Evo popravio sam gore, nesto depou zeza. Ima na youtube. Sky news isli po bolnicama i snimali najugrozenije.breba wrote: ↑20/03/2020 22:42Nisam otvorio link.last mohicans wrote: ↑20/03/2020 22:36 Jako UZNEMIRUJUCE!!!
Boga mi ima ovdje ljudi u 40 tim i 50 tim. Strašno izgleda.
https://** No links **.ba/clanak/199964/objavljen-uznemirujuci-snimak-iz-italijanske-bolnice-doktori-na-izmaku-snaga-svi-njihovi-napori-nisu-dovoljni
Ali naravno da ima ljudi od 40 i 50, i oni obole. Ali imaju vise nego dobru sansu da se oporave.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
last mohicans
#10176 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Last edited by last mohicans on 20/03/2020 22:51, edited 1 time in total.
-
NediM17
- Maharadza
#10178 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://youtu.be/8A9YPFDl9SU?t=899
Znači organizovali se ljudi pa testove kao drive-in rade...i za 24h rezultati spremni, za 48h dobiješ poruku/mail sa rezultatom....švico draga gdje mi živimo...
Znači organizovali se ljudi pa testove kao drive-in rade...i za 24h rezultati spremni, za 48h dobiješ poruku/mail sa rezultatom....švico draga gdje mi živimo...
-
Cortado
#10179 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I jesu prilicno skupi, mislim da jedan test kit kosta oko 350 KM.
- Kamper
#10180 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U Spaniji vise zarazenih i smrtnih slucajeva ispod 60 godina.
-
neko_sa_strane
#10181 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.health.harvard.edu/diseases ... nter#COVID
Zanimljiv članak! Pogledati pod pasus o oporavku. U slučaju da pacijent ima blaže simptome oporavak traje do 2 sedmice a u težim slučajevima i do šest. Kada se oporaviš i dalje sedmicama možeš širiti zarazu.
Zanimljiv članak! Pogledati pod pasus o oporavku. U slučaju da pacijent ima blaže simptome oporavak traje do 2 sedmice a u težim slučajevima i do šest. Kada se oporaviš i dalje sedmicama možeš širiti zarazu.
- Riddle
#10182 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Uznemirujuci snimci iz bolnice? A kakvi ce to biti, vedri i veseli u jeku epidemije?last mohicans wrote: ↑20/03/2020 22:36 Jako UZNEMIRUJUCE!!!
Boga mi ima ovdje ljudi u 40 tim i 50 tim. Strašno
https://youtu.be/_J60fQr0GWo
Pogledaj kad ona kineska medicinska sestra dozivljava nervni slom i place kako vise ne moze da se nosi sa situacijom. Ili kad onaj jadan doktor vristi na telefon pretpostavljam nekome iz lokalne policije ili vlade da se pokupe mrtvi s bolnickog hodnika. I jos vrisnu kao ne stvaram probleme, vec hocu da mi pomognete. Ovaj snimak iz Italije nije ni blizu uznemirujuci kao scene iz Kine.
-
invincible1921
-
kox
#10184 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima link na izjavu par stranica ranije pa možeš pogledati.Cortado wrote: ↑20/03/2020 22:46Ako o tome govori, onda to nije tacno. Ne zavrse svi koji imaju tesku upalu pluca na respiratoru. na respiratoru zavrse vecinom judi koji imaju ARDS (akutni respiratorni distres sindrom). Trajna ostecenja u vidu redukcije plucnog kapaciteta u visino od 20-30% se vidio kod ca. jedne cetvrtine pacijenata u studiji koju su radili ljekari u Hong Kongu.kox wrote: ↑20/03/2020 21:35Ovaj ljekar na konferenciji uopšte nije rekao ono što si naveo. Čovjek govori o teškim slučajevima, ljudima koji zavre na respiratoru, da na njih može ostaviti trajne posljedice. To je mali dio ukupnog broja oboljelih oboljelih.zposao wrote: ↑20/03/2020 21:28
Pusi kurac majmune jesi cuo. Tako se ukucanima obracaj a ne meni.
Jesi li preslusao gdje čovjek uspoređuje koronu i SARS. jesi li preslušao dio gdje kaže da svaka virusna infekcija ostavlja posljedice...
Ja nisam specijalist. Ja sam samo prenio šta je čovjek na press konferenciji rekao. Nije rekao da ostavlja posljedice samo kod slucajeva na respiratoru.
Novinar ga je pitao da li ce se profesionalni sportasi koji prebole moci baviti svojim poslom ili ostavlja trajne posljedice. Nije ga pitao za sportaše na respiratorima nego opcenito.
Ja nisam radio istrazivanja. Samo prenosim sta sam cuo.
Ti ako si pametniji ponudi pametnije odgovore.
![]()
- King Theoden
#10185 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koliko sam upratio, u Italiji umire oko 400 ljudi dnevno dok je u kini umiralo oko 150 dnevno.Riddle wrote: ↑20/03/2020 23:03Uznemirujuci snimci iz bolnice? A kakvi ce to biti, vedri i veseli u jeku epidemije?last mohicans wrote: ↑20/03/2020 22:36 Jako UZNEMIRUJUCE!!!
Pogledaj kad ona kineska medicinska sestra dozivljava nervni slom i place kako vise ne moze da se nosi sa situacijom. Ili kad onaj jadan doktor vristi na telefon pretpostavljam nekome iz lokalne policije ili vlade da se pokupe mrtvi s bolnickog hodnika. I jos vrisnu kao ne stvaram probleme, vec hocu da mi pomognete. Ovaj snimak iz Italije nije ni blizu uznemirujuci kao scene iz Kine.
Isto tako, ko god kaže da su ovo strašne scene, taj nikad nije bio u bolnici.
- zubi
#10186 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.slobodnaevropa.org/a/30499039.html
"To znači da su zabilježeni oboljeli koji nisu došli zaraženi iz drugih zemalja, ili članovi njihove obitelji."
Znači sad virus se razmjenjuje između domicilne populacije, nije više da su samo slučajevi donešeni iz vana.
- ćiribiribela
#10187 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nijedna normalna osoba se ne moze nositi sa tom situacijom koju trenutno prolazi italija, pa jebote da ti umre 2 ljudi u danu nevjerovatan je stres, a da ne pricamo o nekoliko stotina. Ne znam koliko je vas imalo priliku gledati kako osoba umire a vi ne mozete vise nista uraditi, ali nije jednostavno. E sad ukumbinujte to sa hronicnim umorom, radom u smjenama, radom po 10+ dana zaredom, poremecenim ritmom, nemogucnosti da jedete i pijete redovno i naravno da cete dobiti uznemirujuce scene i burnoute.
Zato ponavljam, ostanite kod kuce, Bosna se nece moci nositi s tim kao Njemacka npr.
Zato ponavljam, ostanite kod kuce, Bosna se nece moci nositi s tim kao Njemacka npr.
- Riddle
#10188 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam ni spominjao trenutno stanje i ukupan broj smrtnih slucajeva u Italiji, samo sam komentarisao snimak koji je sasvim normalan za jednu bolnicu, ljudi leze, pomaze im se i slicno. Nase bolnice gore izgledaju u normalna vremena. Moguce da je situacija i malo ljepse predstavljena zbog televizije. Snimci iz kineskih bolnica su bili slika panike i ocaja. To nije bila televizijska posjeta, vec snimci mobitelom.King Theoden wrote: ↑20/03/2020 23:21 Koliko sam upratio, u Italiji umire oko 400 ljudi dnevno dok je u kini umiralo oko 150 dnevno.
-
last mohicans
#10189 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jok eto ti si bio. Ja sta vas se ovdje natovarilo dezurnih pametnjakovica. Rat sam ja prosao brate i svega se nagledao, a jedno vrijeme sam radio sa najteze oboljelom djecom. Nagledao se svega. Stavio sam uznemirujece ne radi sebe, vec drugih kojima ovo moze biti potresno. Na kraju krajeva je li bitno u svoj ovoj usranoj priči koliko je uznemirujuce ili ne?King Theoden wrote: ↑20/03/2020 23:21Koliko sam upratio, u Italiji umire oko 400 ljudi dnevno dok je u kini umiralo oko 150 dnevno.Riddle wrote: ↑20/03/2020 23:03Uznemirujuci snimci iz bolnice? A kakvi ce to biti, vedri i veseli u jeku epidemije?last mohicans wrote: ↑20/03/2020 22:36 Jako UZNEMIRUJUCE!!!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10190 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
u susjedstvu sve teže...KORONAVIRUS U HRVATSKOJ
U Hrvatskoj u jednom danu 20 novozaraženih, to je najgore dosad
TROJE pacijenata je u teškom stanju. Dodatan razlog za zabrinutost su brojna kršenja najvažnijih mjera.
- dječak sa šibicama
#10191 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta ja znam, meni su nekako strasnije scene bile iz `92, vec na nadvoznjaku kod tunela Ciglane mozak na cesti i mrtav covjek, kralja Tomislava krvava od apoteke gdje se ukljucujemo pjeske od danasnjeg restorana maksumic pa pored onih nebodera, krv cijelim putem do glavne kapije, prolaze vozila vise poluotkinute noge iz gepeka, na kcusu prva klinika danasnja opca hirurgija tadasnja urgentna poluzivi ljudi jos od vrata, krv na sve strane, komadi mesa, nema cega nema.
Ja se divim nasim doktorima, ovo je strasno danas sto gledamo ali realno ni prinijeti onom hororu. Jos kad krenes kuci pored ocne a pred mrtvacnicom naslagani mrtvaci, pola uniforma pola civil, djeca, zene.
Ja se divim nasim doktorima, ovo je strasno danas sto gledamo ali realno ni prinijeti onom hororu. Jos kad krenes kuci pored ocne a pred mrtvacnicom naslagani mrtvaci, pola uniforma pola civil, djeca, zene.
-
Peryton_
#10192 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Brojke su jedno ali realnost je drugo.Znamo ponekad imati 2-3 smrtna slucaja u smjeni i covjek se nekako pomiri s tim.Ko kaze da mu je svejedno,nije.Smrt nije lijepa za gledati, ni kod starog a pogotovo mladjarije.Na miris krvi se nikad u potpunosti ne naviknes.
Ostanite u kuci, izlazite samo po hranu lijekove i na posao.
Ostanite u kuci, izlazite samo po hranu lijekove i na posao.
- Diwan
-
Benjo34
#10194 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da je to razlog zbog kojeg se većina stanovništva ni ne plaši virusa, oguglalo se na smrt i opasnost. Isto tako za zapad su ove slike dramatične i za njihove doktore jer ovo nije ni 5% od onog u čemu su naši doktori radili tih godina. To ponovo ne treba da umanji ovsj problem, previse ljudi zahtjrva intezivno liječenje, kapaciteti su mali kod mnogihdječak sa šibicama wrote: ↑20/03/2020 23:56 Sta ja znam, meni su nekako strasnije scene bile iz `92, vec na nadvoznjaku kod tunela Ciglane mozak na cesti i mrtav covjek, kralja Tomislava krvava od apoteke gdje se ukljucujemo pjeske od danasnjeg restorana maksumic pa pored onih nebodera, krv cijelim putem do glavne kapije, prolaze vozila vise poluotkinute noge iz gepeka, na kcusu prva klinika danasnja opca hirurgija tadasnja urgentna poluzivi ljudi jos od vrata, krv na sve strane, komadi mesa, nema cega nema.
- dječak sa šibicama
#10195 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije mi cilj umanjiti ovaj danasnji horor, svi trebamo ozbiljno shvatiti sta se dogadja, ali bar mi znamo da postoji i 100 puta vece zlo od ovog sada.
Prezivjelo se, valjda ce i ovo sada.
Inace, CZ sad razmatra da se zabrani kretanje svima, taj Solak def nije normalan. Pa daj izvedite vojsku na ulice i neka rastjeruje nane sa djecom iz parkova, kakva bolan zabrana kretanja. Nismo u konc logoru jebote.
Prezivjelo se, valjda ce i ovo sada.
Inace, CZ sad razmatra da se zabrani kretanje svima, taj Solak def nije normalan. Pa daj izvedite vojsku na ulice i neka rastjeruje nane sa djecom iz parkova, kakva bolan zabrana kretanja. Nismo u konc logoru jebote.
- dječak sa šibicama
#10196 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U Rumuniji donesen zakon, znas da si mozda zarazen jer si evidentiran i moras u izolaciju, ipak setas okolo, zarazis nekoga i on umre, 15 godina zatvora ti je. Prakticno ubistvo iz nehata, pa ti izvoli setaj i glumataj junaka van izolacije.
-
yildiz
#10197 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je tek počelo kod nas do kad će trajat to samo Bog zna 

-
pinkman
#10198 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dajte pobrisite sve ove teoreticare zavjera i tome slicno. To sad uopste ne treba. O tome neka pricaju kad sve prodje.
Sad je bitno kako podijeliti neku korisnu informaciju.
Sad je bitno kako podijeliti neku korisnu informaciju.
- Kinaski
-
yildiz