Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Heller

#5951 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Heller »

O'zone wrote: 23/03/2020 10:44
Heller wrote: 23/03/2020 10:40 Ma kakav ventil 11.000, kad je čitav aparat 50. Možda 1100

Al ovi nisu normalni hoće da prave respirator. Pa nije to pumpa potopna.
Ništa onda. Naručiti ćemo respiratore biti stavljeni na listu čekanja dok se snadbiju Europejci i Ameri i et.

Sve je i Božijim rukama
Od početka ga ne možeš napraviti. Kompleksno i preširoko.

Kopirati ga ne možeš, imaš mehaničke dijelove, ali elektorniku i elektornske sklopove ne možeš. Na kraju i da možeš, jesu svjesni kolika je glupost javno govoriti da će kopirati postojeći respirator? Samo se skupljaju poeni.
O'zone
Globalni moderator

#5952 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

sumirprimus wrote: 23/03/2020 10:43 Nije ni vrijeme ni mjesto zbog regulativa al siguran sam da nasi ljudi mogu napravit iz temelja aparat.
Najbolje preskocit ovu temu :skoljka: :mrgreen: :run:
Ama ne prave ga iz temelja. Kinezi kupe voz od japanaca odrade reverse engineering I naprave svoj koji je i bolji.

Mi to ne možemo zbog čega? Glupi nismo. Imamo i struke i mašina za proizvodnju ako ima volja nema granice.

I da se razumijemo ja nisam za to da se ti uređaji po svaku cijenu utrpaju u bolnice ali u slučaju katastrofe tu nema izbora
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5953 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Image

ima i ova mjesta :thumbup:
sumirprimus

#5954 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Kazu sumamed ide ko lud u apotekama :skoljka: :run:
daddy-kool

#5955 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

mO k3 wrote: 23/03/2020 10:45
Nekidan je jedan nas prijatelj pitao moju polovicu jeli moze da njega i familiju testira i ako nemaju nikakve simptome e sada sta bi bilo kada bi svakoga testirali ??
Bili bi razvijena Južna Koreja.
Zox

#5956 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

King Theoden wrote: 23/03/2020 10:44 Imam pitanje :zoka:
Ako je miks nekih lijekova dao odlične rezultate i vrijeme bolesti "skinuo" na šest dana, te ako su širom evrope krenuli ubrzani klinički testovi na pacijentima, zašto se priča o produženju karantene na cijeli april?

Ja sam fakat duduk, ali mislim da klinicki testovi traju dugo, plus nakon toga bruka dozvola.
sumirprimus

#5957 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

O'zone wrote: 23/03/2020 10:47
sumirprimus wrote: 23/03/2020 10:43 Nije ni vrijeme ni mjesto zbog regulativa al siguran sam da nasi ljudi mogu napravit iz temelja aparat.
Ama ne prave ga iz temelja. Kinezi kupe voz od japanaca odrade reverse engineering I naprave svoj koji je i bolji.

Mi to ne možemo zbog čega? Glupi nismo. Imamo i struke i mašina za proizvodnju ako ima volja nema granice.

I da se razumijemo ja nisam za to da se ti uređaji po svaku cijenu utrpaju u bolnice ali u slučaju katastrofe tu nema izbora
Nisam mozda bio jasan. Iz temelja znaci Hipotetski i laicki uzmes onaj jedan pokvaren.odneses ga u pogon rastavis izanaliziras podjelis i napravis.
Za nuzdu .
daddy-kool

#5958 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti.
mO k3

#5959 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mO k3 »

daddy-kool wrote: 23/03/2020 10:49 Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti.
tako je druze ...
pici

#5960 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

sumirprimus wrote: 23/03/2020 10:47 Kazu sumamed ide ko lud u apotekama :skoljka: :run:
"Lijek se, već više godina, propisuje protiv malarije i vrlo je učinkovit. To je moćan lijek. Možda upali, možda ne upali. Imam dobar osjećaj. No to je samo osjećaj. Ja sam pametan tip", rekao je Trump na presici govoreći o lijeku za malariju.
radije bi otrov popio neg ovo narandzastom pohlepnom idiotu punio dzep... najveci planetarni ubleHas na planeti, smrdo...
Mogy87

#5961 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

sumirprimus wrote: 23/03/2020 10:47 Kazu sumamed ide ko lud u apotekama :skoljka: :run:
Dio je ovog "magicnog koktela" za lijecenje
sumirprimus

#5962 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Mogy87 wrote: 23/03/2020 10:52
Dio je ovog "magicnog koktela" za lijecenje
Zato i kazem.jak antibiotik
biglebovski

#5963 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Mogy87 wrote: 23/03/2020 10:40 Razgovaramo o strategijama koje razlicite zemlje primjenjuju u ovoj situaciji. Apsolutno niko ne uziva u ovom sto se desava vec pokusavamo dokuciti zasto razlicite drzave imaju razlicit pristup.
Ok. Al' meni dojam ostaje isti.
daddy-kool

#5964 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

pici wrote: 23/03/2020 10:52
"Lijek se, već više godina, propisuje protiv malarije i vrlo je učinkovit. To je moćan lijek. Možda upali, možda ne upali. Imam dobar osjećaj. No to je samo osjećaj. Ja sam pametan tip", rekao je Trump na presici govoreći o lijeku za malariju.
radije bi otrov popio neg ovo narandzastom pohlepnom idiotu punio dzep... najveci planetarni ubleHas na planeti, smrdo...
Nećeš nikome napuniti džep posebno.
Kutija Resochina (klorokin fosfat) ili hidroksiklorokina je standardno oko 10KM. Sada sa poskupljenjima je oko 20KM.

Sića.
Mogy87

#5965 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Zox wrote: 23/03/2020 10:49
Ako je miks nekih lijekova dao odlične rezultate i vrijeme bolesti "skinuo" na šest dana, te ako su širom evrope krenuli ubrzani klinički testovi na pacijentima, zašto se priča o produženju karantene na cijeli april?

Ja sam fakat duduk, ali mislim da klinicki testovi traju dugo, plus nakon toga bruka dozvola.
Zato sto je koristenje tih lijekova eksperimentalno na pacijentima koji imaju COVID. Pa ako upali upali. Nemaju sta izgubiti. Ne znaju se nuspojave niti kontraindikacije. To je "off-label" upotreba lijekova i proizvodjac nema nikavu odgovornost. Koriste se na vlastitu odgovornost pacijenta.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#5967 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by izvrsni direktor »

sumirprimus wrote: 23/03/2020 10:49

Nisam mozda bio jasan. Iz temelja znaci Hipotetski i laicki uzmes onaj jedan pokvaren.odneses ga u pogon rastavis izanaliziras podjelis i napravis.
Za nuzdu .
Da li bi ti nekog svog kome zivot moze spasiti respirator stavio na "nesto" sto uopste nije testirano i sto su napravili ljudi koji nemaju niti licenci ni iskustva u proizvodnji takvih uredjaja? Ili bi rekao daj mi to provjereno i spasavaj zivot ne igraj se..
Majku mu, nije to lopata, pa haj, nije nesto na oko al moze kopat.
Znate kako rade respiratori, koliko je to komplikovano i koja je funkcija uopste?
Vidite koliko se prica o vakcini protiv ovog virus, te usli u testiranja te na tragu su, sest mjeseci minimalno treba..niko nije reko daj to ovamo, nuzda nam je, pusti testiranja.
bingov buraz

#5968 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bingov buraz »

Sumamed je odličan,ako imaš upalu pluća bukvalno od prve od tri tablete osjetiš poboljšanje.
Iz prve ruke iskustvo.

Da li pomaže kod korone ne znam.
pici

#5969 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

nismo glupi neg smo bezobrazna stoka, koja je unistila svoje fabrike i otjerala pamet po bijelom svijetu... sad imamo inzinjere i experte sa travnicko-livanjskim diplomama i doktore sa kalnovickog i ganicevog medicinskog fakulteta a i profesoricu sa 11 godina studiranja medicine... crno nam se pise propasti necemo... Allahu pogledaj nas...
Banksy

#5970 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

The 51st State wrote: 22/03/2020 17:06
Banksy wrote: 22/03/2020 16:56 Prema dr Konjhodžiću,
Već imamo aparate za 2000 testova dnevno, desetak vrhunskih medicinara, stručnjaka upravo za ovu oblast, i sve neophodne resurse,
Pa opet, kupuju se novi aparati, ne testira se niko, a stručnjake niko ne poziva.

Dr. Konjhodžić tvrdi: Imamo aparate, stručnjake, novac, 30 miliona KM, možemo testirati region... Nemamo testova, zašto?!

Molekularno testiranje pokazuje zarazu samo 24 sata nakon! Testiranje se ne može provoditi na slijepo! Vrijeme je da promijenimo doktrinu, organizaciju kriznih štabova, ja se nudim, mi se nudimo, nas niko ne zove - ističe dr. Konjhodžić u razgovoru za Face TV

- Samo jedan aparat u laboratoriji može obraditi 2.000 testova dnevno, a država kupuje aparate koji izbacuju do 100 testova dnevno!

- Kupujemo aparate a ne kupujemo testove, nema logike! Jedan test košta 50 maraka, imamo pare, 30 miliona, zašto se ne kupuju?

- Testirano je oko 300 ljudi, pozitivno 33 - znači, malo testiranih a mnogo pozitivnih!!! Stopa zaraze veća od deset posto?! To je previše!

- Treba više testirati! Novi, brzi testovi na koronu, na Zapadu, su nepouzdani! Molekularno testiranje pokazuje zarazu samo 24 sata nakon! Testiranje se ne može provoditi na slijepo! Vrijeme je da promijenimo doktrinu, organizaciju kriznih štabova, ja se nudim, mi se nudimo, nas niko ne zove!

- Samo poziv iz Opće bolnice, niko iz KCUS-a i niko iz Kriznog štaba! Svjetska zdravstvena organizacija ima samo tri savjeta: testiraj,testiraj i testiraj! Poduzete mjere su ok, ljekari nude svoj život ali moramo testirati! Korona je opasna jer je nepoznata i širi se brže, lakše od obične gripe!

Ovo se neće završiti za mjesec…ako virus ne stavimo pod kontrolu, država i zdravstveni sistem će popucati! Čuvajući sebe, čuvamo sistem.

Pametne ljude nece niko da slusa, njemacka se upravo iz ovog razloga uspjesno bori sa krizom jer imaju preko 300 laboratorija koji vvrse testove, mi imamo ovaj jedan i njega ne koristimo, ludilo.

Da. Glupost, sujeta, nebriga, nemogućnost pljačke, iitd.
daddy-kool

#5971 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Mogy87 wrote: 23/03/2020 10:55
Zox wrote: 23/03/2020 10:49

Zato sto je koristenje tih lijekova eksperimentalno na pacijentima koji imaju COVID. Pa ako upali upali. Nemaju sta izgubiti. Ne znaju se nuspojave niti kontraindikacije. To je "off-label" upotreba lijekova i proizvodjac nema nikavu odgovornost. Koriste se na vlastitu odgovornost pacijenta.
Znaju se nuspojave, ovi lijekovi su u upotrebi od 1950(?).
Azitromicin je izum Plive, antibiotik sasvim siguran.
muhafuca

#5972 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muhafuca »

zubi wrote: 23/03/2020 09:53
muhafuca wrote: 23/03/2020 09:43 idemo - nije to problem - ako je model napravljen prije recimo 5 dana (nagadjanje jer nisam pogledao izvor - mrsko mi kucat

taj youtube link slovo po slov) prvu fazu nije tesko predvidjeti. Ne moras biti narocito strucan - ko god prati, mogao je predvidjeti,

otprilike, kratku progresiju prema situacijama iz drugih zemalja. No kako se odmicemo dalje od dana kreacije samog modela

moje predvidjanje je da cemo se sve vise odmicati od tacki koje su ovdje postavljene.

Jer se to skoro uvijek desava sa modelima - pa se cesto priskace i "metodi" "revizija originalnog modela usljed novonastale situacije,

novootkrivenih faktora, nepredvidjenih situacija .....itd" :D
Gledaj.

Danke - ukratko - gledao do minut i trideset cetiri, uzdahnuo duboko, spucao se dlanom u celo i zatvorio link.

sve kao sto sam i pretpostavljao o metodi (tj "metodi") se potvrdilo

cak je i ispod najnizih mojih ocekivanja - nije cak vrijedno ni zabavnog razmatranja

nikakve faktore nije uzimao u obzir - cista exponencijalna progresija, na osnovu malo podataka koje do sada imamo.
JThomas

#5973 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

pa grafik je k'o prvo pitanje u nekom iq testu, nastavni niz...
zubi

#5974 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

muhafuca wrote: 23/03/2020 10:58 Danke - ukratko - gledao do minut i trideset cetiri, uzdahnuo duboko, spucao se dlanom u celo i zatvorio link.
Time si se izbacio iz svake relevantne diskusije i kritike navedenog klipa.

Ti su mi uvijek bili najdrazi u skoli, ne procitaju lektiru ili procitaju par poglavlja, al sto to zna diskutovati o knjizi, cudo jedno :lol:
King Theoden

#5975 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by King Theoden »

mO k3 wrote: 23/03/2020 10:45 stvarno si poceo da buncas
Ne citiraj me dok ne naučiš da čitaš.
Žena ima sve simptome koji ukazuju na koronu.
Shvataš li ti to? Doktorica joj kaže da dođe po doznake za bolovanje.
Žena ima temperaturu, grlobolju, kašalj, a doktori je telefonski šalju od jednog do drugog.
Niko ne zna ko je odgovoran i zadužen.
Zvala je tri ustanove zadužene za to i niko joj nije mogao pomoći.

Tomahawk11 wrote: 23/03/2020 10:45 valjda da se ne širi dalje.
Pa imaš trosedmičnu karantenu kako bi suzbio širenje. Zašto je produžavati ako lijekovi daju rezultate?
Dakle, ako se za vrijeme karantene kod nekoga jave simptomi, dobiti će lijekove i biti izliječen.
Locked