https://youtu.be/ehGe9K24Vog
Vako i moze rolna bit pola godine brat bratu. A mozda se nekome i svidi
Moderator: O'zone
https://youtu.be/ehGe9K24Vog
Ljudi svaju scoje doktore da pomognu i da steknu iskustvo.Challenger_ wrote: ↑22/03/2020 12:17 U Italiju stigla brigada ljekara i medicinskih sestara iz Kube.
Ja za Vas imam molbu. Ukoliko imate vremena da izvadite kljucne cinjenice sljedeceg clanka da konacno ostavimo po strani price o laboratorijskoj manipulaciji. U potpunosti razumijem ukoliko niste u mogucnosti odvojiti vrijeme.Cortado wrote: ↑22/03/2020 13:311. Citaj!
2. Citaj s razumijevanjem!
3. COVID-19 NIJE upala pluca
4. COVID-19 je infektivna bolest koja izaziva respiratorno oboljenje (slicno gripi) kod koje se kao jedna od komplikacija MOZE razviti upala pluca!
5. GO TO 1
Evo i ja sam sad trazila, nisam mogla naci. Ali svejedno, pogledaj cijene za druge. Inace toalet papir koji ja kupujem (aldi ftw) 10 rolni, 200 listova, troslojni kosta oko 2.5€.Cortado wrote: ↑22/03/2020 13:34Zasto ga nema na njihovoj stranici?
https://www.real.de/item/search/?search ... rch_value=
Ja neki dan u edeci uzeo, bila paleta citava, normalna cijena. Mene brasno brine, nije jucer bilo, spao sam na 52 kile, a i ulje pri kraju jedno 20tak litara mi ostalo..ćiribiribela wrote: ↑22/03/2020 13:38Evo i ja sam sad trazila, nisam mogla naci. Ali svejedno, pogledaj cijene za druge. Inace toalet papir koji ja kupujem (aldi ftw) 10 rolni, 200 listova, troslojni kosta oko 2.5€.Cortado wrote: ↑22/03/2020 13:34Zasto ga nema na njihovoj stranici?
Tacno se vidi da se u Bosni ljudi mahom peru,svaka nam castErmin ZM wrote: ↑22/03/2020 13:42Ja neki dan u edeci uzeo, bila paleta citava, normalna cijena. Mene brasno brine, nije jucer bilo, spao sam na 52 kile, a i ulje pri kraju jedno 20tak litara mi ostalo..ćiribiribela wrote: ↑22/03/2020 13:38Evo i ja sam sad trazila, nisam mogla naci. Ali svejedno, pogledaj cijene za druge. Inace toalet papir koji ja kupujem (aldi ftw) 10 rolni, 200 listova, troslojni kosta oko 2.5€.Cortado wrote: ↑22/03/2020 13:34
Zasto ga nema na njihovoj stranici?
Poruka onima sto pokupovase sav toalet papir:
https://youtu.be/rFoVx1TmA5I

Zamisli da su ti tvoji bili u opsadi 4 godine i svaki dan granatirani i ubijanisadie_forever wrote: ↑22/03/2020 13:40 Danas ovdje kod nas u bolnici izbila svadja,tuca jer nisu mogli svakoga testirat za virus
znaci uredjena zemlja i pada sve,zamisli u Bosni..pa bio bi opsti haos,ljudi bi poceli uz noz tjerat ljekare da ih testiraju![]()
![]()
i sta je tu smijesno?sadie_forever wrote: ↑22/03/2020 13:40 Danas ovdje kod nas u bolnici izbila svadja,tuca jer nisu mogli svakoga testirat za virus
znaci uredjena zemlja i pada sve,zamisli u Bosni..pa bio bi opsti haos,ljudi bi poci eli uz noz tjerat ljekare da ih testiraju![]()
![]()
Isto i ova moja Kineskinja kaze, sve se vraca u normalu, radnici rade, drze se jos uputa ali svi su max disciplinovani. Skole jos ne rade i osjetljive kategorije se drze jos unutra. Sada im radnici daju sve od sebe da nadoknade sve i rade za cijelu Evropu. Njihove kargo aviokompanije su spremne da uspostave zracne mostove sa svim drzavama u Evropi za hitne posiljke opreme i medicinskog potrosnog. Kod nas se nema s kim ozbiljnim pricati o tome.MMM1977 wrote: ↑22/03/2020 10:45Čemu odmah uvrede?GAU8 wrote: ↑22/03/2020 10:40Nisu ni blizu nornale. Prvo se informisi prije nego pises netacne stvari.MMM1977 wrote: ↑22/03/2020 10:06
Ne bi trebalo isključiti ni ovu opciju, njima ne znači ništa par miliona mrtvih, prvi su ušli u krizu i prvi iz nje izašli. Oni sada maltene žive i rade normalno dok u ostatku razvijenog svijeta sve staje, odakle će nam sutra dolaziti repromaterijali i sve potrepštine?
Na stranu što se Kina i sve ostale diktature lakše nose sa kriznim situacijama.
Skole i univerziteti jos ne rade. Vecina tvornica jos ne radi punim kapacitetom.
Jos je u mnogim gradovima na snazi izolacija u malo ublazenom obliku.
To je sve, samo ne "zive i rade normalno"
Dalje, i njihova ekonomija kao i ekonomija ostatka svijeta je u qrcu, samo sto su prvi usli u krizu i medju prvi ce krenuti iz nje izlaziti, ali svejedno im je i to, ako ne voze kontejneri i nema ko da im kupuje robu.
Ne sluzi glava samo da drzi usi.
![]()
Ovakve kao Sadie treba banirati do kraja pandemije.drag_gost wrote: ↑22/03/2020 13:46i sta je tu smijesno?sadie_forever wrote: ↑22/03/2020 13:40 Danas ovdje kod nas u bolnici izbila svadja,tuca jer nisu mogli svakoga testirat za virus
znaci uredjena zemlja i pada sve,zamisli u Bosni..pa bio bi opsti haos,ljudi bi poci eli uz noz tjerat ljekare da ih testiraju![]()
![]()
Isto, evo tek sad pogledao. 5 KG tačno, al šta ima veze.Nadzorna_ploca wrote: ↑22/03/2020 13:48 Zena i ja 5kg brasna imamo u kuci a ovaj se brine sa 52 kile..![]()
Sarkazam bolan, sarkazam.Nadzorna_ploca wrote: ↑22/03/2020 13:48 Zena i ja 5kg brasna imamo u kuci a ovaj se brine sa 52 kile..![]()
izvor!?Challenger_ wrote: ↑22/03/2020 12:25
Dok iz USA, NATO i EU nema ni šprice. Šta više, iz najpogođenije talijanske oblasti je američkim vojnim avionom put USA odnijeto 500.000 testova.
Pametnom dosta a budali ništa.
Kuba ima strasno dobre stvari u medicini, nemoj ih podcjeniti.Challenger_ wrote: ↑22/03/2020 12:25Tako se službeno nazivaju.sumirprimus wrote: ↑22/03/2020 12:19Joj brigada.tim ljekara i tehnicaraChallenger_ wrote: ↑22/03/2020 12:17 U Italiju stigla brigada ljekara i medicinskih sestara iz Kube.
Dok iz USA, NATO i EU nema ni šprice. Šta više, iz najpogođenije talijanske oblasti je američkim vojnim avionom put USA odnijeto 500.000 testova.HAVANA (Reuters) - Communist-run Cuba said it dispatched a brigade of doctors and nurses to Italy for the first time this weekend to help in the fight against the novel coronavirus at the request of the worst-affected region Lombardy.
A smijesno je jer se radi o obicnoj hebenoj coroni,nije ti kuga pokucala na vrata i ljudi se biju radi medija ,kao da im moze sta pomoci ako se testiraju i imaju.Kao sto rece ovaj ljekar "pandemija je vec dosla vise nije bitno koliko nas je dobilo virus vec da se to zaustavi,vise je ucinkovito da ste ostali kuci izolovani nego ovako"drag_gost wrote: ↑22/03/2020 13:46i sta je tu smijesno?sadie_forever wrote: ↑22/03/2020 13:40 Danas ovdje kod nas u bolnici izbila svadja,tuca jer nisu mogli svakoga testirat za virus
![]()
to je ono dok je jos duh komunizma bio,vidis kako kinezi,vladar kaze u kuci lezi ,niko ne izlazimuha_sa wrote: ↑22/03/2020 13:44Zamisli da su ti tvoji bili u opsadi 4 godine i svaki dan granatirani i ubijanisadie_forever wrote: ↑22/03/2020 13:40 Danas ovdje kod nas u bolnici izbila svadja,tuca jer nisu mogli svakoga testirat za virus
znaci uredjena zemlja i pada sve,zamisli u Bosni..pa bio bi opsti haos,ljudi bi poceli uz noz tjerat ljekare da ih testiraju![]()
![]()
![]()
Mi smo za te tvoje svijet izmislili pa ti kontaj ako hoŠ![]()
Dobro i sta je tu smijesno?sadie_forever wrote: ↑22/03/2020 13:53A smijesno je jer se radi o obicnoj hebenoj coroni,nije ti kuga pokucala na vrata i ljudi se biju radi medija ,kao da im moze sta pomoci ako se testiraju i imaju.Kao sto rece ovaj ljekar "pandemija je vec dosla vise nije bitno koliko nas je dobilo virus vec da se to zaustavi,vise je ucinkovito da ste ostali kuci izolovani nego ovako"drag_gost wrote: ↑22/03/2020 13:46i sta je tu smijesno?sadie_forever wrote: ↑22/03/2020 13:40 Danas ovdje kod nas u bolnici izbila svadja,tuca jer nisu mogli svakoga testirat za virus
![]()
Oni to rade decenijama, širom svijeta. Ova herojska solidarnost nije ništa novo.moa wrote: ↑22/03/2020 13:35Ljudi svaju scoje doktore da pomognu i da steknu iskustvo.Challenger_ wrote: ↑22/03/2020 12:17 U Italiju stigla brigada ljekara i medicinskih sestara iz Kube.
Pa eto da je malo ozbiljnija bolest bilo bi zalosno,ovako imam luksuz da se smijem dok drugi govore "kijametski dan nas ceka uskoro"drag_gost wrote: ↑22/03/2020 13:54Dobro i sta je tu smijesno?sadie_forever wrote: ↑22/03/2020 13:53A smijesno je jer se radi o obicnoj hebenoj coroni,nije ti kuga pokucala na vrata i ljudi se biju radi medija ,kao da im moze sta pomoci ako se testiraju i imaju.Kao sto rece ovaj ljekar "pandemija je vec dosla vise nije bitno koliko nas je dobilo virus vec da se to zaustavi,vise je ucinkovito da ste ostali kuci izolovani nego ovako"
Bilo je prije par dana, Turska isporučuje 500.000 testova.Connaisseur Karlin wrote: ↑22/03/2020 13:51izvor!?Challenger_ wrote: ↑22/03/2020 12:25
Dok iz USA, NATO i EU nema ni šprice. Šta više, iz najpogođenije talijanske oblasti je američkim vojnim avionom put USA odnijeto 500.000 testova.
Šta postavljaš uskličnik, koga glumiš bona. Gdje je pristojnost? Napiši, izvor molim. Pa onda dobiješ:Connaisseur Karlin wrote: ↑22/03/2020 13:51izvor!?Challenger_ wrote: ↑22/03/2020 12:25
Air Force flew 500,000 coronavirus test kits from Italy to Tennessee
The U.S. Air Force has flown half a million coronavirus testing kits from Italy to Tennessee, the branch’s top general revealed Wednesday.
Gen. David Goldfein told reporters at the Pentagon that the kits landed in Memphis on Monday. They were transported across the Atlantic on an Air Force C-17 cargo plane and now will be distributed around the country, people familiar with the mission told Defense One.