Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Milenkov buraz

#11876 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

King Theoden wrote: 23/03/2020 20:41 Njemačka na šestom mjestu?
Zemlja u kojoj godišnje oko 20k ljudi umre zbog greška koje počini medicinsko osoblje?
Može se i kazati da njemački doktori godišnje ubiju 20k ljudi.
Zemljo, otvori se :roll:
U stvari Njemačka je na 25 mjestu po kvaliteti zdravstvenog istema prema populaciji ali je spomenuta u tekstu kao jedna od najboljih sa ostalim zemljama i ništa lošija od Holandije ili Švedske ako je suditi po ovome što je postavio kolega Zubi. :mrgreen:
zubi

#11877 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Milenkov buraz wrote: 23/03/2020 20:42
zubi wrote: 23/03/2020 20:35
Milenkov buraz wrote: 23/03/2020 20:32

Ne provaljuj se više... :lol:

Hahahahahaha... Jarane ko je Njmeacku spomenuo, ja ili ti.... koji si kralj :D
OK, provalio si se, sada se samo loše vadiš. Toliko od mene u ovoj raspravi sa tobom. Preporučujem ti da iduću put prije nego nešto postaviš kao dokaz svojih tvrdnji prvo porčitaš sve do kraja da bi znao argumentom braniti a ne ovavim djetinjastim upadicama. Ali vandredna je situacija pa ti opraštam. :wink:
Ooooooooooo... big of you... nema kod mene vanredne situacije, upadice su uvijek djetinjaste :P

Al zato Njemacka eeeeej :P
Riddle

#11878 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Riddle »

Healthcare valjda podrazumijeva citav paket, ne samo kvalitet direktnog tretmana. Dzaba Kanadi najbolji paket, ako se pretrpaju bolnice. Nije tu vise vazno je li usluga besplatna ili ne ako nema mjesta da se tretman uradi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11879 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

SPC o pričešću istom kašičicom u vreme koronavirusa: Stvar crkve, država ne može da se meša
SPC je saopštila danas da nije prekršila obavezujuće instrukcije državnih vlasti pričešćem vernika iz iste čaše.
:-) :-) :-) ova samoproklamovana bozija administracija na zemlji je totalno zaostala u svim sferama...
last mohicans

#11880 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Nivelacija wrote: 23/03/2020 20:28
biglebovski wrote: 23/03/2020 20:15
last mohicans wrote: 23/03/2020 19:48 Veoma neobičan, realan i potpuno drugačiji klip o svemu ovome sto se dešava, sa posebnim osvrtom na lešinarsko izvještavanje pojedinih medija,portala i TV kuca koje sire psihozu, paniku i nemir među ljude.
Toplo preporučujem
https://m.youtube.com/watch?v=sxUxOSQen ... e=youtu.be
Ja bi sve takve medije i službeno etiketirao kao senzacionalizam, kad otvoriš Index npr. da izleti upozorenje u smislu: ulazite na senzacionalistički portal koji u vama može izazvati napade panike, straha,mržnje i tako. Napeto i zadire u određena prava ali po meni jedna od solucija da se smanji breaking news iživljavanje i ludnica oko klikova.
Što se teme tiće, raduje me ona vijest iz Čačka da su svi tamo zaraženi odbolovali svoju koronu bez posljedica i vjerujem i nadam se da će i ovi naši zaraženi u Konjicu to bez posljedica predeverati. Osim ako na partiju nije bilo kakvih 90plus.
Kako sam prestao pratiti N1 i njihovu TV i portal i FB 80% lakše podnosim ovu situaciju.
Također, dosta sam smanjio. N1 danas 5 min upalio i ugasio. INDEX je mjeseca dana uzaren, malo se bacili na zemljotres i opet nazad na klikove. Pa ono zdrav mozak ne moze primiti. In live 24 h corona. Pa dobro je vise, oladi. Primjetio da me smara, počelo me u depru baciti. Hvala i doviđenja. Uđem na forum, čim naletim na neke teoretičare zavjera, predviđače Sudnjeg dana, FOE lista i vozdra. Volim čitati razmišljanja trezvenih i normalnih ljudi, budala nisam zeljan.
daddy-kool

#11881 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

black

#11882 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by black »

Urban Isolation

biglebovski

#11883 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Nivelacija wrote: 23/03/2020 20:28 Kako sam prestao pratiti N1 i njihovu TV i portal i FB 80% lakše podnosim ovu situaciju.
Nevjerovatna količina senzacionalnih infromacija. Masovna produkcija vijesti povezanih sa virusom, polu-provjerenih, smišljenih za sve rubrike. U fokusu mrtvi. Tu i tamo koja prava informacija i pići dalje copy/paste smrt, crvene pulsirajuće tabele i grafikoni, red Instagrama, celebritija i sporta, tema naravno korona. Gdje nestadoše članci tipa pomozimo ovome, pomozimo onome... Ja sam mislio da je britanski Guardian ozbiljna kuća.
zubi

#11884 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

daddy-kool wrote: 23/03/2020 20:58
Uhhh, ne razumijem, ali uh...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11885 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

last mohicans wrote: 23/03/2020 20:57

Ja bi sve takve medije i službeno etiketirao kao senzacionalizam, kad otvoriš Index npr. da izleti upozorenje u smislu: ulazite na senzacionalistički portal koji u vama može izazvati napade panike, straha,mržnje i tako. Napeto i zadire u određena prava ali po meni jedna od solucija da se smanji breaking news iživljavanje i ludnica oko klikova.
Što se teme tiće, raduje me ona vijest iz Čačka da su svi tamo zaraženi odbolovali svoju koronu bez posljedica i vjerujem i nadam se da će i ovi naši zaraženi u Konjicu to bez posljedica predeverati. Osim ako na partiju nije bilo kakvih 90plus.
Kako sam prestao pratiti N1 i njihovu TV i portal i FB 80% lakše podnosim ovu situaciju.
Također, dosta sam smanjio. N1 danas 5 min upalio i ugasio. INDEX je mjeseca dana uzaren, malo se bacili na zemljotres i opet nazad na klikove. Pa ono zdrav mozak ne moze primiti. In live 24 h corona. Pa dobro je vise, oladi. Primjetio da me smara, počelo me u depru baciti. Hvala i doviđenja. Uđem na forum, čim naletim na neke teoretičare zavjera, predviđače Sudnjeg dana, FOE lista i vozdra. Volim čitati razmišljanja trezvenih i normalnih ljudi, budala nisam zeljan.
Al su smanjili na klixu jucer i danas, cak su i svjetski mediji malo smanjili...
daddy-kool

#11886 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

I'm a critical care doctor working in a UK high consequence infectious diseases centre. Many units are totally full, and we are scrambling to create more capacity. The initial UK government approach has been a total failure. Ask me anything.
Interesantno za pročitati ko ima vremena, priča kako se UK preračunala i sada se užurbano prebacuju na lockdown mode.
Maharadza

#11887 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maharadza »

daddy-kool wrote: 23/03/2020 21:06
I'm a critical care doctor working in a UK high consequence infectious diseases centre. Many units are totally full, and we are scrambling to create more capacity. The initial UK government approach has been a total failure. Ask me anything.
Interesantno za pročitati ko ima vremena, priča kako se UK preračunala i sada se užurbano prebacuju na lockdown mode.
Pa uzimajući u obzir da je kod njih sada trump-klon na vlasti (kako pojavom tako i "intelektom" na gotovo istom retardiranom nivou), apsolutno ne iznenađuje katastrofalna reakcija na ozbiljan problem! Interesantno kako su završili s najgorim mogućim liderima u najgoroj mogućoj situaciji i UK i USA. Čak i ovi naši levati neke stvari bolje uradili od njih. :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11888 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

ovog treba pod hitno maknuti sa scene...
Milenkov buraz

#11889 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

daddy-kool wrote: 23/03/2020 21:06
Katastrofa :oops: :( Nemam riječi za tu desničarsku politiku tzv. imuniteta krda.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#11890 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

francuska danas zabiljezila rekordan broj zarazenih u jednom danu.

do danas, rekordan dan im je bio cca 1800, a danas 3800.

neke procjene su, ako amerika ovako nastavi, da bi za 4 dana mogla prestici i italiju i kinu. covjece, strasno.
Last edited by malakh on 23/03/2020 21:20, edited 1 time in total.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#11891 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Iran odbio američku pomoć.

Inače, spali su sa 3. na 6. mjesto po broju inficiranih.
daddy-kool

#11892 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Maharadza wrote: 23/03/2020 21:12

Pa uzimajući u obzir da je kod njih sada trump-klon na vlasti (kako pojavom tako i "intelektom" na gotovo istom retardiranom nivou), apsolutno ne iznenađuje katastrofalna reakcija na ozbiljan problem! Interesantno kako su završili s najgorim mogućim liderima u najgoroj mogućoj situaciji i UK i USA. Čak i ovi naši levati neke stvari bolje uradili od njih. :-)
Boris nije glup, ali je opasan lažov, gladan moći. Interesantna je priča kako su oni zamišljali drugačiji pristup i da upravljanjem ovom krizom na neki način ipak spasu ekonomiju. Naravno svi ti modeli su jako osjetljivi na najmanje promjene u početnim parametrima i pretpostavkama, plus se ignorisali činjenice i podatke koje su dolazile iz Kine, pa onda i izd rugih zemalja i Italije koja je tu. Večeras će Boris vjerovatno objaviti lockdown u 21;30.
Milenkov buraz

#11893 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Challenger_ wrote: 23/03/2020 21:20 Iran odbio američku pomoć.

Jbg. imaju ponosa, nekad to košta glave ali drže se svog principa.
GAU8

#11894 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

last mohicans wrote: 23/03/2020 20:57

Index mene ne smara, vec postane dosadan. Traze neku havariju vijest, klinac... korona im je koa dar Boziji.
Ali sami sebi pucaju u nogu, jer ne znaju umjereno i kvalitetno informisati ljude, i to onda postane dosadno...
Svaki naslov, usklicnik
Stavo odmah velika slova ko Informer, da znamo na cemu smo :lol: :lol: :lol: i dodaj "Sokantno!!"

Tako da danima nisam otvorio indexa
Challenger_

#11895 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Milenkov buraz wrote: 23/03/2020 21:22
Challenger_ wrote: 23/03/2020 21:20 Iran odbio američku pomoć.

Jbg. imaju ponosa, nekad to košta glave ali drže se svog principa.
Pa traže da im se ukinu sankcije. Davati "pomoć" pod sankcijama je kao davati flašu vode onome kome si zavrnuo vodovod. Plus, ne vjeruju im ni sekunde, citat:
"Ne treba nam pomoć lažljivaca - osim toga, kako da znamo da ti 'lijekovi' koje bi nam poslati ne bi virus još i proširili ili ga učinili permanentnim u našoj zemlji?

:lol:

______

Meni su oni kraljevi... :zzzz:
Bluemore

#11896 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

konacno domaci strucnjak koji rastura materijom

i pravi osvrt na talijane..
Last edited by Bluemore on 23/03/2020 23:00, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#11897 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

konacno normalan objektivan stav

internet mediji su vece zlo od virusa
daddy-kool

#11898 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Evo ga Boris uvodi lockdown.
UK restrictions for at least three weeks
"No prime minister wants to enact measures like this," says Mr Johnson.

"I know the damage that this disruption is doing and will do to people’s lives, to their businesses and to their jobs.

"And that’s why we have produced a huge and unprecedented programme of support both for workers and for business."

He adds: "And I can assure you that we will keep these restrictions under constant review. We will look again in three weeks and relax them if the evidence shows we are able to.

"But at present there are just no easy options. The way ahead is hard, and it is still true that many lives will sadly be lost."

From tonight, people will be allowed to leave their homes for:

shopping for basic necessities, as infrequently as possible
one form of exercise a day - for example a run, walk, or cycle, alone or with members of their household;
any medical need, to provide care or to help a vulnerable person;
travelling to and from work, but only where it is absolutely necessary and cannot be done from home
Diwan

#11899 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

U pravu su oni koji su rekli da se borimo protiv nevidlivog neprijatelja, samo što to nije virus.
Challenger_

#11900 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Diwan wrote: 23/03/2020 21:46 U pravu su oni koji su rekli da se borimo protiv nevidlivog neprijatelja, samo što to nije virus.
Imenuj ga, ako te ne mrzi.
Locked