Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
karanana

#21101 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

I meni ova sezona kingdoma nije nesto posebno legla kao sto je prva. I ja vise nisam znao ko je ko osim princa. I ova sezona je vise bila politika unutar sigurnih zona i utvrdjenih gradova a manje tarabljenje sa zombijima osim u par scena i epizoda.
Eh veceras pocinjem i zaskacem na markesu.
deyan

#21102 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by deyan »

3 prve epizode "The Outsider", estetski besprekorno. Zasada vise nego zadovoljan.
milejovic1971

#21103 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by milejovic1971 »

deyan wrote: 22/03/2020 00:02 3 prve epizode "The Outsider", estetski besprekorno. Zasada vise nego zadovoljan.
a onda od 4. pa do poslednje epizode razocarenje totalis :lol: :lol: :lol:
Filter

#21104 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Filter »

Black spot ili Zone Blanche
dvije sezone odlicne francuske serije. prva sezona odlicna, pocetak druge mrvu losiji ali su se brzo uhavizali.

https://www.imdb.com/title/tt6519410/
kakavdanakneiskustvu

#21105 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Filter wrote: 22/03/2020 10:55 Black spot ili Zone Blanche
dvije sezone odlicne francuske serije. prva sezona odlicna, pocetak druge mrvu losiji ali su se brzo uhavizali.

prva sezona bas dobra,nikad imati vremena za krenuti i sa drugom
chakany

#21106 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

Počeo sa gledanjem četvrte sezone High Maintenance. Serija mi i dalje drži pažnju :D
SanskiBiser

#21108 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Jes' dobra ova ZeroZeroZero, pravi evropski Narcos. :D
omar little

#21109 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

SanskiBiser wrote: 24/03/2020 08:20 Jes' dobra ova ZeroZeroZero, pravi evropski Narcos. :D
jah, neko spomenu to nedavno. de malo ukratko mi razaberi, bez spojlera. :D ja sam to izgleda sa necim pomijesala jer sam mislila da je neki supernatural/doomsday tip serije.
SanskiBiser

#21110 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

omar little wrote: 24/03/2020 13:00
SanskiBiser wrote: 24/03/2020 08:20 Jes' dobra ova ZeroZeroZero, pravi evropski Narcos. :D
jah, neko spomenu to nedavno. de malo ukratko mi razaberi, bez spojlera. :D ja sam to izgleda sa necim pomijesala jer sam mislila da je neki supernatural/doomsday tip serije.
Bices iznenadjena, stilski je ono nekako kao "Narcos meets Sicario" ima i malo nordijskog stiha sto se tice rezije i fotografije ali i onog sto smo navikli gledati u italijanskim krimi serijama, vrijednost produkcije je takva da bas vidis da nisu stedjeli u svakom kadru sto se kaze, filmska kinematografija vrijedna velikog ekrana a ne malog.

Casting je odlican i meksicka i USA i italijanska strana, prijatno se iznenadis kvalitetkom glumaca koje prvi put vidis na ekranu. Scenario odlican!

Serija je brutalna, mracna, puna nekog pesimizma i anksioznosti koji dolaze kao posljedica akcija jer djavo prije ili kasnije dodje po svoje, osjetis da niko nije siguran niti bezbjedan niti zna sta ga sutra ceka tako da serija do kraja trece epizode (sinoc zavrsio) izgradi toliko suspense da sa strepnjom nastavis gledati.

Inace ukratko bez spojlera, imas tri price koje su povezane a sve se ticu iste posiljke kokaina iz Meksika u Evropu. S jedne strane Meksikanci i kartel i korumpirana meksicka vojska, s druge strane italijanska mafija sa svojim unutrasnjim trvenjima, sukob starih i mladih donova a koja je narucila posiljku i treca prica prati americku familiju koja ima ulogu brokera ili neke vrste proksija i koja organizuje transport posiljke...Posiljka ide brodom.

Image

Ovaj lik igra Stefana mladog dona i jako me podsjetio na Christopher Moltisanti u Sopranos.

Image

Don Minu, Adriano Chiaramida glumcina :D
Last edited by SanskiBiser on 24/03/2020 13:25, edited 1 time in total.
zomri

#21111 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Mah, Soderberghov The Traffic u obliku serije. Nista sto vec nismo vidjeli. Ja kazem: preskociti.
SanskiBiser

#21112 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

zomri wrote: 24/03/2020 13:24 Mah, Soderberghov The Traffic u obliku serije. Nista sto vec nismo vidjeli. Ja kazem: preskociti.
Konceptom da podsjeca i na The Traffic. Samo po takvoj logici treba preskociti i The Traffic i Soderberga i pogledati filmove Richarda Lestera and Jean-Luc Godarda od kojih je Soderberg "posudjivao" dok je radio The Traffic...
zomri

#21113 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

SanskiBiser wrote: 24/03/2020 13:42
zomri wrote: 24/03/2020 13:24 Mah, Soderberghov The Traffic u obliku serije. Nista sto vec nismo vidjeli. Ja kazem: preskociti.
Konceptom da podsjeca i na The Traffic. Samo po takvoj logici treba preskociti i The Traffic i Soderberga i pogledati filmove Richarda Lestera and Jean-Luc Godarda od kojih je Soderberg "posudjivao" dok je radio The Traffic...
pa kažem, ništa što već nismo vidjeli. i da, presmješno je ovo stavljati u istu rečenicu sa sopranosima.
omar little

#21114 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

fala, krajina. :) a probacu, zomri, nemam sta izgubiti. tesko mi se koncentrirati ovih dana pa mi je teze naci nesto za gledati.

sta vi gledate ovih tmurnih dana? ne zanimaju me serije koje se ne razlikuju od stvarnosti -katastrofe, kraj svijeta, zaraze, smrti. dosta mi je sto na vijestima vidim jos da mi psihu nagriza van toga, za prosvikati. :D
zomri

#21115 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

ponavljam neke klasike, danas rijetko šta nalazim da je makar blizu tome.
dobra mi je nova sezona curba i joe pera talks, mada to nije ništa što će ubiti dosta vremena. novi papa dobar. ovaj zerozero počeo, pogledao tri epizode i nije mi se svidjelo, mada razumijem zašto neke "pali". the outsider počeo, vidio gdje ide nakon 4 epizode i odustao.
SanskiBiser

#21116 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

omar little wrote: 24/03/2020 13:50 fala, krajina. :) a probacu, zomri, nemam sta izgubiti. tesko mi se koncentrirati ovih dana pa mi je teze naci nesto za gledati.

sta vi gledate ovih tmurnih dana? ne zanimaju me serije koje se ne razlikuju od stvarnosti -katastrofe, kraj svijeta, zaraze, smrti. dosta mi je sto na vijestima vidim jos da mi psihu nagriza van toga, za prosvikati. :D
na cekanju:

Better Call Saul, Kidding (druga sezona je zavrsena), High Maintenance, Barry, Silicon Valley, Westworld

Zero Zero Zero nisam ocekivao nista od serije ali cim je kokain u pitanju meni je odmah zanimljivo. :D

Poceo The Plot Against America ali mi nije legla, vidjecu kako ce ici sa ovom drugom epizodom ali prva mi bila smor od pocetka do kraja ne znam ni kako sam odgledao...
dale cooper

#21117 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Mene sad najviše opušta gledanje starih epizoda Poirota. Ništa bolje za opustiti male sive ćelije nego li gledanje old school murder misterija
na engleski način. :D
Ivo Lola

#21119 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Ivo Lola »

moze malo pomoci za izoliranog brata :)
dajte neku seriju koja je radnjom smjestena u danasnje vrijeme, znaci ni proslost ni buducnost, nikakvi zmajevi, teleportacije, apokalipse...
A da nije money heist, breaking bad i ove generalno najpoznatije...njih sam ocigledno vec prebio
eto filtera ima i vise nego dovoljno, moze li ista proci kroz njih ?
kakavdanakneiskustvu

#21120 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ivo Lola wrote: 24/03/2020 16:58 moze malo pomoci za izoliranog brata :)
dajte neku seriju koja je radnjom smjestena u danasnje vrijeme, znaci ni proslost ni buducnost, nikakvi zmajevi, teleportacije, apokalipse...
A da nije money heist, breaking bad i ove generalno najpoznatije...njih sam ocigledno vec prebio
unforgotten,britanska
Altsa

#21121 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

kakavdanakneiskustvu wrote: 22/03/2020 13:57
Filter wrote: 22/03/2020 10:55 Black spot ili Zone Blanche

prva sezona bas dobra,nikad imati vremena za krenuti i sa drugom
Dobra francuska serija. :thumbup:
dale cooper

#21122 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Image
zomri

#21123 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

The Shield, ako nisi gledao
SanskiBiser

#21124 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200325035

Znaci prakticno ovi su iskopirali scenario Zero Zero Zero cak je i tip broda isti :D
Vidi se da su autori serije dobro prostudirali kako se sverca kokain u EU.

elem sinoc zavrsio Zero Zero Zero, serija je dobra, solidna 7 ocjena od mene, prema kraju mi je ocigledno da je naruceno na metar 8 epizoda pa se ono sto je moglo stati u 5 ili 6 maks epizoda rasteglo finom kinematografijom i scenama kao iz Nat. Geo 4k dokumentaraca, takodje zamjerka na soundtrack prema kraju previse mi je vuklo Blade Runner i u seriji ovog tipa mi cinilo neprikiladnim, sam kraj zadovoljava ali dinamika i dramaturgija pri samom finisu serije i u zadnjoj epizodi je podbacila znacajno IMO.
Spoiler
Show
Dio u Meksiku je odlican, doslovno kao da gledas Sicario i Narcos, dio u Kalabriji je dobar ali dijelom lose razradjena prica i nedostaje detalja i razrade karaktera a s obzirom kako su protracili 2 sata u snimcima pejsaza Afrike moglo je to bolje protracili su dobre glumce koji su takvu pricu mogli iznijeti bez problema. Najnategnutija mi je treca prica o bratu i sestri i ostavlja slab utisak, jadva sam cekao da taj dio zavrse da se prebace na Meksiko ili Italiju pogotovio dio u Africi sa dzihadistima je "nonsensical" moras ugasiti mozak dok taj dio gledas. Mislim da su i autori bili svjesni toga pa su pokusali sa "timeline & time" skokovima da to poprave ali su samo napravili sve jos gorim po meni.
chakany

#21125 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

Trenutno gledam: Snatch (prva sezona), High Maintenance (četvrta sezona), Four Wedding and a Funeral (mini-serija), Arrow (prva sezona), New Amsterdam (prva sezona), The Affair (druga sezona), Bull (prva sezona), The Goldbergs (prva sezona), Tell me a Story (druga sezona), Grantchester (prva sezona), Fosse/Verdon (mini-serija), The Resident (treća sezona), Life in Pieces (četvrta sezona).

Ima svega i svačega, ali da mi je neko rekao da ću i Arrow da pratim, ne bih mu vjerovao :lol:

Danas planiram početi sa serijama Black Monday, kao i Insecure :D
Post Reply