Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nadzorna_ploca

#2301 Re: Wizz air

Post by Nadzorna_ploca »

Velika guzva u Tuzli? Guzva je zato sto je aerodrom mali pa onaj red izgleda kao red do Sickog iz vica Ramiza zmaja, ali neces cekati duze od 10 minuta da prodjes skener koliko god da je ljudi ispred tebe.
alibaba_i_30_godina

#2302 Re: Wizz air

Post by alibaba_i_30_godina »

Nadzorna_ploca wrote: 06/03/2020 10:46 Velika guzva u Tuzli? Guzva je zato sto je aerodrom mali pa onaj red izgleda kao red do Sickog iz vica Ramiza zmaja, ali neces cekati duze od 10 minuta da prodjes skener koliko god da je ljudi ispred tebe.
Ja čekao preko 40 minuta prije par dana. :oops:

Jedan samo čovjek bio na traci za stvari, nije druga ni radila.

Iza mene jos bilo bruku ljudi.
tnt-tunja

#2303 Re: Wizz air

Post by tnt-tunja »

Pozdrav ljudi!

Vjerovatno se nekome dogodilo da mu je let radi Korona virusa odgodjen. Ja sam automatski dobio na svoj account novac + 20% bonusa

Moje pitanje je na koji nacin ja mogu bukirati drugi let?
Ima li neka mail adresa da im se obrati?
Maraschino

#2304 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

tnt-tunja wrote: 22/03/2020 23:40 Pozdrav ljudi!

Vjerovatno se nekome dogodilo da mu je let radi Korona virusa odgodjen. Ja sam automatski dobio na svoj account novac + 20% bonusa

Moje pitanje je na koji nacin ja mogu bukirati drugi let?
Ima li neka mail adresa da im se obrati?
Jesu te oni pitali kako da ti refundiraju troskove ili su samo uplatili 120% na acc.?

Drugi let mozes jednostavno bukirati tako sto odes na njihovu stranicu i odaberes let i datum.
Nema potrebe da im pises.
tnt-tunja

#2305 Re: Wizz air

Post by tnt-tunja »

Dobio sam mail da mogu birati izmedju novca i balansa na accountu, ali isto tako da nmg odg. na taj mail. Kroz koji dan samo je leglo na account.
Let se ne moze vise mijenjati mogao je samo onaj dan kada je odgodjen.

Sad vidim da su ukinuli podrsku putem maila sve do 14.04.
Maraschino

#2306 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

tnt-tunja wrote: 23/03/2020 00:19 Dobio sam mail da mogu birati izmedju novca i balansa na accountu, ali isto tako da nmg odg. na taj mail. Kroz koji dan samo je leglo na account.
Let se ne moze vise mijenjati mogao je samo onaj dan kada je odgodjen.

Sad vidim da su ukinuli podrsku putem maila sve do 14.04.
Ti si dobio tri mogucnosti i na tebi je bilo kojim putem ces ici.
Ne razumijem zasto imas potrebu da ih kontaktiras. Dobio si pare na acc i sada odaberi sebi odgovarajuci let i destinaciju.
Da si isao putem promjene leta mozda si mogao proci jeftinije.
tnt-tunja

#2307 Re: Wizz air

Post by tnt-tunja »

Nisam imao opciju da odaberem let, osim u tom trenutku i tada bih odabrao let koji bi ponovo bio strihiran...
Maraschino

#2308 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

tnt-tunja wrote: 23/03/2020 20:48 Nisam imao opciju da odaberem let, osim u tom trenutku i tada bih odabrao let koji bi ponovo bio strihiran...
Sta znaci strihiran u tom slucaju?
friskyoreo

#2309 Re: Wizz air

Post by friskyoreo »

Nije ponudjena opcija, kao sto je ranije nekad bio slucaj kad se jedan let otkaze, da se prebaci na drugi. Vjerovatno iz razloga sto su svi letovi ukinuti. Imas dvije opcije, tj prvo ti legne iznos uplate + 20% na wizz account. Ako ti to ne odgovara, mozes da ih kontaktiras da ti vrate te pare na sredstvo placanja kojim si platio let, ali bez tih 20%. I to je to. Treca opcija nije postojala.
tnt-tunja

#2310 Re: Wizz air

Post by tnt-tunja »

Upravo tako, s tim sto su trenutno onemogucili kontakt do 14. Aprila.
zippoo87

#2311 Re: Wizz air

Post by zippoo87 »

evo i meni dosao mail o otkazivanju leta i imaju dvije opcije kod mene
rebook ili refund na account sa 20% dodatno

nisam jos nista odabrao a zanima me,ako odaberem da pare ostanu na racunu,kako ih kasnije mogu vratiti na karticu,ako definitivno propadne termin na koji sam trebao ici
zippoo87

#2312 Re: Wizz air

Post by zippoo87 »

...
tnt-tunja

#2313 Re: Wizz air

Post by tnt-tunja »

zippoo87 wrote: 24/03/2020 13:03 evo i meni dosao mail o otkazivanju leta i imaju dvije opcije kod mene
rebook ili refund na account sa 20% dodatno

nisam jos nista odabrao a zanima me,ako odaberem da pare ostanu na racunu,kako ih kasnije mogu vratiti na karticu,ako definitivno propadne termin na koji sam trebao ici
nikako, ukoliko dobijes novac na account, onda imas jos 20% dodatno i to je to...
zippoo87

#2314 Re: Wizz air

Post by zippoo87 »

friskyoreo wrote: 24/03/2020 08:55 Nije ponudjena opcija, kao sto je ranije nekad bio slucaj kad se jedan let otkaze, da se prebaci na drugi. Vjerovatno iz razloga sto su svi letovi ukinuti. Imas dvije opcije, tj prvo ti legne iznos uplate + 20% na wizz account. Ako ti to ne odgovara, mozes da ih kontaktiras da ti vrate te pare na sredstvo placanja kojim si platio let, ali bez tih 20%. I to je to. Treca opcija nije postojala.
na koji ih nacin kontaktirati a vrate srestva na karticu ?
ako uzmem opciju "refund",onda sredstva ostaju na accountu,je li tako i mogu se koristiti ponovo za kupovinu karte ?
a ako mi propane ovo (a hoce),onda bi najvise volio da mi se refunira na karticu a ja cu opet platiti karticom,ako budem trebao kupiti kartu
boshniak

#2315 Re: Wizz air

Post by boshniak »

zippoo87 wrote: 24/03/2020 15:24 na koji ih nacin kontaktirati a vrate srestva na karticu ?
Teško ih je uganjati, ja sam nekad prije 2god tražio refund za let koji je bio otkazan. Preko telefona koji su postavili za BiH nisam ih nikad uspio dobiti, zvao sam ih direktno u Mađarsku na neki broj, i sa njima sam završio sve. Samo pozivi na njihove brojeve su skupi tako da računaj i na to. Pokušaj naći u na svom wizzair accountu u svojim rezervacijama dodatne opcije za otkazani let, mora postojati neka uputa kako ih kontaktirati. Kad ih kontaktiraš mislim da će ti trebati potvrdni kod rezervacije.
zippoo87

#2316 Re: Wizz air

Post by zippoo87 »

boshniak wrote: 24/03/2020 15:35
zippoo87 wrote: 24/03/2020 15:24 na koji ih nacin kontaktirati a vrate srestva na karticu ?
Teško ih je uganjati, ja sam nekad prije 2god tražio refund za let koji je bio otkazan. Preko telefona koji su postavili za BiH nisam ih nikad uspio dobiti, zvao sam ih direktno u Mađarsku na neki broj, i sa njima sam završio sve. Samo pozivi na njihove brojeve su skupi tako da računaj i na to. Pokušaj naći u na svom wizzair accountu u svojim rezervacijama dodatne opcije za otkazani let, mora postojati neka uputa kako ih kontaktirati. Kad ih kontaktiraš mislim da će ti trebati potvrdni kod rezervacije.
znaci napravili su sve samo da ih ne uganjas i ne dobijes pare nazad ...tipicno kapitalisticki kao i kod svih
probati cu naci to i kontaktirati ih...bolje da potrosim i 10 eura za poziv nego da mi propadne 100+ eura,mada sredstva mogu 2 godine biti na accountu da se iskoriste,barem to nije lose
Maraschino

#2317 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

Nisu oni normalni ovih dana.

Meni danas dosao mail da mi je let otkazan i dvije opcije( rebuking i polaganje 120% iznosa na acc ali i napomena da se moze novac vratiti na karticu samo im treba javiti, bez 20%).
Elem, odaberem rebuking jer mi svakako trebaju karte. Odaberem datum i vrijeme(karte pravo jeftine) i idem dalje, idem dalje, idem dalje i na kraju mi trazi da platim 140€. To mi se i ranije desavalo kod drugih otkazivanja i probam poslati bez placanja ali nece da prihvati.
Moram napomenuti da me je stari let kostao 170€ a ovaj 140€ sto znaci da bi oni meni trebali 30€ vratiti ali ne, oni traze da im jos uplatim 140€.

Zatvorim stranicu jer mi vec pukao zivac. Dolazi mi obavjestenje da rezervacija jos stoji i da trebam u roku od 48 sati da im platim 140€. Ne pada mi na pamet nego cu pratiti st ce se desiti nakon isteka 48 sati jer nigdje vise ne spominju let iz aprila koji je otkazan nego samo ovaj rebuking iz maja.
Luda kuca.
friskyoreo

#2318 Re: Wizz air

Post by friskyoreo »

zippoo87 wrote: 24/03/2020 15:24
friskyoreo wrote: 24/03/2020 08:55 Nije ponudjena opcija, kao sto je ranije nekad bio slucaj kad se jedan let otkaze, da se prebaci na drugi. Vjerovatno iz razloga sto su svi letovi ukinuti. Imas dvije opcije, tj prvo ti legne iznos uplate + 20% na wizz account. Ako ti to ne odgovara, mozes da ih kontaktiras da ti vrate te pare na sredstvo placanja kojim si platio let, ali bez tih 20%. I to je to. Treca opcija nije postojala.
ako uzmem opciju "refund",onda sredstva ostaju na accountu,je li tako i mogu se koristiti ponovo za kupovinu karte ?
a ako mi propane ovo (a hoce),onda bi najvise volio da mi se refunira na karticu a ja cu opet platiti karticom,ako budem trebao kupiti kartu
Procitaj mail sto si dobio, tu ti pise sve...
We will send you an additional email with all the necessary instructions and details on how to request the 100% refund, within two weeks. We kindly ask your patience until this email arrives as we are working hard on the necessary developments to enable this service to you.
zippoo87

#2319 Re: Wizz air

Post by zippoo87 »

friskyoreo wrote: 25/03/2020 12:53
zippoo87 wrote: 24/03/2020 15:24
Procitaj mail sto si dobio, tu ti pise sve...
We will send you an additional email with all the necessary instructions and details on how to request the 100% refund, within two weeks. We kindly ask your patience until this email arrives as we are working hard on the necessary developments to enable this service to you.
hvala
taj dio mi je promakao,jer sam trazio na stranici a nisam detaljno ni citao mail
idem ja refund pa cemo vidjeti sta dalje...ako se ovo malo smiri i polete avioni opet,mozda ja i dodjem do destinacije gdje sam trebao
sale07

#2320 Re: Wizz air

Post by sale07 »

Imal ista na ovu temu s otkazanim letovima, ja sam dobio mail da je otkazan i nude tri opcije i kao bit cu obavjesten u skorije vrijeme.
Jos uvijek nema nista.
Maraschino

#2321 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

sale07 wrote: 10/04/2020 16:37 Imal ista na ovu temu s otkazanim letovima, ja sam dobio mail da je otkazan i nude tri opcije i kao bit cu obavjesten u skorije vrijeme.
Jos uvijek nema nista.
Kako nema nista?
Ponudili su ti linkove a ako nisu idi na svoj profil i tamo ti sigurno stoji.
sale07

#2322 Re: Wizz air

Post by sale07 »

Maraschino wrote: 10/04/2020 16:39
sale07 wrote: 10/04/2020 16:37 Imal ista na ovu temu s otkazanim letovima, ja sam dobio mail da je otkazan i nude tri opcije i kao bit cu obavjesten u skorije vrijeme.
Jos uvijek nema nista.
Kako nema nista?
Ponudili su ti linkove a ako nisu idi na svoj profil i tamo ti sigurno stoji.

I poslije toga nista, kad otovorim profil ne vidim nigdje opciju za ikakav refund a i let posto je prosao ni njega vise nema

Code: Select all

Slijedite ove korake nakon što otvorite link:

Prijavite se na račun s kojim ste kreirali rezervaciju.
Pristupite rezervaciji na koju se to odnosi.
Dugmad za ponovno rezerviranje i povrat novca možete pronaći odmah iznad plana puta.
Ima i ovaj dio al kad udjedm nigdje nema opcije za refund
strucnjakdemagog

#2323 Re: Wizz air

Post by strucnjakdemagog »

A koliko prije leta ti je otkazan let? Ja imam let početkom maja, pa trebam li ja njih da kontaktiram ili da čekam? Moram da vidim i na bookingu za smještaj šta ću...
sale07

#2324 Re: Wizz air

Post by sale07 »

strucnjakdemagog wrote: 10/04/2020 17:18 A koliko prije leta ti je otkazan let? Ja imam let početkom maja, pa trebam li ja njih da kontaktiram ili da čekam? Moram da vidim i na bookingu za smještaj šta ću...
Otkazan 3 dana prije leta.
I kad je otkazan ja usao na portal da uradim refund kad kao vratit ce mi samo cca 40KM a let kostao preko 600KM i nisam htio nista potvrditi(al ovo je bio refund kao sa moje strane).
Al evo kako sam primio ove mail-ove ulazio sam na portal cesto i nikaako nema te opcije za refund.
Maraschino

#2325 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

sale07 wrote: 10/04/2020 17:36
strucnjakdemagog wrote: 10/04/2020 17:18 A koliko prije leta ti je otkazan let? Ja imam let početkom maja, pa trebam li ja njih da kontaktiram ili da čekam? Moram da vidim i na bookingu za smještaj šta ću...
Otkazan 3 dana prije leta.
I kad je otkazan ja usao na portal da uradim refund kad kao vratit ce mi samo cca 40KM a let kostao preko 600KM i nisam htio nista potvrditi(al ovo je bio refund kao sa moje strane).
Al evo kako sam primio ove mail-ove ulazio sam na portal cesto i nikaako nema te opcije za refund.
nije refund nego otkazivanje leta sa tvoje strane

jesi li nesto pokusavao.
Ja sam malo pogrijesio i sada je sve zaglavilo. Ja umjesto da uzmem refund ja probao drugi let i oni mi pored mojih 170€ trazili jos 140€ za drugi let iako su karte 15€. Ja nisam htio da doplatim a oni me vode kao da sam to bukenovo. Zvao ih a oni kazu da moram doplatiti(sto ja ne zelim) ili da cekam da otkazu i ovaj let 12.maja ili da im platim 60-80€ po osobi otkazivanje. :-) Ostalo mi je da cekam da otkazu i ovaj let pa da trazim uplatu na acc.

I ti si negdje pogrijesio sto oni jedva cekaju.
Pisi im i zaprijeti tuzbom.
Post Reply