CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Moderator: O'zone

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#76 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mk ultra »

i agree wrote: 20/03/2020 20:35 eno i amko digo cijenu krompira :-)
Rekao je madi neki dan, do prije 15 dana iz kopra vozili za 1000KM sad 900€
mali jomu

#77 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mali jomu »

UDRUŽENJE POMOZI.BA: Na Grbavici prodavane besplatne maske po cijeni od 3 KM

Image

Udruženje Pomozi.ba osiguralo je 500.000 besplatnih hirurških maski koje će besplatno podijeliti građanima širom BiH, a nije dugo trebalo pojedincima da iste počnu prodavati.

Na zvaničnoj Facebook stranici objavilo je vijest kako se preprodaju zaštitne maske i to po cijeni od 3 KM.

- Imamo i prvu masku, barem za koju mi znamo, da je preprodana. Maske je danas određena individua (ne možemo je nazvati osobom) prodavala na pijaci na Grbavici na štandu sa dezinfekcionim sredstvima, a maske iako označene sa besplatno, prodavane su po 3 KM.

Dok su naši ljudi došli na lice mjesta, naravno maski više nije bilo, a inspekcija je uredno obavještena - stoji na Facebook stranici udruženja Pomozi.ba.

https://faktor.ba/vijest/sramotno-na-gr ... 3-km/75138
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#78 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by konektovan »

zastavnik22 wrote: 21/03/2020 15:21 Gledam smrada na pijaci Grbavica veliki stand sto prodaje krompir digao cijene krompira za 1KM po vrecici bila 5KM sada 6 KM.Zatrebalo mu ........
Hebote, ja kontam digao za 200 % cijenu.... :-)
pizarro

#79 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by pizarro »

eto, trebao je spustiti na 4 km pa da panicari sve odnesu :-)
mali jomu

#80 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mali jomu »

Ima ta jedna sorta ljudi koja zaradjuje na nevolji drugog, sto je neko u vecem belaju to on sebi vecu dobit zaracunava i izracunava, vidio sam ih kao velika krda na sve strane... a na kraju kad je sve proslo, to je strasno kako su zavrsili, strahota...

NE BUDITE VI JEDNI OD NJIH, STRAHOTA KAKO CE TE ZAVRSIT
mali jomu

#81 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mali jomu »

Ljudskost u doba pandemije: Hrana za one kojima je potrebna

Fotografija koja je objavljena na društvenim mrežama, vraća vjeru u ljude i pokazuje da ljudskost ne trebamo gubiti ni u najtežim trenutcima.

Ispred jednog haustora u sarajeskom naselju Dobrinja 4. stanari su ostavili ispred ulaza hranu za one kojima je potrebna da se slobodno posluže.

Image

https://radiosarajevo.ba/metromahala/te ... bna/371109
high_volume

#82 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by high_volume »

mali jomu wrote: 21/03/2020 22:48 Ljudskost u doba pandemije: Hrana za one kojima je potrebna

Fotografija koja je objavljena na društvenim mrežama, vraća vjeru u ljude i pokazuje da ljudskost ne trebamo gubiti ni u najtežim trenutcima.

Ispred jednog haustora u sarajeskom naselju Dobrinja 4. stanari su ostavili ispred ulaza hranu za one kojima je potrebna da se slobodno posluže.

Image

https://radiosarajevo.ba/metromahala/te ... bna/371109
Virus je ušao i u Sarajevo, inkubacija traje 15 dana, moguće i više, a i virus se zadržava na predmetima od nekoliko sati do nekoliko dana. Koliko god ova praksa bila humana, toliko je i opasna.
high_volume

#83 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by high_volume »

mali jomu wrote: 21/03/2020 22:48 Ljudskost u doba pandemije: Hrana za one kojima je potrebna

Image
Virus je ušao i u Sarajevo, inkubacija traje 15 dana, moguće i više, a i virus se zadržava na predmetima od nekoliko sati do nekoliko dana. Koliko god ova praksa bila humana, toliko je i opasna.
mali jomu

#84 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mali jomu »

high_volume wrote: 22/03/2020 01:31
Jesi se ti sjebo, pazi kad hodas ulicom da ne stanes na virus da ga ne doneses kuci, a kad stavljas higijenske rukavice na ruke pazi mozda ih je pakirao bas neko sa virusom, a i tu masku na usta ne znas ko je pakirao... mozda bas neko namjerno sa virusom, u tisini, sa strane izvan pogleda?
mali jomu

#85 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mali jomu »

Ako imate, mozete i hocete... udruzite se i pokusajte pomoci onima koj ne mogu i nemaju, normalno postujte pravila... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mali jomu

#86 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mali jomu »

Pomozite stare i iznemogle da nabave osnovne namirnice za zivot... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mali jomu

#87 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mali jomu »

OPĆINA CENTAR POMAŽE I APELUJE: Preko 400 građana zatražilo pomoć...

Osim podjele higijenskih paketa, aktivisti Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar pružaju pomoć rizičnim grupama stanovništva sa nabavkom namirnica, lijekova ili sa nekim drugim neophodnim potrebama

Brojevi na koji se građani Općine Centar mogu obratiti 24 sata dnevno su:

033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010.

http://izdvojeno.ba/opcina-centar-pomaz ... sti-otpad/
Pryda

#88 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by Pryda »

mali jomu wrote: 21/03/2020 16:42 Ima ta jedna sorta ljudi koja zaradjuje na nevolji drugog, sto je neko u vecem belaju to on sebi vecu dobit zaracunava i izracunava, vidio sam ih kao velika krda na sve strane... a na kraju kad je sve proslo, to je strasno kako su zavrsili, strahota...

NE BUDITE VI JEDNI OD NJIH, STRAHOTA KAKO CE TE ZAVRSIT
Omaklo Im se postali predsjednici država gluho bilo
seoBIH

#89 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by seoBIH »

zastavnik22 wrote: 21/03/2020 15:21 Gledam smrada na pijaci Grbavica veliki stand sto prodaje krompir digao cijene krompira za 1KM po vrecici bila 5KM sada 6 KM.Zatrebalo mu ........
hehe, kazes smrad? Tacno cete vise cijeniti te smradove, koji prekopa njivu, uzgoji i tebi dostavi na izvolte za 4 markice :) Kad bi znao da je njegova zarada za taj trud manja od marke, mozda bi cijenio ono sto on radi i tebi omogucava.
mali jomu

#90 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mali jomu »

Pryda wrote: 24/03/2020 15:25 Omaklo Im se postali predsjednici država gluho bilo

ma ko ih be-je...

pomozite starim i iznemoglim u osnovnim stvarima... i drzite se mjera :thumbup:

ja danas po gradu razdjelio puno auto osnovnih namirnica... ne dozvolite sebi da zaboravite na starije, obidjite ih, pitajte ih... :thumbup:
jajara

#91 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by jajara »

seoBIH wrote: 24/03/2020 15:31
hehe, kazes smrad? Tacno cete vise cijeniti te smradove, koji prekopa njivu, uzgoji i tebi dostavi na izvolte za 4 markice :) Kad bi znao da je njegova zarada za taj trud manja od marke, mozda bi cijenio ono sto on radi i tebi omogucava.
aha evo svi sade i prodaju...nemoj meni suplje pricat nije mi 12 godina. samo kupuju i preprodaju glodari. evo piljara u mostaru ako nekog zanima napisat cu odma javno koja je dovozi gazda ujutro u 10 krompire preko 50 vreca i stavlja ih u skladiste iza piljare. ja dolazim u 12 da kupim vrecu kaze nema sve se prodalo. govorim mu ja pa vidio sam te jutros bola kad si ih ubacivo. a eto kaze sta ces prodalo se. da bi naravno sutra digo cijenu vrece za 3km kad ih je izbacio iz skladista. ko digne za fening cijenu icega u gradu nikad mu zvake kupit necu u prodavnici glodari gladni.
seoBIH

#92 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by seoBIH »

Nije to gazda, to je kurton. Ja nisam pricao o kurtonima, vec o raji koja prodaje po pijacama ono sto uzgaja.
mali jomu

#93 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mali jomu »

jajara wrote: 24/03/2020 15:40
aha evo svi sade i prodaju...nemoj meni suplje pricat nije mi 12 godina. samo kupuju i preprodaju glodari. evo piljara u mostaru ako nekog zanima napisat cu odma javno koja je dovozi gazda ujutro u 10 krompire preko 50 vreca i stavlja ih u skladiste iza piljare. ja dolazim u 12 da kupim vrecu kaze nema sve se prodalo. govorim mu ja pa vidio sam te jutros bola kad si ih ubacivo. a eto kaze sta ces prodalo se. da bi naravno sutra digo cijenu vrece za 3km kad ih je izbacio iz skladista. ko digne za fening cijenu icega u gradu nikad mu zvake kupit necu u prodavnici glodari gladni.
seoBIH wrote: 24/03/2020 15:44 Nije to gazda, to je kurton. Ja nisam pricao o kurtonima, vec o raji koja prodaje po pijacama ono sto uzgaja.

Ja znam da su svi takvi propali, ni jedan nije opstao... tako da je i za te i takve samo pitanje vremena kad ce propast, ni jedan nece opstat
mali jomu

#94 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mali jomu »

Inspekcija reagirala na uličnu prodaju sredstava za dezinfekciju i rukavica u Sarajevu

Image

Fotografija, objavljena na društvenim mrežama, za koju se tvrdilo da svjedoči o prodaji sredstava za dezinfekciju, maski i rukavica u jednoj od centralnih sarajevskih ulica po znatno visokim cijenama, Ferhadiji je izazvala mnoštvo komentara.

Tim povodom, Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove (KUIP) smo pitali da li im je prijavljen ovaj slučaj i, ako jeste, da li su reagovali.

Utvrđeno je da, kako su naveli, vlasnik posjeduje odobrenje za rad tj. Rješenje nadležne službe Općine Stari Grad.

Istaknuto je da ovom pravnom licu dozvoljena i prodaja farmaceutskih i medicinskih preparata.

"Konstatovano je i da subjekt nadzora, registrovanu djelatnost, obavlja u skladu sa odobrenjem poslovanja i izdatim šiframa djelatnosti za trgovinu na malo hranom, pićima, duhanskim proizvodima, kao i ostalom robom u specijaliziranim prodavnicama kojima je, između ostalog, odobrena prodaja farmaceutskih proizvoda i medicinskih preparata", naglašeno je.

Image

KUIP je ukazao da će nastaviti pratiti kretanje cijena osnovnih životnih namirnica, proizvoda i higijenskih potrepština.

.... https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... kli/371469
mali jomu

#95 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mali jomu »

MAGLAJ

Građani u izolaciji, ali ih iz EOS Matrixa dnevno zovu i po nekoliko puta da izađu i plate dugovanja

Image

Redakciji portala Faktor se obratilo nekoliko građana koji su u izolaciji zbog epidemije koronavirusa, žaleći se kako ih i po nekoliko puta na dan zovu uposlenici EOS Matrix d.o.o. Sarajevo, na čijoj web stranici stoji da se radi o firmi koja se, između ostalog, bavi kupovinom i naplatom duga, te povratom međunarodnog duga...

https://faktor.ba/vijest/gradani-u-izol ... anja/75548
mali jomu

#96 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mali jomu »

Uh kad ovo prodje i pocnu svi na svakog skakat, ganjat, jurit... bit ce belaja.
Kaligrafija

#97 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by Kaligrafija »

mali jomu wrote: 24/03/2020 18:02 Inspekcija reagirala na uličnu prodaju sredstava za dezinfekciju i rukavica u Sarajevu

Image

Fotografija, objavljena na društvenim mrežama, za koju se tvrdilo da svjedoči o prodaji sredstava za dezinfekciju, maski i rukavica u jednoj od centralnih sarajevskih ulica po znatno visokim cijenama, Ferhadiji je izazvala mnoštvo komentara.

Tim povodom, Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove (KUIP) smo pitali da li im je prijavljen ovaj slučaj i, ako jeste, da li su reagovali.

Utvrđeno je da, kako su naveli, vlasnik posjeduje odobrenje za rad tj. Rješenje nadležne službe Općine Stari Grad.

Istaknuto je da ovom pravnom licu dozvoljena i prodaja farmaceutskih i medicinskih preparata.

"Konstatovano je i da subjekt nadzora, registrovanu djelatnost, obavlja u skladu sa odobrenjem poslovanja i izdatim šiframa djelatnosti za trgovinu na malo hranom, pićima, duhanskim proizvodima, kao i ostalom robom u specijaliziranim prodavnicama kojima je, između ostalog, odobrena prodaja farmaceutskih proizvoda i medicinskih preparata", naglašeno je.

Image

KUIP je ukazao da će nastaviti pratiti kretanje cijena osnovnih životnih namirnica, proizvoda i higijenskih potrepština.

.... https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... kli/371469
Kakvi ste svi licemjeri, ove male ljude sto preprodaju trebamo satrat, a kad trgovacki lanac prodaje dezinfekcijsko sredstvo od 450 ml, za 11,5 KM onda sutite ko pi.ke..!? Cak i inspekcija suti... Bingo, Konzum, Mercator, Penny, svi podizu cijene pomalo, od 20 pf, do 50 pf, po proizvodu osnovnih zivotnih namirnica, a neke stvari su poskupile i po par maraka... Znam jer pratim cijene stalno... Nego daj nekog jadju da razapnemo na banderu, jer je preprodao par komada necega da prehrani porodicu...!?!
mali jomu

#98 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by mali jomu »

Kaligrafija wrote: 24/03/2020 20:27
Kakvi ste svi licemjeri, ove male ljude sto preprodaju trebamo satrat, a kad trgovacki lanac prodaje dezinfekcijsko sredstvo od 450 ml, za 11,5 KM onda sutite ko pi.ke..!? Cak i inspekcija suti... Bingo, Konzum, Mercator, Penny, svi podizu cijene pomalo, od 20 pf, do 50 pf, po proizvodu osnovnih zivotnih namirnica, a neke stvari su poskupile i po par maraka... Znam jer pratim cijene stalno... Nego daj nekog jadju da razapnemo na banderu, jer je preprodao par komada necega da prehrani porodicu...!?!

Ma ja... dobar ti pokusaj vadione :mrgreen:
Kaligrafija

#99 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by Kaligrafija »

mali jomu wrote: 24/03/2020 20:34
Kaligrafija wrote: 24/03/2020 20:27

Ma ja... dobar ti pokusaj vadione :mrgreen:
Ma ja kad se nema sta reci, onda opali kontru... Ja se decko ne bavim niti preprodajom, niti prodajom... Naravno licemjer, ostaje licemjer... Otidji malo do marketa, pa prijavi neki trgovacki lanac, pa objavi slike...! Rece ti inspekcija ko i meni, hvala na prijavi i nece nista uraditi...!
vjesticanametli

#100 Re: CORONA: BIJEDNICI BI DA SE BOGATE NA LJUDSKOJ NEVOLJI

Post by vjesticanametli »

mali jomu wrote: 24/03/2020 19:46 MAGLAJ

Građani u izolaciji, ali ih iz EOS Matrixa dnevno zovu i po nekoliko puta da izađu i plate dugovanja

Image

Redakciji portala Faktor se obratilo nekoliko građana koji su u izolaciji zbog epidemije koronavirusa, žaleći se kako ih i po nekoliko puta na dan zovu uposlenici EOS Matrix d.o.o. Sarajevo, na čijoj web stranici stoji da se radi o firmi koja se, između ostalog, bavi kupovinom i naplatom duga, te povratom međunarodnog duga...

https://faktor.ba/vijest/gradani-u-izol ... anja/75548
Kupili su dug s rizikom pa nek ih graDZani odjebu :D nek faktorisu nailovoj materi
Locked