Fakat izgleda prazno.dječak sa šibicama wrote: ↑20/03/2020 16:46
ja tu ne vidim ni 10% ljudi koliko ih obicno bude na ovom podrucju svakog dana u ovo vrijeme
jedva da neko prodje
da budemo malo pozitivni, za promjenu
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4351 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4352 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE
Nova naredba: Zabrana kretanja mlađima od 18 i starijim od 65 godina u FBiH!
Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite objavljujemo u cijelosti:
1. Naređuje se zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Federacije BiH.
2.Za provođenje ove naredbe odgovorni su ministri kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.
3.Zadužuju se ministarstva iz tačke 2. ove naredbe da putem Federalnog operativnog centra civilne zaštite izvještavaju Federalni štab o svim poduzetim mjerama.
4.Ova naredba stupa na snaga danom donošenja i primjenjuje se do 31. marta 2020. godine.
neka stoko nedokazna... rostiljate po igmanu... setate se po carsiji...
- pici
#4353 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
doveli talijani experte iz wuhana da im pomognu, ljudi se uhvatili za glavu, pa vi pustate da setaju ulicama bez maski i to lezerno... mi smo uveli da jedan clan porodice smije izac u sedam dana i kupiti potrebstine za tih sedam dana i nazad u kucu... meni u ulici copor djece se skupio igraju se, niko ni habera, materesine se okupile na kahvi, muzevi neko radi neko oko kola itd... sad cu zvat policiju allaha mimade_in_sarajevo wrote: ↑20/03/2020 16:41 Prvo ugase gradski saobracaj, sad ukinu za mladje od 18 i starije od 65. Umrijeti odma, zatvoriti firme i pljeskati uhljebima koji ne znaju nista drugo nego vikat zabrani ovo, zabrani ono
-
made_in_sarajevo
#4354 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moze za djecu i treba. Za starije od 65 koji jos rade, a takvih je mali milion je glupost nevidjena i unistavanje ekonomije, firmi, porodica i pravljenje jos vecu grupu siromasnih. Nase vlade i ovaj debil solak nista nisu donjeli da umanje gubitke privrede i gubitke posla, samo vicu zabrani ovo zabrani ono. Moj otac radi sa mnom, odradi hejbet tehnickog posla koji ja poslije prenesem n kompjuter i saljem dalje, hejbet vodecih majstora je preko 65 godina, koliko ljudi sa 65+ godina ide i cuva druge.pici wrote: ↑20/03/2020 16:54doveli talijani experte iz wuhana da im pomognu, ljudi se uhvatili za glavu, pa vi pustate da setaju ulicama bez maski i to lezerno... mi smo uveli da jedan clan porodice smije izac u sedam dana i kupiti potrebstine za tih sedam dana i nazad u kucu... meni u ulici copor djece se skupio igraju se, niko ni habera, materesine se okupile na kahvi, muzevi neko radi neko oko kola itd... sad cu zvat policiju allaha mimade_in_sarajevo wrote: ↑20/03/2020 16:41 Prvo ugase gradski saobracaj, sad ukinu za mladje od 18 i starije od 65. Umrijeti odma, zatvoriti firme i pljeskati uhljebima koji ne znaju nista drugo nego vikat zabrani ovo, zabrani ono
Solak ukine prevoz i sad zabrani ljudi da zarade sebi za hljeba, a on ce uredno hiljade maraka samo plate primiti.
Bravo debili mrtvi jebem vam sve usta i sda i ko god vas postavi na funkcije.
-
palermo
#4355 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
cek, a jel ovima starijim od 65 zabranjeni i jesti, piti lijekove.....pa znate li vi koliko ima ljudi samih preko 65 godina....sta ce oni sad.....bez popratnih akcija, organizovanja volontera i slicno ti osudis ove ljude na laganu amrt....pa bolje im je onda umrijeti odmah od corone
- Logovan
#4356 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ŠOKANTNO!!!! Puna raskrsnica automobila, šetača na stotinu, niko ne poštuje ono što je rečeno, gledaj mase ispred SCC-a, sramota.dječak sa šibicama wrote: ↑20/03/2020 16:46
ja tu ne vidim ni 10% ljudi koliko ih obicno bude na ovom podrucju svakog dana u ovo vrijeme
jedva da neko prodje
da budemo malo pozitivni, za promjenu
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4357 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa nisu normalni.palermo wrote: ↑20/03/2020 17:00 cek, a jel ovima starijim od 65 zabranjeni i jesti, piti lijekove.....pa znate li vi koliko ima ljudi samih preko 65 godina....sta ce oni sad.....bez popratnih akcija, organizovanja volontera i slicno ti osudis ove ljude na laganu amrt....pa bolje im je onda umrijeti odmah od corone
- pici
#4358 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
sa 65 godina si penzioner, takav je zakon a ispod 18 si maloljetan, nevidi k cemu ljutnja... zakon je zakon ako su specificna radna mjesta a ljudi neophodni i stariji od 65 g. ima radna obaveza... hipter penzionera se jutros setalo po gradu i po parkovima, lijep dan protegnut noge...made_in_sarajevo wrote: ↑20/03/2020 16:58Moze za djecu i treba. Za starije od 65 koji jos rade, a takvih je mali milion je glupost nevidjena i unistavanje ekonomije, firmi, porodica i pravljenje jos vecu grupu siromasnih. Nase vlade i ovaj debil solak nista nisu donjeli da umanje gubitke privrede i gubitke posla, samo vicu zabrani ovo zabrani ono. Moj otac radi sa mnom, odradi hejbet tehnickog posla koji ja poslije prenesem n kompjuter i saljem dalje, hejbet vodecih majstora je preko 65 godina, koliko ljudi sa 65+ godina ide i cuva druge.pici wrote: ↑20/03/2020 16:54doveli talijani experte iz wuhana da im pomognu, ljudi se uhvatili za glavu, pa vi pustate da setaju ulicama bez maski i to lezerno... mi smo uveli da jedan clan porodice smije izac u sedam dana i kupiti potrebstine za tih sedam dana i nazad u kucu... meni u ulici copor djece se skupio igraju se, niko ni habera, materesine se okupile na kahvi, muzevi neko radi neko oko kola itd... sad cu zvat policiju allaha mimade_in_sarajevo wrote: ↑20/03/2020 16:41 Prvo ugase gradski saobracaj, sad ukinu za mladje od 18 i starije od 65. Umrijeti odma, zatvoriti firme i pljeskati uhljebima koji ne znaju nista drugo nego vikat zabrani ovo, zabrani ono
Solak ukine prevoz i sad zabrani ljudi da zarade sebi za hljeba, a on ce uredno hiljade maraka samo plate primiti.
Bravo debili mrtvi jebem vam sve usta i sda i ko god vas postavi na funkcije.
- dječak sa šibicama
#4359 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Fahro Solak i CZ i dalje briljiraju... jebes drzavu kojom upravlja taj kriminalac.
Sta ce 65+ godisnjaci koji zive sami?? umrijeti valjda.
I onda kaze teorija zavjere ha hu, ovi samo sto nisu krenuli likvidirati starije od 65. godina po njihovim kucama.
Sta ce 65+ godisnjaci koji zive sami?? umrijeti valjda.
I onda kaze teorija zavjere ha hu, ovi samo sto nisu krenuli likvidirati starije od 65. godina po njihovim kucama.
-
made_in_sarajevo
#4360 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Budite sigurni da je solak i stranka mu ugasili drzavu. ovako retardirane mjere bez ikakve podrske i zamjene je za plakati.
Ne treba nama korona, imamo mi nasu koronu vec 25 godina koja trenutno pokazuje svu svoju nesposobnost i stranacko podobno zaposljavanje.
.
Ne treba nama korona, imamo mi nasu koronu vec 25 godina koja trenutno pokazuje svu svoju nesposobnost i stranacko podobno zaposljavanje.
.
Pici jasno je za penzionere koji hlade muda vazdan. Oni nisu odvojili radne ljude preko 65 godina kojih ima mali milion. Strucnjak solak je sve zgovno u jedno i cao. On samo govori zabrani, zabrani. Nisu svi penzioneri sa 65+ godina, nekima fali staza, neka fali puno staza, neki moraju raditi da bi prezivjelipici wrote:
sa 65 godina si penzioner, takav je zakon a ispod 18 si maloljetan, nevidi k cemu ljutnja... zakon je zakon ako su specificna radna mjesta a ljudi neophodni i stariji od 65 g. ima radna obaveza... hipter penzionera se jutros setalo po gradu i po parkovima, lijep dan protegnut noge...
- dječak sa šibicama
#4361 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pazi ove nelogicnosti, mole zdravstvene radnike koji su u penziji da se jave u bolnice, a sad im zabranjuju kretanje.
sdO logika
nadam se da su delegati sretni, jebali sve svoje
sdO logika
nadam se da su delegati sretni, jebali sve svoje
-
made_in_sarajevo
#4362 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma debili veze nemaju sta rade. Sve zabrani, to puste i onda kako im raja jebe majku tako mjenjaju odluke.
Sve i jedan nesposobni da granap vode,a ne kanton, federaciju, drzavu, civilnu zastitu.
9.3 donesu odluku o zabrani javnih skupova, 11.3 isti ti debili odu na javni skup i zaraze pun kurac ljudi samo dok se jave, stave 500 ljudi u izolaciju.
Nikakve mjere zastita nemaju, da ublaze pas ekonomije, za odlaganje kredita na 3 mjeseca se usutise ko kurve.
Vec godinama imam zelju da silne pare koje su pokrali u ime plata trose na ljecenje, a nikad se ne izljecili. Patite govna jebena da vidite sta nam radite od zivota.
Sve i jedan nesposobni da granap vode,a ne kanton, federaciju, drzavu, civilnu zastitu.
9.3 donesu odluku o zabrani javnih skupova, 11.3 isti ti debili odu na javni skup i zaraze pun kurac ljudi samo dok se jave, stave 500 ljudi u izolaciju.
Nikakve mjere zastita nemaju, da ublaze pas ekonomije, za odlaganje kredita na 3 mjeseca se usutise ko kurve.
Vec godinama imam zelju da silne pare koje su pokrali u ime plata trose na ljecenje, a nikad se ne izljecili. Patite govna jebena da vidite sta nam radite od zivota.
-
tap3ah75
#4363 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ček, je li to sad ne mogu sa djecom izaći iz stana, pa putem kojim nigdje nema nikoga i kroz šumarak odvesti djecu na zrak sat/dva.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4364 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa jako puno penzionera zive sami, sta sad trebaju pokrepat bez hrane i lijekova?
Neko mora ljekaru, kako ce?
I s ovim ukidanjem javnog prevoza, kako ce med radnici, trgovci, cistacice...na posao?
Neko mora ljekaru, kako ce?
I s ovim ukidanjem javnog prevoza, kako ce med radnici, trgovci, cistacice...na posao?
-
shandrprcSA
#4365 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
a plata idemade_in_sarajevo wrote: ↑20/03/2020 16:41 Prvo ugase gradski saobracaj, sad ukinu za mladje od 18 i starije od 65. Umrijeti odma, zatvoriti firme i pljeskati uhljebima koji ne znaju nista drugo nego vikat zabrani ovo, zabrani ono

-
TheRealist
#4366 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Šta god su uvodili oni, pratile su akcije popratne. Kod nas toga nema. Zabrana i gotovo. Ukineš javni saobraćaj, pa neka se ljudi snalaze do posla (znači da se po 3-4 gura u autu i ustvari veća šansa da se zaraze, nego u javnom prevozu, koji je sada poluprazan). Sada zabrani ljudima da izlaze, bez da im objasniš kako da rješavaju osnovne potrebe (kupovina hrane, pića, higijenskih potrepština, istresanje smeća).pici wrote: ↑20/03/2020 16:54 doveli talijani experte iz wuhana da im pomognu, ljudi se uhvatili za glavu, pa vi pustate da setaju ulicama bez maski i to lezerno... mi smo uveli da jedan clan porodice smije izac u sedam dana i kupiti potrebstine za tih sedam dana i nazad u kucu... meni u ulici copor djece se skupio igraju se, niko ni habera, materesine se okupile na kahvi, muzevi neko radi neko oko kola itd... sad cu zvat policiju allaha mi
Ne može zabrana ići, bez da se da rješenje za prebroditi prepreke, pogotovo što mi još imamo vremena (koji dan da se neke stvari pripreme kako treba). Ali dobor, ovi što ove odluke donose imaju službene vozače.
Last edited by TheRealist on 20/03/2020 17:24, edited 1 time in total.
- seoBIH
#4367 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tacno, i onda zaraze familiju, pa tog hljeba niko ne jede. Da SVE STANE, nece niko biti gladan, imamo da podijelimo, valjda nas ima dovoljno za solidarnost?made_in_sarajevo wrote: ↑20/03/2020 16:58 Solak ukine prevoz i sad zabrani ljudi da zarade sebi za hljeba
-
sale07
#4368 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Treba ovdje atomsku složiti, ne treba nama korona.
- 512MB
#4369 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije baš tako bajno, moraš ipak radit jedan dan u sedmici za 90% plateJanuaryJones wrote: ↑20/03/2020 13:47https://m.24sata.hr/news/austrija-daje- ... lac-682143balks wrote: ↑20/03/2020 13:25Malo sam u velikoj gužvi, pa da ne ostane bez odgovora.
Izvor mi je vlasnik firme u kojoj radim, Austrijanac kada smo imali video konferenciju grupacije. (možda se odnosilo na čitav tjedan, da sam ga doslovno shvatio).
Sinoć sam guglao ovu vijest i na Njemačkom, nema je nigdje, moram priznati.
Sinoć gledam na HRT neće da kažu na HZZ koliko je novih ljudi kod njih ovaj tjedan prijavljeno, nešto muljaju kao nemaju te podatke na dnevnoj bazi.
Evo ovdje je vijest.
- Bakir1
#4370 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sta je slijedeća zabrana?
- pici
#4371 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
made_in_sarajevo wrote: ↑20/03/2020 17:13 Budite sigurni da je solak i stranka mu ugasili drzavu. ovako retardirane mjere bez ikakve podrske i zamjene je za plakati.
.Pici jasno je za penzionere koji hlade muda vazdan. Oni nisu odvojili radne ljude preko 65 godina kojih ima mali milion. Strucnjak solak je sve zgovno u jedno i cao. On samo govori zabrani, zabrani. Nisu svi penzioneri sa 65+ godina, nekima fali staza, neka fali puno staza, neki moraju raditi da bi prezivjelipici wrote:
sa 65 godina si penzioner, takav je zakon a ispod 18 si maloljetan, nevidi k cemu ljutnja... zakon je zakon ako su specificna radna mjesta a ljudi neophodni i stariji od 65 g. ima radna obaveza... hipter penzionera se jutros setalo po gradu i po parkovima, lijep dan protegnut noge...
nema fali staza sa 65 navrsenih godina automatski ides u penziju, to je zakon, nema malo staza fali to su ublehe, da bi pod ugovorom radili i primali i pemenziju i ugovor o radu i platu, to je protuzakonito a znam ih ja licno desetak i vise...
-
sale07
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4373 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jel to znaci da ne mogu dijete vani izvesti? Jeblo majku budala
- Halcyon
- pici