Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
O'zone
Globalni moderator

#6576 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

passiv wrote: 24/03/2020 13:25
vjeshalica wrote: 24/03/2020 13:21
dobar osjecaj wrote: 24/03/2020 13:06

Ja sam jasno negdje tokom vikenda procitala detalje te odluke koja mi je tada bila apsurdna za clanove iste porodice koji ionako zive skupa ali razumijem da je lakse tako nego se baviti svakim pojedinacnim izuzecem ko ce sve povesti sa sobom komsije, prijatelje, radne kolege kad idu na posao ili ko zna gdje.
Nmg da nadjem ali ima milion posto
http://www.fucz.gov.ba/sazetak-redovnog ... 1000-sati/

Druga Naredba odnosi se na zabranu kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru više od jedne osobe na udaljenosti manjoj od 1,5 metra, dok taxi vozači u automobilima mogu prevoziti samo jednu osobu, s tim da ta osoba sjedi na sjedištu iza vozača, uz poštivanje higijensko – epidemioloških mjera koje podrazumijevaju minimalnu zaštitnu opremu (maska i rukavice) i za putnika i za vozača.

Sve što sam ja uspio pronaći je ovo ali se ovo odnosi na Taxi
Ma nema te odredbe za privatna vozila
Tambure

#6577 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

pocela su prepucavanja, govore kako nema straha za opskrbu hranom, kako je sve pod kontrolom, ima dovoljno respiratora i testova .... sto se mene tiče ja cu ovo sve zajebat i namirit se dobro bar za pola godine. sa banke sam vec digao novac, ovo se otelo kontroli.
Mogy87

#6578 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

vjeshalica wrote: 24/03/2020 13:24 https://www.klix.ba/vijesti/bih/preminu ... /200324084

Sofer je dovezao srbijanca sa aerodroma i normala obolio
Bio od ranije bolestan, 53 godine
Helem zalosno
Nije normala. Ta proslava se nije smjela odrzati. Prestanite relativizirati stvari.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6579 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Tambure wrote: 24/03/2020 13:27 pocela su prepucavanja, govore kako nema straha za opskrbu hranom, kako je sve pod kontrolom, ima dovoljno respiratora i testova .... sto se mene tiče ja cu ovo sve zajebat i namirit se dobro bar za pola godine. sa banke sam vec digao novac, ovo se otelo kontroli.
Da imaš kupiti brašna od ovih što su uzeli po pola tone?
pinkman

#6580 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinkman »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina- ... /200324118

Objavili spisak zarazenih? Ovo je za krivicnu prijavu. Po meni, pokazuje da im vlada velika frka pa su podlegli pritisku i morali bilo sta uciniti, a samo su pogorsali. Ne smije se objaviti spisak bolesnih. Neka javni interes zastite zdravlja ostvare stavljanjem tih ljudi u karantin i slicno.
spreca

#6581 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote: 24/03/2020 13:24
spreca wrote: 24/03/2020 13:21
Tomahawk11 wrote: 24/03/2020 13:19

Pa jutros je bio prilog, sinoć imali 40 ljudi u šatoru, jutros samo dva auta parkirana...sve ti je jasno.
a gdje su stranci i pod cijom su kontrolom i ko su ti stranci?...turisti ili?
Moj spreča, ko zna gdje su...opet će sitna buranija najebati, ovi krupni ide zaštita ko bijeli medvjedi.
Kad covjek pomisli da nemoze gore uvijek se "iznenadi"da moze jos gore....sta ce se sad raditi u ovoj gunguli kasnije ce se ibretiti kako je moglo ,imas ih sad koji ruke trljaju na ovu situaciju
sinuhe

#6582 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sinuhe »

Ma ne znaju sta da rade. Sto vise bude zarazenih to ce se i manje oglasavati.
Tambure

#6583 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

Mogy87 wrote: 24/03/2020 13:25
Tambure wrote: 24/03/2020 13:22
lacrima wrote: 24/03/2020 13:19 Prošlosedmična proslava 70. godina vodeće kompanije iz namjenske industrije u našoj zemlji, Igmana iz Konjica, dobila je neočekivani epilog. Zbog gosta iz Srbije kojeg je kasnije potvrđena zaraza koronavirusom uprava kompanije je u svojevrsnoj samoizolaciji.

Muratbegović kaže kako kompanija radi u punom kapacitetu, kao da se ništa nije desilo, samo su članovi uprave, koji su bili u kontaktu sa zaraženim poslovnim partnerom iz Srbije u svojevrsnoj izolaciji.

"Osobe koje su bile u kontaktu s njim rade, ali im je kontakt s radnicima malo ograničen. Direktor je u svom uredu bez prijema stranaka, kao i ostali koji su bili više u kontaktu s njim. Ta samoizolacija se odvija na poslu do 15 sati, a poslije posla kući. Nema grada, nema trafike, nema prodavnice, nema kladionice, nema ništa", kazao je za Klix.ba direktor Muratbegović.
oni nisu radioaktivni, oni su malo radioaktivni
Direktor i tri radnika firme namjenske industrije "Igman" Konjic pozitivni su na novi soj koronavirusa, koji izaziva infekciju COVID-19.

Rekao je ovo za Radiosarajevo.ba Đahid Muratbegović, direktor preduzeća, koji je zaražen ovim virusom.

"Dobili smo jutros nalaze. Ja i tri radnika koja su učestvovala na svečanosti smo pozitivni. Zasad nikome više nisu uzimani brisevi. Ne znam hoće li kasnije", dodao je Muratbegović.

Odgovorio je da firma radi, a da je i on trenutno u preduzeću, što nas je iznenadilo s obzirom da je pozitivan na koronavirus, pa smo ga pitali zašto.

"Ja sam u nekoj izolaciji od 16. marta. Izolaciji u uredu. Ne kontaktiram ni sa kim. Doći će doktorica danas da dogovorimo šta dalje. Vjerovatno će biti izolacija kući ili u bolnici", kazao je Muratbegović.
ovakve izjave mediji ignorisu a ovo bi trebalo kad otvoriš klix da konstantno stoji kao udarna vijest. glup čovjek i to ti je.
Banksy

#6584 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

John Cleese wrote: 24/03/2020 09:04
Banksy wrote: 24/03/2020 08:20 Samo budale mogu kopirati Vučića, u ovim okolnostima.
https://youtu.be/n-4iD3VsO0w
Mala je to zemlja kolika je to kretencina :|
Da, baš.
zomri

#6585 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zomri »

Nigdje ni riječi o teškoćama koje je imao čovjek ili ja fulam?
Tambure

#6586 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

pinkman wrote: 24/03/2020 13:28 https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina- ... /200324118

Objavili spisak zarazenih? Ovo je za krivicnu prijavu. Po meni, pokazuje da im vlada velika frka pa su podlegli pritisku i morali bilo sta uciniti, a samo su pogorsali. Ne smije se objaviti spisak bolesnih. Neka javni interes zastite zdravlja ostvare stavljanjem tih ljudi u karantin i slicno.
treba spisak sa slikama majmuna iz konjica objaviti.
vjeshalica

#6587 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

zomri wrote: 24/03/2020 13:30 Nigdje ni riječi o teškoćama koje je imao čovjek ili ja fulam?
Fulas
Banksy

#6588 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

"Pandemija se ubrzava. Ostanite kući. Najvažnije je ono što možemo da uradimo.

Ne možeš pobijediti samo braneći se. I ti moraš da napadneš. Tražiti od ljudi da ostanu kući i druge mjere fizičkog distanciranja su važne za usporavanje širenja koronavirusa i kupovinu vremena, ali to je odbrana.

Da bismo pobijedili, moramo napasti koronavirus agresivnom i ciljanom taktikom - testiranje svakog sumnjivog slučaja,

izolacija i briga za svaki potvrđeni slučaj te pronalaženje i karantiranje svakog bliskog kontakta", navode iz WHO u BiH.

pinkman

#6589 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinkman »

Tambure wrote: 24/03/2020 13:30
pinkman wrote: 24/03/2020 13:28 https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina- ... /200324118

Ne mogu biti stigmatizirani ljudi koji nisu nista krivi, a pri tome se pridrzavaju svih pravila (izolacija i sl).

Cak je Agencija za zastitu licnih podataka objavila da je ispravno objaviti spisak ljudi koji KRSE izolaciju, a za ljude koji su u izolaciji jos uvijek nisu sigurni. O bolesnima da i ne pricamo.

U kantonu u Hercegovini su poslije promijenili spisak na nacin da su obrisali brojeve telefona jer su svjesni da su objavili licne podatke.
p206

#6590 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by p206 »

u Konjicu je morao neko umrijeti
neviđenu glupost su napravili
i što je najgore bar po jednog su rasporedili na pola države
dobar osjecaj

#6591 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dobar osjecaj »

vjeshalica wrote: 24/03/2020 13:31
zomri wrote: 24/03/2020 13:30 Nigdje ni riječi o teškoćama koje je imao čovjek ili ja fulam?
Fulas
Doktor Avdic na press konferenciji u Mostaru je rekao da oni u Mostaru nemaju zdravstveni karton i podatke o prethodnim oboljenjima preminulog.
zomri

#6592 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zomri »

"u toj nekoj samoizolaciji radim u uredu"
"određene zdravstvene tegobe"

:roll:
O'zone
Globalni moderator

#6593 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

pinkman wrote: 24/03/2020 13:34

Ne mogu biti stigmatizirani ljudi koji nisu nista krivi, a pri tome se pridrzavaju svih pravila (izolacija i sl).

Cak je Agencija za zastitu licnih podataka objavila da je ispravno objaviti spisak ljudi koji KRSE izolaciju, a za ljude koji su u izolaciji jos uvijek nisu sigurni. O bolesnima da i ne pricamo.

U kantonu u Hercegovini su poslije promijenili spisak na nacin da su obrisali brojeve telefona jer su svjesni da su objavili licne podatke.
Da treba objaviti imena onih koji krše a ne svih zaraženih...fula 1/1
costacurta

#6594 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by costacurta »

Prijatelju nije bitno kakvih je tegoba imao, bitno je da ovaj virus "dođe glave". Gripu, prehladu itd odboluju astmatičari, dijalizni bolesnici itd ali koronu NE. Korona ti dohaka, najprostije rečeno.
Tambure

#6595 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

pinkman wrote: 24/03/2020 13:34

ne govorim ja o zarazenim vec o svima ... ako ih je na derneku bilo 300, to je 300 pojedinačnih odgovornosti jer su prekršili uredbu vlade o zabrani okupljanja. dakle svaki pojedinac je svjesno ugrozio sigurnost svih građana. dakle ako ih je bilo 300, objaviti 300 imena.
made_in_sarajevo

#6596 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by made_in_sarajevo »

fadil i solak ni da se pocesu po glavi za konjic i sto nisu zabranili to okupljanje. jos obrazli izgovore imaju.
dobar osjecaj

#6597 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dobar osjecaj »

O'zone wrote: 24/03/2020 13:38 Da treba objaviti imena onih koji krše a ne svih zaraženih...fula 1/1
Ovo je tek van svake pameti.
channel10

#6598 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

Banksy wrote: 24/03/2020 13:33

"Pandemija se ubrzava. Ostanite kući. Najvažnije je ono što možemo da uradimo.

Ne možeš pobijediti samo braneći se. I ti moraš da napadneš. Tražiti od ljudi da ostanu kući i druge mjere fizičkog distanciranja su važne za usporavanje širenja koronavirusa i kupovinu vremena, ali to je odbrana.

Da bismo pobijedili, moramo napasti koronavirus agresivnom i ciljanom taktikom - testiranje svakog sumnjivog slučaja,

izolacija i briga za svaki potvrđeni slučaj te pronalaženje i karantiranje svakog bliskog kontakta", navode iz WHO u BiH.

Odgovarajući na pitanje novinara, Mandić je kazao da je jučer u BiH stiglo 1.500 testova na koronavirus.

- Sutra nam stiže također 1.500 testova, do sljedećeg četvrtka stiže nam 20.000 testova. Ponavljam da mi imamo dovoljan broj testova, ali i da nam situaciju ne može riješiti masovno testiranje. Testove moramo dati ljudima u ruke koji su stručni. Bit će ravnomjerno raspoređeni i o tome se brine Krizni stožer.

Na pitanje o zaraženoj osobi iz Bihaća koja je navodno bila u kontaktu s migrantima, Mandić je kazao da ta osoba nije bila u kontaktu s migrantima.

- Testiranje koje je izvršeno je takvo da ne možemo sa sigurnošću reći da je ta osoba pozitivna na virus – istakao je Mandić.

Još jednom je ponovio da masovna testiranja na koronavirus nisu rješenje.

- Konjički klaster sutra izlazi iz samoizolacije, jer je prošlo 14 dana, iz tog klastera su nam se pojavili i Goražde i Travnik, tako da ćemo vidjeti kako će se razvijati sekundarni kontakti. Informacije koje imamo kažu da smo dobro pokrili taj konjički klaster. Imamo još Bihać i Mostar koji smo isto dobro pokrili. Međutim, sve ovo bilo bi puno manje da su nas poslušali i ograničili broj graničnih prijelaza. U svemu smo pomalo kasnili, ali nadam se da smo se osvijestili i da ćemo iskontrolirati ovu situaciju – zaključio je Mandić.

https://avaz.ba/vijesti/bih/556952/mand ... e-rjesenje
piupiu

#6599 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

Ovo je sramno. :twisted:
Billy The Pljuc

#6600 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Billy The Pljuc »

Ne bih da dižem paniku, nije mi to namjera nego mi upade u oči a činjenica jeste da je još uvijek to pod "navodno":

Pokojnik/rahmetlija, laka mu zemlja bosanska bila i iskreno saučešće porodici, je dovezao zaraženog srbijanca sa AERODROMA, koji je bezbeli bio u AVIONU sa nepoznatim brojem ljudi. Dalje konstruišite sami, osim tih ljudi na derneku u Konjicu koliko je još potencijalno ljudi zarazio ovaj srbijanac? Gdje su se raspršili svi putnici sa tog leta, šta je sa osobljem aerodroma koje je bilo u kontaktu sa zaraženim, itd?

Meni ovo liči na katastrofu u najavi.

Mislim da bi neko trebao odgovarati za ovo a hoće li ostaje da se vidi, oni koji prežive ovo sranje imaju moralnu obavezu da se pobrinu da neko i odgovara.

Ko nam o glavama vodi računa malo je reći da smo najebali.
Locked