Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Dozer

#11976 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

zubi wrote: 24/03/2020 00:10 Bgt jesmo li mi gledali isti intervju??? Cuj rekao da nije toliko zarzano ni smrtonosno :? :? :?

Na cemu si ti???
Pogledaj opet. I probaj citati s razumijevanjem. Na kraju jos covjek fino kaze da ovo nije karantinski virus i bolest.
Dozer

#11977 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

zubi wrote: 24/03/2020 00:12 Hahah, dakle da rezimiramo, nije istina da se presnosi samo bliskim kontaktom sa nekim, nego ga pokupis dodirujuci predmete, koje je zarazeni dodirnuo SATIMA prije tebe...
Hahah, dakle da rezimiramo - istina je da se moze prenijeti dodirom, ali to ne znaci i da si automatski zarazen ako ti se virus nadje na ruci ili bilo kojem dijelu tijela.
Zarazices se samo ako ti dodje u usta, nos ili oci. End of story.

P.S. Toliko emituju zastitne mjere, cak ih i nacrtali, ali neki i dalje nista ne kontaju... Tugo moja...
zubi

#11978 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Dozer wrote: 24/03/2020 00:17
zubi wrote: 24/03/2020 00:12 Hahah, dakle da rezimiramo, nije istina da se presnosi samo bliskim kontaktom sa nekim, nego ga pokupis dodirujuci predmete, koje je zarazeni dodirnuo SATIMA prije tebe...
Hahah, dakle da rezimiramo - istina je da se moze prenijeti dodirom, ali ne i da si automatski zarazen ako ti se virus nadje na ruci ili bilo kojem dijelu tijela.
Zarazices se samo ako ti dodje u usta, nos ili ga oci. End of story.

P.S. Toliko emituju zastitne mjere, cak ih i nacrtali, ali neki i dalje nista ne kontaju...
Znas sta, ja se iskreno nadam da si ti placen za neke stavove i razmisljanja, jer ako nisi imam nimalo laskavo misljenje o tebi.

Toliko.
Dozer

#11979 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Jesi ti mentalno ogranicen...?
Edukuj se malo, majka mu stara...

Prenosenje nije = zarazenost. Pogotovo ako se pridrzavas higijenskih i dezinfekcijskih uputstava (pranje ruku, maska, rukavice, naocale, nediranje usta, nosa i ociju).
Sta mislis, zasto bas usta, nosa i ociju...?

Naravno da se moze prenijeti preko necega sto je dirao neko zarazen, i pod uslovom da mu je virus bio na rukama. Ili ako se iskasljao ili kihnuo na to nesto. I ti ga mozes pokupiti s te povrsine. Medjutim, ako nisi lizao tu povrsinu, i ako nisi rukama dirao usta, nos ili oci, vjerovatnoca da ces se zaraziti prije pranja i dezinfekcije ruku je nikakva.

Ovo nije lebdeci virus.
Last edited by Dozer on 24/03/2020 00:24, edited 1 time in total.
L3D3NA

#11980 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

Hahah, dakle da rezimiramo - istina je da se moze prenijeti dodirom, ali to ne znaci i da si automatski zarazen ako ti se virus nadje na ruci ili bilo kojem dijelu tijela.

P.S. Toliko emituju zastitne mjere, cak ih i nacrtali, ali neki i dalje nista ne kontaju... Tugo moja...
ili uši
moraš staviti bijeli luk u uši, inače si donji i faosvo si ga
Dozer

#11981 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

:lol: :lol: :thumbup:
last mohicans

#11982 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

skafiskafsnjak wrote: 24/03/2020 00:02
pinkman wrote: 23/03/2020 23:58
skafiskafsnjak wrote: 23/03/2020 23:53 Jedno mogu potvrditi , a to je ovo sto.govori za prehladu i gripu. Mislio sam da bar jednom godisnje imam gripu. Sve do prije 2 mjeseca kad sam fasovao influenzu a . Znaci Boze.... 200m nisam mogao hodati, zraka nemam, boli sve.
I da neko stariji , sa jos nekom bolescu , fasuje to.... Velika sansa je da umre. Ja ne pusim , nikakvih bolesti nemam, nisam 200m mogao hodati , moram odmoriti.
Tako da.... Jednom sam u zivotu gripu imao.

Ps: nadam se da sam imao koristi od te gripe u vidu jaceg imuniteta :lol:
Ovako se i ja tjesim da je ono sto sam ja imao prije dva mjeseca gripa ili cak korona :D
Ja jos u Minhenu :lol: tad je vec dosta njih zarazeno bilo...al sreca nalaz rece influenza ahahahahah.

Al et , koliko znam, imunutet je top kad prebolis gripu ahha
To sto ste vas dvojica imali je najvjerovatnije H1N1. Sestra mi je medicinski radnik i to mi je potvrdila da je bilo slučajeva na klinici kojima je testovima potvrđen. Puno je skolske djece bilo bolesno, tinejdzera i odraslih. Jebeni simptomi koji se vracaju, temperatura, razvaljivanje od bolova i totalna nemoc. Niko se nije testirao, samo su odlezali, minimum 5-7 dana, neki i dvije sedmice. Ista stvar ce biti sa coronom za godinu, dvije, koja evo kod vecine oboljelih ima slabije simptome. Ovaj val o kome pričam se desio polovicom februara i trajao je i do pocetka marta, čak kad je i prvi oboljeli u BL otkriven dosta djece je bilo bolesno. Haj sad znaj je li sve grip?
dječak sa šibicama

#11983 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Cak ni to, i ako virus dodje u organizam kroz usta, nos ili oci, nije nuzno da ce covjek biti zarazen.
Nekad se organizam odbrani.
pinkman

#11984 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinkman »

skafiskafsnjak wrote: 24/03/2020 00:02
pinkman wrote: 23/03/2020 23:58
skafiskafsnjak wrote: 23/03/2020 23:53 Jedno mogu potvrditi , a to je ovo sto.govori za prehladu i gripu. Mislio sam da bar jednom godisnje imam gripu. Sve do prije 2 mjeseca kad sam fasovao influenzu a . Znaci Boze.... 200m nisam mogao hodati, zraka nemam, boli sve.
I da neko stariji , sa jos nekom bolescu , fasuje to.... Velika sansa je da umre. Ja ne pusim , nikakvih bolesti nemam, nisam 200m mogao hodati , moram odmoriti.
Tako da.... Jednom sam u zivotu gripu imao.

Ps: nadam se da sam imao koristi od te gripe u vidu jaceg imuniteta :lol:
Ovako se i ja tjesim da je ono sto sam ja imao prije dva mjeseca gripa ili cak korona :D
Ja jos u Minhenu :lol: tad je vec dosta njih zarazeno bilo...al sreca nalaz rece influenza ahahahahah.

Al et , koliko znam, imunutet je top kad prebolis gripu ahha
Kod mene je bila rodica iz Njemacke :lol: kontam ona mi prenijela koronu, samo sto ona nije imala simptome :D

Ma ne znam, ne mogu vise citati ove vijesti. Medijsko ludilo. Pogotovo ovaj N1.
drag_gost

#11985 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 23/03/2020 23:52
drag_gost wrote: 23/03/2020 23:42 Tako je, selektivna istina je najsladja, zar ne? Kontanje nemoj uzimati u obzir. Drz' se ti teorija zavjere i ne zamaraj se mnogo virusom. Sve su to vanzemaljci skuhali.
Koliko je tebi godina, matere ti....?
Ti pricas o selektivnoj istini, a procitao prve dvije recenice i izvukao zakljucak o svemu... Vrh... :lol: :lol: :lol:
Dovoljno godina, matere ti...
A ostatak treba citati, nakon onakvih nebuloza. Bolan, bolan, onoga se i najveci glupani stide... Vrh... :lol: :lol: :lol:

Kao sto napisah, nazalost izostanak elementarnog obrazovanja...
Last edited by drag_gost on 24/03/2020 00:33, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#11986 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

To je istina, mi uvijek kazemo joj imao sam gripu, jer imas temperaturu, prehladu, malaksalost.

Medjutim mene je zadnji put zestoka gripa opalila ja mislim 2000. godine, zakovala za krevet, spavao danima, tresao se od groznice, poslije nikada takvu situaciju nisam imao.

Kontam da je to gripa a ovo sve poslije toga, "samo" prehlada.
L3D3NA

#11987 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

evo da ponovimo
pluća dišu na uši
saint_mirad

#11988 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

L3D3NA wrote: 23/03/2020 15:57 odosmo s teme, pa ću još samo odgovoriti na ovo
ja ga ne zamišljam :D
Ovo je na dobrovoljnoj bazi. a da bi uveli kao obavezno mora se jos stosta promeniti. Moja poenta je bila da ne trebaju cipovi ni za pracenje ni za kotrolu uma jer za sve to imaju drugacije, suptilnije metode.
King Theoden

#11989 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by King Theoden »

salik79 wrote: 23/03/2020 23:27
Bluemore wrote: 23/03/2020 22:21
pinkman wrote: 23/03/2020 21:55

Konacno neko pametan! Dizdarevic je podijelio intervju sa infektologom. Gledam veceras na N1 bio Solakovic. On je kardiohirurg, a ne epidemiolog, infektolog ili eventualno pulmolog, pa da nam prica o plucima. Kakve on veze ima sa virusima.

I pozvani i nepozvani su se poceli petljati tamo gdje im nije mjesto. Neka oslobode medijski prostor ljudima koji su infektolozi i epidemiolozi. Ovo je kao da advokat koji cijelo vrijeme bavi razvodima brakova pocne pocne da prica o krivicnom pravu.
evo jos jedan expert svjetskog ranga koji prica istu stvar-- sta se desilo u italiji

treba geldati od 10:20 nazalost je na njemackom intervju
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bravo! Ovakav stav potenciram od prvog dana. A ne medijska histerija i opci haos, pa i defetizam (ljudi su doslovno poceli vjerovati da je infekcija koronom njihov skoro definitivni kraj), koji se namjerno agresivno plasira svekolikoj (izbezumljenoj) "publici".
Iako se ovaj švabo i onaj makedonac nikada nisu vidjeli, zanimljivo je da im se poklapa mišljenje :zoka:
aerodinamika

#11990 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aerodinamika »

King Theoden wrote: 24/03/2020 00:44
salik79 wrote: 23/03/2020 23:27
Bluemore wrote: 23/03/2020 22:21

evo jos jedan expert svjetskog ranga koji prica istu stvar-- sta se desilo u italiji

treba geldati od 10:20 nazalost je na njemackom intervju
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bravo! Ovakav stav potenciram od prvog dana. A ne medijska histerija i opci haos, pa i defetizam (ljudi su doslovno poceli vjerovati da je infekcija koronom njihov skoro definitivni kraj), koji se namjerno agresivno plasira svekolikoj (izbezumljenoj) "publici".
Iako se ovaj švabo i onaj makedonac nikada nisu vidjeli, zanimljivo je da im se poklapa mišljenje :zoka:
nema nikakvog dokaza da se nisu sreli, pogotovu kad je svijet uvezan tehnoloski i komunikaciono
oldtajmer

#11991 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

jagugu

#11992 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jagugu »

Evo malo pozitive raja :thumbup:

Preko 100.000 ljudi širom svijeta se oporavilo od korona virusa :-D

https://www.newsweek.com/coronavirus-re ... ns-1493723
L3D3NA

#11994 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

saint_mirad wrote: 24/03/2020 00:37
Ovo je na dobrovoljnoj bazi. a da bi uveli kao obavezno mora se jos stosta promeniti. Moja poenta je bila da ne trebaju cipovi ni za pracenje ni za kotrolu uma jer za sve to imaju drugacije, suptilnije metode.
:roll: ufff kako je dosadno ponavljati
da dobrovoljno
nitko nije rekao da se mora sada, niti da će se morati u budućnosti
suptilnije metode upravo gledaš,
nema suptilnije nego da nećeš morati nositi ključeve od stana, niti bankovne kartice, jer ćeš sve to imati u ruci i u čipu, samim tim 90 posto stanovništva će jedva dočekati da se čipuje da nebi mislili gdje su im klučevi...
ne može suptilnije (mislim može, ali ovo im je za sada dovoljno suptilno, pa oni idu dobrovoljno :lol:
L3D3NA

#11995 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

Last edited by L3D3NA on 24/03/2020 01:26, edited 1 time in total.
saint_mirad

#11996 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

L3D3NA wrote: 24/03/2020 01:14
saint_mirad wrote: 24/03/2020 00:37
:roll: ufff kako je dosadno ponavljati
da dobrovoljno
nitko nije rekao da se mora sada, niti da će se morati u budućnosti
suptilnije metode upravo gledaš,
nema suptilnije nego da nećeš morati nositi ključeve od stana, niti bankovne kartice, jer ćeš sve to imati u ruci i u čipu, samim tim 90 posto stanovništva će jedva dočekati da se čipuje da nebi mislili gdje su im klučevi...
ne može suptilnije (mislim može, ali ovo im je za sada dovoljno suptilno, pa oni idu dobrovoljno :lol:
Ovo ja i govorim. Te stvari se ionako dešavaju bez čipova. Ko zna, možda u nekoj budućnosti i budu čipovi, ali oni zaista nisu neophodni jer se cilj postigao i bez njih.

Tu je veći problem za one koji žele odbiti čip, jer je alternativa isključivanje iz zajednice u svakom pogledu.
bingov buraz

#11997 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bingov buraz »

Evo masoni su pustili koronu,u Vatikanu stoluje mason,spasiće nas Trump i Putin :lol:

Bujanec blista

B6Redhell

#11998 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by B6Redhell »

Znao sam, ispod mikroskopa se vidi. Ovo je trumpovo maslo..... :lol: :lol:

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11999 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by japin_mutapi »

Sta je poenta cipovanja?
Kontrola stanovnistva?

Zar to vlade danas ne kontrolisu stanovnistvo raznim metodama i zar kroz cijelu historiju ljudskog roda nije bilo tako?
Sta ce se promijeniti nagore po obicne ljude ako budu cipovani?
Nista, sve ce ostati isto. Ako i bude nekih promjena, revolucija i slicno koje ce popraviti stanje covjecanstva opet ce nove vlade uspostaviti kontrolu samo malo drugacijeg vida.
Nista se novo ne dogadja, niti neobicno sto vec nije vidjeno.
Sa cipom ili bez isto je. Svako ima svoje mjesto u sistemu - to se pokazuje i u ovoj krizi izazvanoj koronom. Koliko si bio bitan i koliko si se pitao prije korone, toliko si bitan i u vrijeme korone.
Dakle nista, govoreci konkretno o sebi. Laprdam po forumu. To sam mogao i prije dvjesto godina ili hiljadu isto raditi, sigurno cu i sa cipom moci isto.

Korona sa cipovanjem nema nista.
Uzdravlje i cuvajte se.
B6Redhell

#12000 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by B6Redhell »

teoretičari i teorije zavijere su mi najjači.... bolesti i virusa je bilo od kako dunjaluk postoji, i bit ce ih.....
Locked