Pozdrav
Steta ga je bacati.
-
zdruzdjo
- dino1403
- TheWatcher
#25407 Re: Android OS
pokusao sam preko Smart View al ne moze a yt moze bez problema.na tv samsung moze a na telefunken ne moze.u pitanju je tv led-smartavaks wrote: ↑25/02/2020 13:45 Bilo koji cast/mirroring program će ti to odraditi (google home ili slično).
- REDDEVILS
#25408 Re: Android OS
Alto's Odyssey za Android
https://play.google.com/store/apps/deta ... y&hl=en_US
Alto's Adventure za Android
https://play.google.com/store/apps/deta ... e&hl=en_US
Kingdom Rush Origins
https://play.google.com/store/apps/deta ... gins&hl=en
Kingdom Rush Frontiers
https://play.google.com/store/apps/deta ... iers&hl=en
https://play.google.com/store/apps/deta ... y&hl=en_US
Alto's Adventure za Android
https://play.google.com/store/apps/deta ... e&hl=en_US
Kingdom Rush Origins
https://play.google.com/store/apps/deta ... gins&hl=en
Kingdom Rush Frontiers
https://play.google.com/store/apps/deta ... iers&hl=en
-
adnan83
#25409 Re: Android OS
Pozz, može li preporuka za neki mobitel za 300-350 KM? Kamera i veličina displeja nebitni. Akcenat na bateriju te procesor i RAM, koliko je to moguće u ovom cijenovnom rangu
Hvala
Hvala
- oldtajmer
#25410 Re: Android OS
ja bi za tu neku lovu sebi uzeo vjerovatno ovaj
https://iqmobile.ba/shop/pametni-telefo ... te-7-3-32/
ne reklamiram stranicu,samo gledam cijenu
-
adnan83
#25411 Re: Android OS
Hvala ti, ovo mi djeluje ok, pogledat ću malo recenzijeoldtajmer wrote: ↑25/03/2020 16:00
- REDDEVILS
#25412 Re: Android OS
Monument Valley 2 Free
https://play.google.com/store/apps/deta ... entvalley2
https://play.google.com/store/apps/deta ... entvalley2
- spree
#25413 Re: Android OS
I Lara Croft go
-
Demonijak
#25414 Re: Android OS
imas redmi note 8 za te pare, ja nedavno uzeo, telefon ekstra... Izbjegavao sam ove "noname" i kineze maksimalno i prvo uzmem sebi OnePlus koji ubrzo slupam (originalni amoled displej jebeno naci), pa rekoh da uzmem sebi neki telefon da nije puno para a da iole prismrdi OP-u ili bar prethodnim samsung modelima koje sam imao (a50,s8+ etc.).... I onda vidim dosta raje hvali Xiaomi pa reko jebo mater sto da ne probam i evo uzmem RN8 i pre pre zadovoljan sam telefonom, cak cu reci da sam zadovoljniji nego sa A50 (amoled displej malo bolji i fingerprint na ekranu je sminka ali ovaj je definitivno preciznij i brzi), telefon za ove pare perfekcija majke mi, RN7 je hardwerski isti kao i RN8 samo sto RN8 ima vise kamera, a meni je i malo ljepsi, pa sto ne iskoristiti ako vec mozes... u univerzalnom cini mi se imas RN8 za 300-320KM.adnan83 wrote: ↑25/03/2020 16:21Hvala ti, ovo mi djeluje ok, pogledat ću malo recenzijeoldtajmer wrote: ↑25/03/2020 16:00
Edit: zaboravih bateriju spomenuti, svaki treci dan je punim! ne igram plaho igrica mozda 5,6 parija bilijara u toku dana ali wi-fi, lokacija, viber, whatsapp su tu po cijeli dan
-
adnan83
#25415 Re: Android OS
Nisam ni ja nikad imao kineza, trenutno imam A50 koji mi je malo dosadio pa ću ga vjerovatno i prodati. Nisam mislio da mogu naći redmi note 8 za te pare. Malo sam isto gledao ovaj mi a3, ali on je nešto skuplji, al čini mi se da nije bolji od RN8. Oba telefona (i RN8 i Mi A3) mi djeluju super. Trebam li na nešto posebno obratit pažnju ako budem uzimao, vidio sam spominje se kineska verzija i globalna(ili nešto u tom smislu), šta u praksi to znači?Demonijak wrote: ↑27/03/2020 21:41
imas redmi note 8 za te pare, ja nedavno uzeo, telefon ekstra... Izbjegavao sam ove "noname" i kineze maksimalno i prvo uzmem sebi OnePlus koji ubrzo slupam (originalni amoled displej jebeno naci), pa rekoh da uzmem sebi neki telefon da nije puno para a da iole prismrdi OP-u ili bar prethodnim samsung modelima koje sam imao (a50,s8+ etc.).... I onda vidim dosta raje hvali Xiaomi pa reko jebo mater sto da ne probam i evo uzmem RN8 i pre pre zadovoljan sam telefonom, cak cu reci da sam zadovoljniji nego sa A50 (amoled displej malo bolji i fingerprint na ekranu je sminka ali ovaj je definitivno preciznij i brzi), telefon za ove pare perfekcija majke mi, RN7 je hardwerski isti kao i RN8 samo sto RN8 ima vise kamera, a meni je i malo ljepsi, pa sto ne iskoristiti ako vec mozes... u univerzalnom cini mi se imas RN8 za 300-320KM.
Edit: zaboravih bateriju spomenuti, svaki treci dan je punim! ne igram plaho igrica mozda 5,6 parija bilijara u toku dana ali wi-fi, lokacija, viber, whatsapp su tu po cijeli dan
-
Demonijak
#25416 Re: Android OS
A3 je isto dobar, sa otiskom ispod ekrana kao kod a50 ali nazalost samo 720p dislej sto je meni na 6" telefonu ipak mala rezolucija, takodje sam se dvoumio izmedju ova dva i ipak sam uzeo RN8, jest da je na a3 amoled ali kao sto rekoh rezolucija je bila jedina stvar koja me odbila od njega i presudila u korist RN8... Razliku izmedju tih verzija ne znam pa ti ne mogu reci hahaadnan83 wrote: ↑28/03/2020 18:23Nisam ni ja nikad imao kineza, trenutno imam A50 koji mi je malo dosadio pa ću ga vjerovatno i prodati. Nisam mislio da mogu naći redmi note 8 za te pare. Malo sam isto gledao ovaj mi a3, ali on je nešto skuplji, al čini mi se da nije bolji od RN8. Oba telefona (i RN8 i Mi A3) mi djeluju super. Trebam li na nešto posebno obratit pažnju ako budem uzimao, vidio sam spominje se kineska verzija i globalna(ili nešto u tom smislu), šta u praksi to znači?Demonijak wrote: ↑27/03/2020 21:41
imas redmi note 8 za te pare, ja nedavno uzeo, telefon ekstra... Izbjegavao sam ove "noname" i kineze maksimalno i prvo uzmem sebi OnePlus koji ubrzo slupam (originalni amoled displej jebeno naci), pa rekoh da uzmem sebi neki telefon da nije puno para a da iole prismrdi OP-u ili bar prethodnim samsung modelima koje sam imao (a50,s8+ etc.).... I onda vidim dosta raje hvali Xiaomi pa reko jebo mater sto da ne probam i evo uzmem RN8 i pre pre zadovoljan sam telefonom, cak cu reci da sam zadovoljniji nego sa A50 (amoled displej malo bolji i fingerprint na ekranu je sminka ali ovaj je definitivno preciznij i brzi), telefon za ove pare perfekcija majke mi, RN7 je hardwerski isti kao i RN8 samo sto RN8 ima vise kamera, a meni je i malo ljepsi, pa sto ne iskoristiti ako vec mozes... u univerzalnom cini mi se imas RN8 za 300-320KM.
-
THEC
#25417 Re: Android OS
ma razlika vam je u mrezi, tj sa kineskom verzijom nemas sve one frekvencije koje ti trebaju ovdje za 4g
-
zdruzdjo
#25418 Re: Android OS
prije par mjeseci sam pravio uvdje upite. I.....
Call recorder aplikacija/e. Znaci izgleda da nam je google dohakao. Uglavnom svodi se na to da je to u nekim zemljama ilegalno I onda "kud svi turci, trpaj I malog muju" I tako.
Od android 10 jedino sto sam uspio je onu nll call recorder aplikaciju nagovoriti da snima razgovor ali, druga strana je extremno "tiha".
Ima li u bespucima interneta da se nasao neki "cut the corner" nacin?????
Call recorder aplikacija/e. Znaci izgleda da nam je google dohakao. Uglavnom svodi se na to da je to u nekim zemljama ilegalno I onda "kud svi turci, trpaj I malog muju" I tako.
Od android 10 jedino sto sam uspio je onu nll call recorder aplikaciju nagovoriti da snima razgovor ali, druga strana je extremno "tiha".
Ima li u bespucima interneta da se nasao neki "cut the corner" nacin?????
- spree
#25419 Re: Android OS
Kod mene savršeno fercera xiaomijeva native call reorder app. Me znam moze li na telefone drugih proizvođača, ali eto probaj naci apk negdje.
-
zdruzdjo
#25420 Re: Android OS
Ih fercerala je I kod mene dok nisam promjenio telefon I kupio Huawei.
Iskreno fakat, ali fakat ne vidim neki "jak" benifit od prelaska sa androida 8 na 9 na 10. svi mi koji koristimo telefon na dnevnoj osnovi vecinu stvari niti cemo primjetiti a niti cemo nesto astronomski "dobiti". Ta neka 'poliranja" znaju stvoriti bas probleme. Recimo meni je nakon prelaska sa 9 na 10 prestala raditi aplikacija za bankarstvo.
Sva poliranja su tu vecinom bila "ispod haube".
a upravo je google na 9 i 10 ukinuo podrsku za to.
Btw koji xiaomi koristis tj koji je android na njemu.
- skafiskafsnjak
#25421 Re: Android OS
Ima li ko problema slucajno sa yt, google itd ?
Google nece da otvori kao ni yt aplikaciju...pise mi.nema.konekcije...
Ev sad otvorio yt app, ali nijedan video nece...pise nesto serverprob
Google nece da otvori kao ni yt aplikaciju...pise mi.nema.konekcije...
Ev sad otvorio yt app, ali nijedan video nece...pise nesto serverprob
- spree
#25422 Re: Android OS
Cudo Huawei nema neki svoju, posebno nakon ovog svega u zadnje vrijeme. Pa haj da kazem normalni korisnici i ne primjete dok im Google ne "pokaze". Jbg u pitanju je profit. Ali nije sve do googlea, cak je vise do developera koji ne prate sta se dogadja, posebno se to odnosi na nase. Znas da ce izaci novi sistem, uzmes betu i vidis fercera li tvoj app.zdruzdjo wrote: ↑05/04/2020 13:53Ih fercerala je I kod mene dok nisam promjenio telefon I kupio Huawei.
Iskreno fakat, ali fakat ne vidim neki "jak" benifit od prelaska sa androida 8 na 9 na 10. svi mi koji koristimo telefon na dnevnoj osnovi vecinu stvari niti cemo primjetiti a niti cemo nesto astronomski "dobiti". Ta neka 'poliranja" znaju stvoriti bas probleme. Recimo meni je nakon prelaska sa 9 na 10 prestala raditi aplikacija za bankarstvo.
Sva poliranja su tu vecinom bila "ispod haube".
a upravo je google na 9 i 10 ukinuo podrsku za to.
Btw koji xiaomi koristis tj koji je android na njemu.
Kod mene je redmi k20 pro. Android 10.
- Qler
#25423 Re: Android OS
Desava li se vama da vam google photos dupla slike? Ja svak omalo obrisem po 1000 duplih slika... nervira pravo..
- spree
#25424 Re: Android OS
meni ne. pogledaj iz kojih foldera ti vuce. moguce da je neki uduplan ili mozda ti mob sacuva u dva foldera, a mislim da sam negdje vidio opciju remove/delete same pictures.
- Qler
#25425 Re: Android OS
ma nema to kao njihov algoritam to radi automatski... radi moj quratz.... picasa je to imala, ali su je ukinuli, a radila je to super.