Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
high_volume

#201 Re: Korona u Kantonu Sarajevo

Post by high_volume »

Upravo tako Harise, bravo!
made_in_sarajevo

#202 Re: Korona u Kantonu Sarajevo

Post by made_in_sarajevo »

Harise bolan ja nisam stao na pjesacki ili u sred trake pa ga cekao. stao sam na prosirenje da ne smetam saobracaju gdje je zabranjen gradski saobracaj. nisam stao jer mi je kurcu cejf nego sam stao jer moram sacekati radnika. nisam otisao na trafiku gledati novine nego sjedim u autu sa upaljena sva 4 zmigavca i cekam da radnik dodje sa bratom u autu iz starog grada. gdje cu ga onda cekati, kako mislite da on predje iz auta u auto ako ja ne smijem stati i sacekati koju minutu. da ja sjedim kuci, on kad dodje na stanicu nek me nazove, nek se izlaze sto vise koroni i ljudima dok ja dodjem?

kazem ja opet bosnjo logika. ja ne smijem stati sacekati druga, curu,zenu, pogotov sad kad nema prevoza,a na posao se mora ,a policija smije koristiti autobusko stajaliste da popunjavaju papire prije kraja smjene (redovno stanu kod energetske skole na pofalicima i onda produze u stanicu), policija smije koristiti da zaustavlja auta, pisu kazne, rove auta, brude smiju koristiti da parkiraju ispred kafane kao mahala, argelini, parlament, argelini na ciglanam gdje i na pjesacki parkiraju, ali to brude i policajci gotive brude.

sutra cu onda stati na sred ulice, otvoriti haubu i reci pokvarilo se.kad radnik dodje zatvorit cu haubu i reci Allah me pogledao i evo ga upali.
Ripicipi

#203 Re: Korona u Kantonu Sarajevo

Post by Ripicipi »

Trebao si lijepo otici po ljude... zao ti goriva
high_volume

#204 Re: Korona u Kantonu Sarajevo

Post by high_volume »

Je li obavezan karantin za strance koji slijeću u Sarajevo. Avion FlyDubai upravo slijeće....

Image
dobar osjecaj

#205 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by dobar osjecaj »

Kad govorimo o nasoj specificnoj zaostalosti i neposluhu...
Radim i slusam emisiju na BBC 2 radiju posvecenu nepostivanju mjera distanciranja u javnosti. Zovu razlicite sagovornike koji objasnjavaju kako se nose s mjerama i trenutnim uslovima zivota. Pitaju ih - na koga ste ljuti sto ne postuje mjere.
Pored toga sto svi navode da izadju krace ili duze da prosetaju i udahnu svjez zrak sto im i preporucuju razni strucnjaci, govore i o brojnim nepostovanjima mjera okupljanja i druzenja.
Prica zena uzasnuto kako su u njenoj zgradi organizovali zabavu na koju je doslo puno ljudi, glasno pojacali i pjevali pjesmu Gold od Spandau Ballet i glasno urlaju refren koji su prilagodili u "I am indestructible". Ali samo smo mi u svim nasim pricama primitivni i nedisciplinovani.
MUNAFIK

#206 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

dobar osjecaj wrote: 23/03/2020 13:27 Kad govorimo o nasoj specificnoj zaostalosti i neposluhu...
Radim i slusam emisiju na BBC 2 radiju posvecenu nepostivanju mjera distanciranja u javnosti. Zovu razlicite sagovornike koji objasnjavaju kako se nose s mjerama i trenutnim uslovima zivota. Pitaju ih - na koga ste ljuti sto ne postuje mjere.
Pored toga sto svi navode da izadju krace ili duze da prosetaju i udahnu svjez zrak sto im i preporucuju razni strucnjaci, govore i o brojnim nepostovanjima mjera okupljanja i druzenja.
Prica zena uzasnuto kako su u njenoj zgradi organizovali zabavu na koju je doslo puno ljudi, glasno pojacali i pjevali pjesmu Gold od Spandau Ballet i glasno urlaju refren koji su prilagodili u "I am indestructible". Ali samo smo mi u svim nasim pricama primitivni i nedisciplinovani.

Mi smo dobri osim ovih zarazenih pojedinaca i politicara sto su raznjeli virus :izet:

Gledaj Amerikanaca dernek uveliko, saso mange brate...
bunk

#207 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Ovo u Ca......nevjerovatno.
Idu na imunitet krda izgleda..
Strasno.
Nadzorna_ploca

#208 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Svakako ce na kraju pola dunjaluka odbolovati kako je krenulo.
mirsek

#209 Re: Korona u Kantonu Sarajevo

Post by mirsek »

Haris.ba wrote: 23/03/2020 10:14 Zabranjeno se je zaustavljati na autobuskom stajalistu.

Ko god ima vozacku to zna. Nebitno je je li sss ili vss.
To je tako bilo prije, a bice i poslije korone.
Vanredna situacija, ne radi gradski prevoz, cak i parking besplatan vecinu dana i onda da drot tjera 4 auta sa upaljena sva 4 jer cekaju nekoga par minuta..
Da ne spominjem da je haman postalo pravilo u normalnim uslovima da se ljudi zaustavljaju par minuta na stajalistima kad nekoga treba pokupiti.
Preseravanje od strane policije.
Haris.ba

#210 Re: Korona u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

mirsek wrote: 23/03/2020 13:55
Haris.ba wrote: 23/03/2020 10:14 Zabranjeno se je zaustavljati na autobuskom stajalistu.

Vanredna situacija, ne radi gradski prevoz, cak i parking besplatan vecinu dana i onda da drot tjera 4 auta sa upaljena sva 4 jer cekaju nekoga par minuta..
Moguce. A mozda ljudi rade svoj posao. Mozda im treba cist autobuski iz x razloga.

Hiljadu zasto, hiljdu kako. Sve cemo mi izmisliti da ne bi neko pravilo postivali.
mirsek

#211 Re: Korona u Kantonu Sarajevo

Post by mirsek »

Haris.ba wrote: 23/03/2020 13:57
mirsek wrote: 23/03/2020 13:55

Moguce. A mozda ljudi rade svoj posao. Mozda im treba cist autobuski iz x razloga.

Hiljadu zasto, hiljdu kako. Sve cemo mi izmisliti da ne bi neko pravilo postivali.
Sad je bitna prakticnost i efikasnost. Kud ces vise od toga ako si u autu, brzo obavljas poslove po gradu dok nije policijski sat i u tom procesu sto manje kontaktiras ljude.
pinkman

#212 Re: Korona u Kantonu Sarajevo

Post by pinkman »

made_in_sarajevo wrote: 23/03/2020 10:08 odlicno, hoce li nam fadil isplacivati platu u realnom sektoru da idemo odma kuci?

ja sjedim u autu i cekam, druga osoba sjedi i autu i ceka, treca osoba sjedi u autu i ceka na stajalistu gdje nema autobusa jer su ih ukinuli. dakle sve ove naredbe sto vi pisete ne piju vode, jer sjedimo u autu koji nije javan, samo sto sjedimo u autu smo zatvoreni i automatski smo udaljeni vise od 1,5m. sad objasnite nama fukarama, socijalnim slucajevima, debilima koji rade u realnom sektoru pa i u drzavnim firmama i koji moraju raditi, kako onda da covjek sa pofalica, starog grada, dodje na posao u rajlovac, da dodje na ilidzu, sa ilidze u grad, itd.

izvinite strucnjaci veliki i prepadnute guzice, nismo svi u mogucnosti da sjedimo kuci, gladimo muda i govorimo "ja bi mu jos povisicu dao". samo kod nas ne smijes nigdje stati jer je autobusko, jer je necija privatna prcija. dok je nas u 3 auta cekalo radne kolege da idemo na posao, mi smo smetali,a ta ista policija koja je ostala sjediti tu i da ubija smjenu ne smeta, oni su kul.

daj nek nas zatvori, zatvorite nas odma, hajde fadile sta cekas, zatvaraj granape, zatvaraj sve zivo. za sedmicu dana kurac cemo da pusimo sto ce ga iko ista kupiti,a za mjesec dana ce drzava i "strucnjaci" kurac pusiti kad im se na biro i na socijalu navali hiljade ljudi.

jebem ja i drzavu, strucnjake i narod koji jedino znaju reci "zabrani i zatvori". sto se nesto zabrani i zatvori se ne rjesava nikakav problem, nego se samo privremeno odlaze da taj problem bukne jos vise za koji mjesec.

policajac papak prosipa silu nama koji idemo na posao. ja cekam radnika, otici cemo u firmu i napraviti proizvod, isporuciti i naplatiti. platiti pdv i hejbet poreza. taj isti glupan od policajca ce dobiti platu od tog mog pdv-a i poreza. taj isti policajac kao i pola foruma i poltiicari ne kontaju ako realni sektor stane mozemo se ubiti iste sekunde.

logika u bosnje, ukini gradski prevoz, nemoj pomoci narodu sa kreditima i racunima, firmama sa kreditima i pdvom, ostavi im taxi da moze uci jedno i nek taj taxi placaju 200,300,500KM mjesecno + svi ostali redovni troskovi. treba fadilu hiljade maraka dati mjesecno ko i solaku, nemoj da im zafali marka.

drzava bosna i hercegovina = daj nam sadake Allah vas nagradio vec 25 godina i tako cemo srati da nismo ekonomski jaki i da ne mozemo pomoci svom narodu kad treba da se pomogne.

dzaba pisati, sve ste vi upravu. mi smo debili koji moramo raditi, svi trebamo biti doktori nauka jer se tako pravi sistem i drzava. cuj bruke on ima SSS, radi za 1000KM, aaa a bruke to je gore od korone.
Podsjeti me na emisiju Otvoreno gdje su nekog lika pitali kako ce se isplacivati penzije ako svi odu u Njemacku. On je rekao "pa od poreza dragi ljudi, od poreza" :D

Tako otprlike razmislja vecina ljudi u ovoj drzavi.

Inace, nemoj stajati na autobusko stajaliste ako je vec zabranjeno. Ja uvijek izbjegavam i mjesto za invalide i bilo sta. To me najvise nervira. Ako nije bilo izbora, onda su oni trebali tebe cekati pa da to stajanje bude 5 sekundi, a ne minut, dva, tri..
dječak sa šibicama

#213 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

To je bezobrazluk nadleznog lica, ako vec nema autobusa a ljudi moraju na posao pa se dogovaraju sa nekim ko ce ih povesti automobilom, onda bi policija trebala donekle tolerisati, pitati covjeka sta radis tu, dogovor kucu gradi.

Interesantno je kako u normalnim okolnostima, kad nije vanredna situacija, primjer podvoznjaka na Zetri, redovno papci parkiraju izadje do trafike ili pekare pa tamo stane prica caska zadrzava se, nigdje policije da ih rastjera. Autobusi stanu gore kod taksista jer je stanica puna parkiranih auta, prave cep u saobracaju, taksisti se ljute, to sam vise puta vidio. Ali policije nema.

Sad nasli da ureduju.
vjeshalica

#214 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

Na FB stranici ima obavjest ubaceno jos autobusa sa redovima.voznje

Fb stranica vlade kartona sarajevi
made_in_sarajevo

#215 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by made_in_sarajevo »

Kome fali brasna ima u Bazaru Pofalici, kod MM buregdzinice. Mala pakovanja i da gladne oci znaju ne mozete paletu kupiti. Pise na vratima da se nece dopustiti kupovanje sve meni. Ovo je vise za ljude kojima fakat fali, a dovukli su im dvije palete i puna polica. Rade od pola 8 cini mi se do pola 5, ulazi po 2-3 maksimalno. Za ove znam sigurno jer sam maloprije vidio :D
seoBIH

#216 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

Ma ima i u vecim marketima, samo raja navikla na iste lokacije :)
high_volume

#217 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

Zna li neko nešto više o ovome, je li istina:

https://www.face.ba/vijesti/kina-virus/ ... _w-zRZJgko
Euphoria

#218 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Euphoria »

muha_sa

#219 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

high_volume wrote: 24/03/2020 17:05 Zna li neko nešto više o ovome, je li istina:

https://www.face.ba/vijesti/kina-virus/ ... _w-zRZJgko
prestrašno :-) :(
high_volume

#220 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

Nevjerovatno! Može li neko provjeriti ova dva slučaja, akosu tačni, neko mora u Zenicu što prije
muha_sa

#221 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#222 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Ovo treba isticati, po medijima, po društvenim mrežama i tako vršiti pritisak na odgovorne dok se situacija ne promjeni na bolje.
mirsek

#223 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mirsek »

dječak sa šibicama wrote: 23/03/2020 14:15 To je bezobrazluk nadleznog lica, ako vec nema autobusa a ljudi moraju na posao pa se dogovaraju sa nekim ko ce ih povesti automobilom, onda bi policija trebala donekle tolerisati, pitati covjeka sta radis tu, dogovor kucu gradi.

Interesantno je kako u normalnim okolnostima, kad nije vanredna situacija, primjer podvoznjaka na Zetri, redovno papci parkiraju izadje do trafike ili pekare pa tamo stane prica caska zadrzava se, nigdje policije da ih rastjera. Autobusi stanu gore kod taksista jer je stanica puna parkiranih auta, prave cep u saobracaju, taksisti se ljute, to sam vise puta vidio. Ali policije nema.

Sad nasli da ureduju.
Prosirenja otoka socijalno malta... koliko hoces stajanja u normalnim uslovima.
Euphoria

#224 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Euphoria »

Lično znam ženu koja je danima imala temperaturu do 42 stepena, obracala se svima, slali je od doma zdravlja do doma zdravlja, davali antibiotike i slali kuci, nisu htjeli testirati. Jutros je zena pomodrila i umrla u hitnoj. Sad se cekaju rezultati.....
Samo moliti boga da nije zarazena coronom :-?
muha_sa

#225 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Miss Moonlight wrote: 24/03/2020 18:36 Lično znam ženu koja je danima imala temperaturu do 42 stepena, obracala se svima, slali je od doma zdravlja do doma zdravlja, davali antibiotike i slali kuci, nisu htjeli testirati. Jutros je zena pomodrila i umrla u hitnoj. Sad se cekaju rezultati.....
Samo moliti boga da nije zarazena coronom :-?
:( :(
Locked