Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
invincible1921

#11526 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

svjezi_ustipak wrote: 23/03/2020 11:28
odmor wrote: 23/03/2020 09:35 Moje misljenje za ove statistike "svaki naredni pet dana da ce se broj utrostrucit", mislim da je pretjerano. Brine me jedino ova banjalucka regija. Ako su stavili sad dobar karantin, Moguce da ih ode na 300-500. Ovo ostalo Konjic plafon 30, Mostar 20. Ostali jos pokojeg da "nakljucaju". Sve u svemu, u najgorem scenariju, a citirajte me, mi necemo nabit 1000 zarazeni.
Rste eksponencijalno. Svaki treći dan se broj udvostruči. Imaćeš ti do petka 1000 potvrđenih. Nadam se da ćeš ti a ne ja biti u pravu.
Vecina zarazenih su od pocetka bili pod sumnjom, plus vecina novo zarazenih su clanovi porodice onih koji su vec zarazeni...tako da i ja mislim i nadam se da preko 1k 2k necemo ic

Edit: Koliko god imali ukupno bitno je.da drzimo broj koji zdravstvo moze podnijeti...znaci taman i 20k bilo bitno je da se zaraza siri tako sto na novozarazene dolazi odrrdjen broj oporavljenih
Last edited by invincible1921 on 23/03/2020 11:35, edited 1 time in total.
pizarro

#11527 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pizarro »

Fantom2d wrote: 23/03/2020 11:22 https://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic ... /200323036
Sta mislite o ovome
zar nece dobiti probleme s patentima ako planiraju "iskopirati" :-?
Cortado

#11528 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

itekako wrote: 23/03/2020 11:00
Cortado wrote: 23/03/2020 10:33
itekako wrote: 23/03/2020 09:32
kakve cinjenice?!?

dodje neko i postavi graf tuzlanskog doktora sa predikcijom/modelom sirenja zaraze u scenariju koji ne podrazumijeva nikakve mjere sprjecavanja sirenja zaraze i kaze ovo nam je sudbina.

sve bi ja vas poslao u karanten centralnog zatvora pa tamo sirite paniku.
I sta je pogresno u tome? Sve sto je Prof. Salkic rekao je 100% tacno. Grafikon predstavlja model po epidemiloskom kalkulatoru, i ocito je da je, barem za sada, situacija u BiH gora nesto sto je predstavljena modelom. Rezultat bilo cega se moze ocekivati 14+ dana od uvodjenja posljednje mjere.

Relativizirati ovakve predikcije je prilicno neozbiljno, ali je za ocekivati od ljudi koji nemaju niti povjerenje u strucnjake, niti minimum znanja o materiji o kojoj raspravljaju.
jednom ti vec rekoh, pametujes...

ono nisu cinjenice!!!
ono je predikcija moguceg razvoja situacije u najgorem mogucem scenariju u kojem se niko ne pridrzava nikakvih mjera.

isti video ima i drugi moguci scenario koji je dijametralno razlicit od ovog objavljenog. i gle cuda, niko ne objavi taj nego bas ovaj....

nigdje niti jednom rijecju nisam nista relitivizirao niti iskazao nepovjerenje prema uvazenom profesoru Salkicu.
I ja tebi jednom rekoh, ne petljaj se tamo gdje ti nije mjesto. Ovo o cemu prof. Salkic prica je nauka, ne igranje kompjuteriskih igara. Ako se vec upustas u diskusiju o kojoj nemas pojma, ali pokusavas progurati svoje rigidne stavove koji i dalje pokazuju jako nizak nivo em kulture em opsteg znanja, onda makar progooglaj neke osnovne cinjenice, jer ovo sto si do sada napisao na ovoj temi spada u domen retorike i demagogije.
svjezi_ustipak

#11529 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by svjezi_ustipak »

invincible1921 wrote: 23/03/2020 11:32
odmor wrote: 23/03/2020 09:35 Moje misljenje za ove statistike "svaki naredni pet dana da ce se broj utrostrucit", mislim da je pretjerano. Brine me jedino ova banjalucka regija. Ako su stavili sad dobar karantin, Moguce da ih ode na 300-500. Ovo ostalo Konjic plafon 30, Mostar 20. Ostali jos pokojeg da "nakljucaju". Sve u svemu, u najgorem scenariju, a citirajte me, mi necemo nabit 1000 zarazeni.
Rste eksponencijalno. Svaki treći dan se broj udvostruči. Imaćeš ti do petka 1000 potvrđenih. Nadam se da ćeš ti a ne ja biti u pravu.
Vecina zarazenih su od pocetka bili pod sumnjom, plus vecina novo zarazenih su clanovi porodice onih koji su vec zarazeni...tako da i ja mislim i nadam se da preko 1k 2k necemo ic
Bog te čuo. Vrlo brzo ćemo znati da li ste bili u pravu. U narednih 5 dana.
Fantom2d

#11530 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Fantom2d »

i za mene je to bila glupost navesti da cemo kopirati nesto ako su to htjeli raditi trebali su u tajnosti i usput nesto malo promjeniti,ne znam koja bi to bila firma iz Gracanice mozda neki Fadilov ahbab .Koja bi se jos firma u BiH mogla angazovati na izradi nekog Respiratora ?
itekako

#11531 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

da me opet neko krivo ne shvati...

drzimo se propisanih mjera, budimo disciplinovani, oprezni, drzimo socijalnu distancu, budimo solidarni ali budimo i razumni.

nemojte da neki od nas dodju u situaciju u kojoj ce neokrznuti virusom prezivjeti epidemiju ali zbog koje ce trajno ostati psihicki osteceni zbog nenormalne fabrikovane psihoze.
nemojte da izludite od brojeva, prebrojavanja, postotaka....

ljudi se oduvijek razboljevaju, umiru... sve sto imamo danas nije nikakva novost. sve smo vec prosli samo nije bilo na televiziji i u medijima na nacin kako to gledamo danas.
invincible1921

#11532 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

Fantom2d wrote: 23/03/2020 11:37 i za mene je to bila glupost navesti da cemo kopirati nesto ako su to htjeli raditi trebali su u tajnosti i usput nesto malo promjeniti,ne znam koja bi to bila firma iz Gracanice mozda neki Fadilov ahbab .Koja bi se jos firma u BiH mogla angazovati na izradi nekog Respiratora ?
Koji su kljucni segmenti respiratora? Mislim ono jel to vise na fazon lupam TV...ako jeko drugi pravi TV mozes i ti...ili je bas nesto specificno?
drag_gost

#11533 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 23/03/2020 11:27
drag_gost wrote: 23/03/2020 11:12 Napisao sam da sam pogledao. Fizika kaze da je nesto egzaktno, a ro su radio frekvencije i opseg u kojem se krece 5G signal. Nikakav argument nisi postavio.
I dalje nisi upratio poentu. 5G je u svemu sto je napisano na onom linku najnebitnija stvar, a ti si se uhvatio upravo za nju.

Procitaj ostalo, sto je daleko bitnije, i demantuj.
Da si moj uvodni post procitao, onda bi vidio i da sam prestao citati "Da li znate kolika je stetnost 5G mreze i sta el.mag. talasi izazivaju u covjeku u okolini.".

Naravno da necu citati ostatak, jer je ovo gore idiotluk u najmanju ruku. Da, znam kolika je stetnost i napisao sam u postu, koji cu kopirati:
Prestao sam citati kod: "Da li znate kolika je stetnost 5G mreze i sta el.mag. talasi izazivaju u covjeku u okolini.", dakle na samom pocetku. Gubljenje vremena.

Jedino sto je tacno u tvom postu, to je da je sve lako povjerljivo. Ne kod rekla-kazala sajtova, vec kod kredibilnih izvora. A nesto se naucilo i na fakultetu. Zasto sam tu prestao citati? Zato sto znam "kolika je stetnost 5g mreze". Dakle, 5G zracenje spada pod ne-ionizirajuce zracenje, odnosno ne-iozinirajucu radio-frekventnu radijaciju (RFR). Dakle, nestetno za organizam (osim u ektremnim izlaganjima, koja se izvode laboratorijski - nisu real-case scenarij, vec sluze u svrhu zdravlja), osim mikrotalasnog zracenja (takodjer ne-ionizirajuce) koje je namjerno "nastimano" da radi sa vodenim molekulama. Takodjer, 5G se krece negdje izmedju 24 - 90 GHz, dok su 1G, 2G, 3G, 4G bili izmedju 1 - 5 GHz. Takodjer, WHO je odobrio 5G.

Ovo su gluposti i ovakve stvari treba banovati. Ili otvorite temu za teorije zavjera. Makar procitajte osnovne stvari iz elektrotehnike prije nego pocnete pricati o stetnosti 5G mreze. Tvrdnja da je nesto stetno cemu se izlazes ekstremno stoji i za najukusniju cokoladu na svijetu, pa se moze transcendirati kao argument za bilo sta, te je samim tim nevalidna.
Kao sto sam napisao, nisi shvatio poentu ili jesi, ali ti ego ne da da razmislis svojom glavom. Iznenadjuje me od tebe, ne bih rekao da si balavac, a ponasas se tako.

Ko taj tvoj tekst moze iko ozbiljno shvatiti pored ovakve elementarne nepismenosti i pausalne tvrdnje apsolutno nezasnovane na bilo kakvom naucnom, empirijskom istrazivanju?
pizarro

#11534 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pizarro »

realno, kakvo crno kopiranje ovako komplekse masine od koje ovisi zivot i to da se sto prije realizuje :-)
nije to saraf pa hajde ne treba ti toliki know-how.
uglavnomja

#11535 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by uglavnomja »

last mohicans wrote: 23/03/2020 11:30

Nije izvor s youtuba vec je ovaj grafikon bio uz sinošnji tekst onog doktora Salkica i njegovo predviđanje Sudnjeg dana, ako se ne budemo drzali mjera. Ovo je njegova tvrdnja je da bismo do 19.4 imali ovoliki broj zarazenih da nismo poduzeli mjere, a ukupno u BiH, nije naveo do kada, bi imali 380000 zarazenih, od toga hiljade bi zavrsili na intezivnoj. Kao koristio je poznate formule i parametre prilikom epidemija. Mislim da se malo zajebao u računici. Vidimo primjer Svedske koja je u januaru imala prvog zarazenog, sad su na 2000 zarazenih, a nikakve radikalne mjere ne sprovode.

nije napisano prilikoom prvog postavljanja da bi ovo bio hipoteticki razvoj situacije da se nista nije poduzelo ...

slicno je bilo neki dan u norveskoj, debata na dfrzavnoj tv u udarnom terminu, isto je tako neki/a sa zvanjem dr fr mr ... uzeo broj stanovnika italije, % zarazenih, i % umrlih u par mjeseci ... i izbacio cifru 2,2 miliona zarazenih i x stotina hiljada mrtvih u Norveskoj u nardenih par mjeseci. Kako su ga sahranili, i struka i nestruka

a sto se tice svedske, :roll: ne kontam, danas je premijer imao pateticni govor o teskim vremenima, o tome da ce se mnogi oprostiti od svojih najblizih babla ... ai ne zatvra ni skole ni restorane

drugo, svedska nije imala drasticne mjere kao istale zemlje, ali je u okruzenju zemalaja koje imaju te mjere (izuzetak finska). tako iako je slobodno putovati iz svedske - u norveskoj te ceka 14 dana karantina :D pa ti putuj
neke zemlje ne daju ni da se odleti iz zemlje
ili tacnije gotovo nista vise ne leti

i jos nesto, svi ono misle skandinavci disciplinirani, slusaju
aha, malo sutra
fino vrijeme, pune ulice, setnice, hodaju, trce, biciklaju ... druze se, sjede na stolicama zatvorenih restorana
vecina restorana zatvorena, a u ovo malo sto jje ostalo su uveli zabranu tocenja alkohola od preksinoc, nesto sto je opet izazvalo rasprave

i jedan komentar, ispod jednog teksta: nema vecih teoreticara zavjera od nas :lol: :lol: norvezana mislim
muha_sa

#11536 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

uglavnomja wrote: 23/03/2020 11:45
last mohicans wrote: 23/03/2020 11:30

Nije izvor s youtuba vec je ovaj grafikon bio uz sinošnji tekst onog doktora Salkica i njegovo predviđanje Sudnjeg dana, ako se ne budemo drzali mjera. Ovo je njegova tvrdnja je da bismo do 19.4 imali ovoliki broj zarazenih da nismo poduzeli mjere, a ukupno u BiH, nije naveo do kada, bi imali 380000 zarazenih, od toga hiljade bi zavrsili na intezivnoj. Kao koristio je poznate formule i parametre prilikom epidemija. Mislim da se malo zajebao u računici. Vidimo primjer Svedske koja je u januaru imala prvog zarazenog, sad su na 2000 zarazenih, a nikakve radikalne mjere ne sprovode.

nije napisano prilikoom prvog postavljanja da bi ovo bio hipoteticki razvoj situacije da se nista nije poduzelo ...

slicno je bilo neki dan u norveskoj, debata na dfrzavnoj tv u udarnom terminu, isto je tako neki/a sa zvanjem dr fr mr ... uzeo broj stanovnika italije, % zarazenih, i % umrlih u par mjeseci ... i izbacio cifru 2,2 miliona zarazenih i x stotina hiljada mrtvih u Norveskoj u nardenih par mjeseci. Kako su ga sahranili, i struka i nestruka

a sto se tice svedske, :roll: ne kontam, danas je premijer imao pateticni govor o teskim vremenima, o tome da ce se mnogi oprostiti od svojih najblizih babla ... ai ne zatvra ni skole ni restorane

drugo, svedska nije imala drasticne mjere kao istale zemlje, ali je u okruzenju zemalaja koje imaju te mjere (izuzetak finska). tako iako je slobodno putovati iz svedske - u norveskoj te ceka 14 dana karantina :D pa ti putuj
neke zemlje ne daju ni da se odleti iz zemlje
ili tacnije gotovo nista vise ne leti

i jos nesto, svi ono misle skandinavci disciplinirani, slusaju
aha, malo sutra
fino vrijeme, pune ulice, setnice, hodaju, trce, biciklaju ... druze se, sjede na stolicama zatvorenih restorana
vecina restorana zatvorena, a u ovo malo sto jje ostalo su uveli zabranu tocenja alkohola od preksinoc, nesto sto je opet izazvalo rasprave

i jedan komentar, ispod jednog teksta: nema vecih teoreticara zavjera od nas :lol: :lol: norvezana mislim
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zas ... 67877.aspx

I u Švedskoj vlada zabrinutost zbog gospodarskih i financijskih posljedica pandemije. Zasad su najviše stradale uslužne djelatnosti, poput hotela i restorana, te prometni i prijevoznički sektor, u kojima je samo u ožujku zabilježeno oko 20.000 otkaza. I Volvo Cars i Volvo AB (proizvođač kamiona, autobusa i radnih strojeva) sljedeći tjedan zatvaraju sve svoje tvornice u Švedskoj. Kod kuće će ostati oko 45.000 radnika, zasad uz redovnu plaću umanjenu za oko 6 posto. Iako se švedska javnost odmah prisjetila uzrečice da "Švedska ide naprijed dok Volvo radi", čini se kako iza ove odluke više stoji nestašica repromaterijala i drastičan pad prodaje u Europi nego sama zaraza.
odmor

#11537 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by odmor »

King Theoden wrote: 23/03/2020 11:26
Fantom2d wrote: 23/03/2020 11:22 https://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic ... /200323036
Sta mislite o ovome
Odlična stvar :thumbup:
Ipak se radi o mašini. Prilično jednostavnoj mašini.
Jedina svijetla tacka ove Korone je eto da Bosnjo pokrece "ozbiljnu" proizvodnju.
Mogy87

#11538 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

invincible1921 wrote: 23/03/2020 11:32

Edit: Koliko god imali ukupno bitno je.da drzimo broj koji zdravstvo moze podnijeti...znaci taman i 20k bilo bitno je da se zaraza siri tako sto na novozarazene dolazi odrrdjen broj oporavljenih
Komparativni prikaz broja zarazenih i umrlih u Italiji i Francuskoj

Image
Optimus09

#11539 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Optimus09 »

Nego,smijemo li mi u smjenama voziti slobodno ,nemam para viska :-D
okanomalo

#11540 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by okanomalo »

na koji broj starije osobe ( preko 65)se trebaju javiti za dostavu-kupovinu namjernica?
Tomahawk11
Globalni moderator

#11541 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Optimus09 wrote: 23/03/2020 11:49 Nego,smijemo li mi u smjenama voziti slobodno ,nemam para viska :-D
https://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-ks- ... EtTF0xK0d8
Tomahawk11
Globalni moderator

#11542 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

okanomalo wrote: 23/03/2020 11:50 na koji broj starije osobe ( preko 65)se trebaju javiti za dostavu-kupovinu namjernica?
Ovdje ima

https://sarajevo.travel/ba/tekst/kako-s ... krize/1015
Kurirska služba A2B Express u ovom priodu nudi besplatnu dostavu pošiljki osnovnih životnih namirnica za starije osobe, a možete ih kontaktirati putem na Viber broja +387 62 337 935 ili putem Facebooka: https://www.facebook.com/a2bexpressdelivery/
ćiribiribela

#11543 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

Za ove sto bi da kopiraju
Because failure may result in death, mechanical ventilation systems are classified as life-critical systems, and precautions must be taken to ensure that they are highly reliable, including their power-supply.

Mechanical ventilators are therefore carefully designed so that no single point of failure can endanger the patient. They may have manual backup mechanisms to enable hand-driven respiration in the absence of power (such as the mechanical ventilator integrated into an anaesthetic machine). They may also have safety valves, which open to atmosphere in the absence of power to act as an anti-suffocation valve for spontaneous breathing of the patient. Some systems are also equipped with compressed-gas tanks, air compressors or backup batteries to provide ventilation in case of power failure or defective gas supplies, and methods to operate or call for help if their mechanisms or software fail.
muha_sa

#11544 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

ćiribiribela wrote: 23/03/2020 11:53 Za ove sto bi da kopiraju
Because failure may result in death, mechanical ventilation systems are classified as life-critical systems, and precautions must be taken to ensure that they are highly reliable, including their power-supply.

Mechanical ventilators are therefore carefully designed so that no single point of failure can endanger the patient. They may have manual backup mechanisms to enable hand-driven respiration in the absence of power (such as the mechanical ventilator integrated into an anaesthetic machine). They may also have safety valves, which open to atmosphere in the absence of power to act as an anti-suffocation valve for spontaneous breathing of the patient. Some systems are also equipped with compressed-gas tanks, air compressors or backup batteries to provide ventilation in case of power failure or defective gas supplies, and methods to operate or call for help if their mechanisms or software fail.
Šta ima ciri--kako se boriš :?
Dozer

#11545 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 23/03/2020 11:42 Da si moj uvodni post procitao, onda bi vidio i da sam prestao citati "Da li znate kolika je stetnost 5G mreze i sta el.mag. talasi izazivaju u covjeku u okolini.".

Naravno da necu citati ostatak, jer je ovo gore idiotluk u najmanju ruku. Da, znam kolika je stetnost i napisao sam u postu, koji cu kopirati:
Kao sto sam napisao, nisi shvatio poentu ili jesi, ali ti ego ne da da razmislis svojom glavom. Iznenadjuje me od tebe, ne bih rekao da si balavac, a ponasas se tako.

Ko taj tvoj tekst moze iko ozbiljno shvatiti pored ovakve elementarne nepismenosti i pausalne tvrdnje apsolutno nezasnovane na bilo kakvom naucnom, empirijskom istrazivanju?
1. To NIJE moj tekst. Samo je link na neciji tekst u kojem se nalazi hronoligija desavanja prije pojave virusa.
2. 5G je u tom tekstu totalno nebitan (nemam pojma zasto se uopste nalazi u njemu), i ja ga nisam ni spomenuo, nego sam odmah u startu ukazao na HRONOLOGIJU.
3. Ne, nisam balavac, nisam ni egoista, a jesam obrazovan. I pogledao sam napisanu hronologiju u tom tekstu, sto preporucujem i tebi.

Jos jednom - 5G je irelevantan. Sve ostale navode mozes lako nagooglati. Ako te zanima, naravno, a cini mi se da te ne zanima.

Ja zavrsio na ovu temu. Ako hoces da citas - citaj. Ako hoces da provjeravas - provjeri. Ali prestani tupiti o necemu nebitnom u toj prici.
sumirprimus

#11546 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Tacno tako pazljivo dizajnirani :thumbup:
Ta ne bi ga cevabdzije ni socoolozi pravili .. :lol:
Ako misle da mogu samo naprijed momci :thumbup:
MrShadow

#11547 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MrShadow »

Diwan wrote: 23/03/2020 11:26 Krah monetarnog sistema je po meni jedna od prvih posljedica planiranog haosa. Da li će se ukinuti papirni novac i preći isključivo na kartično plačanje ili je neka druga opcija u igri.
istina, mozda i kriptovalute, nije dzaba bitcoin izbacen
Fantom2d

#11548 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Fantom2d »

Mislim da nije to toliko kompeksno mozda i jeste nemam pojima mislim da bi se moglo napraviti jer nema toliko djelova kao neki automobil npr ali sad sto bi trebala je procedura da se to pusti u rad znaci ovo copy paste nije opcija jer u slucaju smrti pacijenta na tom aparatu neko bi bio odgovoran prvo doktor koji je prikljuco pacijenta na tu masinu pa onda ostali u nizu.Druga stvar je problem patenta jer su sve vrste patentirane.Ljudi su u ratu bez toliki resursa pravili razna rjesenja ali niko nije tuzio za patent dok bi sad se to sigurno desilo
itekako

#11549 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

Cortado wrote: 23/03/2020 11:34
itekako wrote: 23/03/2020 11:00
Cortado wrote: 23/03/2020 10:33

I sta je pogresno u tome? Sve sto je Prof. Salkic rekao je 100% tacno. Grafikon predstavlja model po epidemiloskom kalkulatoru, i ocito je da je, barem za sada, situacija u BiH gora nesto sto je predstavljena modelom. Rezultat bilo cega se moze ocekivati 14+ dana od uvodjenja posljednje mjere.

Relativizirati ovakve predikcije je prilicno neozbiljno, ali je za ocekivati od ljudi koji nemaju niti povjerenje u strucnjake, niti minimum znanja o materiji o kojoj raspravljaju.
jednom ti vec rekoh, pametujes...

ono nisu cinjenice!!!
ono je predikcija moguceg razvoja situacije u najgorem mogucem scenariju u kojem se niko ne pridrzava nikakvih mjera.

isti video ima i drugi moguci scenario koji je dijametralno razlicit od ovog objavljenog. i gle cuda, niko ne objavi taj nego bas ovaj....

nigdje niti jednom rijecju nisam nista relitivizirao niti iskazao nepovjerenje prema uvazenom profesoru Salkicu.
I ja tebi jednom rekoh, ne petljaj se tamo gdje ti nije mjesto. Ovo o cemu prof. Salkic prica je nauka, ne igranje kompjuteriskih igara. Ako se vec upustas u diskusiju o kojoj nemas pojma, ali pokusavas progurati svoje rigidne stavove koji i dalje pokazuju jako nizak nivo em kulture em opsteg znanja, onda makar progooglaj neke osnovne cinjenice, jer ovo sto si do sada napisao na ovoj temi spada u domen retorike i demagogije.
ako ista u zivotu mrzim kod ljudi jeste nadobudnost vodjenu egom, a ti si pravi primjer takvih.

tu diplomu sto imas, obrisi guzicu s njom a s mene sjasi i ne repliciraj mi vise.
Optimus09

#11550 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Optimus09 »

Tomahawk11 wrote: 23/03/2020 11:50
Optimus09 wrote: 23/03/2020 11:49 Nego,smijemo li mi u smjenama voziti slobodno ,nemam para viska :-D
https://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-ks- ... EtTF0xK0d8
Zvao firmu,prave potvrde :-D
Sinoc sam kao kakav krimos,gledaj na kilometar ima li policije :lol:
Locked