Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- animus
#4926 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mora policija sada početi raditi na sprovođenju zadatih mjera. Stalno obilaziti i rastjerivati ljude koji bez potrebe se skupljaju ispred zgrada i u parkovima. Nije problem izaci iz stana da nesto kupis ili obavis ali to ne treba biti da se setas i mahalas sa komsijama.
- xoklix
#4927 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako već provodimo neke mjere one trebaju biti totalitarne. Polovične mjere gdje se dio stanovništva ne pridržava uputa će samo usporiti i odužiti epidemiju.
Policijski sat, vani nema nigdje bez maske i to samo u opravdanoj situaciji.
Policijski sat, vani nema nigdje bez maske i to samo u opravdanoj situaciji.
-
Mogy87
#4928 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Plus Bugojno.biglebovski wrote: ↑21/03/2020 14:05Pa da je situacija kod nas kao u Italiji, da je drama, pa bi ja shvatio, nema se vremena, daj odma sve pod ključ i ćao. Najveća panika je ćini mi se oko ove ekipe iz Konjica, mogu samo pomislit kakvih sve tračeva ima od Konjica i Goražda preko Sarajeva do Tešnja. A stare zatvori i ko ih jebe.Mogy87 wrote: ↑21/03/2020 13:57Za takve stvari moras imati i biti okruzen ljudima koji imaju mozga.biglebovski wrote: ↑21/03/2020 13:51
Druže, oni nemaju pojma šta rade. Oni imaju sreće da se to dešava u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i samo slijepo prepišu osnovne mjere bez razrade dodatnih mjera ublažavanja. Najlakše je zabraniti, i poslati policiju na ulice, vojsku. Zašto nije izašao i rekao, zabranjujemo tim i tim da izlaze te smo za njih već poduzeli neke korake u smislu nabavke najugroženijim, imaju volonteri, radimo na uspostavi pozivnih centara gdje će se moći pozvati i dobiti neku pomoć, savjet... Pa da je rekao ovi plus 65 ne moraju brinuti za komunalije, ukida se plaćanje komunalija za te grupe, oni već bolesni mogu nazvati ove i ove, biće zbrinuti... Tako se to radi, svaka mjera mora imati pod-mjere za ublažavanje ostalih mogućih posljedica vanrednog stanja.
- dječak sa šibicama
#4929 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Realno, sad se ja koji camim kuci 24 sata, izadjem sa maskom i rukavicama da kupim nesto i to je to, sad se ja osjecam kao glupan.
Ok, manje sanse da se zarazim, ali isto tako ce mi ovi debili sto hocaju okolo, puse nargilu i rostiljaju po Igmanu, dovestgi situaciju da ne mogu ni do granapa jer ce nas sve pozatvarati po kucama.
Angazuj vojsku brate, gdje je ta nasa vojska, digni policiju, posalji dva vozila na Igman da rastjeraju idiote.
Ok, manje sanse da se zarazim, ali isto tako ce mi ovi debili sto hocaju okolo, puse nargilu i rostiljaju po Igmanu, dovestgi situaciju da ne mogu ni do granapa jer ce nas sve pozatvarati po kucama.
Angazuj vojsku brate, gdje je ta nasa vojska, digni policiju, posalji dva vozila na Igman da rastjeraju idiote.
- Reglan
#4930 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Je li bila neka obavijest za ove javne parkinge i radove, je li uredno naplacuju kao i ranije?
-
Ariel
- Vozim: auto
#4931 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da hoce sto prije proci ova konoraSmokingMan wrote: ↑21/03/2020 09:33 Jedva čekam da ovo prođe pa da jednu djevojku izvedem na večeru. Oh, oh.![]()
- animus
#4932 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Isto se osjecam. Tacno bih sada policiji dao ovlastenje da moze pendrekom nalupati po glavi ove sto ignorisu sve.dječak sa šibicama wrote: ↑21/03/2020 14:13 Realno, sad se ja koji camim kuci 24 sata, izadjem sa maskom i rukavicama da kupim nesto i to je to, sad se ja osjecam kao glupan.
- dječak sa šibicama
#4933 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da ne govorimo koliko dodatno dizu paniku nenormalnim prijedlozima da se zabrani kretanje svima.
Nismo ovce, mada tako nekad izgledamo, znamo sta to znaci. Niko ti nece pokucati na vrata, da Kinezi su uveli zabranu kretanja ali su takodje svim grajanima omogucili dostavu hrane na vrata. Sta ce organizovati Novalic, jos jednu zderacinu u Igmanu.
I sada jos raste panika, jos ce veca pomama nastati, bice nereda po granapima jer ljudi ce se plasiti izolacije, kupovace i trulekse i sijalice bez razloga, imacemo i mi svoju wc papir histeriju.
Cestitam Fadile, sjetim ti se matere nenormalne.
Nismo ovce, mada tako nekad izgledamo, znamo sta to znaci. Niko ti nece pokucati na vrata, da Kinezi su uveli zabranu kretanja ali su takodje svim grajanima omogucili dostavu hrane na vrata. Sta ce organizovati Novalic, jos jednu zderacinu u Igmanu.
I sada jos raste panika, jos ce veca pomama nastati, bice nereda po granapima jer ljudi ce se plasiti izolacije, kupovace i trulekse i sijalice bez razloga, imacemo i mi svoju wc papir histeriju.
Cestitam Fadile, sjetim ti se matere nenormalne.
- savez_napolje
#4934 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Danas na benzinskoj na kojoj radim, od 5 kupaca 3 su penzionera, sipaju po cenera i uzimaju kafe "za ponijeti" (Mostar)
Ova raja sto dolazi u zadnjih sat vremena priča da je prvozarazeni iz Mostara preminuo, ali koliko vidim, nema nista zvanicno po tom pitanju.
Ova raja sto dolazi u zadnjih sat vremena priča da je prvozarazeni iz Mostara preminuo, ali koliko vidim, nema nista zvanicno po tom pitanju.
- Reglan
#4935 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na pressu prije sat rekose da je u srednje teskom stanju.
-
AmirBaa
-
MMM1977
#4937 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da to ipak nije bio komšija?plain vanilla wrote: ↑21/03/2020 13:50Maloprije ja napolju, komsinica pridje, a kako prica, sve mi se primice. Ja se izmicem, ona se primice![]()
Na kraju sam joj rekla Odmakni se bona, sta ti je.
Šalu na stranu, maloprije kod mene slična situacija, još čovjeka nisam vidio u životu ali jok to bi pričalo, još na kraju pruža ruku. Malo se kao i uvrijedio kad sam mu samo odmahnuo rukom.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
jagugu
#4939 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo za one koji se interesuju na temu flu vs coronavirus, statističko poređenje na livescienceu i još neke stvari. Interesantan članak.
https://www.livescience.com/new-coronav ... h-flu.html
https://www.livescience.com/new-coronav ... h-flu.html
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
- Riddle
#4942 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na gotovo svakoj slici, ljudi nose kese, cekere i nalaze se ispred neke prodavnice ili supermarketa. Ova izvela cuku ispred zgrade da se pokenja. Ne vidim nikakve skupove. Sve je pusto, vecina se pridrzava pravila.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑21/03/2020 14:53 https://www.klix.ba/vijesti/bih/pojedin ... /200321051
- dale cooper
#4943 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma jedu govna, grad je pustahija. Izađe se samo ako se treba nešto kupiti.Riddle wrote: ↑21/03/2020 15:06Na gotovo svakoj slici, ljudi nose kese, cekere i nalaze se ispred neke prodavnice ili supermarketa. Ova izvela cuku ispred zgrade da se pokenja. Ne vidim nikakve skupove. Sve je pusto, vecina se pridrzava pravila.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑21/03/2020 14:53 https://www.klix.ba/vijesti/bih/pojedin ... /200321051
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4944 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kupuju ljudi hranu. Teleportiranje ne radi vikendom.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑21/03/2020 14:53 https://www.klix.ba/vijesti/bih/pojedin ... /200321051
-
zrakomlat
#4945 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Šta će se postići policijskim časom od 20.00 do 05.00, što će vjerovatno biti usvojeno. Pa u ta doba ionako nema nikoga vani.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#4946 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja bih sad plaćao dnevnice MUP-u samo da mi dadnu uniformu i pendrek da rastjeravam ovu bagru.
Evo djeca igraju lopte
Stara komšinka od 65+ dvaput danas ide do piljare. Ima sina koji joj sve može uzet, ali jok, ona se za ovo borila, ko će njoj reći da ne može napolje.
Evo djeca igraju lopte
Stara komšinka od 65+ dvaput danas ide do piljare. Ima sina koji joj sve može uzet, ali jok, ona se za ovo borila, ko će njoj reći da ne može napolje.
- drag_gost
#4947 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa prijavljujte. Ne bi Njemacka bila to sto jeste da babe-snajperi nisu prijavljivale sve sto je bilo sumnjivo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4948 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ove migrante napenalit u maticne zemlje... nema merhameta..."Nakon detaljne sigurnosne procjene, cijeneći sveukupnu sigurnosnu situaciju na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, posebno imajući u vidu povećanje broja zaraženih koronavirusom (COVID-19) kao i učestala kretanja migranata u večernjim i noćnim satima, zbog zaštite i najboljeg interesa građana, predlažem uvođenje zabrane kretanja (policijskog sata) za sve građane na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine u periodu od 20,00 (navečer) do 5,00 sati (ujutro)", naveo je Čampara.
Zabrana kretanja bi stupila na snagu večeras, 21. 3. 2020. godine ( u 20,00 sati) i trajala bi do daljnjeg.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#4949 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma šta imam prijavit... Trebam nazvat policiju i reć' halo evo djeca igraju viktorije na stadionu...
Malo policije imamo. To se vidi tek kad sranje naiđe.
Malo policije imamo. To se vidi tek kad sranje naiđe.
- MaksprotivMarksa
#4950 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nego, je li umro taj covjek u Mostaru ili ne ?