Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- skafiskafsnjak
#12726 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kao jednu od mnogih mjera u ovim vremenima, uveo bih ukidanje interneta..
I na tv kanala raznih.
Fuj!
I na tv kanala raznih.
Fuj!
- omega369
#12727 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U hrasnici je to bilo. Evo su i zatvorili taj dom zdravlja. A naravno da je nisu testirali kad to Sefica Izetbegovic kanalise u KCUS-u.
-
celava_dlaka
#12728 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gdje se moze procitati vise o njemudječak sa šibicama wrote: ↑25/03/2020 12:54 Takva izolacija je samo privremeno rjesenje, prvo ne mozes na selo jer seljaci kad vide nekoga iz grada da je dosao protjerace ga ili lincovati jer "im je dosao siriti zarazu". Ako je vikendica osamljena, nestace zaliha ubrzo, a i ocekuje se zakonska naredba da moras biti u mjestu prebivalista.
Na kraju, pustolov iz Hrvatske zaglavio u Kolumbiji, moli za pomoc, porucili mu na FB ko te jebe lizi rosu i mazi majmune, sad pokazi kako se opstaje u divljini.
- Hajlac
#12729 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nerc Beslagic? Ili je njena cerka u Nercu?
Ta debilna proslava u tvornici oruzja Igmanu se treba okarakterisati kao ubistvo iz nehaja.
Last edited by Hajlac on 25/03/2020 13:34, edited 1 time in total.
- pizarro
#12730 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
par dana kasnije se igrala utakmica na dnu italije protiv leccea, 20k bilo.
a valencia je poslije imala jos 3 utakmice s navijacima, ovo je bilo dovoljno da se vecina drzave zarazi.
-
itekako
#12731 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sabor odlučuje o praćenju mobilnih uređaja građana: Hoćemo li od toga imati više štete ili koristi?
https://www.netokracija.com/zakon-o-ele ... ana-165502
- mirsek
#12732 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jedino sto cemo ekonomski ljuljnuti kao i sav svijet.
Al u ratu je bilo 10 puta gore.
- uglavnomja
#12733 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
prva mjera koja je uvedena u norveskoj je bila - zabrana odlaska u vikendicu ako je u drugoj komuni (recimo kantonu)
i ganjali su ljude da se vrate kucama, da ih istjeraju iz vikendica, pisali kazne, prijetili zatvorom ... pa su ljudi mijenjali adresu borravka
e sad su kazne ko pomisli da ide u vikendicu za uskrs basnoslovne, plus policija lovi na cesti vikendase
i primaju prijave ko je prekrsio karantin
od svih restrikcija koje su uvedene ova je izazvala najvise ljutnje, reakcija ... ali ne pomaze
objasnjenje: ne siriti koroonu izvan svoje komune, pogotovo sto su vikendice uglavnom u ruralnim krajevima bez adekvatne medicinske infrastrukture.
dosad 13 mrtvih, stariji ljudi sa prethodnim dijagnozama
manjak opreme za koronu, pooljska zaplijenila destine hiljada maski, ne da, kaze treba nama
i sto se tiice testiranja, testiraju se zdravstveni radnici, politicari i ostali koji donose odluke
nema testiranja na zahtjev
ko ima simptome mora sacekati 24 sata pa tek onda traziti test
ali najvljuju neki brzi test koji bi za 10 min dao rezultat, jos ga razvijaju, moozda bude gotov sljedece sedmce
a mozda se ispostavi da ne fercera
inace, sve zabrane su produzene do 13.4.
mozda se poostre, uvedu nove ...
vijesti idu 10 sati dnevno
-
dzipalo
#12734 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svi smo mi isto sebicno smece, u ovakvim situacijama to jasno dodje do izrazaja.dječak sa šibicama wrote: ↑25/03/2020 13:22 Citam i u Hrvatskoj haos, ljudi lazu da nisu bolesni, skrivaju, u Osijeku takva jedna budala napravila haos u bolnici, u Pozegi zena usla u punu apoteku i tek kad je dala zdravstvenu karticu vide da je pozitivna, ona pobjegne, svi iz apoteke u izolaciju, okupljaju se tajno druze se... sve budala do budale, koje ce zivota kostati mnoge.
Tako je i vani, gdje god pogledas. Talijani zarazili Svicarsku, u Spaniji nova vijest preko 700 mrtvih za dan, u skandinaviji se niko nicega ne pridrzava kaze prijatelj u Helsinkiju sve radi ko da je normalno doba, a imaju skoro 1000 oboljelih pri tome i on kaze da je broj sigurno veci nego ne testiraju sve, u Francuskoj su kaze brojevi mrtvih puno veci nego se biljeze samo bolnicki slucajevi, bar tako kazu Francuzi.
To je vec 10-a verzija price i svi kazu 100% je ovako. Zar zena nije iz Hrasnice?
-
itekako
#12735 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- piupiu
#12737 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa šta nam je, zapravo, spas? Da se inficiramo minimalnom količinom virusa i prebolimo infekciju kao gripu?Cortado wrote: ↑25/03/2020 12:27 Par stranica unazad:
Cortado wrote: ↑24/03/2020 09:36
Prof. pominje posljedice boravka na respiratoru (ono sto sam ja vec spominjao), gdje nakon 4 sata boravka na respiratoru, 16% pacijenata razvije ARDS (akutni respiratorni distres sindrom) od kojih polivina zavrsava letalno, a drugi uzrok visoke smrtnosti su sekundarne bakterijske infekcije koje su posljedica destruktivnog virusnog djelovanja na epitelne celije koje sprjecavaju bakerijske infekcije.
Vec sam nekoliko puta ponovio, broj respiratora je potpuno irelevantan jer respirator NIJE garancija prezivljavanja. I evo opet da ponovim, tretman respiratorom nije nesto sto treba olako uzeti!
- amidzazeher
#12738 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hajde tebe cu citirati mada su i drugi pisali dobre savjete.dobar osjecaj wrote: ↑25/03/2020 13:15Smanji kafu, secer, slatkise i industrijsku hranu od koje smo svi jos nervozniji. Kuhajte i jedite nesto domace s puno povrca. Izadji prosetaj bar par km svaki dan, procisti misli. Nisi sam u tome. Nisi jedini. Vjerujem da imas puno stvari zbog kojih si u boljoj situaciji od mnogih ljudi.amidzazeher wrote: ↑25/03/2020 12:54 Zato cu i da poludim prije nego me virus spopadne! Jebote dokle je doslo da mi se po glavi motaju misli ”nek ide sve u klinac da se hocu zaraziti pa kom obojci kom opanci” sto bi se reklo!
Osobi koja te zivcira reci jasno da te zivcira i da prestane s tim. Ispocetka se svi naljute ali neki ljudi i prihvate kritiku i ponekad mogu da se ponasaju bolje.
Vidi, zivim u Svedskoj, kafu samo ujutro i to bez secera, zena svaki dan kuha, hodao sam i prije, pokusavamo i sada to isto da radimo to barem ne mislim da je problem.
Fora je sto je u Svedskoj sve normala! Osnovne skole rade, prodavnice, kafici, evo danas su i teretane ponovo otvorili, djeca idu na treninge, znaci sve normala! Ljudi se spremaju za Uskrs da putuju na skijalista, firme normalno rade i u svemu ovome ispadam budala kad ne saljem dijete u skolu (jos ce mi i socijalu na vrata poslati), uzimam bolovanje (hvala Bogu pa to jos mogu, velika je firma pa se i ne osjeti) a sve okolo mene je kao u najboljim danima!
Da znam na cemu sam lako bih za karanten, ionako imam posla po kuci kojeg zbog drugih obaveza nisam stizao! Djeci se posvetiti, napokon covjek ima vremena i za to!
Ali kako kad im jarani idu u skolu, treniraju, dzaba sto mu objasnjavas da ce biti vremena i za to, samo dok prodje ovo najgore. Plus sto mi je kcerka alergicna pa i kad se prehladi ima problema ako sidje u pluca!
Pa ti ostani pametan!
-
itekako
#12739 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
krenes na liniju ili po vodu i halalis se sa svojim, preventivno. taj jedan izlazak iz stana je mogao biti posljednji.
danas, statisticki, mozes danima hodati gradom da se ne sretnes sa nekim zarazenim. ako se i sretnes, male su sanse da se zarazis. ako se vec i zarazis sanse da ces umrijeti su ti 2%.
s druge strane, u karanteni imas struje, grijanje, vode, internet, hranu.... ako ne gledas vijesti dodje ko godisnji odmor u krugu porodice...
postali smo mekani da ne kazem, pickice
- shalla
#12740 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nemoj please da mi ukidaju netskafiskafsnjak wrote: ↑25/03/2020 13:30 Kao jednu od mnogih mjera u ovim vremenima, uveo bih ukidanje interneta..
I na tv kanala raznih.
Fuj!
Evo ne širim nikakve panike, ne čitam puno portale ali evo recimo radim skoro svaku noć online trening sa jednom ekipom (preko Skypea), žena odradi trening u jednoj ja u drugoj sobi, poslije toga kafica, igranje sa malcem, kad on zaspi ide filmić ili serijica na Netflixu i mogu vam reći da se ujutro probudim pravo onako napunjen nekom pozitivnom energijom. Jest da to splasne sutradan na poslu ali eto, svaki dan ide ta neka rutina tako da mi internet baš dobro dođe haha
- Nisrin
- dječak sa šibicama
#12742 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pod pretpostavkom da su ljudi i prije korona virusa umirali, jel, od srca, jetre, karcinoma, embolije i tako dalje... ko je taj koji kaze "ovaj covjek je umro danas od korona virusa, a ova zena je umrla od zatajenja bubrega", odnosno ko su ti koji znaju sa 100% sigurnoscu da li je osoba umrla od virusa ili od prethodne bolesti.
Stari mudri Staljin je rekao, nije vazno ko glasa vazno je ko broji glasove.
Mislim da sam jasan. Ko je taj ko nadzire one koji donose sud.
Stari mudri Staljin je rekao, nije vazno ko glasa vazno je ko broji glasove.
Mislim da sam jasan. Ko je taj ko nadzire one koji donose sud.
-
sumirprimus
#12743 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Meni je nevjerovatno da je sad i spanija gora od kine 
- armin071
#12744 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma to su ti te priče 100%.dzipalo wrote: ↑25/03/2020 13:38Svi smo mi isto sebicno smece, u ovakvim situacijama to jasno dodje do izrazaja.dječak sa šibicama wrote: ↑25/03/2020 13:22 Citam i u Hrvatskoj haos, ljudi lazu da nisu bolesni, skrivaju, u Osijeku takva jedna budala napravila haos u bolnici, u Pozegi zena usla u punu apoteku i tek kad je dala zdravstvenu karticu vide da je pozitivna, ona pobjegne, svi iz apoteke u izolaciju, okupljaju se tajno druze se... sve budala do budale, koje ce zivota kostati mnoge.
Tako je i vani, gdje god pogledas. Talijani zarazili Svicarsku, u Spaniji nova vijest preko 700 mrtvih za dan, u skandinaviji se niko nicega ne pridrzava kaze prijatelj u Helsinkiju sve radi ko da je normalno doba, a imaju skoro 1000 oboljelih pri tome i on kaze da je broj sigurno veci nego ne testiraju sve, u Francuskoj su kaze brojevi mrtvih puno veci nego se biljeze samo bolnicki slucajevi, bar tako kazu Francuzi.
To je vec 10-a verzija price i svi kazu 100% je ovako. Zar zena nije iz Hrasnice?
Žena je stvarno iz Hrasnice i zvala je debile sto puta ali oni su bukvalno ostavili ženu da umre kući. Nije uspjela ni do bolnice da dođe. Njena ćerka je samo lagala za Italiju ne bi li idioti došli da vide šta je sa njom. Imaš intervju sa doktorom Hošićem koji je involviran u ovaj slučaj. I on i njegova žena su isto tako sada u izolaciji. Ali dok se ne napravi obdukcija ne može se reći od čega je žena tačno umrla. Doduše mogu ovi internet doktori, ali ozbiljniji ljudi su ipak skloni da ne lupaju bez dokaza posebno kada su ovakve osjetljive stvari u pitanju. Ali ova smrt definitivno ide na dušu Srbije i Co. jer su bukvalno ostavili ženu kući da umre nebitno sad da li od Korone ili od infarkta pluća.
- O'zone
- Globalni moderator
-
sumirprimus
#12746 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sad zamislite kako je drugim hronicnim bolesnicima 
- SmokingMan
#12747 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dobri ovi amerikanci pravo, ne mogu oni bez svojeglavosti i ega, pa čak i u situacijama kada im zbog njihove (ne)odgoovornosti bukvalno ovisi zdravlje.
- sinuhe
#12748 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Valjda je do sada poznato da su ljudi sa nekim oboljenjima rizicna grupa. Preminula zena je imala te simptome koji se vezu za covid-19 -koronu.
-
avijon
#12749 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jel ide opet u 8 aplauzarmin071 wrote: ↑25/03/2020 14:13Ma to su ti te priče 100%.dzipalo wrote: ↑25/03/2020 13:38Svi smo mi isto sebicno smece, u ovakvim situacijama to jasno dodje do izrazaja.dječak sa šibicama wrote: ↑25/03/2020 13:22 Citam i u Hrvatskoj haos, ljudi lazu da nisu bolesni, skrivaju, u Osijeku takva jedna budala napravila haos u bolnici, u Pozegi zena usla u punu apoteku i tek kad je dala zdravstvenu karticu vide da je pozitivna, ona pobjegne, svi iz apoteke u izolaciju, okupljaju se tajno druze se... sve budala do budale, koje ce zivota kostati mnoge.
Žena je stvarno iz Hrasnice i zvala je debile sto puta ali oni su bukvalno ostavili ženu da umre kući. Nije uspjela ni do bolnice da dođe. Njena ćerka je samo lagala za Italiju ne bi li idioti došli da vide šta je sa njom. Imaš intervju sa doktorom Hošićem koji je involviran u ovaj slučaj. I on i njegova žena su isto tako sada u izolaciji. Ali dok se ne napravi obdukcija ne može se reći od čega je žena tačno umrla. Doduše mogu ovi internet doktori, ali ozbiljniji ljudi su ipak skloni da ne lupaju bez dokaza posebno kada su ovakve osjetljive stvari u pitanju. Ali ova smrt definitivno ide na dušu Srbije i Co. jer su bukvalno ostavili ženu kući da umre nebitno sad da li od Korone ili od infarkta pluća.
-
Zeleni12
#12750 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Za 10-ak dana pocinje isplata penzija.
Ako ovo stanje ostane ovakvo kakvo jeste, a po svemu sudeci hoce, onda penzioneri 65+ koji primaju penziju preko banke, a nisu nikom dali punomoc, nece moci dici penziju.
Ako ovo stanje ostane ovakvo kakvo jeste, a po svemu sudeci hoce, onda penzioneri 65+ koji primaju penziju preko banke, a nisu nikom dali punomoc, nece moci dici penziju.