Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
statixx

#4226 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

Logovan wrote: 19/03/2020 23:23
O'zone wrote: 19/03/2020 22:46 Vidi ovog kralja "meni su rekli da ne moram u samoizolaciju"

Image
A ja Boga mi mislio da je ovaj frajer pametniji.
Da, a jos su gluplji ovi sto su mu rekli da ne mora u samoizolaciju.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4227 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

izvrsni direktor wrote: 20/03/2020 07:40
Kad komentarisete njegovog fadilja onda on da sebi za pravo da kaze da forumasi seru..
Kas komentarisete masica...to je urdedu, tu imate malačovu podrsku
:-)
od toliko teme i desavanja, od tolikih rasprava, ovaj se javio samo kada se spomenuo damir mašić. :lol:

neka nas i korona sve zarazi, samo mu masica ne diraj. :lol:
zposao

#4228 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

Kad pogledam situaciju u svijetu (pa i bližem susjedstvu tipa Italija) pa onda pogledam situaciju u BiH....

Osjećam se kao u neka pradavna vremena srednjeg vijeka gdje vidiš i čuješ da su Huni napali susjedne zemlje i nezaustavljivo galopiraju prema tvojoj zemlji a naši ljudi govore "neće ba nama. Nemože ba nama niko ništa..."

Dođe čovjeku da vrišti i plače...

Vidiš i gledaš veliku silu kako napreduje i puno jače zemlje u susjedstvu baca na koljena, pokorava... A naši se sunčaju, zajebaju, podjebaju...čačkaju zube...govore nije to ništa, nemoRe nama niko ništa, mi smo spremni, ovi ostali nisu bili spremni...

A ti stojiš i gledaš i vidiš da to nema veze sa istinom, da smo mi mala kurčina koja misli da je velika kurčina i da čemo najebat žestoko zbog svoje gluposti, umišljene veličine, bahatosti, neracionalnosti, nerealnosti, nerada, neodgovornosti....

Čovjeku se tačno plače
Haris.ba

#4229 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Haris.ba »

malakh wrote: 20/03/2020 07:34
Kamper wrote: 19/03/2020 23:52 Nece ga testirati. Moj kolega sa posla je isto bio na tom "derneku", zvao ih da se testira nisu htjeli samo mu preporucili samoizolaciju. Naravno citavo vrijeme dolazio na posao redovno i tek od jutros u samoizolaciji.
pretpostavljam da tu ima ozbiljnog posla za sanitarnu inspekciju. ako ništa da se naredi detaljna dezinfekcija objekata.
Ko mu je kriv što nije pAlitičar. Bio bi onda testiran. :bih:
zposao

#4230 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

statixx wrote: 20/03/2020 08:07
O'zone wrote: 19/03/2020 22:46 Vidi ovog kralja "meni su rekli da ne moram u samoizolaciju"

Image

Šta kaRu...držimo sutuVaciju pod kontrolom?
Neće to u nas. Talijani su nespremni.

Korona će se umoriti mi se umoriti nečemk nikada...

Jebem ja nama svima majku glupu nesposobnu.
Kad počnu ovdje prvi smrtni slučajevi bit će krivljavina i kuknjava do neba ali će kasno biti za neke efikasne mjere...

Hebalo majku bahatu pa KAKO, KAKO, KAKO, nismo u stanju gledati 2 mjeseca uživo sranja u svijetu i zaključiti da će i u nas doći isto tako pa da se adekvatno pripremimo....

Hebemu majku zašto smo tolike bahate i neobrazovane budale
tandmand

#4231 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

Image
To on kaže da su mu rekli. Treba li mu vjerovati na riječ?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4232 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by izvrsni direktor »

malakh wrote: 20/03/2020 08:24
Kad komentarisete njegovog fadilja onda on da sebi za pravo da kaze da forumasi seru..
od toliko teme i desavanja, od tolikih rasprava, ovaj se javio samo kada se spomenuo damir mašić. :lol:

Alergican sam na stranacke botove
pepeljara

#4234 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pepeljara »

trebao je on znati da mora, ako vec znamo svi da imamo nesposobnu vlast.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4235 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

u apoteci na breci sredstvo za dezinfekciju prostora litar 60KM za ruke je 6KM
Ludzak

#4236 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ludzak »

Dosta njih ovaj virus preboli bez ikakvih simptoma, i ti su najgori za okolinu. Moja firma posluje sa Igman Konjicem. Nas direktor često je u kontaktu sa direktoricom Gineksa. I sad bi svi radnici iz moje firme i Gineksa trebali biti testirani. Nema dovoljno testova za to.
zposao

#4237 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

pici wrote: 20/03/2020 09:17 u apoteci na breci sredstvo za dezinfekciju prostora litar 60KM za ruke je 6KM
Zna li ko kako napraviti kuci efikasno sredstvo za dezinfekciju prostora?

Negdje sam čitao da je varikina ili domestos razrijeđen dobar za dezinfekciju. Ima li znalaca na forumu?
statixx

#4238 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

pepeljara wrote: 20/03/2020 09:12

trebao je on znati da mora, ako vec znamo svi da imamo nesposobnu vlast.
Slazem se, a sta je sa Djonlagicem, je li on u samoizolaciji, vidim da je i on bio tamo.
Kamper

#4239 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Kamper »

malakh wrote: 20/03/2020 07:34
pretpostavljam da tu ima ozbiljnog posla za sanitarnu inspekciju. ako ništa da se naredi detaljna dezinfekcija objekata.
Naredjeno je. Sef naredio cistacici "poprskaj malo tu i tu". :D
Dohakace nam poslodavci, politicari i tajkuni.
Kamper

#4240 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Kamper »

zposao wrote: 20/03/2020 09:24
pici wrote: 20/03/2020 09:17 u apoteci na breci sredstvo za dezinfekciju prostora litar 60KM za ruke je 6KM
Zna li ko kako napraviti kuci efikasno sredstvo za dezinfekciju prostora?

Negdje sam čitao da je varikina ili domestos razrijeđen dobar za dezinfekciju. Ima li znalaca na forumu?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#4241 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

izvrsni direktor wrote: 20/03/2020 09:06
malakh wrote: 20/03/2020 08:24

Alergican sam na stranacke botove
dobiješ gušenje kada se pogledaš u ogledalo? ili su neki drugi kontraefekti?

ako imaš nešto konkretno napisati o temi, piši, ako ćeš dolaziti ovdje da braniš stranačke nesavjesne građane, onda me zaobiđi
dječak sa šibicama

#4242 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Zasto nikome nije palo na pamet da ogranici kupovinu, po kupcu maksimalno 10 kg brasna recimo, ili jedno pakovanje germe.

A ne da jedan konj kupi komplet zalihu sa police.
malakh

#4243 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

dječak sa šibicama wrote: 20/03/2020 09:53 Zasto nikome nije palo na pamet da ogranici kupovinu, po kupcu maksimalno 10 kg brasna recimo, ili jedno pakovanje germe.

iz klasa su javili da proizvode dovoljno i da nema potrebe za brigu. jučer sam negdje upratio da imaju sredstava da nas obezbijede naredna tri mjeseca, a do tada će ili prestati korona ili će naći druge, alternativne načine. tako da mislim da ne treba biti panike zbog brašna i hljeba, makar što se klasa tiče, a cijene su do maloprodajnih radnji.
"Klas svaki dan proizvodi brašno maksimalnim kapacitetom od cca 400.000 kg dnevno i to promptno šalje trgovcima širom BiH bez zastoja. Svaki dan pakujemo i isporučujemo tjesteninu, hljeb i peciva te
ostale proizvode iz svog širokog proizvodnog asortimana. Imamo dovoljno pšenice koju redovno dopunjavamo od naših dobavljača uprkos otežanim okolnostima i poskupljenju cijena žitarica na okolnim tržištima. Paralelno tražimo nove načine transporta za već kupljenu pšenicu. Iako smo suočeni sa povećanjem cijena sirovina od strane pojedinih dobavljača, mi kao društveno odgovorna kompanija koja brine o svojoj zajednici, nećemo povećavati cijene naših proizvoda, kako brašna, tako ni drugih namirnica.

Naši maloprodajni objekti Bazar i Klas marketi neće, niti su povećavali cijene. Ostali maloprodajni lanci sami određuju cijene prehrambenih proizvoda na policama.

Klasova Velepekara je dovoljno snabdjevena sirovinama i ambalažom i nećemo prestajati s radom. U asortimanu Velepekare imamo nekoliko vrsta hljeba koji su zapakovani u higijenskoj ambalaži, kroz automatizirani proces proizvodnje, bez dodira ljudske ruke i uz dodatnu pasterizaciju što osigurava dodatno higijensku ispravnost, svježinu i trajnost ovih proizvoda u periodu od 30 dana. Ovi hljebovi su poznati kao Skockani Klasovi hljebovi – tu nudimo Bosanski, Zlatni, Sarajevski rezani, Skandinavac i Londonac, i odlična su alternativa kreiranju zaliha brašna jer se mogu konzumirati svježi i do 30 dana.

Pored ovih hljebova, Visokoproteinski i hljeb za dijabetičare (upakovani na isti način) imaju trajnost od 7 dana.

Klas je uvijek bio na raspolaganju svojim sugrađanima i širokoj društvenoj zajednici u BiH, pa je tako i ovaj put"
dječak sa šibicama

#4244 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Ne sumnjam ja da oni imaju dovoljno zaliha, ali prijatelju brasno cim udje u prodavnicu, razgrabe ga.

Dovoljno je da 100.000 ljudi grabi i grabi, ostalih 3 miliona nece naci nista.

Zato se mora ograniciti kupovanje.
malakh

#4245 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

dječak sa šibicama wrote: 20/03/2020 10:00 Ne sumnjam ja da oni imaju dovoljno zaliha, ali prijatelju brasno cim udje u prodavnicu, razgrabe ga.

sumnjam da, netko tko je kupio 2 kila brašna, opet nanovo kupuje brašno. mislim, ne razumijem što će ljudima toliko brašna. u ono najgore vrijeme, 25 kila brašna nam je moglo biti i dva mjeseca.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4246 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Entropio »

malakh wrote: 20/03/2020 10:03
dječak sa šibicama wrote: 20/03/2020 10:00 Ne sumnjam ja da oni imaju dovoljno zaliha, ali prijatelju brasno cim udje u prodavnicu, razgrabe ga.

sumnjam da, netko tko je kupio 2 kila brašna, opet nanovo kupuje brašno. mislim, ne razumijem što će ljudima toliko brašna. u ono najgore vrijeme, 25 kila brašna nam je moglo biti i dva mjeseca.
Potcjenjujes nase ljude. Mnogi uzimaju i da bi mogli prodati poslije skupo... znas nas, jebo ti nas.
aCme

#4247 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aCme »

Krizni stožer će u 13h objaviti rezultate novotestiranih iz Konjica.. Šta očekivati poslije partyja na kojem je bilo 200 ljudi :-)
dječak sa šibicama

#4248 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Kupuju, sve iste face, dok nisu razgrabili sve.

Narod je nenormalan, i naravno tu su i oni koji ce kasnije to brasno preprodavati, ili germu ili sapune ili sredsta za dezinfekciju. Vec su i poceli.
biglebovski

#4249 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

malakh wrote: 20/03/2020 09:58
dječak sa šibicama wrote: 20/03/2020 09:53 Zasto nikome nije palo na pamet da ogranici kupovinu, po kupcu maksimalno 10 kg brasna recimo, ili jedno pakovanje germe.

iz klasa su javili da proizvode dovoljno i da nema potrebe za brigu. jučer sam negdje upratio da imaju sredstava da nas obezbijede naredna tri mjeseca, a do tada će ili prestati korona ili će naći druge, alternativne načine. tako da mislim da ne treba biti panike zbog brašna i hljeba, makar što se klasa tiče, a cijene su do maloprodajnih radnji.
"Klas svaki dan proizvodi brašno maksimalnim kapacitetom od cca 400.000 kg dnevno i to promptno šalje trgovcima širom BiH bez zastoja. Svaki dan pakujemo i isporučujemo tjesteninu, hljeb i peciva te
ostale proizvode iz svog širokog proizvodnog asortimana. Imamo dovoljno pšenice koju redovno dopunjavamo od naših dobavljača uprkos otežanim okolnostima i poskupljenju cijena žitarica na okolnim tržištima. Paralelno tražimo nove načine transporta za već kupljenu pšenicu. Iako smo suočeni sa povećanjem cijena sirovina od strane pojedinih dobavljača, mi kao društveno odgovorna kompanija koja brine o svojoj zajednici, nećemo povećavati cijene naših proizvoda, kako brašna, tako ni drugih namirnica.

Naši maloprodajni objekti Bazar i Klas marketi neće, niti su povećavali cijene. Ostali maloprodajni lanci sami određuju cijene prehrambenih proizvoda na policama.

Klasova Velepekara je dovoljno snabdjevena sirovinama i ambalažom i nećemo prestajati s radom. U asortimanu Velepekare imamo nekoliko vrsta hljeba koji su zapakovani u higijenskoj ambalaži, kroz automatizirani proces proizvodnje, bez dodira ljudske ruke i uz dodatnu pasterizaciju što osigurava dodatno higijensku ispravnost, svježinu i trajnost ovih proizvoda u periodu od 30 dana. Ovi hljebovi su poznati kao Skockani Klasovi hljebovi – tu nudimo Bosanski, Zlatni, Sarajevski rezani, Skandinavac i Londonac, i odlična su alternativa kreiranju zaliha brašna jer se mogu konzumirati svježi i do 30 dana.

Pored ovih hljebova, Visokoproteinski i hljeb za dijabetičare (upakovani na isti način) imaju trajnost od 7 dana.

Klas je uvijek bio na raspolaganju svojim sugrađanima i širokoj društvenoj zajednici u BiH, pa je tako i ovaj put"
Teško je ograničiti količinu, pogotovo kad nema potrebe za to, nema nestašice. Problemi su sa punjenjem i transportom. Juće žena kupovala dnevnu gibiru za roditelje da im se odnese, u malom Bingu nema germe. Prepala se punica, šta će sad, kako to? Odem u veliki Bingo u tržni kad tamo germe ko u prići, tri neke vrste, one radnice samo pune rafe, tek tad vidiš kolko ih ima. Teško je zaustaviti i rast cijena, sve je usporilo, poskupila nabava, transport, radnici rade prekovremeno, sve to treba platiti. Treba cijeniti i to. Problem za ove koji sad rade, koji nisu zatvoreni, će nastati kad stane raja kupovati, a to se osjetilo već jučer. Do 12/jedan što se prodalo, prodalo, iza dvanest slabo šta.
Halcyon

#4250 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Halcyon »

aCme wrote: 20/03/2020 10:15 Krizni stožer će u 13h objaviti rezultate novotestiranih iz Konjica.. Šta očekivati poslije partyja na kojem je bilo 200 ljudi :-)
+5, za sada.

9 testiranih, 5 pozitivno. :D
Locked