Kaže što karanten?! Pa da ga nema crkavali bi ko štakoriRusmir Mesihović, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, najavio je da se od ponedjeljka uvodi i "psiholopški telefon", odnosno da će biti dostupna psihološka pomoć građanima.
"Krenućemo u ozbiljniju priču, možda po ugledu na susjede, na ozbiljnije opremanje u smislu respiratora, medicinske zaštitene opreme. Krenuli smo u još par projekata, određivanju lokaliteta za izolatorij, mogućnosti potpore respiratornih jedinica. Nadam se da ćemo to sve što manje koristiti", kazao je Mesihović.
Istakao je da se pacijenti testiraju, a da će od sutra i jedna privatna laboratorija, koja je certificirana za pretrage, početi to raditi.
"Testova ima dovoljno, dolazi još par hiljada. To ide svojim tokom po uputama kriznog štaba i epidemiologa", uvjerava Mesihović.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- O'zone
- Globalni moderator
#5601 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
Guadalajara
-
biglebovski
#5603 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo sad iz Binga, svega ima, germe kou priči, brašna nema. Potražnja je davno premašila mogućnosti pakovanja i distribucije a vjerujem da ovi mlinari, što imaju i gotove proizvode, neće da prodaju brašno, bolje se zarađuje na hljebu, kifli, piti, jufkama... Za očekivati je mala pakovanja i količinske restrikcije kao u RS. Vjerovatno je problem što nemaju svi mlinari mogućnost da pakuju manja pakovanja. Eno iz Klasa neki dan kažu, imamo hljeba svakakvog...Milenkov buraz wrote: ↑22/03/2020 14:37Jučer sam bio u Mercatoru Ložionička i svega je bilo, nije bilo ni gužve. Mercator dobro organizovan, sredstva za dezinfekciju na ulazu, oglasi za držanje rastojanja, bilo je i brašna, za germu nisam siguran jer mi nije trebala ali sve ostalo krcato. Mislim da bezveze širiš paniku među ljudima.
-
Mogy87
#5604 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na smijes biti debeo ako nafatas COVID, to svi doktori kazu
- Pandakonda
#5605 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo troje što je zaraženo iz Sarajeva pušteni su na kucno liječenjekredenac-ac wrote: ↑22/03/2020 15:19 Ljudi poznaje li iko licnonekog od oboljelih u BiH? Kako se trenutno osjecaju ti ljudi, kakvi su simptomi tokom bolesti, ne samo na pocetku... da li su svi u bolnicama ili ih ima i na kucnom lijecenju? Za ove koji su kao izljeceni koliko dana su bili bolesni?
Niko o tome ne pise ili ne zna?
Cuvajte se
- O'zone
- Globalni moderator
#5606 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Aferim
Od uvođenja prvih mjera usljed pojave pandemije koronavirusa zaključno sa jučerašnjim danom u BiH je ušlo 238.128 osoba, potvrđeno je za Klix.ba u Graničnoj policiji BiH.
Zaključno sa 20. martom u kriznom periodu je iz BiH izašlo 194.395 osoba. Tokom jučerašnjeg dana u našu državu ušlo je 7.046 osoba, a ovo je najniži broj ulazaka u našu zemlju od pojave pandemije koronavirusa.
Usporedbe radi u periodu prije proglašenja kriznog stanja, naprimjer 6. marta u našu zemlju je ušlo 106.362 osoba.
Budući da se ovaj broj konstatno smanjuje, a i zbog vanredne epidemološke situacije u BiH u kojoj je došlo do zaraze 93 osobe, dok je jedna preminula od koronavirusa, sve je veća opavdanost da se zatvore granični prijelazi kako su to uradili naše susjedne države Srbija i Crna Gora.
-
high_volume
#5607 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Laže, naravno, jer svi znaju, svi inspektori, ne samo sanitarni inspektori, na granicama haraju uvoznike roba. Ovo je otkriven slučaj, vjerujem da neotkrivenih ima jako mnogoO'zone wrote: ↑22/03/2020 15:17 Ako mu ne zviznu otkaz i ćuzu mo'š ga jbt
Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove su istakli da je suspendovan federalni sanitarni inspektor nakon što je jučer uhapšen na Graničnom prijelazu Orašje jer se sumnjiči za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.
"Užasnut sam ovim nečasnim postupkom pojedinca koji je nanio štetu ugledu Federalne uprave za inspekcijske poslove", naveo je Ajdinović.
Protiv federalnog sanitarnog inspektora će biti pokrenut zakonom predviđen postupak.
-
MMM1977
#5608 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad čitam i ne mogu da vjerujem...O'zone wrote: ↑22/03/2020 15:35 Aferim
Od uvođenja prvih mjera usljed pojave pandemije koronavirusa zaključno sa jučerašnjim danom u BiH je ušlo 238.128 osoba, potvrđeno je za Klix.ba u Graničnoj policiji BiH.
Zaključno sa 20. martom u kriznom periodu je iz BiH izašlo 194.395 osoba. Tokom jučerašnjeg dana u našu državu ušlo je 7.046 osoba, a ovo je najniži broj ulazaka u našu zemlju od pojave pandemije koronavirusa.
Usporedbe radi u periodu prije proglašenja kriznog stanja, naprimjer 6. marta u našu zemlju je ušlo 106.362 osoba.
Budući da se ovaj broj konstatno smanjuje, a i zbog vanredne epidemološke situacije u BiH u kojoj je došlo do zaraze 93 osobe, dok je jedna preminula od koronavirusa, sve je veća opavdanost da se zatvore granični prijelazi kako su to uradili naše susjedne države Srbija i Crna Gora.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#5609 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Samo se pita bez hljeba jede.
- Connaisseur Karlin
#5610 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
24/7 aktivna aplikacija Prisutnost koronavirusa (SARS-CoV-2) u Kantonu Sarajevo
https://zis-ks.maps.arcgis.com/apps/ops ... 40c70b7b82
https://zis-ks.maps.arcgis.com/apps/ops ... 40c70b7b82
-
hillbill
#5611 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
sto ne traze odgovornost svoje babunijade u konjicu....ispostavilo se da su njihovi puleni glavni prenosiociMilenkov buraz wrote: ↑22/03/2020 14:59 Evo oglasila se i SDA![]()
SDA traži da se objave imena osoba kojima je određena mjera izolacije
-
high_volume
#5612 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Polako se ispostavlja činjenica da je "babunijada" ključna za uvećano i izvan kontrole širenje coronavirusa u nas, i nakon ozdravljenja glavnog "babuna", inicijatora ovog skupa, tužilaštvo ga mora procesuirati, taman da mi je babo rođeni. Organizovati 200 i više ljudi usred biološke opasnosti je idiotizam ravan terorizmu. Sada imamo zaražene preko noći u Sarajevu, Travniku, Novom travniku, Bugojnu i Goraždu, i u još niz drugih gradova po svijetu, odakle su stizali učesnici ove "babunijade".hillbill wrote: ↑22/03/2020 15:42sto ne traze odgovornost svoje babunijade u konjicu....ispostavilo se da su njihovi puleni glavni prenosiociMilenkov buraz wrote: ↑22/03/2020 14:59 Evo oglasila se i SDA![]()
SDA traži da se objave imena osoba kojima je određena mjera izolacije
-
Milenkov buraz
#5613 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma pusti, dižu paniku, uživaju u tome šta li. Možda fali nekih artikala tipa brašno, germa i sl. ali brašna ima dovoljno. Ja pričam prije dva dana sa vlasnikom malog granapa kod mene u mahali i čovjek kaže da ima više povrata hljeba nego ranije jer ljudi kupuju brašno pa valjda neki ga prave tako da se sada hljeb baca a za brašnom ludnica.biglebovski wrote: ↑22/03/2020 15:32Evo sad iz Binga, svega ima, germe kou priči, brašna nema. Potražnja je davno premašila mogućnosti pakovanja i distribucije a vjerujem da ovi mlinari, što imaju i gotove proizvode, neće da prodaju brašno, bolje se zarađuje na hljebu, kifli, piti, jufkama... Za očekivati je mala pakovanja i količinske restrikcije kao u RS. Vjerovatno je problem što nemaju svi mlinari mogućnost da pakuju manja pakovanja. Eno iz Klasa neki dan kažu, imamo hljeba svakakvog...Milenkov buraz wrote: ↑22/03/2020 14:37Jučer sam bio u Mercatoru Ložionička i svega je bilo, nije bilo ni gužve. Mercator dobro organizovan, sredstva za dezinfekciju na ulazu, oglasi za držanje rastojanja, bilo je i brašna, za germu nisam siguran jer mi nije trebala ali sve ostalo krcato. Mislim da bezveze širiš paniku među ljudima.
- drag_gost
#5614 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma normalno i mislio sam na ovu najnoviju.hillbill wrote: ↑22/03/2020 15:26mi i sada imamo kolektivni imunitet na koronu.............ali nemamo na ovu naj noviju '....korona egzistira 50 godinadrag_gost wrote: ↑22/03/2020 13:46Kad tad cemo imati kolektivni imunitet na ovo, to je statistika.malakh wrote: ↑22/03/2020 13:31
ali ne mogu zbog kolektivnog imuniteta dopustiti da sto više ljudi se zarazi i od toga da premine od 3 do 10%.
a i da bi se stvorio kolektivni imunitet ne mora se nužno prebolovati korona. ima tu i do ishrane, redovnog treninga ili hodanja, redovnog cijepljenja protiv sezonskih gripa...
jebiga imaš ljudi koji ne pamte kada su bili prehladjeni ili gripozni.
- JThomas
#5615 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
oni će reći nije bio javni skup, bila je lista zvanica i kontrola na ulazu. nema djela

-
hillbill
#5616 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
bake u steku....zanijemio ....POVEDI JUNACE,,,STANI HRABRO NA CELO....nemoj ispuzati kad sve prode ..TI SI VJERNIK PA AKO TE UZME UZME>>>>A BOGAMI TO TI JE I DUZNOST/20godina si prvi i zastitnik/ sad je vrijeme da to potvrdis...pokazi bar nesto primjerom ...digni ruke a puk da te slijedi
- JThomas
#5617 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
high_volume
- Riddle
- JThomas
#5620 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
pravda će biti i brza i dostižna. djela nema ali može biti širenja lažnih informacija
-
breuer
#5621 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ja iza njega ne idem, hvala, nek se ušutio...tako najbolje pomaže...hillbill wrote: ↑22/03/2020 15:56 bake u steku....zanijemio ....POVEDI JUNACE,,,STANI HRABRO NA CELO....nemoj ispuzati kad sve prode ..TI SI VJERNIK PA AKO TE UZME UZME>>>>A BOGAMI TO TI JE I DUZNOST/20godina si prvi i zastitnik/ sad je vrijeme da to potvrdis...pokazi bar nesto primjerom ...digni ruke a puk da te slijedi
-
zrakomlat
- Yenna
#5623 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bit ce vremena da se brinu o tome i sankcionisu, zar sad u ovom ludilu svakodnevnih novih naredbi i prijedloga za eventualnu ekonomsku krizu da neko ganja neku budalu koja je to organizovala.
Lično znam par onih koji su dobili pozivnica i nije im palo na pamet da odu...srećom.
Htjeli ljudi da jedu, piju, vesele se...hebi ga, sad je gotovo.
-
biglebovski
#5624 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad je blaga frka onima koji na početku nisu vjerovali da može išta da se desi pa sad kontaju trebao sam kupiti dokje bilo, a imamo i drugu, konstantniju grupu kupaca brašna koji od početka kupuju masovno a sa novim mjerama oni su još ubjeđeniji da za deset petnest dana stiže veliki pomor i eksplozija virusa da će kad svi pomremo od gladi oni živjeti pa bar dovoljno duže da pojedu to brašno.Milenkov buraz wrote: ↑22/03/2020 15:51 Ma pusti, dižu paniku, uživaju u tome šta li. Možda fali nekih artikala tipa brašno, germa i sl. ali brašna ima dovoljno. Ja pričam prije dva dana sa vlasnikom malog granapa kod mene u mahali i čovjek kaže da ima više povrata hljeba nego ranije jer ljudi kupuju brašno pa valjda neki ga prave tako da se sada hljeb baca a za brašnom ludnica.
-
hillbill