Benjo34 wrote: ↑22/03/2020 22:43
Najžalosnije od svega će biti to, kad ovo stane, da će i oni što nisu planirali ič iz Bosne put Njemačke, Njemačka privreda će usporiti tokom vandrednog stanja ali novac koji će država upumpati će napraviti jedan mali boom. A po reakcijama vidim da smo mi svi u BiH prepušteni sami sebi.. Toliko toga se čovjeku mota po glavi, gdje ti bukvalno ljudi iz vlasti naprave klaster u Konjicu i niko ne odgovara, šta očekivati dalje
Kurac će moj upumpat.
Prijavio sam radnike na pola radnog vremena, kobejagi država će nadoknaditi ostalo.
Ono, da ja plaćam pune plate a oni će meni da nadoknade.
Popunio formulare i kad sam pitao koliko će trajati procedura, rekli su da će biti gotovo najkasnije za tri mjeseca.
Dakle, tri mjeseca plaćaj radnike a zbog njihovih mjera prihodi pali za 80%
Kažu, uzmi kredit. Napravili smo povoljne uslove. Banka moje pokrajine daje pare, ali preko moje lokalne banke.
Kažu, nazovi njih.
Nazovem, ovi kažu da mi za kredit treba bilanca od 2019. godine.
Kako dati bilancu od prošle godine kad se tek završava ona za 2018.?!
Dakle,klasično mazanje očiju.
Zaboli ih karina odakle ću ja svakog mjeseca izvaditi plate za radnike.
Isto tako, jutros mi se javlja jedna radnica, kaže ima simptome korone.
Nazoveš lokalnu službu zaduženu za te slučajeve i oni nemaju pojma šta i kako.
Daju broj od nekog specijaliste.
Ravno sat vremena čekali da se taj konj javi na telefon.
Javio se i rekao da sutra tj u ponedjeljak nazove svog doktora koji će odlučiti hoće li se radnica testirati ili ne.
Bukvalno tako rekao.
Hej, imaš simptome i neko će odlučiti hoćeš li se testirati.
Možeš zamisliti te morone?!
Ali kad je trebalo klepati poreze, prvi su se javljali.
Prošle godine otvorim još jednu filijalu i zaboravim da poreznoj potpišem papir da mogu povlačiti pare sa računa.
Odmah su poslali pismo u kojem su prijetili da će mi blokirati račun i sami uzeti pare ako ih ne prebacim.
Dakle, prijete prije negoli pitaju u čemu je stvar.
Klasična mafija.
Toliko o ultra-moćnoj njemačkoj koja pomaže narod.
Svugdje je isto: bori se za sebe i svoje najbliže.
Kad nekad prođe ovo sranje, vidjeće koliko će poreza uzeti od mene, mater im pokvarenu.
Stotine milijardi poklonjenih bankama i drugim parazitima.