To je najveci plusHaris.ba wrote: ↑22/03/2020 09:25Nemaš posla, svakako si u stanu, pun stan u isto vrijeme kada ti prahne u halu, moraš dumati šta ćeš jesti, ideš kupiti hoćeš se zaraziti, svakako ne možeš do daljinskog da gledaš šta hoćeš, gledano organizacijski najbolje je sada u zatvoru. Jedini minus je mobitel i internet.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- muha_sa
#5401 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- Haris.ba
#5402 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To bi isto bilo ko lopova pustiti da krade po noci, pa ga ganjati ujutro
Ko krsi izolaciju i jeste za hapsa. I to odmah. Jer vec postoji kazna za krsenje izolacije. Onda nema smisla nesta novo donositi.
Na prijemu u zatvoru fino zamoliti, cika upravnice mogu ja u samicu na jedno mjesec.
-
made_in_sarajevo
#5403 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I opet ce najvise osjetiti oni dole obicni koji rade za najmanju platu, a novalicu i novalicima ovih 10% ce biti nista. Izostaviti ljude koji su ispod 1500KM sa svim, svima iznad skidaj. Ali jebiga oni da imaju pameti ne bi igman pustili da odrzi.O'zone wrote: ↑22/03/2020 09:24 Evo 10% pa sad recite ne valja Fadil![]()
https://www.klix.ba/biznis/novalic-pred ... /200322002
- Haris.ba
#5404 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pisimo dok nam ne zabrane iznositi dezinformacije.
Fadil je najbolji politicar. Njegove misli, izjave i odluke su najbolje. Fadil ce nas spasiti.
Fadil je najbolji politicar. Njegove misli, izjave i odluke su najbolje. Fadil ce nas spasiti.
- muha_sa
- O'zone
- Globalni moderator
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#5407 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
made_in_sarajevo wrote: ↑22/03/2020 09:33I opet ce najvise osjetiti oni dole obicni koji rade za najmanju platu, a novalicu i novalicima ovih 10% ce biti nista. Izostaviti ljude koji su ispod 1500KM sa svim, svima iznad skidaj. Ali jebiga oni da imaju pameti ne bi igman pustili da odrzi.O'zone wrote: ↑22/03/2020 09:24 Evo 10% pa sad recite ne valja Fadil![]()
https://www.klix.ba/biznis/novalic-pred ... /200322002
- Ironmen
#5408 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi daj malo se smirite i stanite na loptu.... nisam fan ni jednog politicara u BiH niti stranke niti sam clan ijedne stranke da se razumijemo odma..
Ali BiH na svim nivoima vlasti je uradila pet puta vise nego sve zapadne zemlje pa i sire u sprecavanju zaraze od corone...
Znaci bitni su zivoti i nista drugo vanredna situacija je proglasena.... sto nas manje hoda i sto nas manje odlazi na posao brze cemo pobjediti ovaj virus..
Moramo uciti od Kine koja se bori od novembra i upozoravali su cijeli svijet sta im se moze desiti...
Ne zeli niko scenarij Italije a bgm tek cete vidjeti u SAD-u sta ce se desiti u narednim danima....
SABURA MALO SVIMA !!
Ali BiH na svim nivoima vlasti je uradila pet puta vise nego sve zapadne zemlje pa i sire u sprecavanju zaraze od corone...
Znaci bitni su zivoti i nista drugo vanredna situacija je proglasena.... sto nas manje hoda i sto nas manje odlazi na posao brze cemo pobjediti ovaj virus..
Moramo uciti od Kine koja se bori od novembra i upozoravali su cijeli svijet sta im se moze desiti...
Ne zeli niko scenarij Italije a bgm tek cete vidjeti u SAD-u sta ce se desiti u narednim danima....
SABURA MALO SVIMA !!
-
zrakomlat
#5409 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ironmen wrote: ↑22/03/2020 09:49 Ljudi daj malo se smirite i stanite na loptu.... nisam fan ni jednog politicara u BiH niti stranke niti sam clan ijedne stranke da se razumijemo odma..
SABURA MALO SVIMA !!
Kažu mi iz Svedske da gore kod njih nisu ni blizu ovakva ograničenja i potezi a imaju dobar broj zaraženih.
- Ironmen
#5410 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
DOBRE VIJESTI
Nema novih slučajeva zaraze u Republici Srpskoj, pod nadzorom 13.538 osoba..
Za sada odlicno samoda ovih 13k skonta kakvo je stanje i da se pridrzavaju izolacije nece svijet propast za 14-30 dana...
Ako smanjimo kretanje imamo velike sanse da nas ovo okrzne samo..
Moramo znati da je nas zdrastveni sistem urusen vec 30 godina i da skoro nista ne fukcionise u normalnom stanju a kamoli vanrednom, to nam treba biti na umu, pogotovo manje sredine i gradovi gdje su obicne ambulante kojima fali infuzija i zavoja a kamoli sta vise...
Za sada odlicno samoda ovih 13k skonta kakvo je stanje i da se pridrzavaju izolacije nece svijet propast za 14-30 dana...
Moramo znati da je nas zdrastveni sistem urusen vec 30 godina i da skoro nista ne fukcionise u normalnom stanju a kamoli vanrednom, to nam treba biti na umu, pogotovo manje sredine i gradovi gdje su obicne ambulante kojima fali infuzija i zavoja a kamoli sta vise...
Last edited by Ironmen on 22/03/2020 10:06, edited 1 time in total.
- Ironmen
#5411 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svedska 1700 zarazenih za 10 dana ako nema karantene i rade kafici i sve ostalo ide brojka na 20 k prave gresku Italije i Spanije u SAD-u od ponoci d 7 ujutro znaci za 7 sati 7000 novih zarazenih a rulja pravi guzvu u amo shopovima....zrakomlat wrote: ↑22/03/2020 10:00Ironmen wrote: ↑22/03/2020 09:49 Ljudi daj malo se smirite i stanite na loptu.... nisam fan ni jednog politicara u BiH niti stranke niti sam clan ijedne stranke da se razumijemo odma..
SABURA MALO SVIMA !!![]()
Kažu mi iz Svedske da gore kod njih nisu ni blizu ovakva ograničenja i potezi a imaju dobar broj zaraženih.
- Billy The Pljuc
#5412 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Druže,bunk wrote: ↑22/03/2020 09:20 Na ovim koordinatama samo zestoke kazne imaju efekt.
Medjede koji su dosli odakle vec i nalozena im samoizolacija a zatekne ih se gdje ne bi smjeli odma godina zatvora.
Medjed ce kad ovo.prodje opet u svabiju da irgati i slusa ko bubica a mi ostajemo ovdje.
Godinu zatvora i 30000 kazne koja se uplacuje vatrogascima ili civil oj zastitit opcine iz koje je medjed.
Iz svakog tvog posta izbija mržnja prema dijaspori, nije ti to dobro po tebe samog a nije u redu ni ljude koji su vani osuđivati za sve nedaće koje su nas/te snašle u životu. Niko ni meni ni tebi nije kriv što se nismo ispalili vani kao što su oni. Nema mnogo razlike među nama, bez obzira gdje se mi nalazili i kako vrijeme odmiče to je sve evidentnije.
Pišeš isto kao da je onaj nesretni biščanin htio svoju majku zaraziti i usmrtiti je, da je znao da nosi virus vjerujem da ne bi ni dolazio. Sa druge strane imaš masu ljudi koji tu žive i šire virus i što je najžalosnije niko za isto neće odgovarati a mnogi od njih su dobro pozicionirani.
Nije kako ti pišeš "medjed" kriv što su idioti dozvolili svojim "mjerama" da se on ponaša kako se već i ponaša, možda bi ti i ja i gori bili.
Slažem se da treba red zavesti i pokušati iskontrolisati širenje virusa ali s obzirom ko nam o glavama "radi" male su šanse za isto tako da smo po mom skromnom mišljenju najebali.
Pišem ti ko svom najrođenijem, smanji frustracije dijasporom ili ih barem usmjeri prema onima koji su odgovorni za kreiranje haosa u BiH.
Svako dobro ti želim.
- Halcyon
#5413 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Odlične vijesti.Ironmen wrote: ↑22/03/2020 10:01 DOBRE VIJESTI
Moramo znati da je nas zdrastveni sistem urusen vec 30 godina i da skoro nista nefukcionise u normalnom stanju a kamoli vanrednom, to nam treba biti na umu, pogotovo manji sredine i gradovi gdje su obicne ambulante kojima fali infuzija i zavoja a kamoli sta vise...
Samo, šta poslije 30 dana? Pustiš ljude na ulicu i eto epidemije.
Ovo se neće riješiti dok ne oboli većina populacije (ili ovi pronađu vakcinu ali dok ona dođe većina će i prebolovat).
-
MMM1977
#5414 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Odakle ti ovo?Ironmen wrote: ↑22/03/2020 10:03Svedska 1700 zarazenih za 10 dana ako nema karantene i rade kafici i sve ostalo ide brojka na 20 k prave gresku Italije i Spanije u SAD-u od ponoci d 7 ujutro znaci za 7 sati 7000 novih zarazenih a rulja pravi guzvu u amo shopovima....zrakomlat wrote: ↑22/03/2020 10:00Ironmen wrote: ↑22/03/2020 09:49 Ljudi daj malo se smirite i stanite na loptu.... nisam fan ni jednog politicara u BiH niti stranke niti sam clan ijedne stranke da se razumijemo odma..
SABURA MALO SVIMA !!![]()
-
made_in_sarajevo
#5415 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije problem u saburu i za cudo jesu uveli mjere prije nego je pola drzave zarazeno. Fazon je sto znaju samo mjere uvesti i nista vise. Bubnu zabranu kretanja mladjim i starijim pa nakon par dana kad ih novinar stisne onda kazu pa ja moze do prodavnice, a to na papiru nigdje ne pise i onda dolazimo do kurcevitosti policije i kako ce policajac to tumacit. Drugo uvode zabrane svega,a kako ljudi da prezive april i maj bez plata jer ne mogu otici na posao. S kim god sam u petak pricao kazu 2 mjeseca imamo posla ne mozemo ni stici, sta nakon toga. Niko se po glavi od njih nije pocesao, evo sad brat fadil odvojit ce 10% plate velikodusno.
Fala ti fadile, spasio si nas. Imam prijetelja na budzetu federacije, plata tako 1500-1600 sa svim. Ima dijete od 2 godine i zena ne radi, kredit za stan, kreditne kartice i sad fadil njemu uzima.jos 150KM. Ma to fadile kralju, gigante, povedi nas putem slave i bogatstva.
Fala ti fadile, spasio si nas. Imam prijetelja na budzetu federacije, plata tako 1500-1600 sa svim. Ima dijete od 2 godine i zena ne radi, kredit za stan, kreditne kartice i sad fadil njemu uzima.jos 150KM. Ma to fadile kralju, gigante, povedi nas putem slave i bogatstva.
- Ironmen
#5416 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.bing.com/covidMMM1977 wrote: ↑22/03/2020 10:09Odakle ti ovo?
- muha_sa
#5417 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moja komšinica maloprije išla do Konzuma koji je nekih 100 metara od našeg naselja--kasirka je pitala koliko ima godina.made_in_sarajevo wrote: ↑22/03/2020 10:11 Nije problem u saburu i za cudo jesu uveli mjere prije nego je pola drzave zarazeno. Fazon je sto znaju samo mjere uvesti i nista vise. Bubnu zabranu kretanja mladjim i starijim pa nakon par dana kad ih novinar stisne onda kazu pa ja moze do prodavnice, a to na papiru nigdje ne pise i onda dolazimo do kurcevitosti policije i kako ce policajac to tumacit. Drugo uvode zabrane svega,a kako ljudi da prezive april i maj bez plata jer ne mogu otici na posao. S kim god sam u petak pricao kazu 2 mjeseca imamo posla ne mozemo ni stici, sta nakon toga. Niko se po glavi od njih nije pocesao, evo sad brat fadil odvojit ce 10% plate velikodusno.
Zašto me to pitaš
Policija nam rekla da sve koji su preko 65 prijavimo
Last edited by muha_sa on 22/03/2020 10:18, edited 1 time in total.
- JThomas
#5418 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://zurnal.info/novost/22873/satori ... an-u-njima
i hiljade ljudi od prošlog vikenda koje bi trebale imati uopšte nemaju naredbi i rješenja da ih krše. dakle rade se stvari reda radi, da se vidi da se radi, kao i kad nije vanredno.Tokom petka, od 1845 putnika koji su U BIH ušli preko graničnih prijelaza u Federaciji, samo njih 146 prešlo na prijelazima gdje su postavljeni šatori. Nijedan putnik nije zadržan u šatorima
- Ironmen
#5419 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dobro ne treba skroz panicariti i biti totalni pesimist... ajmo malo optimisticnije gledai i reci da ce ovo ludilo stati pocetkom juna.. znaci imamo jos kraj marta i cijeli april i maj...made_in_sarajevo wrote: ↑22/03/2020 10:11 Nije problem u saburu i za cudo jesu uveli mjere prije nego je pola drzave zarazeno. Fazon je sto znaju samo mjere uvesti i nista vise. Bubnu zabranu kretanja mladjim i starijim pa nakon par dana kad ih novinar stisne onda kazu pa ja moze do prodavnice, a to na papiru nigdje ne pise i onda dolazimo do kurcevitosti policije i kako ce policajac to tumacit. Drugo uvode zabrane svega,a kako ljudi da prezive april i maj bez plata jer ne mogu otici na posao. S kim god sam u petak pricao kazu 2 mjeseca imamo posla ne mozemo ni stici, sta nakon toga. Niko se po glavi od njih nije pocesao, evo sad brat fadil odvojit ce 10% plate velikodusno.
Zar nisu sa bankama dogovorili stoporanje 3 mjeseca otplate kredita za pravna i fizicka lica ???
10% podrzavam ali ljudima cija je plata iznad 1000 km cija je plata iznad 2000 30% to bi bilo ok... Ali ovo ako se uvede sigurno ce biti zloputrebe i muljaze...
Evo u mome gradu CZ dostavlja svima starijima od 65 godina sve potrebno na kucnu adresu plus veliki broj volontera koji su opremljeni ok sa maskama i rukavicama...
Sve CZ na opstinskim nivoima mogu odraditi to barem svi imaju telefon ili internet... radio stanice kosntanto u mome gradu reklamiraju CZ i volontere koji ce rado pomoci osobama starijim od 65 godina uvedeni su 4-5 brojeva takodjer i broj za psihijatra...
Opet kazem nije sve lose netreba panicariti i buniti se sto neko moze prosetati psa a dijete od 3 godine ne moze....
A ako ovo potraje duze od 3-4 mjeseca vjeruj mi da banke nece ni postojati vise ako me razumijes sta ti hocu reci..
- drag_gost
#5420 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ogroman sam kriticar ovih nasih mrljavaca na vlasti, ali moram biti iskren prema sebi i reci da sam zadovoljan uradjenim do sada.
- problemnatravunu
#5421 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Isto tako!
Ali opet, skoro im ništa ne vjerujem, stalno mislim da se u pozadini ovoga odigrava neviđena pljačka državnih resursa,
jbte,kud ćeš bolje, vanredno stanje, slabe kontrole,prilika milion.... šta ću, tako su me oni sami oblikovali ovih proteklih 30 tak godina
-
MMM1977
#5422 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A šta su to uradili, konkretno? Osim što su prepisali mjere koje donosi Vučić ali koje ne znaju ni provesti. Daj jedan primjer da su nekoga smjestili u šatore, da su nekoga maknuli sa ulice, napisali kaznu itd.
Jedino su pospješili širenje virusa famoznom zabavom u Konjicu.
-
allem_77
#5423 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... sa-1010621
Zašto je velika razlika između Italije i Njemačke u broju smrtnih slučajeva?
Mi u BiH smo loše sreće što se tiče Mostarske bolnice. Nadam se da onaj budući doktor nije zarazio pacijente? Njemu treba krivičnu prijavu.

Zašto je velika razlika između Italije i Njemačke u broju smrtnih slučajeva?
Mi u BiH smo loše sreće što se tiče Mostarske bolnice. Nadam se da onaj budući doktor nije zarazio pacijente? Njemu treba krivičnu prijavu.

Last edited by allem_77 on 22/03/2020 10:30, edited 1 time in total.
- drag_gost
#5424 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ne vjerujem im ni ja, jebat ih.problemnatravunu wrote: ↑22/03/2020 10:25Isto tako!![]()
Ali opet, skoro im ništa ne vjerujem, stalno mislim da se u pozadini ovoga odigrava neviđena pljačka državnih resursa,
jbte,kud ćeš bolje, vanredno stanje, slabe kontrole,prilika milion.... šta ću, tako su me oni sami oblikovali ovih proteklih 30 tak godina
-
made_in_sarajevo
#5425 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ironmen wrote: ↑22/03/2020 10:21Dobro ne treba skroz panicariti i biti totalni pesimist... ajmo malo optimisticnije gledai i reci da ce ovo ludilo stati pocetkom juna.. znaci imamo jos kraj marta i cijeli april i maj...made_in_sarajevo wrote: ↑22/03/2020 10:11 Nije problem u saburu i za cudo jesu uveli mjere prije nego je pola drzave zarazeno. Fazon je sto znaju samo mjere uvesti i nista vise. Bubnu zabranu kretanja mladjim i starijim pa nakon par dana kad ih novinar stisne onda kazu pa ja moze do prodavnice, a to na papiru nigdje ne pise i onda dolazimo do kurcevitosti policije i kako ce policajac to tumacit. Drugo uvode zabrane svega,a kako ljudi da prezive april i maj bez plata jer ne mogu otici na posao. S kim god sam u petak pricao kazu 2 mjeseca imamo posla ne mozemo ni stici, sta nakon toga. Niko se po glavi od njih nije pocesao, evo sad brat fadil odvojit ce 10% plate velikodusno.
Zar nisu sa bankama dogovorili stoporanje 3 mjeseca otplate kredita za pravna i fizicka lica ???
10% podrzavam ali ljudima cija je plata iznad 1000 km cija je plata iznad 2000 30% to bi bilo ok... Ali ovo ako se uvede sigurno ce biti zloputrebe i muljaze...
Evo u mome gradu CZ dostavlja svima starijima od 65 godina sve potrebno na kucnu adresu plus veliki broj volontera koji su opremljeni ok sa maskama i rukavicama...
Sve CZ na opstinskim nivoima mogu odraditi to barem svi imaju telefon ili internet... radio stanice kosntanto u mome gradu reklamiraju CZ i volontere koji ce rado pomoci osobama starijim od 65 godina uvedeni su 4-5 brojeva takodjer i broj za psihijatra...
Opet kazem nije sve lose netreba panicariti i buniti se sto neko moze prosetati psa a dijete od 3 godine ne moze....
A ako ovo potraje duze od 3-4 mjeseca vjeruj mi da banke nece ni postojati vise ako me razumijes sta ti hocu reci..
Jos nema zvanicno, a kad ce mozemo cekati samo.