sparky wrote: ↑20/03/2020 12:57
vjeshalica wrote: ↑20/03/2020 11:15
mistek wrote: ↑20/03/2020 10:47
Pa nije daleko, samo promašena brzina

Maslo je vozio 30 brže od dozvoljenog, ali su žene prelazile na crveno, nije bježao i odmah pokazao kajanje. Odslužio je skoro 4 godine i onda pušten
Bio je i slučaj Mustafe Isakovića, On je u Mula Mustafe Bašeskije usmrtio nekog čovjeka koji je iz kafane izletio na cestu, pijan, a ovaj bio u okviru dozvoljene brzine, ništa neregularno. Dobio 2 godine uslovno čini mi se.
I ranije je pokazivo kajanje radi bijesne voznje
Ne opravdava njega niko. Kriv je jer je vozio brze od dozvoljenog. Vjerovatno bi se isto desilo i da je vozio 60. Ja ne znam jesi li vozac ali bi trebao/la znati da se auto ne moze ukopati u mjestu ni kad vozis 50. Njegovi prekrsaji od prije nemaju nikakav znacaj osim u tekstovima polunovinara. Svako ko vozi pravi prekrsaje, manje ili vece. Zbog toga i jesu prekrsajne kazne a ne krivicna djela. Desava se svima. Drugo je tvoj debilni pristup vecini rasprava na ovom forumu, ali ne vrijedi objasnjavati. Uzivaj
Njegovi prijašnji prekršaji itekako imaju značaj.
Debil je očito volio da vozi brže od maksimalne dozvoljene brzine i kao takav je predstavljao potencijalnogu ubicu na cesti, višđestruko opasnijeg nego nekoga ko prilagodi vožnju ograničenjima i trenutnim uslovima.
Ko će, statistički, prije zgaziti pješaka - ja koji za četvrt vijeka vozačkog iskustva imam saobraćajnih kazni da se mogu prebrojati na prste dvije ruke, ili neko ko uspije za 2-3 godine nabrati kazni za brzu vožnju, crveno, ovo-ono, što većina normalnih neće uspjeti za čitav svoj život (optuženi je i prekršajno kažnjavan više puta u posljednje dvije godine te su mu iste godine izrečene tri mjere zabrane upravljanja vozilom. Tokom 2013. godine kažnjen je 11 puta dok je tokom 2014. kažnjen još tri puta.)
Naravno da je veća šansa da će debil koji je "dobar čo'ek ali volio malo brže voziti" prije izazvati belaj nego neko ko vozi normalno.
Naravno, može se desiti svima da im izleti pješak, ali će daleko više opasnih situacija po druge i po sebe imati on nego ja.