Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- dječak sa šibicama
#4476 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Problem sa zabranama je sto masa ljudi i dalje rade, neki nemaju auto, neki djecu nemaju kome ostaviti nego ih moraju kod roditelja odvesti, sta sada, oni koji ovise o gradskom saobracaju morace tabanati do posla a oni koji rade, gdje ce sa djecom...
Polovicna rjesenja, kao i uvijek. U isto vrijeme zoves penzionisane medicinske radnike na posao, i uvodis im zabranu kretanja.
Ali to je tako kad kriminalci vode drzavu.
Narod je neodgovoran, najvise se krecu starcad i djecurlija, eno ih cijelo popodne sutaju lopte tu kod nas oko skole i po ulici. Pa idi u kuci Bog ti pameti dao.
Nego bosnjo naucio, isceraj malog na ulicu da ne smeta po kuci.
Ja sam i za policijski sat, a to ce za koji dan biti izglasano, nego je problem sto nasa CZ samo prepisuje od Srbije a popratni problemi ih ne zanimaju.
Polovicna rjesenja, kao i uvijek. U isto vrijeme zoves penzionisane medicinske radnike na posao, i uvodis im zabranu kretanja.
Narod je neodgovoran, najvise se krecu starcad i djecurlija, eno ih cijelo popodne sutaju lopte tu kod nas oko skole i po ulici. Pa idi u kuci Bog ti pameti dao.
Ja sam i za policijski sat, a to ce za koji dan biti izglasano, nego je problem sto nasa CZ samo prepisuje od Srbije a popratni problemi ih ne zanimaju.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4477 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
znaci nemre ni privatnim autom..."Uprava policije MUP-a KS je imala veliki broj upita o tome šta podrazumijeva zabrana kretanja, nakon čega smo dobili potvrdu u Federalnom štabu civilne zaštite da se zabrana odnosi na apsolutnu zabranu izlaska, odnosno kretanja, uključujući i prijevoz prevoznim sredstvima", kazao je Hadžiabdić za Klix.ba.
Podsjetimo, prema odluci FŠCZ-a naređuje se zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Federacije BiH.
- King Theoden
#4478 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Treba čitati komentare sa portala. Insan se barem nasmije, a to je bitno u vremenu teškog stresa.
Komentar na vijest da je neki kinez kritikovao talijane
Komentar na vijest da je neki kinez kritikovao talijane
e moj care hajde ti nama dodji da vidis roštilja i janjadi na ražnju kao da je 1 maj, da vidiš na jezerima kako su lole skinule majice sa stomakovima do koljena, sesir na glavi i naocare na očima i sjede u stolici piju pivo i pecaju ribu i iznojavaju se na suncu da smrsaju koji gram, da vidis kako omladina sjedi i puse nargilu satima, da vidiš kako se odrzavaju privatne zabave sa muzikom uzivo
-
NediM17
#4479 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne širi dezinformacije, ovo je preCednik mile međed sredio. On zna turski.sadie_forever wrote: ↑20/03/2020 19:45pa evo:NediM17 wrote: ↑20/03/2020 19:43 Ima li iko pomoći ovoj zemljici Bosni? Gdje je amiĐa Tayip, Aljo nas ostavio sultanu u amanet a on se ništa ne brine.Gledam susjedima UAE donirali 11 tona medicinskih potrepština, Croatia Airlines ode po to. Norveška picoustom 5 miliona evradi, brat Ši Đi obezbijedio pomoć, Vule šalje avione.
Nama i kad bi neko nešto obećao mi nemamo čim otići po to.![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/turska- ... /200319215
i upravo radi ovog sadaka mentaliteta nas i ne cijene,vjerovatno je vrtio ocima dok je slusao bakira i rekao ajde evo poslat cu![]()
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=MuMYQqpTpaQ
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-r ... /200319211
- pici
#4480 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
slusao sad nenadica na hayatu... kaze da ce organizacije koje rade morat se pobrinuti za transpor radnika, ili oni koji su blizi poslu pa u smjene... jos nas mjera ceka do ponedjeljka kad ce skupstini predociti set mjera...dječak sa šibicama wrote: ↑20/03/2020 19:48 Problem sa zabranama je sto masa ljudi i dalje rade, neki nemaju auto, neki djecu nemaju kome ostaviti nego ih moraju kod roditelja odvesti, sta sada, oni koji ovise o gradskom saobracaju morace tabanati do posla a oni koji rade, gdje ce sa djecom...
- sadie_forever
#4481 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ma hajde uglavnom eto dobio si tursku pomoc,pitao si za NJUNediM17 wrote: ↑20/03/2020 19:52Ne širi dezinformacije, ovo je preCednik mile međed sredio. On zna turski.sadie_forever wrote: ↑20/03/2020 19:45pa evo:NediM17 wrote: ↑20/03/2020 19:43 Ima li iko pomoći ovoj zemljici Bosni? Gdje je amiĐa Tayip, Aljo nas ostavio sultanu u amanet a on se ništa ne brine.Gledam susjedima UAE donirali 11 tona medicinskih potrepština, Croatia Airlines ode po to. Norveška picoustom 5 miliona evradi, brat Ši Đi obezbijedio pomoć, Vule šalje avione.
i upravo radi ovog sadaka mentaliteta nas i ne cijene,vjerovatno je vrtio ocima dok je slusao bakira i rekao ajde evo poslat cu![]()
![]()
- O'zone
- Globalni moderator
-
RtrnOfSalisbury
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4484 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja da sam politicar cija je stranka na vlasti 25 godina, stidio bih se moliti nekog tamo da mi donira i da sadaku. Bas tako je i bilo... lik rek‘o hajde evo poslacu ti, ne kmeci.sadie_forever wrote: ↑20/03/2020 19:45pa evo:NediM17 wrote: ↑20/03/2020 19:43 Ima li iko pomoći ovoj zemljici Bosni? Gdje je amiĐa Tayip, Aljo nas ostavio sultanu u amanet a on se ništa ne brine.Gledam susjedima UAE donirali 11 tona medicinskih potrepština, Croatia Airlines ode po to. Norveška picoustom 5 miliona evradi, brat Ši Đi obezbijedio pomoć, Vule šalje avione.
![]()
- Lalena
#4485 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je previse!mk ultra wrote: ↑20/03/2020 19:44https://www.klix.ba/vijesti/bih/iz-poli ... /200320223
Ne moze bas nikako
Ne vjerujem
Znaci, ne mozes sjesti u auto i otici s djetetom npr do vikendice, na zrak - gdje uopste nema drugih ljudi!
Ok, razumijem za setanje po gradu, ali ovo je previse!
Sta misle kako ce to uticati na zdravlje te iste djece?
-
NediM17
#4486 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Obećanje ludom radovanje. Brat je miJo koje vjere biJo.sadie_forever wrote: ↑20/03/2020 19:53ma hajde uglavnom eto dobio si tursku pomoc,pitao si za NJUNediM17 wrote: ↑20/03/2020 19:52Ne širi dezinformacije, ovo je preCednik mile međed sredio. On zna turski.sadie_forever wrote: ↑20/03/2020 19:45
pa evo:
![]()
-
zposao
#4487 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi...dosad sam bio realist i pesimist... kako se uzme.
Ja mislim da sam realist kad vidim u kakvom je khurcu i svijet i naša zemlja. Drugi bi rekli da sam pesimist...
Međutim, ovo sada je novi level.
Dosad me nije bilo panika hocu li se ja zaraziti jer sam mlađi čovjek, samo me bilo strah da ne zarazim druge. Zbog toga sam se većinom pazio i čuvao i na to poticao druge.
Elem...
Danas sam slušao press konferenciju iz Mostara i prvi put čujem od stručnjaka (glavnog infektologa Jurice Arapovića) potvrđenu informaciju da od ove bolesti ostaju TRAJNE POSLJEDICE.
Pitao ga novinar da li je istina da sportaši koji prebole ovaj virus neće se moći više baviti sportom. Čovjek je rekao da je ova bolest slična SARS-u (još je neki stručni termin upotrijebio) i da ostavlja kod oporavljenih pacijenata TRAJNE POSLJEDICE na plućima.
Znači nema više: imo samo koronu, jebe mater bilo ko prehlada... Nema toga. Ostaju trajne dozivotne posljedice ko god preživi ovo govno.
Ljudi MOLIM VAS KO BOGA čuvajte se, pazite se. Nije stvarbza zajebanciju. Baš sinoć čitam najnoviji interviju sa onom hrvatskom doktoricom Nelom Sršen što radi u Italiji... Žena samo što ne plače, kaže ko god misli da samo stariji umiru neka dođe u nas da vidi kad na respirator stavljamo prethodno zdravog 25-godišnjaka.... Kaže umrla im neki dan cura od 38 godina bez prethodnih bolesti...
Ta doktorica kaže da je u Italiji smrtnost toliko velika da se ovo može komotno prozvati nova kuga.
Visoko zarazan virus. Niko nema imunitet na njega. Obolijevaju svi. Vrlo se podmuklo širi i do 15 dana otkako si ga pokupio a da nemaš nikakvih simptoma... Umiru ljudi jer moraju birati koga ce spašavati...
Ljudi ovo je naša "kuga". Možda nije kuga u klasičnom smislu. Ali je visokozarazna bolest, svakog napada, podmukla je, širi se nenormalno i dosta ljudskih zivota nosi...
Shvatimo ozbiljno ovo dok i u nas nije došlo vrijeme da u bolnicama biraju koga će spasiti a koga pustiti da umre.
Ja se bojim da kad bi došli u tu situaciju da bi to bio kolaps i društva i svega.
Pogotovo što smo visoko korumpirano društvo. Mislitte da bi neko skino sa aparata nrkog političara da spasi nekog nepoznatog momka?
Ovo je nevidljivi rat. Držimo distanvu jedni od drugih min 2 metra. Ne izlazimo iz kuca bez velike potrebe. Ne druzimo se ni sa kime. Sa rođenim roditeljima se čujem samo mobitelima ili izdaleka, ne prilazimo jedni drugima. Ljude upozoravajte da se odmiču od vas ako vec sami ne znaju. Kasno je kada se zarazite.
Pustimo sve navike i ugode na koje smo navikli. Odjevite sve ljudske i seoske obzire. Čuvajte i svoje i tuđe zdravlje.
Eto mojih 5 centi...
Ja mislim da sam realist kad vidim u kakvom je khurcu i svijet i naša zemlja. Drugi bi rekli da sam pesimist...
Međutim, ovo sada je novi level.
Dosad me nije bilo panika hocu li se ja zaraziti jer sam mlađi čovjek, samo me bilo strah da ne zarazim druge. Zbog toga sam se većinom pazio i čuvao i na to poticao druge.
Elem...
Danas sam slušao press konferenciju iz Mostara i prvi put čujem od stručnjaka (glavnog infektologa Jurice Arapovića) potvrđenu informaciju da od ove bolesti ostaju TRAJNE POSLJEDICE.
Pitao ga novinar da li je istina da sportaši koji prebole ovaj virus neće se moći više baviti sportom. Čovjek je rekao da je ova bolest slična SARS-u (još je neki stručni termin upotrijebio) i da ostavlja kod oporavljenih pacijenata TRAJNE POSLJEDICE na plućima.
Znači nema više: imo samo koronu, jebe mater bilo ko prehlada... Nema toga. Ostaju trajne dozivotne posljedice ko god preživi ovo govno.
Ljudi MOLIM VAS KO BOGA čuvajte se, pazite se. Nije stvarbza zajebanciju. Baš sinoć čitam najnoviji interviju sa onom hrvatskom doktoricom Nelom Sršen što radi u Italiji... Žena samo što ne plače, kaže ko god misli da samo stariji umiru neka dođe u nas da vidi kad na respirator stavljamo prethodno zdravog 25-godišnjaka.... Kaže umrla im neki dan cura od 38 godina bez prethodnih bolesti...
Ta doktorica kaže da je u Italiji smrtnost toliko velika da se ovo može komotno prozvati nova kuga.
Visoko zarazan virus. Niko nema imunitet na njega. Obolijevaju svi. Vrlo se podmuklo širi i do 15 dana otkako si ga pokupio a da nemaš nikakvih simptoma... Umiru ljudi jer moraju birati koga ce spašavati...
Ljudi ovo je naša "kuga". Možda nije kuga u klasičnom smislu. Ali je visokozarazna bolest, svakog napada, podmukla je, širi se nenormalno i dosta ljudskih zivota nosi...
Shvatimo ozbiljno ovo dok i u nas nije došlo vrijeme da u bolnicama biraju koga će spasiti a koga pustiti da umre.
Ja se bojim da kad bi došli u tu situaciju da bi to bio kolaps i društva i svega.
Pogotovo što smo visoko korumpirano društvo. Mislitte da bi neko skino sa aparata nrkog političara da spasi nekog nepoznatog momka?
Ovo je nevidljivi rat. Držimo distanvu jedni od drugih min 2 metra. Ne izlazimo iz kuca bez velike potrebe. Ne druzimo se ni sa kime. Sa rođenim roditeljima se čujem samo mobitelima ili izdaleka, ne prilazimo jedni drugima. Ljude upozoravajte da se odmiču od vas ako vec sami ne znaju. Kasno je kada se zarazite.
Pustimo sve navike i ugode na koje smo navikli. Odjevite sve ljudske i seoske obzire. Čuvajte i svoje i tuđe zdravlje.
Eto mojih 5 centi...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4488 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne mozemo se mi porediti sa regijama gdje je predgrađe ko sarajevo, evo kako je u HR, skoro mjesec od prvog jedva do 108 dogurali... malo nas je, a dobro smo raspoređeni
u usranom Milanu radi gradski prevoz, a mi ovdje ne mozemo dijete izvesti na planinu
u usranom Milanu radi gradski prevoz, a mi ovdje ne mozemo dijete izvesti na planinu
- drag_gost
#4489 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa sta ce ljudi koji moraju na posao, a nemaju gdje djecu ostaviti? Da djecu od 3 godine ostavljaju u kucama???
-
RtrnOfSalisbury
#4490 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
konacno i jedna vrlo pozitivna i ohrabrujuca vijest (sam da ne projde nezapazeno): sadija se vratila sa godisnjog 
-
north
#4491 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislis da je normalno sto radi gradski prevoz u Milanu
?
Last edited by north on 20/03/2020 20:01, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#4492 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Radi prevoz ali zato i umiru u nevjerojatnim brojkama. Kinez koji im je došao pomoći ibreti se koliko su opušteni
- pici
- vjesticanametli
#4494 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
RtrnOfSalisbury wrote: ↑20/03/2020 19:59 konacno i jedna vrlo pozitivna i ohrabrujuca vijest (sam da ne projde nezapazeno): sadija se vratila sa godisnjog![]()
-
zposao
#4495 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hebemu majku zar svima treba sve crtati....
Upamti u roku od 15 dana mi cemo imati preko 300 potvrđenih. Zapravo malo sam rekao, sad vidim da ih imamo preko 80.... Ovo gore ce biti vjerovatno u roku hefte...
Pogledajte ljudi grafove i dijagrame iz drugih zemalja kako se širilo.
Ovo govno od bolesti se širi eksponencijalno... Broj se doslovno uduplava svako 4 dana...
Ako sad imamo 80-ak sracunaj koliko cemo imati za 10 dana..
- JThomas
#4496 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
nećemo imati jer nema toliko testova za obični narod. taktika brko pije mlijeko 
-
probook
#4497 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Izgleda da jeste
Prvo svi kukate na mjere zabrane, a da se desi ovde sranje kao u Italiji rekli bi kakva je ovo drzava nista ne preduzima. Ne bi vam niko ugodion.
P.S. ne odnosi se na tebe sto sam te citirao
- amidzazeher
#4498 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
RtrnOfSalisbury wrote: ↑20/03/2020 19:59 konacno i jedna vrlo pozitivna i ohrabrujuca vijest (sam da ne projde nezapazeno): sadija se vratila sa godisnjog![]()
-
north
#4499 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
bas tako..objaviti ce 150 a realno ce biti pet puta vise...bice sigurno ljudi koji ce preboliti coronu a da nece ni znati da su imsli jer nisu imali simptoma i nisu bili testirani....nemoguce je da u Sarajevu nema zarazenih..
- denimb
#4500 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja se jbg od juce izolovao od ukucana, jedini sam koji mora da izlazi iz kuce zbog posla, radim medju ljudima pa da rizikujem neka hvala.
A nije ni lose, picim WOT i posaljem poruku kad mi sta treba da ostave pred vratima, zamalo ko hotel
A nije ni lose, picim WOT i posaljem poruku kad mi sta treba da ostave pred vratima, zamalo ko hotel