Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4951 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Jimmy McNulty wrote: 21/03/2020 15:16 Ma šta imam prijavit... Trebam nazvat policiju i reć' halo evo djeca igraju viktorije na stadionu...

Malo policije imamo. To se vidi tek kad sranje naiđe.
zato i treba vojska po ulicama...
SmokingMan

#4952 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SmokingMan »

Snowie wrote: 21/03/2020 14:15
SmokingMan wrote: 21/03/2020 09:33 Jedva čekam da ovo prođe pa da jednu djevojku izvedem na večeru. Oh, oh. :gnjavim:
Da hoce sto prije proci ova konora :gnjavim:
Otpuhaćemo je zajedno. :kiss:
Logovan

#4953 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

E jebo te članak, ko je ovo pisao. :roll: Daj nosite se sa ovakvim člancima.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#4954 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Jimmy McNulty »

Kriva je i policija što i dalje pokušava sve "ljudski", piši prijave matorim drtinama.

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4955 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

https://faktor.ba/vijest/solak-ako-ljud ... sve-/75140

zbog neodgovornih pojedinaca koji ignoriraju donesene mjere, mogli bi svi popušiti zabranu kretanja. danas na trebaviću puno, po gradovima djecu šetaju ulicom, penzioneri, kao najrizičnija skupina, na ulici itd.

ljudi konačno moraju shvatiti da je vandredno stanje i konačno se moraju ponašati sukladno uputama.
pici

#4956 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Jimmy McNulty wrote: 21/03/2020 15:25 Kriva je i policija što i dalje pokušava sve "ljudski", piši prijave matorim drtinama.

samo pendreČit i vojska sa dugim cijevima, lijepi strah... ne volim ga nikako al piČkousti je na vrijeme uveo represivne mjere, eno u zagrebu inspekcija usla u trni centar il pijacu to rade kafici, restorani i to posluzuju bez maski... ila kineski model il nam italijanski model ne gine... biraj te.
O'zone
Globalni moderator

#4957 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Nabi nam Čampara policijski od večeras.
Logovan

#4958 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

malakh wrote: 21/03/2020 15:25 https://faktor.ba/vijest/solak-ako-ljud ... sve-/75140

zbog neodgovornih pojedinaca koji ignoriraju donesene mjere, mogli bi svi popušiti zabranu kretanja. danas na trebaviću puno, po gradovima djecu šetaju ulicom, penzioneri, kao najrizičnija skupina, na ulici itd.

ljudi konačno moraju shvatiti da je vandredno stanje i konačno se moraju ponašati sukladno uputama.
Može li se još nešto uraditi ili je samo "hajmo zabraniti kretanje"? :roll:

Može li se kako pomoći starijim ljudima, trudnicama, ljudima koji moraju raditi u trećoj smjeni, a ide policijski sat, ljudima kojima su poslovi daleko od kuće, a nema javnog prevoza, itd?

Najlakše je reći "nemojte izlaziti" i vozdra.
Yenna

#4959 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Yenna »

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4960 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Pichkousti uveo policijski sat,,vanredno stanje, a do jucer trzni centri mu radili normalno... :-)
Pichkousti se prije 15ak dana sprdao sa svojom svitom strucnjaka sa virusom, sad glumi spasioca....
Takodjer ovu nasu bagru, Novalica, Dzahida, mostarca sazad, hitno procesuirati,...
pici

#4961 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

ja jutros u amko usao, doslo brasno i po dvije kile dijele... sin bio sa mnom pa reko uzet cemo po dvije kile to je 4 kg. na polici ostalo 7kg i uzmem i dedo neki uzme dvije kile ostane 1 kila, vidim drugi dedo tugaljivo gleda i ja vratim 2 kile... imam brasna kuci uzeo prije mjesec kad su me ovdje prozivali panicarem i da se banujem, a neki se podrugivali i smijali... ljudi ja vec 25 godina u jogurt pusem... cuj otisli na trebevic na rostiljijadu... dabogda im prisjelo.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#4962 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Jimmy McNulty »

Ja odoh sebi košpica kupit :mrgreen:
pici

#4963 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

O'zone wrote: 21/03/2020 15:35 Nabi nam Čampara policijski od večeras.
stas radit od 20h do 05h :mrgreen: :izet:
Benjo34

#4964 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Benjo34 »

Avaz piše još 2 u Bihaću
Milenkov buraz

#4965 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

pici wrote: 21/03/2020 15:41 ja jutros u amko usao, doslo brasno i po dvije kile dijele... sin bio sa mnom pa reko uzet cemo po dvije kile to je 4 kg. na polici ostalo 7kg i uzmem i dedo neki uzme dvije kile ostane 1 kila, vidim drugi dedo tugaljivo gleda i ja vratim 2 kile... imam brasna kuci uzeo prije mjesec kad su me ovdje prozivali panicarem i da se banujem, a neki se podrugivali i smijali... ljudi ja vec 25 godina u jogurt pusem... cuj otisli na trebevic na rostiljijadu... dabogda im prisjelo.
E ne kontam ovo sa brašnom...valjda raja u ratu bila željna brašna pa udarili po njemu. meni je recimo bitnije da imam krompira nego brašna. Do duše priznajem uzeo sam cijelih 6kg prije 3 dana.
Riddle

#4966 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Riddle »

Branim ih prije samo pola sata, a sad gledam slike svadbe. Pa jebo majku, neki ljudi stvarno nisu normalni :lol:
CPT

#4967 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by CPT »

MorningStar wrote: 24/02/2020 19:15 2-3 posto smrtnost - ali panika se nastavlja....
for fucks sake.... jos jedan statisticar, znas koliko je mrtvih kod 5mio zarazenih kod "samo" 2-3 posto smrtnosti.... :roll:
pici

#4968 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Milenkov buraz wrote: 21/03/2020 15:44
pici wrote: 21/03/2020 15:41 ja jutros u amko usao, doslo brasno i po dvije kile dijele... sin bio sa mnom pa reko uzet cemo po dvije kile to je 4 kg. na polici ostalo 7kg i uzmem i dedo neki uzme dvije kile ostane 1 kila, vidim drugi dedo tugaljivo gleda i ja vratim 2 kile... imam brasna kuci uzeo prije mjesec kad su me ovdje prozivali panicarem i da se banujem, a neki se podrugivali i smijali... ljudi ja vec 25 godina u jogurt pusem... cuj otisli na trebevic na rostiljijadu... dabogda im prisjelo.
E ne kontam ovo sa brašnom...valjda raja u ratu bila željna brašna pa udarili po njemu. meni je recimo bitnije da imam krompira nego brašna. Do duše priznajem uzeo sam cijelih 6kg prije 3 dana.
napravis kuci hljeb il peksimeta, ustipaka, nemoras izlazit radi struce hljeba... evo ja zenu nagovaram da ovih dana opalimo palaćinaka al neda, kaze samo, hljeb, ustipci i peksimeti... ima negdje ratnih recepata pa bi i to moglo se koristiti...

edit: brasno je bilo glavno u humanitarnoj kao i secer i ulje, ovo ostalo je luksuz... krompira mi u sarajevu 4 godine nismo okusili tako da....
NediM17

#4969 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

Nadam se da je sin stariji od 18 a mladji od 65. 8)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#4970 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

upravo iz razloga što naše vlasti ne mogu preporukama disciplinirati svoje građane kao što su to uradili npr. kina ili japan, moraju se koristiti mjerama zabrane. pa i te mjere zabrane neki krše, dok se ne donese najradikalnija odluka, a to je svi u kućama narednih 10 dana. jer ne možeš ljudima dogovoriti da ide u samoubojstvo ili da je potencijalni ubojica jednog ili više ljudi.

izgleda da se drukčije i ne može.

ili ćemo učiniti to ili ćemo doživjeti italijanski scenarij.

pazi čovječe, virus u kini se pojavio, ljudi nisu imali pojma što je. širio se ekstremno brzo i ljudi preporukama i mjerama zabrane, samoizolacijom stanovništva i ograničavanjem kretanja uspiju istom stati u kraj. upozore svijet i objasne što je rješenje. mi sve vidjeli i sve znamo i opet se bahatimo. doista, svojeglavost i tvrdoglavost su nam najveće mane i floskula "neće mene to".
CPT

#4971 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by CPT »

malakh wrote: 21/03/2020 16:04 upravo iz razloga što naše vlasti ne mogu preporukama disciplinirati svoje građane kao što su to uradili npr. kina ili japan, moraju se koristiti mjerama zabrane. pa i te mjere zabrane neki krše, dok se ne donese najradikalnija odluka, a to je svi u kućama narednih 10 dana. jer ne možeš ljudima dogovoriti da ide u samoubojstvo ili da je potencijalni ubojica jednog ili više ljudi.

pazi čovječe, virus u kini se pojavio, ljudi nisu imali pojma što je. širio se ekstremno brzo i ljudi preporukama i mjerama zabrane, samoizolacijom stanovništva i ograničavanjem kretanja uspiju istom stati u kraj. upozore svijet i objasne što je rješenje. mi sve vidjeli i opet se bahatimo. doista, svojeglavost i tvrdoglavost su nam najveće mane i floskula "neće mene to".
Od pocetka je bilo jasno da se u Evropi nece moci korisititi represija kao sa Kinezima. Nema jednistvenog plata i odlucnosti potrebne za ovakve krize. A kod Amerikance ce tek biti "veselje". :roll:
pici

#4972 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

NediM17 wrote: 21/03/2020 16:03
Nadam se da je sin stariji od 18 a mladji od 65. 8)
25 mu godina moreme u zubima nosit, mrcina
Bosanski_kralj

#4973 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bosanski_kralj »

Dok Salko i ekipa nosaju zaštitna odijela od 2.500 KM, ljudi na terenu ništa od pomoći od tog FUCZ ne dobijaju.
malakh

#4974 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

CPT wrote: 21/03/2020 16:07
malakh wrote: 21/03/2020 16:04 upravo iz razloga što naše vlasti ne mogu preporukama disciplinirati svoje građane kao što su to uradili npr. kina ili japan, moraju se koristiti mjerama zabrane. pa i te mjere zabrane neki krše, dok se ne donese najradikalnija odluka, a to je svi u kućama narednih 10 dana. jer ne možeš ljudima dogovoriti da ide u samoubojstvo ili da je potencijalni ubojica jednog ili više ljudi.

pazi čovječe, virus u kini se pojavio, ljudi nisu imali pojma što je. širio se ekstremno brzo i ljudi preporukama i mjerama zabrane, samoizolacijom stanovništva i ograničavanjem kretanja uspiju istom stati u kraj. upozore svijet i objasne što je rješenje. mi sve vidjeli i opet se bahatimo. doista, svojeglavost i tvrdoglavost su nam najveće mane i floskula "neće mene to".
Od pocetka je bilo jasno da se u Evropi nece moci korisititi represija kao sa Kinezima. Nema jednistvenog plata i odlucnosti potrebne za ovakve krize. A kod Amerikance ce tek biti "veselje". :roll:
e pa zbog takve svojeglavosti evropa je i najebala. valjda su do sada shvatili što je najbolje rješenje. valjda im je sada jasno zašto se kina okrenula samoizolacijama i represivnim mjerama, a na vrijeme odustala od mjere koja je podrazumijevala isključivo liječenje oboljelih.
Ajatolah_

#4975 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ajatolah_ »

Smrtni slučaj u Bihaću, javlja N1.
Locked