imperator01 wrote: ↑24/03/2020 09:15
Googlaj kralju, mrsko mi sad trazit po history.
Govorim o multiplatform naslovima, sve to sto bi skontali i napravili neku igru da nema labirinit ili lift ili slicne stvari koje su prikrivale loading, to je onda nemoguce portovati na PC i stare konzole.
Mislis da ce Rockstar sad dizajnirati gta VI za ps5 ssd i samo tako odustati od miliona igraca na PCu i starim konzolama, yeah right.
Eto ja guglao i iznad sam postavio linkove koje mi je izbacilo. Pratim vec mjesecima po netu scenu oko novih konzola i to sto si ti pisao nisam jos procitao.
Taman i da samo eskluzive budu imali te prednosti to ce biti jos veci razlog svima za nabavku PS5 i onda bi svakako im skocile prodaje jer bi imali jedini igre koje bas odudaraju u tom smislu.
Vjerujem da ce sad dosta developera, ako ne i vecina, koji rade multiplatform igre opet se bazirati na ssd kao podlogu. Samim time ce gurati prodaju novijih SSD-ova, a to je i bez toga neizbjezno da raja predje. I do sada su diktirale konzole kako ce developeri raditi i sta ce praviti, tako da ce i sad vjerovatno biti tako jer su se konzole uvijek uzimale kao donja granica za koju se radi a ne obrnuto.
Bit ce tesko nekim PC igracima jer ce zahtjevi za igre skociti drasticno, ali u PC svijetu upgrade nije nista neobican i svakako svi stalno teze boljem i brzem.
Ni ovo nije moje misljenje, kao nekog laika, nego tako govori dosta strucnjaka.