Drzite odstojanje i to je to.
Valja sutra u hitnu
Moderator: O'zone
4391 new cases and 15 new deaths in Germany
Tek sad bi ocekivo da kenja...al nejseRiddle wrote: ↑20/03/2020 19:09 Ovaj Talijan na N1 je donio uzasne vijesti. Mlad covjek, kaze uvijek zdrav i odrzava formu stalno, a satrao ga je virus kao nista. Test kojem je podvrgnut je bio pozitivan tek treci put. Navodno je mit da su mladi sigurniji i da virus ne bira.
On je neki bloger, superstar drustvenih mreza ili sta vec, pa mi je u startu osoba kojoj u normalnim okolnostima ne bih vjerovao. Ali je isto i neko ko se borio za sopstveni zivot i od nekog s tim iskustvom ne ocekujem da puno kenja. Ne znam...
Ne prepadaj moketa. Znaš kako je, ubi nEstalgija.insaneinthebrain wrote: ↑20/03/2020 19:17 i njemačka se pretvara u novu Italiju![]()
po broju oboljelih bar.4391 new cases and 15 new deaths in Germany
Ja sam vidio da prskaju necim zutim po rukavicama...valjda tako ciste poganluk...Rockefeller wrote: ↑20/03/2020 19:16 Ove obicne maske uopste ne stite ljude od virusa. Osoba koja ima virus moze nositi masku da ne bi zarazio druge osobe. Mada je i to pitanje jer je virus jako jeben i ljudi su debili jer nose rukavice cijeli dan i bukvalno nanose vise stete nego koristi.
Drzite odstojanje i to je to.
Valja sutra u hitnu![]()
Ev gledah vijesti....i bayer ce blokirat
Neka dolaze, sta fali. Samo dvije sedmice u satoru na granici neka provedu i to je to. I da plate tu uslugu, nadam se.
Ta apsolutno nije tačno. Ovdje se na svakom obraćanju podvuče da je ok izaći u šetnju s porodicom, ali da okupljanja na roštilju ili stotine ljudi u parku neće biti tolerisano i policajci su već upućeni da reaguju kad naiđu na neku veću grupu ljudi.
"Zdravstveni radnici kažu da je dobro prošetati, i za zdravstveno i za psihičko stanje, ali to ne znači da treba da se prave žurke, roštiljanja i slično. Od danas smo zamolili MUP da na ovim mjestima većeg javnog okupljanja na fin način upozoravaju ljude", kaže Radojičić.
Obzirom da je na snazi vanredna situacija, ako se Banjalučani ne budu pridržavali mjera i broj zaraženih i dalje bude rastao, moraćemo ograničiti kretanje ljudi, kaže gradonačelnik.
"Imamo razrađen plan već oko zona i blokova u gradu kako bismo bukvalno, u slučaju ne daj Bože, grad podijelili na blokove i zatvorili po blokovima. Taj plan je već razrađen, ako bi došlo do sljedeće stepenice da moramo zbog porasta broja oboljelih zatvarati imamo podijeljen grad po zonama, koja zona bi bila zona ograničenog kretanja od koje do koje ulice", kaže Radojičić.
https://www.atvbl.com/vijesti/banja-luk ... e-trebalo-
Ne znam, ja sam kod kuce, danas me testirali, pa sad cekam. Ali dobili smo Ausnahmegenehmigung za ovu zabranu izlaza, kolege pisu da je mirno...vjesticanametli wrote: ↑20/03/2020 19:29
Ev gledah vijesti....i bayer ce blokiratuzas
Kako je na poslu
drs sećiribiribela wrote: ↑20/03/2020 19:46Ne znam, ja sam kod kuce, danas me testirali, pa sad cekam. Ali dobili smo Ausnahmegenehmigung za ovu zabranu izlaza, kolege pisu da je mirno...vjesticanametli wrote: ↑20/03/2020 19:29
Kako je na poslu
U Austriji od ponedeljka prijavljeno 97500 nezaposlenihsadie_forever wrote: ↑20/03/2020 19:49 Bogami ovdje se ljudi vec plase krize koja tek dolazi,kazu moguca nezaposlenost do 40% pa se pitaju -Jel vrijedi? nije korona kolera,lepra ili kuga...vec virus koji je rizican samo za posebne grupacije
Nece srecom biti totalna blokada.ćiribiribela wrote: ↑20/03/2020 19:46Ne znam, ja sam kod kuce, danas me testirali, pa sad cekam. Ali dobili smo Ausnahmegenehmigung za ovu zabranu izlaza, kolege pisu da je mirno...vjesticanametli wrote: ↑20/03/2020 19:29
Kako je na poslu
0.07%avetinja wrote: ↑20/03/2020 19:53 Ne znam šta da mislim.
Italija ima 60 miliona stanovnika, od toga broja je 40 hiljada oboljelih, to je 0,7% ukupne populacije. Da se ne griješim, to nije veliki procenat, ali je postotak izliječenih i umrlih: 45% umrlih i 55% izliječenih, što je vrlo ozbiljno. Ovo mi se ne čini kao gripa, nego kao nešto ozbiljnije.
Ne znam ima li novih vijesti u vezi lijeka, svi govore drugo.
Mislim da se ne vodi u ovom trenutku statistika izljecenih,medjutim ako im je ova smrtnost,italijani ozbiljno nesto ne rade kako trebaavetinja wrote: ↑20/03/2020 19:53 Ne znam šta da mislim.
Italija ima 60 miliona stanovnika, od toga broja je 40 hiljada oboljelih, to je 0,7% ukupne populacije. Da se ne griješim, to nije veliki procenat, ali je postotak izliječenih i umrlih: 45% umrlih i 55% izliječenih, što je vrlo ozbiljno. Ovo mi se ne čini kao gripa, nego kao nešto ozbiljnije.
Ne znam ima li novih vijesti u vezi lijeka, svi govore drugo.