Drugari, jel vas strah?

Moderator: O'zone

Locked
studiorum_tuzlaensis

#176 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by studiorum_tuzlaensis »

Pripremite se, umjesto roštilja -> MOTIKA i PLUG

Image
kakavdanakneiskustvu

#177 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by kakavdanakneiskustvu »

plain vanilla wrote: 22/03/2020 08:05 Ja sam pobudalila vec, ima nekoliko dana.
ja sam juce bio blizu toga da pobudalim
sumirprimus

#178 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by sumirprimus »

Velkoski wrote: 22/03/2020 09:25
sumirprimus wrote: 22/03/2020 07:56 Okkkk pored korone policijskog sata i nestasice brasna u zg jutros jak zemljotres :skoljka:
Wtf kijametski dani? :skoljka: :run:
moj sumire, vrijeme da se ostaviš alkohola i okreneš se kibletu!

:mrgreen:
Ma kontam na hemiju da se prebacim hvatljivije je..
sumirprimus

#179 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by sumirprimus »

Mozak u izolaciji radi 100 na sat al samo se crnjacima bavi da mi je kako presaltat kanal u glavi :lol: :-)
Bas neki dan kontam sace april maj kise poplave klizista. Reko samo to ne opet. Ono sad jos i o zemljotresu treba da razbijam glavu nije dosta ova kolona aaaaa loodilo brate loodilo :lol:
dezurni_ucenik

#180 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by dezurni_ucenik »

Ne pratiti svake minute vijesti
Odlogovati se sa drustvenih mreza
Gledati serije, filmove, igre, knjige, tv ...
kakavdanakneiskustvu

#181 Re: Drugari, jel vas strah?

vidjeh se sa djetetom na sat i po,odmah mi daleko lakše
freelancerBIH

#182 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by freelancerBIH »

Ja pratim virus jos od 15. Decembra ,ovo mi je kao ispunjenje nocne more :D

Propuco sam vec odavno ,raspolovilo me na sve strane ,a kako vrijeme ide sve mi vise svejedno... Opet kazem - svasta sam procitao ,panicar bio isprva.. Sad sam veliki optimista i mislim da ce ovo potrajat sve do 15. aprila ,poslije toga ce doci do kakve takve normalizacije zivota....
kakavdanakneiskustvu

#183 Re: Drugari, jel vas strah?

freelancerBIH wrote: 22/03/2020 19:07 Ja pratim virus jos od 15. Decembra ,ovo mi je kao ispunjenje nocne more :D

Propuco sam vec odavno ,raspolovilo me na sve strane ,a kako vrijeme ide sve mi vise svejedno... Opet kazem - svasta sam procitao ,panicar bio isprva.. Sad sam veliki optimista i mislim da ce ovo potrajat sve do 15. aprila ,poslije toga ce doci do kakve takve normalizacije zivota....
ja gledao puno apokalipticnih filmova pa mi ovo bas izgleda ko neki od tih
Maraschino

#184 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by Maraschino »

kakavdanakneiskustvu wrote: 22/03/2020 19:19
freelancerBIH wrote: 22/03/2020 19:07 Ja pratim virus jos od 15. Decembra ,ovo mi je kao ispunjenje nocne more :D

ima elemenata ali nista strasno.
najbitnije je da je smrtnost oboljelih mala.
i prosle godine se umiralo pa i prosli mjesec, tako da, uvijek se od necega umiralo.

sta je bitno, da se zaraza ne siri. tu moramo i mozemo svi pomoci.
sirenjem zaraze mi opterecujemo zdravstveni sistem i njegove mogucnosti a samim tim ga dovodimo u kolaps i onda smo svi kolektivno donji.
jos uvijek je situacija pod kontrolom i trebamo pomoci onima koji se trude da ostane tako.
moonca

#185 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by moonca »

muha_sa wrote: 22/03/2020 10:23 Pošto imam par kutija lego kockica koje sam unuki kupio i sve poslagali odoh razvalit i ponovo slagat :D bar par sati da mozak odmorim od ovog belaja
Ko zivi u kucama- i nije tesko podnijeti -karantin- i--radi sve kao inace- tusiraj se, obrij se-ako nemas bradu, presvuci odjecu- nemoj dva dana u istoj.. :oops: :) jedi manje-
daddy-kool

#186 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by daddy-kool »

Maraschino wrote: 22/03/2020 19:23

i prosle godine se umiralo pa i prosli mjesec, tako da, uvijek se od necega umiralo.

sirenjem zaraze mi opterecujemo zdravstveni sistem i njegove mogucnosti a samim tim ga dovodimo u kolaps i onda smo svi kolektivno donji.
jos uvijek je situacija pod kontrolom i trebamo pomoci onima koji se trude da ostane tako.
Jesi li ti ono u Holandiji?

Kakva je situacija tamo?
kakavdanakneiskustvu

#187 Re: Drugari, jel vas strah?

:thumbup:
Maraschino

#188 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by Maraschino »

daddy-kool wrote: 22/03/2020 19:26

Jesi li ti ono u Holandiji?

Kakva je situacija tamo?
Znam sto i ti mozes da saznas.
Sjedim u kuci, radim ponesto, kontaktiram mnogo ljudi a najvise da se zezamo.
Situacija nije sjajna i ja na ovaj nacin zelim da pomognem da se ne dodje do onog najgoreg.
Trgovine rade, robe ima izuzev nekih artikala koje nastoje cim prije dopuniti.
Dosta je zarazenih, u mojoj regiji najvise. Bolnicki kapaciteti su popunjeni tako da se novozarazeni prebacuju u druge provincije.
Juce sam bio u gradu da popunim zalihe i bilo je naroda ali se osjeti ono da se svako od svakoga sklanja.

Image
Last edited by Maraschino on 22/03/2020 19:33, edited 1 time in total.
GOT

#189 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by GOT »

Strah me mene ako ova izolacija potraje :mrgreen:
sumirprimus

#190 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by sumirprimus »

Malo oftopica kako drukcije
Ja u bingo nema opet brasna :lol: nema veze odo nasut goriva.
Na pumpu da naspem goriva i taman spustim gard bez maske lik je preko pulta ima razdaljine odokativno vise od metra nema nikog . Kad lik kihnu na prepad vidim onaj oblak kapljica predje moju sigurnu zonu :lol: a ljebe i boze saku na usta.skontam dodo mi karticu golom rukom ja karticu u novcanik ruku na usta.sve trajalo jedno sekundu i po.a sunce ti trci kuci dezificijens kod kuce. Izlazim i sjedam u auto snjeg pocinje. Kazu cekamo toplije vrijeme mozda ga bar suzbije.ono snjeg.reko imal jos sta :lol:
Zvoni telefon zove kolega hitno na poso, zivote sto me ranjavas :lol: one rukavice s poda izvrni razavrni ponovo na ruke i goni.loodilo puls 60 ko u mladica :lol: :bih:
Maraschino

#191 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by Maraschino »

sumirprimus wrote: 22/03/2020 20:03 Malo oftopica kako drukcije
Ja u bingo nema opet brasna :lol: nema veze odo nasut goriva.
Na pumpu da naspem goriva i taman spustim gard bez maske lik je preko pulta ima razdaljine odokativno vise od metra nema nikog . Kad lik kihnu na prepad vidim onaj oblak kapljica predje moju sigurnu zonu :lol: a ljebe i boze saku na usta.skontam dodo mi karticu golom rukom ja karticu u novcanik ruku na usta.sve trajalo jedno sekundu i po.a sunce ti trci kuci dezificijens kod kuce. Izlazim i sjedam u auto snjeg pocinje. Kazu cekamo toplije vrijeme mozda ga bar suzbije.ono snjeg.reko imal jos sta :lol:
Zvoni telefon zove kolega hitno na poso, zivote sto me ranjavas :lol: one rukavice s poda izvrni razavrni ponovo na ruke i goni.loodilo puls 60 ko u mladica :lol: :bih:
hoce to dok se ne probudis :lol:

:thumbup:
¤ jelena ¤

#192 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by ¤ jelena ¤ »

GOT wrote: 22/03/2020 19:32 Strah me mene ako ova izolacija potraje :mrgreen:
Isto. :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#193 Re: Drugari, jel vas strah?

ovo će biti jebeno psihicki prezivjeti,bas jebeno
radostan dan

#194 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by radostan dan »

kakavdanakneiskustvu wrote: 22/03/2020 20:08 ovo će biti jebeno psihicki prezivjeti,bas jebeno
a što?
kakavdanakneiskustvu

#195 Re: Drugari, jel vas strah?

radostan dan wrote: 22/03/2020 20:09
kakavdanakneiskustvu wrote: 22/03/2020 20:08 ovo će biti jebeno psihicki prezivjeti,bas jebeno
a što?
nije dijete sa mnom,vec dva mjeseca,jedva ga vidjam,razvod u toku
muha_sa

#196 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by muha_sa »

ja se boMMe maskirah.

Image
Maraschino

#197 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by Maraschino »

Cekajte, ima li ta tegoba veze sa nasim mentalitetom.

Ovi oko mene a i ja sa njima se inace ne krecemo mnogo osim vikenda kada se ode do pijace, trznog centra, restorana...a radnim danima skoro pa sve pusto i svi u kucama malo sjede i k'o sove u 8-9 sati besika.

...tako da im/mi ne pada tesko ova izolacija osim sto cu ustedjeti ne troseci. :D
radostan dan

#198 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by radostan dan »

kakavdanakneiskustvu wrote: 22/03/2020 20:10
a što?
ok...a jesi li razmisljao, sad bar imas vremena...kako je divno to sto si se uspio ostvariti kao otac, kao roditelj. sto si imao tu sansu, za razliku od mnogih koji je nemaju i nece je imati.

probao si, borio se, nije islo...pa sta?
tvoje je, pa sva sila s neba da tresne.
malo ces biti sa njim? ok, hajde da poslozimo stvari ovako - ne daj boze da te zakaci nesto, i nema te...koliko ces biti sa njim onda?
stvari se rjesavaju korak po korak, a ne lomovima preko koljena i revolucijama...da prvo polako izađete neosteceni iz ove zdravstvene situacije, a posle...posle je novi dan, nova nafaka.
kakavdanakneiskustvu

#199 Re: Drugari, jel vas strah?

radostan dan wrote: 22/03/2020 20:18
kakavdanakneiskustvu wrote: 22/03/2020 20:10

a što?
ok...a jesi li razmisljao, sad bar imas vremena...kako je divno to sto si se uspio ostvariti kao otac, kao roditelj. sto si imao tu sansu, za razliku od mnogih koji je nemaju i nece je imati.

probao si, borio se, nije islo...pa sta?
tvoje je, pa sva sila s neba da tresne.
malo ces biti sa njim? ok, hajde da poslozimo stvari ovako - ne daj boze da te zakaci nesto, i nema te...koliko ces biti sa njim onda?
stvari se rjesavaju korak po korak, a ne lomovima preko koljena i revolucijama...da prvo polako izađete neosteceni iz ove zdravstvene situacije, a posle...posle je novi dan, nova nafaka.
nije tesko zbog razvoda,nego je tesko sto dijete trenutno,u ovakvoj situaiji nije iz mene,prodje to za pola minute,minut,suza krene i jbg
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#200 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by Domaci izdajnik »

Kao ratno dijete ovaj karantin me psihički nagriza. Nije prijatno. Ono, nisam bio u opsadi i opasnosti kao raja iz SA, ali bilo je trauma i stresova koje su ostavile posljedice.... :sad:

Nije me strah virusa, ni najmanje! Smatram da je ovo sve preduvano i to namjerno, prošle godine sam imao streptokok u mokraći srušio se u hotelu u BG ljudi mislio da sam se ubio od cuge a popio dva pića, pao mi bio pritisak skoz. Inekcije, terapija, pičke materine, imao sreće nije se proširilo u bubrege bilo bi veselo :-? Znači, daleko opasnije sam imao, a dvojica drugara su se isto zarazila streptokokom u grlu isto bio cirkus, hitna pomoć, inekcije, infuzija temperatura do 39....Znači ima daleko gore i zajebanije, a za to ima lijek.

Strah me onoga što će nastati a to je finansijski krah i kolaps ove jaransko-kumovske ekonomije. Ogroman broj ljudi će ostati bez posla i prihoda, katapultiraćemo se u sredinu 2000tih pred svjetsku krizu. Ljudi preko 30 do nedavno kada je nestalo radne snage imaju problem naći posao jer su "prestari", e sad mogu zamisliti šta će biti kad se vrate ovi što su napušeni po EU. Pakao na zemlji! Plus što već od septembra 2018. čekam termin za vizu od čeka po svemu sudeći neće biti ništa i to mi je jedino držalo nadu u bolje sutra i bolju budućnost. Ako i to propadne, jebe mi se za pandemiju, ne treba mi više ovako jalov i promašen život....
Locked