Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑19/03/2020 20:20
U naslovu teme imas odgovor, POGLEDATI PRVI POST
Procitao sam to odmah, ali sam procitao zatim i ovo:
Inače, na području Zeničko-dobojskog kantona ne postoji, barem za sada, jedinstven broj na koji se mogu javiti građani koji sumnjaju na zarazu koronavirusom.
Inače, na području Zeničko-dobojskog kantona ne postoji, barem za sada, jedinstven broj na koji se mogu javiti građani koji sumnjaju na zarazu koronavirusom.
Uglavnom je praksa da se jave nadležnoj porodičnoj ambulanti za vrijeme radnog vremena, a poslije 20 sati da pozive upućuju Hitnoj pomoći.
Pretpostavljam da se treba javiti podrucnoj ambulanti.
dječak sa šibicama wrote: ↑19/03/2020 19:44
Pa da, sad bolesnici nece moci doci do ljekara, znam kako je kad imas onkoloskog bolesnika, tom covjeku treba konstantna terapija.
I kad ljudi pocnu umirati, bice "pokosio ga korona".
Ali ne cudi me, nisam ni ocekivao organizaciju u ovakvoj poludrzavi. Bitno da su oni tramvaje i trole zaustavili.
onkologija bi morala da radi....u mostaru su za onkologiju uveli svije smjene da.se guzve ne stvvaraju..
sav ostali tzv hladni pogon je otkazan...dakle kontrole, sve sto nije hitno...a neki odjeli npr dermatologija, fizijatrija....prakticki ne ne rade, doktori pretasporedeni a prostor osloboden za infektologiju...
dječak sa šibicama wrote: ↑19/03/2020 20:25Inače, na području Zeničko-dobojskog kantona ne postoji, barem za sada, jedinstven broj na koji se mogu javiti građani koji sumnjaju na zarazu koronavirusom.
Uglavnom je praksa da se jave nadležnoj porodičnoj ambulanti za vrijeme radnog vremena, a poslije 20 sati da pozive upućuju Hitnoj pomoći.
Pretpostavljam da se treba javiti podrucnoj ambulanti.
Jeste, ali se u praksi desava sljedece, neko nazove ambulantu, preusmjere na Hitnu, nakon upita, oni pitaju "Jeste li putovali?", ko kaze da nije, kazu:"Ako niste putovali, niste ni zarazeni."
Kod mene radnik ide tramvajem do posla sa carsije i kaze tramvaji ni pola nisu puni kao inace. Svakako je raja smanjila prevoz i ljudine sad ukinu skroz prevoz da ljudi ne mogu nikako na posao. Ha ja covjek.koji prima.hiljade maraka samo plate skontao kako da smanji guzvu u trznim centrima, ukini prevoz da vecina ne moze platu dobit, dakle za sve postoji rjesenje pajel
Pa da, sad bolesnici nece moci doci do ljekara, znam kako je kad imas onkoloskog bolesnika, tom covjeku treba konstantna terapija.
Ali ne cudi me, nisam ni ocekivao organizaciju u ovakvoj poludrzavi. Bitno da su oni tramvaje i trole zaustavili.
onkologija bi morala da radi....u mostaru su za onkologiju uveli svije smjene da.se guzve ne stvvaraju..
sav ostali tzv hladni pogon je otkazan...dakle kontrole, sve sto nije hitno...a neki odjeli npr dermatologija, fizijatrija....prakticki ne ne rade, doktori pretasporedeni a prostor osloboden za infektologiju...
moja mama danas u zenici trebala na kontrolu onkologu,ne primaju nikog,na odjelu se niko satima ne javlja,nazvali na mobitel nacelnicu odjela,gospodja kaze pa vama kao da se zuri na pregled i prekine vezu
moja mama danas u zenici trebala na kontrolu onkologu,ne primaju nikog,na odjelu se niko satima ne javlja,nazvali na mobitel nacelnicu odjela,gospodja kaze pa vama kao da se zuri na pregled i prekine vezu
jutros je Batko na radio otvorena mreža citao neke brojeve telefona, bio sam u autu.. ali mislim da mora biti..
palermo wrote: ↑19/03/2020 20:39
jutros je Batko na radio otvorena mreža citao neke brojeve telefona, bio sam u autu.. ali mislim da mora biti..
made_in_sarajevo wrote: ↑19/03/2020 20:53
Kod mene radnik ide tramvajem do posla sa carsije i kaze tramvaji ni pola nisu puni kao inace. Svakako je raja smanjila prevoz i ljudine sad ukinu skroz prevoz da ljudi ne mogu nikako na posao. Ha ja covjek.koji prima.hiljade maraka samo plate skontao kako da smanji guzvu u trznim centrima, ukini prevoz da vecina ne moze platu dobit, dakle za sve postoji rjesenje pajel
Ne znam na sta racunaju, da ce poslodavci isplatiti plate za mart i april?
Teško
Kako ocekuju da radi nabava, proizvodnja hrane, usluga? Njesra
Sto nas odradise ovi sa festom u Konjicu svaka im cast, svi ti direktori hodaju vec 7 dana po firmama, sastanci, obilazak pogona proizvodnje...samo iz mog grada 5-6 je takvih.
Ja ne mogu da vjerujem...inzinjeri, pametolozi, zinulo na teletinu, janjetinu, a i Fadil ce biti, pa mora se otici jbg.
Milenkov buraz wrote: ↑19/03/2020 20:06
A objavili su da je Turska poslala Americi 500.000 testova kontam zar Bakir i ovi naši džamisjki miševi nisu mogli apelovati na Tursku da nam pošalje 10.000 komada? Zar su toliko nesposobni ili ih niko ne jebe ni 2%?
A objavili su da je Turska poslala Americi 500.000 testova kontam zar Bakir i ovi naši džamisjki miševi nisu mogli apelovati na Tursku da nam pošalje 10.000 komada? Zar su toliko nesposobni ili ih niko ne jebe ni 2%?
Tomahawk11 wrote: ↑19/03/2020 20:41
Ova direktorica iz Goražda je zarazila bar 1000 ljudi.
Kako dodje do ove cifre? Mora biti malo blizi kontakt da bi se prenijela infekcija. Na festi ih je bilo 200, pa nisu ni svi ucesnici zarazeni vjerovatno
Kako dodje do ove cifre? Mora biti malo blizi kontakt da bi se prenijela infekcija. Na festi ih je bilo 200, pa nisu ni svi ucesnici zarazeni vjerovatno
Koliko je prošlo od fešte?
Misliš nisu svi manifestovali da imaju virus.
Čuće se.
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je večeras telefonom sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom o aktuelnoj situaciji u kojoj se našla BiH, Turska, ali i cijeli svijet, izazvanom pandemijom koronavirusa.
Turski predsjednik obećao je članu Predsjedništva pomoć u medicinskom materijalu za BiH koja je neophodna u borbi protiv virusa, kao i slobodan izvoz medicinskog materijala iz Turske koji se koristi u ovakvim epidemija na tržištu BiH.
Dodik i Erdogan složili su se da ovaj globalni problem kao što je pandemija traži opšte mjere i globalni odgovor, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.
Koliko je prošlo od fešte?
Misliš nisu svi manifestovali da imaju virus.
Čuće se.