Hvala na komentaru, fali nam malo pozitiveavetinja wrote: ↑20/03/2020 20:30Ja bih tebe najradije čitao jer govoriš pozitivnije, ali nekako ne znam ni sam kada pogledam sve ove smrtne slučajeve. Baš sam se nešto večeras zadubio u ovo i ne znam šta bih rekao.Ermin ZM wrote: ↑20/03/2020 20:24 80 posto ljudi(testiranih) je pokazalo jako blage simptome. Odredjen broj u toj grupi skoro nikakve. Upravo je to jedan od razloga brzog sirenja, jer dosta ljudi nije uopste svjesno da je zarazeno a siri virus.
Kod djece ako se nije sta promijenilo, hem niska stopa zarazenoati hem od 0-9 godina nijedan smrtni slucaj hvala Bogu. Ni naucnicima nije slroz jasno sto, imaju odredjene teorije
Ja ne pripadam nijednom taboru, ne panicim, al shvatam dozu ozbiljnosti. Da je belaj, jest. Da ce poslije bit posljedica, prvenstveno ekonomskih bice. Al ovo je prvenstveno borba za starije i nemocne. Pogledaj u Italiji prosjecnu dob preminulih, 80 godina. A ekonomija ce se oporavit, poslije svjetskih ratova je se oporavila isto.
Trenutno 3-4 lijeka su pokazala djelovanje na virus, brzo ce izbacit jos. U Kini otvaraju fabrike, sin od radne kolegice ima udio u firmi u Kini, kaze prije par dana pokrenuli proizvodnju.