Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- pizarro
#9902 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
bayern je od samog pocetka poceo ostro, onaj söder mi je simpatican lik i zna svoj zanat.mO k3 wrote: ↑20/03/2020 16:17 Update ....
Danas su otpustili masu pacijenata , pozvati su svi medicinski radnici koji su u zadnje tri godine otišli u penziju sve na volonterskoj bazi .
Sve sestre koje au na roditeljskom su pozvate ponovo na volonterskoj bazi ......
žena mi je dobila poseban papir sa kojim može slobodno da se kreće kao sistem relevantna osoba
Forumaši iskreno neka nam je Bog na pomoći i mogu reci #ostanitezdravi !!!
- Logovan
#9903 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa upravo, skoro nepostojeći. Rizično je ako se baš zajebavaš, izlaziš redovno, kao da je sve normalno, nalaziš se u grupama, hodaš stalno po bolnicama, itd.geralt wrote: ↑20/03/2020 16:02 Stvarno debilizam. Rizik od prenosenja zaraze je skoro nepostojeci ako covjek sam (ili sa svojim djetetom) hoda Vilsonovim. Rizik je kad besposlene domacice obilaze mahalu po kafama ili kad 10 studenata prave dernek u stanu, ali to avazovcima nije interesantno za izvjestavanje.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#9904 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
mk ultra wrote: ↑20/03/2020 16:55 https://www.biometricupdate.com/201909/ ... h-vaccines
Treba nam tema o teorijama zavjere
Trpaj
-
TheRealist
#9905 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovdje je problem Bihać. Kako je moguće da ne mogu jednog pacijenta voditi (da čak i zaboravimo da su malo prije toga objavili da su spremni)? Pa ako će sve bolnice samo slati dalje, šta će se dobiti? Ne treba zaboraviti, nije problem oprema, imaju respiratore, imaju opremu (barem bi trebali imati), imaju i osoblje (barem bi trebali imati). Opet se pitam, kako je moguće da jednog pacijenta ne mogu voditi?
Ovog pacijenta treba samo primiti radi njega, da se proba spasiti taj život, ali onda se dobro pozabaviti sa ljudima koji vode tu bolnicu u Bihaću.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9906 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
moj moke mi smo vece budale sto gnjurcima u pijesak pokusavas otvorit oci... sto bi rekli stari dobri azerbejdzanci... Ćorav medju slijepcima je car.mO k3 wrote: ↑20/03/2020 16:51 Ovo me malo podsjeća na ona vremena ma čuvat će nas JNA , ovo nije nas rat ..,,
Jednu stvar ću reci i Pokušat ću da se na javljam vise na ovu temu pripazite na sebe , ne idite među masu naroda , budite humani pokušajte pomoći svojiM roditeljima i svojim komsijama
Sve najbolje i #ostanitezdravi !!
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#9907 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Aman u karantinu
Glavni grad Jordana je u karanteni, vojska je blokirala sve ulaze u grad od oko 3 milijuna ljudi
Jordanska vojska blokirala je glavni grad Amman u nastojanju da se spriječi daljnje širenje koronavirusa u Jordanu. Riječ je o gradu od oko 3 milijuna stanovnika. Vojni punktovi postavljeni su na sve ulaze u grad. Propuštaju se samo vozila koja prevoze esencijalne potrepštine i ljudi koji imaju posebna odobrenja.
"Mjere su uspostavljene kako bi se spriječilo širenje virusa", kratko je komentirao glasnogovornik jordanske vojske, general Mukhles al Mufleh.
-
TheRealist
#9908 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Joj, ti i tvoje informacije. Nije nikakav haos, ne prepadajte ljude glupostima. To što uposlenici se moraju pridržavati puno rigoroznijih pravila, ne znači da je haos, već da se radi preventiva, koliko je moguće. Osoblje se priprema koliko se može pripremiti, stalno se nešto dodaje, ali sve u cilju da se što spremniji (ili da makar amortizujemo koliko je moguće) dočeka neki veći val.
Ako je ovo vezano za KCUS, ovo ne može biti dalje od istine.
Last edited by TheRealist on 20/03/2020 17:07, edited 1 time in total.
-
Benjo34
#9909 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mene iskreno itekako zanima šta se sešava u Njemačoj jer imam familije, koji spadaju u rizičnu skupinu, tako sa pusti podjebavanja, bitno je da svako napise sto zna.mO k3 wrote: ↑20/03/2020 16:51 Ovo me malo podsjeća na ona vremena ma čuvat će nas JNA , ovo nije nas rat ..,,
Jednu stvar ću reci i Pokušat ću da se na javljam vise na ovu temu pripazite na sebe , ne idite među masu naroda , budite humani pokušajte pomoći svojiM roditeljima i svojim komsijama
Pitanje za ostale, dal je ovaj iz Bihaća imao neku bolest prije il spada u rizičnu skupinu?
-
nlt
#9910 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U čemu je sad opasnost ako evo npr. ja uzmem biciklo i malo se provozam,
ili malo prošetam?
A ne krećem se u nekim grupama i nemam kontakta sa drugima....
Neće virus da leti kilometrima da bi došao do tebe

ili malo prošetam?
A ne krećem se u nekim grupama i nemam kontakta sa drugima....
Neće virus da leti kilometrima da bi došao do tebe
- mO k3
#9911 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Benjo sve info su iz prve ruke , nisam ovdje da širim paniku neznam zašto bi bih zadesio drugačiji/bolji scenarioBenjo34 wrote: ↑20/03/2020 17:07Mene iskreno itekako zanima šta se sešava u Njemačoj jer imam familije, koji spadaju u rizičnu skupinu, tako sa pusti podjebavanja, bitno je da svako napise sto zna.mO k3 wrote: ↑20/03/2020 16:51 Ovo me malo podsjeća na ona vremena ma čuvat će nas JNA , ovo nije nas rat ..,,
Pitanje za ostale, dal je ovaj iz Bihaća imao neku bolest prije il spada u rizičnu skupinu?
- mO k3
#9912 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije problema mi u bavarskoj nemamo totalnu zabranu izlaska kao u Francuskoj gdje moramo online formular da ispunimo da izdadjemo , ali mi smijemo izaći prošetati kao familija i tinje to
-
Ermin ZM
#9913 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U kojem si gradu? Kakvo je stanje, imal priprema, jel u tvojoj bolnici ima pacijenata, kakva im je klinicka slika?mO k3 wrote: ↑20/03/2020 17:10Benjo sve info su iz prve ruke , nisam ovdje da širim paniku neznam zašto bi bih zadesio drugačiji/bolji scenarioBenjo34 wrote: ↑20/03/2020 17:07Mene iskreno itekako zanima šta se sešava u Njemačoj jer imam familije, koji spadaju u rizičnu skupinu, tako sa pusti podjebavanja, bitno je da svako napise sto zna.mO k3 wrote: ↑20/03/2020 16:51 Ovo me malo podsjeća na ona vremena ma čuvat će nas JNA , ovo nije nas rat ..,,
-
Benjo34
#9914 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zato ti i kažem da je bitno da pise svako ono sto zna, i zato kažem pusti podjebavanja, to sto se sad dešava u njemačkoj sutra može pogodit nas, a kod nas ti to bilo fakat haos..mO k3 wrote: ↑20/03/2020 17:10Benjo sve info su iz prve ruke , nisam ovdje da širim paniku neznam zašto bi bih zadesio drugačiji/bolji scenarioBenjo34 wrote: ↑20/03/2020 17:07Mene iskreno itekako zanima šta se sešava u Njemačoj jer imam familije, koji spadaju u rizičnu skupinu, tako sa pusti podjebavanja, bitno je da svako napise sto zna.mO k3 wrote: ↑20/03/2020 16:51 Ovo me malo podsjeća na ona vremena ma čuvat će nas JNA , ovo nije nas rat ..,,
- 512MB
#9915 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A šta je to "najgore" na šta se spremate?mO k3 wrote: ↑20/03/2020 17:10Benjo sve info su iz prve ruke , nisam ovdje da širim paniku neznam zašto bi bih zadesio drugačiji/bolji scenarioBenjo34 wrote: ↑20/03/2020 17:07Mene iskreno itekako zanima šta se sešava u Njemačoj jer imam familije, koji spadaju u rizičnu skupinu, tako sa pusti podjebavanja, bitno je da svako napise sto zna.mO k3 wrote: ↑20/03/2020 16:51 Ovo me malo podsjeća na ona vremena ma čuvat će nas JNA , ovo nije nas rat ..,,
Mi smo u Austriji već u totalnoj karanteni, smiješ prošetat do prodavnice i to je to. Iskreno nije tolko loše, radim od kuće, igram se sa djecom, sunčam u vrtu, kosim travu, vozim biciklu, jednom sedmično u prodavnicu... ne znam kakve mjere bi mogli još uvest?
- mO k3
#9916 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Odma u startu da kažem , ja nema ništa sa bolnicom nego moja bolja polovica
Ovako pišem ponovo pripremaju se na najgore , nekidan sam napisao Njemačka će biti sljedeće žarište kako i sada izgleda po brojkama
Ovako pišem ponovo pripremaju se na najgore , nekidan sam napisao Njemačka će biti sljedeće žarište kako i sada izgleda po brojkama
-
Ermin ZM
#9917 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hbg moke pise nasa ljudi nmz se pohvatat ko sta gdje. Vidjecemo, za sad dobro stoji
- animals
#9918 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam danas bio u Stadparku u 1 bezirku,,
policija kruzi, i na razglas upozorava da se smije, samo setati sa clanovima porodice
i da se ne smijes priblizavati drugima na manje od metar udaljenosti, inace ces biti kaznjen,,
policija kruzi, i na razglas upozorava da se smije, samo setati sa clanovima porodice
i da se ne smijes priblizavati drugima na manje od metar udaljenosti, inace ces biti kaznjen,,
- 512MB
#9919 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Al vidiš moke, Nijemci se "spremaju" na vrijeme, što talijani jednostavno nisu. Dva-tri mjeseca su puštali ljude da zaraženi šetaju po bolnicama i kafićima (prvi poznati slučajevi u Novembru), srozali zdravstvo i sad kukanje na sav glas.
U šta se kladimo da Nijemce neće pogodit ko Italiju?
U šta se kladimo da Nijemce neće pogodit ko Italiju?
- Halcyon
-
Mogy87
- animals
-
dzipalo
#9923 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sto si se tu usr'o u Njemackoj sa takvim zdravstvom, ja ne bi trepnuo. Imaju ljudi kreveta na intenzivnoj za pola Njemacke odjednom i svaka im cast.mO k3 wrote: ↑20/03/2020 16:36 Iskren da budem zao mi je mog naroda jer će te fasovati gore nego u Italiji , danima pišeM šta se dešava vamo gdje je zemlja uredjenja da se spremaju na najgore koje stroge mjere se rade
@ciribiribela neznam kako je kod tebe jeli imaš uvid u e-mail poruke šta i kako , ali ovdje u bavarskoj idu od najgoreg mogućeg scenarija
Imajuci u vidu kakav im je zdravstveni sistem i da dosta ljudi nema nikakvu zdravstvenu zastitu oni i jesu kandidat da najvise najebu. I ja sam primjetio po raji na instagramu ovo sto McNulty kaze, niko ne shvata nista ozbiljno, tek danas da sam vidio da par ovih "influensera" priznaje da se se zajebali sto su se zajebavali s ovim i da savjetuju ljudima da ostanu kuci.Jimmy McNulty wrote: ↑20/03/2020 16:46Bobi sestra mi med. sestra u USA i misli da je pokupila koronu.
Preksinoć bila u kontaktu sa još 5 sestara i 3 doktora sa pacijenticom kojoj je urađen test koji je bio pozitivan.
Oni ovo uopšte ne shvataju ozbiljno, tek kad je toj ženi urađen test poslali je na intenzivno odjeljenje, a ovima što su bili u kontaktu sa njom ništa.
Sinoć normalno otišla u noćnu opet ko da se noć prije ništa nije desilo. Najebat će oni dobro.
Zvuči presmiješno ali mi smo za njih trenutno pojam organizovanosti.
Ne bi bio problem da si ti sam, ali sto bi ti mogao malo na biciklo a 10.000 drugih ne? I onda bi neki prosetali sa djecom, neki sa starijima i eto ti sviju na ulici.
- Halcyon
#9924 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma zezam se, pominjem grad iz igre Half Life 2.
- animals
#9925 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U Becu se smije setati..
ali su zatvoreni svi djeciji parkovi ..ljudi setaju i suncaju se normalno..
ali su zatvoreni svi djeciji parkovi ..ljudi setaju i suncaju se normalno..