"Vaznija je opstina Centar nego..."statixx wrote: ↑21/03/2020 19:43 Imaju zariste u Konjicu gdje zivi 15ak hiljada, a vlast samo izmislja nove mjere. Testirali 20ak osoba i otkrili 10. Umjesto da zatvore grad na par dana dok ne testiraju sve ljude koji su bili u kontaktu sa zarazenima. Direktorica doma zdravlja govori da nemaju dovoljno testova i ne mogu locirati sve potencijalne zarazene. Mislim da je Konjic sad prioriter, a i Bihac dok nije sve buknulo.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
L u c i f e r
#5201 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- Logovan
- p206
#5203 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Last edited by p206 on 21/03/2020 20:33, edited 5 times in total.
-
155_mm
#5204 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ja se ne sjecam da je kod nas iko proglasavao ovaj virus "najsmesnim u istoriji" i predalagao da se "zene salju u soping u milano jer je cuo da ima dobrih ponuda".coco1 wrote: ↑21/03/2020 19:28 ako ja ovo dobro kontam, nasi prate, pricaju i poduzimaju 95% onoga sto se desava u srbiji. jedino nisu poceli na sva usta pricati o pristizanju miliona maski i stotina respiratora. mada su nakon sto vucic nagovjesti pomoc od kine, i dodik i bakir pricali kako su se culi sa erdoganom i da nam stize pomoc.
- budzetlija
#5205 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ima bruku volontera koji ce obaviti sve sto je potrebno, ne znam iz kojeg si grada ali u Sarajevu da se obratis navijacima kluba sbe ce zavrsitiHakiz wrote: ↑21/03/2020 20:21 Samo ja znam za starca kojeg su vjerovatno ubili odlukom da je policijski od 18 zato što osoba koja vodi brigu o njemu radi do 16.30 i nema šanse da dođe od posla do tog starca, uradi sve šta treba i dođe kući do 18 sati.
A koliko je još takvih, ako ja znam nekoga, sigurno ih ima još.
-
mistek
#5206 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ljude u Goraždu na testiraju, jer nema testova. Ne kontam ni šta znači "nema testova", ali kako shvatam nemaju tih nekih klinaca za bris, je li to nešto specijalno ili ne, ne znam. Vlasti u RS su ljudima na adresu donijeli naloge u zabrani kretanja i izolaciji, svima koji rade u Ginexu i porodicama. U FBiH je samo kolektivna naredna "nemojte". Papir ne postoji.
- budzetlija
#5207 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa kad je narod glup, ako kaze zabrana toga i toga postuj sta ti ima ko napismeno donositi
ali to je bosnjo mentalitet, samo po dzepu udarati.
-
sumirprimus
#5208 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Care ako je neko tvoj valja krsit mjere ili tu osobu prebacit kod sebe. Ili ciji god da je. Valja nam pomoc potrebitim oko sebe. Neko je i o nama brinuo. Naravno bez da ugrozimo okolinu..Hakiz wrote: ↑21/03/2020 20:21 Samo ja znam za starca kojeg su vjerovatno ubili odlukom da je policijski od 18 zato što osoba koja vodi brigu o njemu radi do 16.30 i nema šanse da dođe od posla do tog starca, uradi sve šta treba i dođe kući do 18 sati.
A koliko je još takvih, ako ja znam nekoga, sigurno ih ima još.
-
Mogy87
#5209 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Izvinjenje je za "situaciju u kojoj smo se nasli"
Ko da je pala s neba, a ne oni donijeli odluke da nas dovedu u tu situaciju. Nikakvo preuzimanje odgovornosti.
- JanuaryJones
-
Hakiz
#5211 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Neće mu oni promijeniti pelene, okupati ga i uraditi slične stvari. A starci su tvrdoglavi, ne bi on to ni dozvolio, radije će umrijeti.budzetlija wrote: ↑21/03/2020 20:26Ima bruku volontera koji ce obaviti sve sto je potrebno, ne znam iz kojeg si grada ali u Sarajevu da se obratis navijacima kluba sbe ce zavrsitiHakiz wrote: ↑21/03/2020 20:21 Samo ja znam za starca kojeg su vjerovatno ubili odlukom da je policijski od 18 zato što osoba koja vodi brigu o njemu radi do 16.30 i nema šanse da dođe od posla do tog starca, uradi sve šta treba i dođe kući do 18 sati.
A koliko je još takvih, ako ja znam nekoga, sigurno ih ima još.jel mora bas ta osoba biti?
Šta bude, biće.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5212 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nabijem i ovaj „Igman” i direktora im na qooratz.
-
sumirprimus
#5213 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jel ovo splinter gostuje na face.u?? 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5214 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Realno oni su je distribuirali u Sarajevu
- dječak sa šibicama
#5215 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sta se koji q izvinjavaju, neka nam podijele po sanduk municije, prodace se na piku.
- bunk
#5216 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Takav slucaj ce policija tolerisati.Hakiz wrote: ↑21/03/2020 20:31Neće mu oni promijeniti pelene, okupati ga i uraditi slične stvari. A starci su tvrdoglavi, ne bi on to ni dozvolio, radije će umrijeti.budzetlija wrote: ↑21/03/2020 20:26Ima bruku volontera koji ce obaviti sve sto je potrebno, ne znam iz kojeg si grada ali u Sarajevu da se obratis navijacima kluba sbe ce zavrsitiHakiz wrote: ↑21/03/2020 20:21 Samo ja znam za starca kojeg su vjerovatno ubili odlukom da je policijski od 18 zato što osoba koja vodi brigu o njemu radi do 16.30 i nema šanse da dođe od posla do tog starca, uradi sve šta treba i dođe kući do 18 sati.
A koliko je još takvih, ako ja znam nekoga, sigurno ih ima još.jel mora bas ta osoba biti?
Šta bude, biće.
Budite realni,nece patrola prvo pucati pa onda pitati.
Zaustave te identifikuju.
Sve se moze rijesiti nismo u sj.koreji.
- Pandakonda
#5217 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Problem je i kad bi bila ta regulacija za javni saobraćaj opet imaš naš mentalitet 'ta će on meni branit da uđem i samo će sukobi izbijati, kako sa vozačima tako i građani između sebe. Država se ni za maske nije pobrinula i neke su apoteke same na sebe uzele da regulisu pa mlađim ljudima ne prodaju nego im kažu samo starijim.dječak sa šibicama wrote: ↑21/03/2020 19:28Sta mogu smisliti Campara i Solak, dva uhljeba, nego glupost.Pandakonda wrote: ↑21/03/2020 19:23 U odluci je definisano da taj sat ne vrijedi za osobe koje se vraćaju sa posla. Odluka je generalno glupa jer svako može da slaže da dolazi sa posla + kao što već rečeno sve što su ljudi htjeli da rade poslje 18 oni će raditi prije 18. A da ne govorim da će ovi panicari tek sad dodati gas i kupovati stvari a ovi će i dalje nastavit izaziti vani samo prije 18 sati...
Isto kao sa prevozom ljudi, zabranili gradski saobracaj i tjeraju ljude u taxije a taxi najgora opcija sto se tice higijene... sad ce se narod gomilati u vozilima, poznavajuci taxe nema tu nikakve dezinfekcije.
Kaze neka firme organizuju prevoz radnika, pa halo majmune koja je onda razlika, udje li 30 uposlenika neke firme u privatni ili autobus GRAS-a. Opet su na gomili.
Postoje normalnije mjere ali kad kopiras idiota Vucica onda imas ovo. Postoji opcija da vozac ne dopusti ulazak vise od 20 ljudi u bus recimo, ili 15. Ali u tom slucaju moras imati autobuse, a mi to nemamo jer lopovi.
Postoji opcija da ne mozes uci u bus bez maske, ali maski nema jer drzava se nije pobrinula da ih ima.
Postoji opcija i preporuka da se testira, ali oni ne testiraju.
Sve sto rade, rade da zamaskiraju svoj hronicni nerad i nesposobnost.
A mi smo osudjeni na njih jer seljacina glasa za svoje.
To za testiranje ja ne znam stvarno zašto se ljudi ne testiraju u KS. Evo volio bi ako mi neko može dati objašnjenje, imamo preko hiljadu testera dok smo testirali manje od 100 ljudi. Razumio bi da postoji nestašica pa da se uvode mjere da se testiraju samo ovi sa ozbiljnim simptomima, ali mi smo svaki dan bombardovani informacijama kako imamo svega ali opet se testiranja ne rade osim ako ne ispadne neko sranje kao za Konjic. Također primjena zakona je 0. Pa na snazi zabrana okupljanja i oni organizuju taj event i još premijer lično dođe na događaj koji se nije smio uopšte realizovati...
Pričajte vi šta hoćete ali Johnson je imao najbolju ideju, samo je ispao kukavica jer je pao pod pritisak sindikata i ostalih koji su pali pod pritisak isprepadane mase. Činjenično stanje je takvo da će umrijeti ogroman broj ljudi sa kojom god metodom isao i da je najbezbolnije da se napravi taj kolektivni imunitet što prije. Stariji neka ostaju kući dok mladi i radno sposobni se bore sa tim dok ogroman dio populacije ne bude izliječen pa neka onda i ovi krenu izlaziti. Svakako su penzioneri i nemaju sta vani da rade. Sa ovim će skoro isti broj umrlih biti samo što sa trenutnim tretmanom će to dosta sporije i gore izgledati a da ne govorim o ekonomskim i društvenim aspektima. U čemu je razlika ako neko umre od korone ili ako se neko ubije od depresije zbog novaca ili izolacije ? Da ne govorim o slučajevima obiteljskog nasilja, brige o djeci itd.
I prije nego sto neko krene da postavlja clanke o japancu koji je 2 puta dobio koronu shvatite da organizmu treba određeni period dok generise ta nova anti tijela, taj covjek se zarazio sa novom koronom prije nego što mu je tijelo stiglo da napravi novu "municiju"
-
sale07
#5218 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Joj sto me nasmijadječak sa šibicama wrote: ↑21/03/2020 20:32 Sta se koji q izvinjavaju, neka nam podijele po sanduk municije, prodace se na piku.
- JThomas
#5219 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
vidite kako je to lijepo smišljeno, kao i za milion stvari kad nije vanredna situacija. zabranjeno je ali tolerisaće se. u prevodu, biće milost ili nemilost božjih namjesnika na zemlji hoće li isti postupak biti prekršaj, krivično djelo (na papiru - nepoštivanje bilo koje naredbe ispunjava sve uslove iz članova 225.i 226. kz fbih) ili ništa. i to i jeste način rada i kad nije vanredna situacija - eto nije baš po propisu, ali toleriše se.
- dječak sa šibicama
#5220 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U vanrednim situacijama policija nikada nije prijatelj gradjana, vec suvi od emocija operisani sistem zastite drzave odnosno organa koji je vode. Pa ako treba i od gradjana, neposlusnih.JThomas wrote: ↑21/03/2020 20:47 vidite kako je to lijepo smišljeno, kao i za milion stvari kad nije vanredna situacija. zabranjeno je ali tolerisaće se. u prevodu, biće milost ili nemilost božjih namjesnika na zemlji hoće li isti postupak biti prekršaj, krivično djelo (na papiru - nepoštivanje bilo koje naredbe ispunjava sve uslove iz članova 225.i 226. kz fbih) ili ništa. i to i jeste način rada i kad nije vanredna situacija - eto nije baš po propisu, ali toleriše se.
Budes vidio. To je praksa.
- JThomas
#5221 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
tačno. ali ako je to tako onda nema tolerisaće se, objasniću ja, da vidimo šta ćemo i drugih mentalita sda-hdz-snsd frazema. onda nema derneka u jeku epidemije, ni uvešće mene kum. znaš da je nešto zabranjeno i to ne radiš, to bi trebala biti svrha. ali u nas sve što je zabranjeno ima i da vidimo šta ćemo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5222 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Po prvi put osjećam nelagodu.
Ali ne zbog same bolesti, nego zbog genijalaca u "kriznom štabu". Stihijske odluke, bez imalo vizionarstva, muda, sankcionisanja vlastitih naredbi...
Stvarno su vehbosi u pravu: samo nas Allah dragi može spasiti.
Ali ne zbog same bolesti, nego zbog genijalaca u "kriznom štabu". Stihijske odluke, bez imalo vizionarstva, muda, sankcionisanja vlastitih naredbi...
Stvarno su vehbosi u pravu: samo nas Allah dragi može spasiti.
- dječak sa šibicama
#5223 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
E sad ono najgore, itekako ima.
Kumovi, pajde i strancki jarani nikada nece pred zakonom biti isti kao obicni gradjani.
Jednostavno jer oni vode drzavu, uz amen gradjana - glasaca.
Kumovi, pajde i strancki jarani nikada nece pred zakonom biti isti kao obicni gradjani.
Jednostavno jer oni vode drzavu, uz amen gradjana - glasaca.
-
L u c i f e r
#5224 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
"Svakako su penzioneri i nemaju sta vani da rade."
Vrlo ruzno, grubo i bezosjecajno za reci.
Svi cemo nekad biti penzioneri, ko dozivi.
Svako voli da zivi, bez obzira na godine.
Vrlo ruzno, grubo i bezosjecajno za reci.
Svi cemo nekad biti penzioneri, ko dozivi.
Svako voli da zivi, bez obzira na godine.
-
zrakomlat