Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Reglan
#6751 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jesu se izlijecile one prvozarazene 3 osobe iz Zenice?
- JThomas
-
Naslovnica
#6753 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Iz prve ruke - testova ima, ali samo za povlaštene osobe. Zna se ko su te spodobe. Neki su testirani i više puta.
Krepaj rajo.
Krepaj rajo.
-
statixx
#6754 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A sta mislis zasto nabavljaju 150 000 testova.Nivelacija wrote: ↑24/03/2020 18:11 Zasto vlada i stab dovode narod u zabludu jos 15 dana da izdrze kada ce ovo trajati mjesecima, umjesto sto lazno izvjestavaju narod bolje im je nek pripremaju od pocetka aprila stotine miliona pomoci ljudima kojima nemaju primanja jer slijedi humanitarna katastrofa.
-
Nivelacija
#6755 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da jesu, ali pitaj boga imaju li testove da ponove.
U Petak prosli doktor ih je spominjao da su dobro i da ce vjerovatno izaci kada ih testiraju jer ocekuju negativne testove.
Vlasti su narod hermetički zatvorili prijetnjom dugim cijevima i policijskim casovima dok se premijeri i direktori testiraju nekoliko puta. Premijer Zenickog kantona odmah testiran po povratku sa skijališta.
Last edited by Nivelacija on 24/03/2020 18:18, edited 1 time in total.
- bronhy
#6756 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U RS-u potvrđeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno 164 u BiH
10 zaraženih je iz Banje Luke, a jedan je iz Laktaša
- Logovan
-
The 51st State
#6758 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Danas je avion iz turske dopeljo pomoc, cega i sta ne znam.
-
neko_sa_strane
#6759 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zar nisu rekli da su poručili 30000 testova? Šta je sa opremom koja omogućava 20000 testova dnevno. Ne odgovara njima ni da se utvrdi stvarni broj zaraženih jer je zdravstveni sistem zbog višegodišnje zapuštenosti, javašluka, postavljanja podobnih i poslušnih kadrova na rubu opstanka i ne žele da se vidi sav jad ionako lošeg sistema jer bi se mogli pozdraviti sa foteljama dođe li do čišćenja. Čuvaju svoje stečene pozicije a stoka sitnog zuba može da crkne. Bitno je samo da im omoguće novi mandat. Druga stvar je što bi otkrivanjem stvarnog broja poznajući narod došlo do još veće histerije i pustošenja prodavnica i tada bi se dogodile nestašice hrane a opet bi dio odgovornosti bio na vladi. Ja ne vjerujem da će se i u Srbiji vršiti masovna testiranja što Vučić najavljuje jer je skoro ista ako ne i gora mraka kod njih na vlasti i imaju identičan problem u zdravstvu.
Last edited by neko_sa_strane on 24/03/2020 18:23, edited 1 time in total.
- Hercegoviina
#6760 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ovo je još dobro s obzirom na situaciju
- avenija
- dječak sa šibicama
#6762 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam se ljudi otrovo domestosom 
Brisi steku, peri ruke, brisi djonove, spricaj mjesavinu vode i domestosa, na sve strane smrdi domestos odnosno klor, ruke izjedene od pranja vodurinom, nema cime ne mazem ali ne pomaze. Po nosu neki ojed od maske, ne nosim je puno ali odvratna je... brisi podove domestosom... mazi ruke antibakterijskim sredstvom... sad mazem rakijom nos da mi malo dezinfikuje ovo ne vidi se nista samo pece od te maske, crvenilo...
u pm vise, dodje mi da se obucem u onaj skafander, nabijem gas masku na lice, i zakopcam se u veliki balon
Brisi steku, peri ruke, brisi djonove, spricaj mjesavinu vode i domestosa, na sve strane smrdi domestos odnosno klor, ruke izjedene od pranja vodurinom, nema cime ne mazem ali ne pomaze. Po nosu neki ojed od maske, ne nosim je puno ali odvratna je... brisi podove domestosom... mazi ruke antibakterijskim sredstvom... sad mazem rakijom nos da mi malo dezinfikuje ovo ne vidi se nista samo pece od te maske, crvenilo...
u pm vise, dodje mi da se obucem u onaj skafander, nabijem gas masku na lice, i zakopcam se u veliki balon
- JThomas
#6763 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
high_volume wrote: ↑24/03/2020 17:55
Može li neko provjeriti ove tri informacije o odbijanju ljekara da testiraju oboljele pacijente?
Ima ovdje novinara na forumu, može li neko istražiti ove slučajeve?

- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6764 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako kazu sve porodicni slucajevi, neko se vratio iz inostranstva i zarazio ukucane
Mislim da je to krajnji domet BiH zaraze, osim teferiča naših eLita
-
Johnny_x
#6765 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prvi ja necu vise da postujem neadekvatna rijesenja, od nesposbnih ljudi iz FCZ i iz vlasti. Isprintat cu sebi papir kako mi je radno vrijeme od 14:00-22:00, uredno udarit pecat i necu vise da postujem ni policijski sat niti bilo kakva ogranicenja, a u mogucnosti sam da radim od kuce, a razlog za to je ovaj status djevojke i ovaj video momka koji zove ovu sluzbu, nema testova za njega, a nedavno objavljeno kako je premijer ZDK negativan na koronu, za njega valjda ima test.Nivelacija wrote: ↑24/03/2020 18:11 Zasto vlada i stab dovode narod u zabludu jos 15 dana da izdrze kada ce ovo trajati mjesecima, umjesto sto lazno izvjestavaju narod bolje im je nek pripremaju od pocetka aprila stotine miliona pomoci ljudima kojima nemaju primanja jer slijedi humanitarna katastrofa.
https://visoko.co.ba/premijer-zdk-a-mir ... -covid-19/
Mislim da nisam jedini koji ovako razmislja, vandredno stanje je uvedeno 16.03. zbog korona virusa, i naredjeno nam je svima da se pridrzajemo, a onda juce izadje onaj video sa Novalicem i maskom i vidis da je njemu sve to sala i zajebancija i da covjek nema veze sa upravljanje krizom. Treba ga samo neko upitati da li zna zasto se maska stavlja u ovoj panepidemiji korone virusa, mislim da ne bi znao dati odgovor. Narod ne zeli da mu neko vrijedja inteligenciju, a drugo masa je ljudi koji su radili na crno, i kojima je ova situacija uskratila prihode, sit gladnom ne vjeruje, gradjevinci, konobari, frizeri, svi oni poslovi koji zavise od dnevnog prometa, niko nece postovati to.
Cijeli svijet kaze testirajte testirajte, a ovi se prave mutavi, imaju mali broj testova i cuvaju ih za podobne. Nisu na vrijeme obezbjedili broj testova i zbog toga imamo ova polurijesenja, Sebija se hvali da se ona angazovala da cu nabavit vec iduce sedmice 150 000 testova, ona je do sada trebala uradit 150 000 testova, a ne tek nabavljati. Neka mi samo neko objasni svrhu policijskog sata ako se danas pred marketima nije drzalo ostojanje medju ljudima, kada to nisu uspjeli adekvatno da regulisu?
Fadil Novalic 25.02:
"Stalno smo kao u nekom uzburkanom moru, taman smo prihvatili da imamo migrante i smirili smo sa kasarnama i to je sad manji problem i sad se pojavio korona virus za koji niko nije znao osim možda u nekoj naučnoj sferi prije mjesec dana da taj virus postoji. Ali danas je već u BiH, moramo to rješavati. Nemamo registriranih bolesnika, ali imamo intenzivnu komunikaciju kineskih građana koji grade most na Pelješcu, pa kod nas most Počitelj, tuzlanski blok i plus kineski turisti. Sa Italijom imamo jaku komunikaciju, imamo njihove hodočasnike, onda dosta naših ljudi radi u Italiji i opasnost se globalizira i moramo se udružiti i početi rješavati, ne samo na kantonalnom nivou nego svi moramo raditi na tome. Sutra imamo državni nivo, entitetski nivo, kantonalni, trebamo da kažemo šta je to globalno šta trebamo uraditi. Može biti da je bolje rješenje da na federalnom nivou nađemo neku kasarnu izoliranu i od nje napravimo izolatorij, po ugledu na rješavanje migrantske krize, nego da svaki kanton pravi izolatorije, to je skupo i nepraktično i time rješavamo problem na deset mjesta umjesto na jednom".
A gledajte sta su danas objavili
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-f ... /200324131
- avenija
#6766 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mediji su pustili Solaka i kompaniju da nas vode u propast nerazumnim odlukama poput policijskog sata, nezatvaranja granica i neogranicavanja kretanja izmedju entiteta i kantona i to bez masovnih testiranja i odbijanja testiranja sumnjivih. 
-
Hakiz
#6767 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
greška
Last edited by Hakiz on 24/03/2020 18:54, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#6768 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sve lijepo prijaviti i takvima imena objaviti. Ali ne mogu da shvatim ko hoce da dodje da ga posjeti, kakvi su to tek bolidi. Darvinizam ce to sve rijesiti, izgleda, ali mi zao onih sto ce najebati ni krivi ni duzni...Amaryl wrote: ↑24/03/2020 16:00Imam komsiju rodjaka u izolaciji vec 4-5 dana svako veče dernek u kuci dvije sestre sa zetovima dolaze i djecom i onda kuci navece, u zadnja dva dana doduse odu prije 6...GandalfSivi wrote: ↑24/03/2020 15:40Ne treba objaviti imena, nego treba objaviti slike iz zatvora ovih sto krse samoizolaciju. Da vidis kako ce svi poceti postovati preko noci.
A sto se tice ostalih, ovo je katastrofa. Zamisli ti sada lika koji je radnik u Igmanu, ni kriv ni duzan zaglavio samoizolaciju, i sada mu ime objavljeno, bukvalno da mu zenu iz prodavnice istjeraju ako krene nesto kupiti... Ne razmislja stoka, nemamo nikoga ni sa trunkom mozga ni na jednom levelu vlasti...
I ne nije u odvojenoj prostoriji, vec svi zajedno u jednoj prostoriji...
- mk ultra
#6769 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A mediji su isto tako nahajcali situaciju da mi mjesec dana brojimo jednog po jednog oboljelog. Sve je stalo, jedan po jedan oboljeli.
I opet najveci su problem isti ti političari napravili u Konjicu, bez Konjica mi smo bez korone...
-
neko_sa_strane
#6770 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja samo znam ako se dogodi nešto nepredviđeno da ću dići kuku i motiku jer meni odavno kipi od ove bahate i nesposobne vlasti.
- dječak sa šibicama
#6771 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mi takodje vec 12 dana, ja sam prvi put cuo u pretprosli petak pa eto, dakle vec 12 dana nam govore "kljucne i presudne su naredne dvije sedmice".
Meni se cini kao svako prica sta mu padne na pamet.
-
Hakiz
#6772 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Glupost i bezobrazluk nisu zakonom zabranjeni. To se može sprečiti donošenjem zabrane okupljanja više od X ljudi u zatvorenom prostoru bez obzira na to da li je javni ili prvatni. Druga opcija je ako se neko zarazi da te osobe budu krivično gonjene zbog širenja zaranze bolesti.GandalfSivi wrote: ↑24/03/2020 18:54Sve lijepo prijaviti i takvima imena objaviti. Ali ne mogu da shvatim ko hoce da dodje da ga posjeti, kakvi su to tek bolidi. Darvinizam ce to sve rijesiti, izgleda, ali mi zao onih sto ce najebati ni krivi ni duzni...Amaryl wrote: ↑24/03/2020 16:00Imam komsiju rodjaka u izolaciji vec 4-5 dana svako veče dernek u kuci dvije sestre sa zetovima dolaze i djecom i onda kuci navece, u zadnja dva dana doduse odu prije 6...GandalfSivi wrote: ↑24/03/2020 15:40
Ne treba objaviti imena, nego treba objaviti slike iz zatvora ovih sto krse samoizolaciju. Da vidis kako ce svi poceti postovati preko noci.
A sto se tice ostalih, ovo je katastrofa. Zamisli ti sada lika koji je radnik u Igmanu, ni kriv ni duzan zaglavio samoizolaciju, i sada mu ime objavljeno, bukvalno da mu zenu iz prodavnice istjeraju ako krene nesto kupiti... Ne razmislja stoka, nemamo nikoga ni sa trunkom mozga ni na jednom levelu vlasti...
I ne nije u odvojenoj prostoriji, vec svi zajedno u jednoj prostoriji...
Ako nema takve zabrane okupljanja, ne šire zarazu, ne krše policijski itd, bojim se da nema puno pravnih opcija...
-
Hakiz
#6773 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imam osjećaj da će ovo potrajati. Sve odluke (policijski, izlasci mlađih i starijih itd) koliko mi se čini donesene su u trajanju do 31. 3. Taj dan će im samo produžiti trajanje na još 15 dana. I tako će raditi koliko im se svidi. Taman ćemo se obradovati da ćemo dići glavu od restrikcija, a onda ćemo dobiti maljem po glavi...dječak sa šibicama wrote: ↑24/03/2020 18:58 Mi takodje vec 12 dana, ja sam prvi put cuo u pretprosli petak pa eto, dakle vec 12 dana nam govore "kljucne i presudne su naredne dvije sedmice".
- mk ultra
#6774 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
TVamp kaze da ce starije izolirati, ostali na posao...Hakiz wrote: ↑24/03/2020 19:03Imam osjećaj da će ovo potrajati. Sve odluke (policijski, izlasci mlađih i starijih itd) koliko mi se čini donesene su u trajanju do 31. 3. Taj dan će im samo produžiti trajanje na još 15 dana. I tako će raditi koliko im se svidi. Taman ćemo se obradovati da ćemo dići glavu od restrikcija, a onda ćemo dobiti maljem po glavi...dječak sa šibicama wrote: ↑24/03/2020 18:58 Mi takodje vec 12 dana, ja sam prvi put cuo u pretprosli petak pa eto, dakle vec 12 dana nam govore "kljucne i presudne su naredne dvije sedmice".
Mislim da ostaje policojski sat u drugom vremenskom okviru, ali ce vratiti saobracaj, distanca i dalje, restorani mislim jos 15dana. Ostalo moze komotno da radi....
- avenija
#6775 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kuhlja nezadovoljstvo polahko a tek je 10 tak dana strogih restrikcija, vidjecemo kada vecina naroda ostane od pocetka aprila bez novca kako ih misle ljudi koji imaju stekove od nekoliko desetina hiljada drzati pod kontrolom , korona tada postaje sekundarna stvar.