Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Ermin ZM

#9151 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ermin ZM »

OldMayor wrote: 19/03/2020 15:29
Ermin ZM wrote: 19/03/2020 15:28
daddy-kool wrote: 19/03/2020 15:24 To ne znam i želim da im ostane na tom istom broju sve.
Narucen jako veliki broj respiratora i povecavaju kapacitete. Trenutno 2.4 puta vise imaju u odnosu na Italiju. Vidjecemo kako ce se odvit, al za sad su najbolje prosli. Cini mi se da sam citao da je vlada spremila 500milijardi poticaja u prvoj fazi za ekonomiju. Ne znam sto nasi hrle dole, bolje bit u Njem nego u Bosni kako god
Pitanje je da samo da li nasi hrle ovamo zbog svoje volje.
Ja ih znam par, godisnji ide pa nek sve gori ode spickat koju hiljadu.
Btw njemacka uvela skraceni postupak za medicinare, 28000 im fali po procjeni, kazu sace ic po skracenom postupku. Kad nama u bolnicama ostanu samo portiri
Ermin ZM

#9152 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ermin ZM »

ja71 wrote: 19/03/2020 15:37 Te pare se između ostalog vrte i oko prava za prikazivanje utakmica. Zašto se ne bi to posebno oporezivalo a da pare direktno idu u razvoj nauke i medicine? Dovoljno bi bilo da Evropska unija donese taj zakon pa bi i ostali ga počeli primjenjivati
Zato sto smo ljudi u jako losem drustvu. To sto ti govoris je super, al je vec utopija.. nismo mi na tom nivou
mO k3

#9153 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mO k3 »

MorningStar wrote: 19/03/2020 15:18 I vi ste sa je*enim virusom. Radi panike stao zivot.
Znaci po tebi ovo sve je napuhano
Better Man

#9154 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Better Man »

daddy-kool wrote: 19/03/2020 15:29
Jack Be Nimble wrote: 19/03/2020 15:11 Ima li kakvih vijesti o hadzu? Hoce li ga biti ove godine?
Moglo bi i biti, uz obaveznu 14 dnevnu karantinu u nekom smanjenom obimu.
Samo bi budala mogla organizovati Hadž u ovakvoj situaciji. Sve dok se ovo ne riješi nema ništa od toga.
MUNAFIK

#9155 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

seno_bh wrote: 19/03/2020 15:35
MUNAFIK wrote: 19/03/2020 15:18 Mediji šire paniku sve više i više...

Svaki dan sve više vremena na tv-u samo corona ovo corona ono... Umrlo volko testirano volko... Stalno nekakva drama, nekakve katastrofe itd... Izvjestava se kao da je sudnji dan... Sije se strah...

Portali isto, malo prije gledam KLIX ama bas svaka vijest na naslovnici je o coronavirusu...

Pretjerano je sve ovo... Ljudi su bas u strahu, sjede kuci gledaju tv i slusaju radio i samo broje mrtve i zarazene.

Kakav put za drustvenu katastrofu, u ratu su ljudi bili pozitivniji!!!
Kako je došlo tako će i otić
Kad se pojaviš negdje i kažeš da se ne bojiš, da je samo prenapuhana priča, hoće te ludim proglasit.
Tako da samo malo sabura, biće zanimljivo poslije
Samo treba ostat svako dosljedan svoje priče, da se ne bi više ovo ponavljalo.
Ostajte živi i zdravi ako Bog da

Ljudi se ponasaju kao da SMRT do sada nije postojala!!!
black

#9156 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by black »

sale07 wrote: 19/03/2020 15:34
Al zašto se svijet ne bavi problemom gladi u svijetu koji se može riješiti za mjesec dana?
I od toga umire preko 10 000 DNEVNO !!!
Image
Riddle

#9157 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Riddle »

Kratak presjek danasnje situacije? Ima stvarno puno stranica za citati.
Ermin ZM

#9158 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ermin ZM »

Svaki dan sve više vremena na tv-u samo corona ovo corona ono... Umrlo volko testirano volko... Stalno nekakva drama, nekakve katastrofe itd... Izvjestava se kao da je sudnji dan... Sije se strah...

Portali isto, malo prije gledam KLIX ama bas svaka vijest na naslovnici je o coronavirusu...

Pretjerano je sve ovo... Ljudi su bas u strahu, sjede kuci gledaju tv i slusaju radio i samo broje mrtve i zarazene.

Kad se pojaviš negdje i kažeš da se ne bojiš, da je samo prenapuhana priča, hoće te ludim proglasit.
Ja sumnjam da smo mnogi to vec prebolili. Dosta sam vidio komentara koji se poklapaju sa mojim iskustvom. Pocetkom godine nas u kuci sve pokosila viroza(mislili smo gripa) bas poteska i dosadna. Mene inace koji dan drzi, prodje i to rijetko sam bolestan hvala Bogu. Al ovu nikako otrest. Mala najbolje prosla, skoro bez simptoma a ona inace pocesto prehladjena bila, nama bilo cudno.
Odem doktoru zbog doznake, msm sta cu ic zbog gripe, preslusa me kaze puna ti pluca sepet mi lijekova propisala. Al nisam tad o tome razmisljao pisaj ga
MorningStar

#9159 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

mO k3 wrote: 19/03/2020 15:41
MorningStar wrote: 19/03/2020 15:18 I vi ste sa je*enim virusom. Radi panike stao zivot.
Znaci po tebi ovo sve je napuhano
Ne nije napuhano tako je samo sto mjere koje su poduzete su van pameti > Moze li obavezna dezinfekcija prije ulaska u bilo koji komercijalni objekt ? Moze li obavezna dezinfekcija prilikom ulaska u sredstva javnog prevoza ? Obavezne maske i rukavice kada si napolju ??? Za starije od 65 karantina jer njih i kosi ... i sta ?? Ma ne 8000 ljudi umrlo u svijetu zatvaraj se po kucama zatamni prozore.
geralt

#9160 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

black wrote: 19/03/2020 15:43
Al zašto se svijet ne bavi problemom gladi u svijetu koji se može riješiti za mjesec dana?
Image
Eno vam stranica UNICEF-a pa donirajte koliko mozete da se problem rijesi. Ako nemate para, otvorite novu temu, sirok vam je forum.
MUNAFIK

#9161 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

geralt wrote: 19/03/2020 15:53
Image
Eno vam stranica UNICEF-a pa donirajte koliko mozete da se problem rijesi. Ako nemate para, otvorite novu temu, sirok vam je forum.
Sve je ovo dio iste price i nelogicnih stvari...
MorningStar

#9162 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

geralt wrote: 19/03/2020 15:53
Image
Da ovo je dio foruma za paniku. Dakle nemojte da smarate drugim stvarima i nemojte da slucajno pokusate objektivno gledati nego planiranje elektronskih narukvica i satorskih naselja za zle neprijatelje koji pokusavaju da vas zaraze.
NediM17

#9163 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

dječak sa šibicama wrote: 19/03/2020 14:50
daddy-kool wrote: 19/03/2020 14:45
dječak sa šibicama wrote: 19/03/2020 14:45 Pa kazete da ovo nije gripa :-)
Pa i nije, ali gojaznost nije prednost.
Nisam ni rekao da je prednost.

Samo repliciram na izjavu kako je gojaznost uzrok slabijeg imuniteta i kako mladi amerikanci oboljevaju jer su gojazni. Nigdje veze, to niko ni ne spominje trenutno, drugi je par cipela da gojaznost povecava rizik od oboljenja tipa dijabetes ili visoki pritisak.

Ako si gojazan i nemas dijabetes niti visok tlak, ne spadas u rizicnu grupu.

Da, debljina je dosta veliki problem ali kod upale pluca, koja cesto prati ovakve bolesti poput ovog virusa. To je istina.

Uostalom, ko danas nema neko hronicno oboljenje, rijetko je takve naci. Ako nemas bas nista, imas problem sa psihom recimo. Cijenim da vecina ljudi iznad 30 godina starosti ima neki problem sa hronicnim oboljenjima. Ali eto tjesimo se ako je to utjeha, i dalje je prosjek umrlih negdje oko 80. godina starosti.
Moja rahmetli nana vazda govorila "kad je koza blizu kosti tad je insan ruzan dosti". :lol:
dječak sa šibicama

#9164 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Gledam snimku iz neke talijanske bolnice, vecinom stariji ljudi na aparatima, po hodnicima na krevetima, sablasni zvukovi aparata za odrzavanje zivota, ali ono sto mi je cudno, nekoliko relativno mladjih pacijenata (jedan ima mozda 50 drugi oko 30ak, ostali slicno) imaju na glavi neki kao balon prozirni nije klasicna maska, ocito su na kisiku, ali oni sjede ili leze pa se pomjeraju ono ko kad legnes da malo odmoris... cudno u najmanju ruku, mozda samo jer sam laik sto se toga tice.

Ako je neko na aparatu, ocekujes da je u polupospanom ili oduzetom stanju da tako kazem.
dzipalo

#9165 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dzipalo »

NediM17 wrote: 19/03/2020 15:58
dječak sa šibicama wrote: 19/03/2020 14:50
daddy-kool wrote: 19/03/2020 14:45

Pa i nije, ali gojaznost nije prednost.
Nisam ni rekao da je prednost.

Samo repliciram na izjavu kako je gojaznost uzrok slabijeg imuniteta i kako mladi amerikanci oboljevaju jer su gojazni. Nigdje veze, to niko ni ne spominje trenutno, drugi je par cipela da gojaznost povecava rizik od oboljenja tipa dijabetes ili visoki pritisak.

Ako si gojazan i nemas dijabetes niti visok tlak, ne spadas u rizicnu grupu.

Da, debljina je dosta veliki problem ali kod upale pluca, koja cesto prati ovakve bolesti poput ovog virusa. To je istina.

Uostalom, ko danas nema neko hronicno oboljenje, rijetko je takve naci. Ako nemas bas nista, imas problem sa psihom recimo. Cijenim da vecina ljudi iznad 30 godina starosti ima neki problem sa hronicnim oboljenjima. Ali eto tjesimo se ako je to utjeha, i dalje je prosjek umrlih negdje oko 80. godina starosti.
Moja rahmetli nana vazda govorila "kad je koza blizu kosti tad je insan ruzan dosti". :lol:
:lol: :pisnuo: :pisnuo:
Ironmen

#9166 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

Ermin ZM wrote: 19/03/2020 15:46

Ja sumnjam da smo mnogi to vec prebolili. Dosta sam vidio komentara koji se poklapaju sa mojim iskustvom. Pocetkom godine nas u kuci sve pokosila viroza(mislili smo gripa) bas poteska i dosadna. Mene inace koji dan drzi, prodje i to rijetko sam bolestan hvala Bogu. Al ovu nikako otrest. Mala najbolje prosla, skoro bez simptoma a ona inace pocesto prehladjena bila, nama bilo cudno.
Odem doktoru zbog doznake, msm sta cu ic zbog gripe, preslusa me kaze puna ti pluca sepet mi lijekova propisala. Al nisam tad o tome razmisljao pisaj ga

Isto drug razmisljamo, isti slucaj i kod mene svih 6 ukucana bilo bolesno sve isti simptomi kao i corona, svi smo mislili da je gripa u ekipi na poslu od nas 15 14 je bilo dobro bolesno sve isti simptomi temperatura 3-4 dana jaka i onda prolazi polako...

Ali to su sve simptomi kao i kod obicne gripe ajde sad znaj niko nije testiran.
dječak sa šibicama

#9167 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Image

Kina je prije dvije godine obznanila da je Put svile njen geostrateski politicki plan... na Putu svile, Persija (Iran) je smatran strateskom polovicom puta ili Media Persis a Italija konacni cilj i strateski centar za djelovanje u Europi.

Put svile je poznat i kao ruta kretanja Crne smrti ili kuge.

Italija i Media Persis su najgore stradali, uz Kinu.

Gdje mi je cheli sad kad ga trebam :D
mO k3

#9168 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mO k3 »

Update

Bolnica gdje mi žena radi , sve osoblje će ovih dana da dobije posebne propusnice od vlade “kantona “

Korak smo od “policijskog casa “....
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#9169 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

Evo moj skromni doprinos smirivanju panike, offopic jelde :mrgreen:

Natjerao sam familiju (gotovo počeo tući) da svako jutro prije jela uzimaju matičnu mliječ, odnosno kombinaciju meda, mliječi i polena. A dok traje sezona viroze dva-tri puta dnevno kapi propolisa. Mogu reći da je stanje sa sezonskim zajebancijama u daleko boljem redu, nema gripetine, hunjavice su blaže i budu jako kratko :) Inače savjet sam dobio od prijatelja kome je klinjo non-stop bio bolestan u vrtiću, kad mu je krenuo ujutro davati ovu mješavinu i propolis nema više tih problema - skočio imunitet 100% na prirodan način ;-) Evo jedne preporuke za sve od srca :kiss:

Naravno, vrijedi napomenuti da se navedeni proizvodi kupuju isključivo od provjerenih medara, a ne po marketima i sl. Ko je blizu BL toplo preporučujem: https://www.facebook.com/pcelarstvo.barasin/
King Theoden

#9170 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by King Theoden »

Ermin ZM wrote: 19/03/2020 15:23
daddy-kool wrote: 19/03/2020 15:19
Ermin ZM wrote: 19/03/2020 15:08 A nisu. Merkel kaze boricemo se za svaku osobu. I to rade, bez obzira na godine, stanje itd ulaze se maximalni trud da se spasi ljudski zivot po cijenu slabljenja ekonomije.
Ta ista Merkel je čekala sa uvođenjem lockdowna, pustila da idu lokalni izbori, i još uvijek nisu uvedene sve mjere ograničenja.
Nije ni njihovo malo za ramazana.
13750 potvrdjenih zarazenih. 36 umrlo. 3 u kriticnom stanju. Nez pajdo il censurisu medije, sto mislim da je ovde nemoguce il im sistem funkcionise
U njemačkoj je tek krenulo. Čekaj sredinu aprila.
_Reds_

#9171 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by _Reds_ »

Amko prodaje sredstvo za dezinfekciju po cijeni 12.20 KM. 470ml.

U flasicama od deterdženta za suđe, pri tome je vrlo vjerovatno svako otvarano i razblaženo. Bezobrazluk na kvadrat. Nisam ja kupio, ali vidjeh ljudi slikali račun i artikal.
PlayItCoolowski

#9172 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by PlayItCoolowski »

King Theoden wrote: 19/03/2020 16:15
Ermin ZM wrote: 19/03/2020 15:23
daddy-kool wrote: 19/03/2020 15:19

Ta ista Merkel je čekala sa uvođenjem lockdowna, pustila da idu lokalni izbori, i još uvijek nisu uvedene sve mjere ograničenja.
Nije ni njihovo malo za ramazana.
13750 potvrdjenih zarazenih. 36 umrlo. 3 u kriticnom stanju. Nez pajdo il censurisu medije, sto mislim da je ovde nemoguce il im sistem funkcionise
U njemačkoj je tek krenulo. Čekaj sredinu aprila.
Njihove procjene se da ce oko 2/3 Njemacke da se zarazi sto je 55 MILIONA ljudi.

Ironmen

#9173 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

Da u Njemackoj, Spaniji i Francuskoj je tek krenulo da UK ce biti totalna prica za sebe oni su zakasnili u svemu, evo iz ovoga vidimo da Italija jos nije dosegla vrhunac u zarazi da buji iz dana u dan, danas ako bude vise od 400 mrtvih i vise od 4000 novo zarazenih nece biti dobro zarazit ce se cijela Italija..
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#9174 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

_Reds_ wrote: 19/03/2020 16:17 Amko prodaje sredstvo za dezinfekciju po cijeni 12.20 KM. 470ml.

U flasicama od deterdženta za suđe, pri tome je vrlo vjerovatno svako otvarano i razblaženo. Bezobrazluk na kvadrat. Nisam ja kupio, ali vidjeh ljudi slikali račun i artikal.
Ako nema za ruke tih sredstava kupi jestivo alkoholno sirće, a za dezinfekciju usne duplje jabukovo sirće. Ima gdje hoćeš a jeftino ;-)
Diwan

#9175 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

insaneinthebrain wrote: 19/03/2020 13:41
Diwan wrote: 19/03/2020 12:55
insaneinthebrain wrote: 19/03/2020 12:51 spanija. novo zariste. trenutno stanje

Nek si nas obavijestio. Jel ti sada lakše?
koga jebeno briga sta ti mislis. preskoci postove i nastavi laprdati dalje :thumbup:
Ne mogu preskakati postove ljudi koji šire paniku i psihozu. To nikako.
Locked