Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- vjeshalica
#176 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Ne znam to je trebao onaj u Kantonu koji je organizovao orevoz da vidi kako smjene idu pa da organizuju
Osim toga ne voze na odrddiste opet kad izadjes negdje moras pjehoke ici npr
-
TheRealist
#177 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Čak ne moraju do odredišta ni voziti, prošetat ćemo, ali sa polazišta su mogli neke minibuseve organizirati. Mada ja mislim da se trebao tramvaj ostaviti i to bi puno toga riješilo.vjeshalica wrote: ↑22/03/2020 19:08 Ne znam to je trebao onaj u Kantonu koji je organizovao orevoz da vidi kako smjene idu pa da organizuju
-
made_in_sarajevo
#178 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Ukine gradski prevoz, uvede onda za policiju, doktore i fucz jer je solak rekao moraju pokazati dokaz da su policajci, medicinski radnici, a onda na sve to sad uvedu u taxi vozilu moze biti samo jedno.
Solace kompjuteru, solace kompjuteru
-
TheRealist
#179 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Ovo su toliko zakomplicirali, da se stvarno čovjek načudi kako mogu toliko zeznuti. Pa neće se moći dovoljno taksija nahvatati. Ako ništa, trebali su narediti taksi službama da smanje cijenu usluge.made_in_sarajevo wrote: ↑22/03/2020 19:27 Ukine gradski prevoz, uvede onda za policiju, doktore i fucz jer je solak rekao moraju pokazati dokaz da su policajci, medicinski radnici, a onda na sve to sad uvedu u taxi vozilu moze biti samo jedno.
- Kikibombona
#180 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
I ja gledam, Australija napreduje u negativnom smislupiupiu wrote: ↑22/03/2020 16:59I ja se istoga bojim. Ali sumnjam da će proći s toplim vremenom. Eno ga cvjeta u Australiji u kojoj se ljudi još uvijek kupaju.Kikibombona wrote: ↑20/03/2020 01:03
Turci danas uradili 2 000 testova - 170 zarazenih. Da su uradili 200 testova bilo bi 17 zarazenih.
Problem je sto kod nas ne testiraju ljude na virus, zato se cini da situacija nije kriticna. Ako se na tom planu nesto ne desi, mogla bi uslijediti prava katastrofa. Imam osjecaj da virus buja u Sarajevu a da se ne rade testovi. Za par sedmica bi sportske dvorane, kojekakvi hangari i slicno mogli biti puni ljudi. A nemamo respiratora, nemamo nista...
...
Ovaj virus nece dugo, vjerovatno ce proci sa toplijim vremenom, ali bi mogli imati 2-3 teska mjeseca sa dugorocnim posljedicama. Za sada djelujemo kao u slucaju poplava, gledamo u nebo i tumacimo kada bi kisa mogla prestati.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Nadam se da nismo zakasnili sa restriktivnim mjerama i da nece biti veliki broj zarazenih. I ovako jedva funkcionisemo. Ako se desi katastrofa nas zdrastveni sistem ce kolabirati za sedam dana.
Problem je sto se premali, gotovo beznacajan broj ljudi testira. Ako bukne gotovi smo. Bice da nam ipak fali testova i da se maksimalno stedi.
- vjeshalica
#181 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Ne stedi se nego se LAŽE I PRIKRIVA!
Prikirva se visegodisnji lopovluk javasluk i jos se lovi u mutom samo da bi se fotelje sacuvale
Obicni čafiri lopovski
Prikirva se visegodisnji lopovluk javasluk i jos se lovi u mutom samo da bi se fotelje sacuvale
Obicni čafiri lopovski
- bersK
#182 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Mnogo je više zaraženih iz Konjica nego što javnost zna.
A, ako se otkrije taj broj i ako se skonta da je zapravo sav izvor - Konjic, zna se po čijoj tintari se udara. Prema tome, zašto bi testirali i otkrivali kad im nije u interesu?
A, ako se otkrije taj broj i ako se skonta da je zapravo sav izvor - Konjic, zna se po čijoj tintari se udara. Prema tome, zašto bi testirali i otkrivali kad im nije u interesu?
-
TheRealist
#183 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Ne kriju se rezultati. Za svakog za kojeg dođe pozitivan rezultat se i objavi. Ne stvarajte teorije zavjere gdje ih nema. Druga stvar koliko bi trebalo ljudi u Konjicu testirati, ali to neka odrede epidemiolozi tu i pošalju briseve.
-
high_volume
- Haris.ba
#185 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
https://www.dailymail.co.uk/health/arti ... virus.htmlkakotakonikako wrote: ↑22/03/2020 17:00Koliko su takve maske sigurne?
-
neko_sa_strane
#186 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Ma jok. Piše da su u dom zdravlja ušetali likovi iz Sarajeva koji su bili na derneku u Konjicu koji su pozitivni na virus a medicinsko osoblje koje se s njima sastalo nije testirano nakon toga.vjeshalica wrote: ↑22/03/2020 18:13Koji je razlog?neko_sa_strane wrote: ↑22/03/2020 13:03 Kolega s posla vodi djecu upravo u Kumrovec. O jebote. Samo ušetali jer se na brojeve niko ne javlja. Raspad sistema u raspaloj zemlji. Mislim da sam i očekivao ovo.
Bio sa djecom u Italiji? Bilo gdje drugo?
Bili na tefericu u Konjicu?
Bili sa nekim azrazenim al da su 10000% sigurni?
-
Mogy87
#187 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Nije tacno. Zaustavljeni su na ulazu.neko_sa_strane wrote: ↑22/03/2020 21:10Ma jok. Piše da su u dom zdravlja ušetali likovi iz Sarajeva koji su bili na derneku u Konjicu koji su pozitivni na virus a medicinsko osoblje koje se s njima sastalo nije testirano nakon toga.vjeshalica wrote: ↑22/03/2020 18:13Koji je razlog?neko_sa_strane wrote: ↑22/03/2020 13:03 Kolega s posla vodi djecu upravo u Kumrovec. O jebote. Samo ušetali jer se na brojeve niko ne javlja. Raspad sistema u raspaloj zemlji. Mislim da sam i očekivao ovo.
Bio sa djecom u Italiji? Bilo gdje drugo?
Bili na tefericu u Konjicu?
Bili sa nekim azrazenim al da su 10000% sigurni?

-
neko_sa_strane
#188 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Onda je onaj lik Bassim ili kako se zove slagao.
-
hurmasica
#189 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Danas sam stavila karanten na tv i vijesti...samo me zanima da li u sa ima novih slucajeva?
- vjeshalica
#190 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Bassam Koudeimati slagao nesto? Šta je tačno rekao pa je slagao? ima li neki link na vijesti?
-
made_in_sarajevo
#191 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Kad neki od nas kazu da je solak retardiran. Ukinu prevoz, uvedu policijski sat, zabrani mladim i starim, pocesali se nisu da razzmisle kako ce ljudi zivjeti i prezivjeti i slag na tortu sad mi se desi. Cekam na bus prosirenju kolegu jer moramo na posao, a on nema kako pajel, tako cekam ja i jos 3 auta kad dolazi policija iza nas, dolazi policajac i on ko ljut svima kuca na prozor i ljutito nas tjera sa bus prosirenja da ne bi kazne dobili sto stojimo tu i cekamo.
Jebem li vam pleme uhljebljeno sve ste zabranili sad jos ne smijemo cekati nikoga da ga povucemo na posao. Pa pobijte nas odma debili, ko ce vama platu dati debili za pola godine.
Jebem li vam pleme uhljebljeno sve ste zabranili sad jos ne smijemo cekati nikoga da ga povucemo na posao. Pa pobijte nas odma debili, ko ce vama platu dati debili za pola godine.
- Haris.ba
#192 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Tjera te sa autobuskog stajalista?
Ja bih mu dao povisicu. Ludilo.
Ja bih mu dao povisicu. Ludilo.
-
high_volume
#193 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
made_in_sarajevo wrote: ↑23/03/2020 07:37 Kad neki od nas kazu da je solak retardiran. Ukinu prevoz, uvedu policijski sat, zabrani mladim i starim, pocesali se nisu da razzmisle kako ce ljudi zivjeti i prezivjeti i slag na tortu sad mi se desi. Cekam na bus prosirenju kolegu jer moramo na posao, a on nema kako pajel, tako cekam ja i jos 3 auta kad dolazi policija iza nas, dolazi policajac i on ko ljut svima kuca na prozor i ljutito nas tjera sa bus prosirenja da ne bi kazne dobili sto stojimo tu i cekamo.

-
high_volume
#194 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Na osnovu Zakona o zaštiti spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća i odluke Vlade FBiH, Federalni štab civilne zaštite donio je niz novih naredbi kojim će se pokušati suzbiti širenje koronavirusa na području FBiH.
NAREDBA:
1. Naređuje se zabrana kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru više od jedne osobe na udaljenosti manjoj od 1,5 metra na području Federacije BiH;
2. Naređuje se taksi vozačima na području Federacije BiH da u automobilima mogu prevoziti samo jednu osobu, s tim da osoba sjedi na sjedištu iza vozača uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje podrazumijevaju minimalnu zaštitnu opremu (maska i rukavice) i za putnika i za vozača;
3. Za provođenje ove naredbe odgovorni su ministri kantonalnih ministarstvava unutrašnjih poslova;
-
made_in_sarajevo
#195 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
odlicno, hoce li nam fadil isplacivati platu u realnom sektoru da idemo odma kuci?
ja sjedim u autu i cekam, druga osoba sjedi i autu i ceka, treca osoba sjedi u autu i ceka na stajalistu gdje nema autobusa jer su ih ukinuli. dakle sve ove naredbe sto vi pisete ne piju vode, jer sjedimo u autu koji nije javan, samo sto sjedimo u autu smo zatvoreni i automatski smo udaljeni vise od 1,5m. sad objasnite nama fukarama, socijalnim slucajevima, debilima koji rade u realnom sektoru pa i u drzavnim firmama i koji moraju raditi, kako onda da covjek sa pofalica, starog grada, dodje na posao u rajlovac, da dodje na ilidzu, sa ilidze u grad, itd.
izvinite strucnjaci veliki i prepadnute guzice, nismo svi u mogucnosti da sjedimo kuci, gladimo muda i govorimo "ja bi mu jos povisicu dao". samo kod nas ne smijes nigdje stati jer je autobusko, jer je necija privatna prcija. dok je nas u 3 auta cekalo radne kolege da idemo na posao, mi smo smetali,a ta ista policija koja je ostala sjediti tu i da ubija smjenu ne smeta, oni su kul.
daj nek nas zatvori, zatvorite nas odma, hajde fadile sta cekas, zatvaraj granape, zatvaraj sve zivo. za sedmicu dana kurac cemo da pusimo sto ce ga iko ista kupiti,a za mjesec dana ce drzava i "strucnjaci" kurac pusiti kad im se na biro i na socijalu navali hiljade ljudi.
jebem ja i drzavu, strucnjake i narod koji jedino znaju reci "zabrani i zatvori". sto se nesto zabrani i zatvori se ne rjesava nikakav problem, nego se samo privremeno odlaze da taj problem bukne jos vise za koji mjesec.
policajac papak prosipa silu nama koji idemo na posao. ja cekam radnika, otici cemo u firmu i napraviti proizvod, isporuciti i naplatiti. platiti pdv i hejbet poreza. taj isti glupan od policajca ce dobiti platu od tog mog pdv-a i poreza. taj isti policajac kao i pola foruma i poltiicari ne kontaju ako realni sektor stane mozemo se ubiti iste sekunde.
logika u bosnje, ukini gradski prevoz, nemoj pomoci narodu sa kreditima i racunima, firmama sa kreditima i pdvom, ostavi im taxi da moze uci jedno i nek taj taxi placaju 200,300,500KM mjesecno + svi ostali redovni troskovi. treba fadilu hiljade maraka dati mjesecno ko i solaku, nemoj da im zafali marka.
drzava bosna i hercegovina = daj nam sadake Allah vas nagradio vec 25 godina i tako cemo srati da nismo ekonomski jaki i da ne mozemo pomoci svom narodu kad treba da se pomogne.
dzaba pisati, sve ste vi upravu. mi smo debili koji moramo raditi, svi trebamo biti doktori nauka jer se tako pravi sistem i drzava. cuj bruke on ima SSS, radi za 1000KM, aaa a bruke to je gore od korone.
ja sjedim u autu i cekam, druga osoba sjedi i autu i ceka, treca osoba sjedi u autu i ceka na stajalistu gdje nema autobusa jer su ih ukinuli. dakle sve ove naredbe sto vi pisete ne piju vode, jer sjedimo u autu koji nije javan, samo sto sjedimo u autu smo zatvoreni i automatski smo udaljeni vise od 1,5m. sad objasnite nama fukarama, socijalnim slucajevima, debilima koji rade u realnom sektoru pa i u drzavnim firmama i koji moraju raditi, kako onda da covjek sa pofalica, starog grada, dodje na posao u rajlovac, da dodje na ilidzu, sa ilidze u grad, itd.
izvinite strucnjaci veliki i prepadnute guzice, nismo svi u mogucnosti da sjedimo kuci, gladimo muda i govorimo "ja bi mu jos povisicu dao". samo kod nas ne smijes nigdje stati jer je autobusko, jer je necija privatna prcija. dok je nas u 3 auta cekalo radne kolege da idemo na posao, mi smo smetali,a ta ista policija koja je ostala sjediti tu i da ubija smjenu ne smeta, oni su kul.
daj nek nas zatvori, zatvorite nas odma, hajde fadile sta cekas, zatvaraj granape, zatvaraj sve zivo. za sedmicu dana kurac cemo da pusimo sto ce ga iko ista kupiti,a za mjesec dana ce drzava i "strucnjaci" kurac pusiti kad im se na biro i na socijalu navali hiljade ljudi.
jebem ja i drzavu, strucnjake i narod koji jedino znaju reci "zabrani i zatvori". sto se nesto zabrani i zatvori se ne rjesava nikakav problem, nego se samo privremeno odlaze da taj problem bukne jos vise za koji mjesec.
policajac papak prosipa silu nama koji idemo na posao. ja cekam radnika, otici cemo u firmu i napraviti proizvod, isporuciti i naplatiti. platiti pdv i hejbet poreza. taj isti glupan od policajca ce dobiti platu od tog mog pdv-a i poreza. taj isti policajac kao i pola foruma i poltiicari ne kontaju ako realni sektor stane mozemo se ubiti iste sekunde.
logika u bosnje, ukini gradski prevoz, nemoj pomoci narodu sa kreditima i racunima, firmama sa kreditima i pdvom, ostavi im taxi da moze uci jedno i nek taj taxi placaju 200,300,500KM mjesecno + svi ostali redovni troskovi. treba fadilu hiljade maraka dati mjesecno ko i solaku, nemoj da im zafali marka.
drzava bosna i hercegovina = daj nam sadake Allah vas nagradio vec 25 godina i tako cemo srati da nismo ekonomski jaki i da ne mozemo pomoci svom narodu kad treba da se pomogne.
dzaba pisati, sve ste vi upravu. mi smo debili koji moramo raditi, svi trebamo biti doktori nauka jer se tako pravi sistem i drzava. cuj bruke on ima SSS, radi za 1000KM, aaa a bruke to je gore od korone.
-
Nadzorna_ploca
#196 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Izgleda da cete trebati pomoc dijaspore. 
Ukljucujuci i MMF.
Ukljucujuci i MMF.
- Haris.ba
#197 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Zabranjeno se je zaustavljati na autobuskom stajalistu.
Ko god ima vozacku to zna. Nebitno je je li sss ili vss.
To je tako bilo prije, a bice i poslije korone.
Ko god ima vozacku to zna. Nebitno je je li sss ili vss.
To je tako bilo prije, a bice i poslije korone.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#198 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Bogme evo javlja sranje i u Njemačkoj. Šteta u milijardama.
MMF i komercijalne banke će profitirati. Ionako ne znaju šta će od viška sredstava.
-
Nadzorna_ploca
#199 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Gdje nece biti, tolika zemlja a ogranicene mogucnosti sad.Tomahawk11 wrote: ↑23/03/2020 10:14Bogme evo javlja sranje i u Njemačkoj. Šteta u milijardama.
MMF i komercijalne banke će profitirati. Ionako ne znaju šta će od viška sredstava.
- Haris.ba
#200 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Prvo, buseva ima. Rijedje, ali ima. Drugo, saobracaj funkcionise. Trece, saobracajna pravila nisu suspendovana. Sta sad trebam strepiti hoce li me neko pokupiti na semaforu jer on sam prosudjuje koje pravilo vazi?
Sada vise nego ikada treba gledati da se ne smeta drugome. Zaustavio vozilo na autobuskom? Ok. Idem i gotovo.
Jednostavno pravilo nismo u stanju postovati, a od postovanja pravila zavisi kako ce proci ovo oko korone.
De ba ti.