Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#102626 Re: Premijer liga BiH
Fakat kada skontaš koliki su gubitci po Evropi, samo do Tv prava, pa sponzori, mi smo ovdje kamilica .
- Charuga
- Globalni moderator
#102627 Re: Premijer liga BiH
Nije prije Corone, nego kad se prvenstvo prekinulo.
I Amar je prvi raspustio ekipu, pa su mu se neki ovde smijali. Na kraju ih svi raspustiše.
To za prevelike plate stoji, i treba malo to izbalansirati, ali daj Bože.
I Amar je prvi raspustio ekipu, pa su mu se neki ovde smijali. Na kraju ih svi raspustiše.
To za prevelike plate stoji, i treba malo to izbalansirati, ali daj Bože.
- budzetlija
- avetinja
#102629 Re: Premijer liga BiH
Naravno da nema para, kao da neki klub u BiH ima pare. Znate dobro šta znači kada vlasnik smanji priliv sredstava. Šta mislite, da se sve ovo neće odraziti na vas?! Aha, kako da ne. Nigdje veze je rasprava. Svi klubovi će osjetiti posljedice, smanjuju se plate, otpuštaju igrači, a ovdje se vodi ovakva rasprava.
- budzetlija
#102630 Re: Premijer liga BiH
Nam je predstavnik kompanije VCTY koja ima godisnji promet 14 milijardi, cisto sumnjam da ovo sto oni daju predstavlja nesto za njih, iz malog dzepa to oni vade ko Brada kad trazi 40 feninga sto ima nedje u zadnjem dzepuavetinja wrote: ↑23/03/2020 11:35 Naravno da nema para, kao da neki klub u BiH ima pare. Znate dobro šta znači kada vlasnik smanji priliv sredstava. Šta mislite, da se sve ovo neće odraziti na vas?! Aha, kako da ne. Nigdje veze je rasprava. Svi klubovi će osjetiti posljedice, smanjuju se plate, otpuštaju igrači, a ovdje se vodi ovakva rasprava.
Znam ja to sve, ali fakat niko u ligi ne kuka ko zeljeznicar, niko. Nema izjave da se ne proziva vlast da treba davati pare, pa koja je bit postojanja na takav nacin?
A ovo za Evropu, zabole me... eto im sad bahatost, plate na godisnjem nivou po 20,30 pa i vise miliona, hoce ligu za bogate, ma mrs.
- avetinja
#102631 Re: Premijer liga BiH
Bogataši imaju para baš zbog toga što gledaju svaku marku. Ko zna koliko će njega pogoditi ova kriza. Moguće je da ostanete bez vlasnika, jer mu to predstavlja skup hobi. Kažem možda, ništa ne tvrdim, ništa ne prognoziram, samo onako kažem. Zato mi je malo bezveze busanje sa vlasnikom.budzetlija wrote: ↑23/03/2020 11:49 Nam je predstavnik kompanije VCTY koja ima godisnji promet 14 milijardi, cisto sumnjam da ovo sto oni daju predstavlja nesto za njih, iz malog dzepa to oni vade ko Brada kad trazi 40 feninga sto ima nedje u zadnjem dzepu
Znam ja to sve, ali fakat niko u ligi ne kuka ko zeljeznicar, niko. Nema izjave da se ne proziva vlast da treba davati pare, pa koja je bit postojanja na takav nacin?
A ovo za Evropu, zabole me... eto im sad bahatost, plate na godisnjem nivou po 20,30 pa i vise miliona, hoce ligu za bogate, ma mrs.
Željo je imao velike finansijske projekte koje niti jedan klub u BiH ne bi mogao uraditi bez pomoći UEFE, vlasti, donatora i navijača. 2 miliona KM je ogromno za svaki klub. I vi ste pričali o nekakvoj akciji za stadion kada je ono bilo aktuelno, a išla je i priča o davanju Koševa. Nema niko para da može sam da uradi nešto.
-
Bazinga1234
#102632 Re: Premijer liga BiH
NK Osijek svojim igračima i zaposlenicima smanjio plate za 50%.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#102633 Re: Premijer liga BiH
Meni je nevjerovatno da se još ovog mjeseca nešto smanjuje, mijenja, pa do neki dan je sve funkcionisalo 
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#102634 Re: Premijer liga BiH
@avetinja Sto je babi milo.....
- avetinja
#102635 Re: Premijer liga BiH
Svi ovdje znaju da mene ne interesuju mnogo klubovi i da to gledam kao vid zabave, tako da mi je svejedno hoćete li i dalje imati vlasnika ili ne.
- budzetlija
#102636 Re: Premijer liga BiH
Brkas pojmove, pricas o projektima okavetinja wrote: ↑23/03/2020 11:59Bogataši imaju para baš zbog toga što gledaju svaku marku. Ko zna koliko će njega pogoditi ova kriza. Moguće je da ostanete bez vlasnika, jer mu to predstavlja skup hobi. Kažem možda, ništa ne tvrdim, ništa ne prognoziram, samo onako kažem. Zato mi je malo bezveze busanje sa vlasnikom.budzetlija wrote: ↑23/03/2020 11:49 Nam je predstavnik kompanije VCTY koja ima godisnji promet 14 milijardi, cisto sumnjam da ovo sto oni daju predstavlja nesto za njih, iz malog dzepa to oni vade ko Brada kad trazi 40 feninga sto ima nedje u zadnjem dzepu
Željo je imao velike finansijske projekte koje niti jedan klub u BiH ne bi mogao uraditi bez pomoći UEFE, vlasti, donatora i navijača. 2 miliona KM je ogromno za svaki klub. I vi ste pričali o nekakvoj akciji za stadion kada je ono bilo aktuelno, a išla je i priča o davanju Koševa. Nema niko para da može sam da uradi nešto.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#102637 Re: Premijer liga BiH
Slazem se, kad na kraju podvuces crtu ovo je samo razbibriga.
Nego glede tvoje projekcije, vama je onda bolje da odmah stavite kljuc u bravu, manje ce stete biti. Da se mene pita, vec danas!
- avetinja
#102638 Re: Premijer liga BiH
To je opet opravdano, ako se radi o razumnoj cifri. Eh sad, šta je to razumna cifra trebalo bi utvrditi na osnovu budžeta i raspodjele pa koliko bude. Ne očekujem velike cifre.budzetlija wrote: ↑23/03/2020 12:48 Brkas pojmove, pricas o projektima okDzubur trazi pare za funkcionisanje kluba
![]()
Glede tvoje projekcije, najbolje je da se svi ostali ugase, a da vas proglašavaju šampionima dok se ne pojave drugi klubovi.Pitar sa Kariba wrote: ↑23/03/2020 12:53 Slazem se, kad na kraju podvuces crtu ovo je samo razbibriga.
Nego glede tvoje projekcije, vama je onda bolje da odmah stavite kljuc u bravu, manje ce stete biti. Da se mene pita, vec danas!![]()
- budzetlija
#102639 Re: Premijer liga BiH
Ne moze bolan klub obitavati na nacin da zivi od finansijske pomoci vlasti, pa jarane tu se izdvajaju i moje pare i onog bolesnog i onog zavoda iz Pazarica... pusti bolan vise 25 godina nakon rata ista prica, koraka se nije maklo.
Ima zdravih kolektiva koji mogu fercerati, ko god ne moze kljuc u bravu. Zasto propadose ovolike firme, zasto se njima nije pomagalo pa da nam svima bude bolje, radna mjesta i to, ali jok hajmo davati zeljeznicaru i neka lova ide u privatne dzepove, dok klub tone li tone.
Ima zdravih kolektiva koji mogu fercerati, ko god ne moze kljuc u bravu. Zasto propadose ovolike firme, zasto se njima nije pomagalo pa da nam svima bude bolje, radna mjesta i to, ali jok hajmo davati zeljeznicaru i neka lova ide u privatne dzepove, dok klub tone li tone.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- avetinja
#102641 Re: Premijer liga BiH
Niko ne traži milionsku cifru niti će to biti cifra na osnovu koje će klub preživljavati. Ne mora direktna pomoć biti u novcu, nego i u smanjenju poreza. Uglavnom, pravi se halabuka oko ničega. Pozvao se čovjek na vlast da i ona pomogne i šta sad.budzetlija wrote: ↑23/03/2020 13:15 Ne moze bolan klub obitavati na nacin da zivi od finansijske pomoci vlasti, pa jarane tu se izdvajaju i moje pare i onog bolesnog i onog zavoda iz Pazarica... pusti bolan vise 25 godina nakon rata ista prica, koraka se nije maklo.
Vi ste havariju ovdje napravili kada vam nisu izglasali 30 hiljada KM. Tada "niste" imali bogatog vlasnika, nego se pozivalo na saopštenja, kontra glasanja na sljedećim izborima.
- budzetlija
#102642 Re: Premijer liga BiH
Nije se digla halabuka nego sprdnja oko da se nije mogla izglasati cifra od 30 milja
Dzubur trazi pomoc vlasti otkako je dosao, eno sam postavio clanak iz decembra, nije bilo Corone na vidiku tad.
A ovo oko poreza, pa to ce svima biti olaksano koliko ja kontam.
Evo ovo je iz decembra
nije potrebna svima, a to sto treba zeljeznicaru on se kao poziva na sve klubove
cuj ti, on trazi pare za funkcionisanje kluba
pa koji ces kurac na celu kluba, nadji pare, namakni, zar nije zeljeznicar filozofija?
Evo ovo je iz decembra
. Svim klubovima je potrebna značajnija finasijska pomoć lokalnih institucija vlasti koja bi omogućila normalnije funkcionisanje klubova - istakao je Džubur.
- ganjeta
#102643 Re: Premijer liga BiH
Fukare MađarskeBazinga1234 wrote: ↑23/03/2020 12:21 NK Osijek svojim igračima i zaposlenicima smanjio plate za 50%.
- budzetlija
#102644 Re: Premijer liga BiH
Vi ako srezete plate vise bi dobijali sa biroa 
-
LSD
#102645 Re: Premijer liga BiH
E što ovaj ublehaš leško može šupljirati danima oko nicega, to je cudo jedno.
- avetinja
#102646 Re: Premijer liga BiH
Prema načinu pisanja ne bih rekao da je bila sprdnja.budzetlija wrote: ↑23/03/2020 14:08 Nije se digla halabuka nego sprdnja oko da se nije mogla izglasati cifra od 30 miljaDzubur trazi pomoc vlasti otkako je dosao, eno sam postavio clanak iz decembra, nije bilo Corone na vidiku tad.
Evo ovo je iz decembranije potrebna svima, a to sto treba zeljeznicaru on se kao poziva na sve klubove
cuj ti, on trazi pare za funkcionisanje kluba
pa koji ces kurac na celu kluba, nadji pare, namakni, zar nije zeljeznicar filozofija?
. Svim klubovima je potrebna značajnija finasijska pomoć lokalnih institucija vlasti koja bi omogućila normalnije funkcionisanje klubova - istakao je Džubur.
"Svim klubovima..." - Dobro, nije trebao petljati druge, ali nije ništa slaga.
"Normalnije funkcionisanje klubova" - Nigdje nije navedena tačna ili okvirna cifra niti je rečeno da je potrebna cifra na koju bi se klub mogao potpuno osloniti. To bi bila neka regularna pomoć.
Opet kažem, bezveze se raspravlja, nije ništa megalomanski izjavio.
- budzetlija
-
Ripicipi
#102648 Re: Premijer liga BiH
"Priznaju da su upućeni sa stavom navijača koji ne žele prekid prvenstva i kraj sezone po trenutnom stanju na tabeli".

-
Sa_u_srcu
#102649 Re: Premijer liga BiH
Predlazem proslavu titule autima, napravimo jednu kolonu od jedno hiljadu auta i provozamo se gradom, sa nasim zastavama i salovima...moramo titulu proslaviti a moramo malo i Grbavicom se provozati naravno
- budzetlija